| 13 filléres egytálétel, amiből kétszer fogsz szedni! |
|
zsemlemorzsa
kevés zsír
1 kis doboz tejföl
1 db tojás
só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Galuska sonkás kukoricás sajtmártásban
sajtmartasban
Hozzávalók:
4 adag maradék galuska (nokedli) tészta
15 dkg sonka
10-12 dkg sajt (én edamit használtam)
10 dkg kukorica (lehet fagyasztott)
2 tk aprított petrezselyemzöld
1 duci gerezd fokhagyma
4 dkg vaj
2 csapott ek liszt
3-4 dl tej
frissen reszelt ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| 3 napos tésztakúra |
3 napos tésztakúra a könnyebb emésztésért
Tekerheted villára, sütheted ropogósra, egy biztos: a tésztának nehéz ellenállni. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy tele van vitaminnal és értékes ásványi anyagokkal akkor az idei ősz nem múlhat el egy háromnapos tésztakúra nélkül. Lássuk miért!
Tésztaváltozatok egy témára
A tésztának számtalan fajtája létezik, amely függ attól, hogy milyen gabonából készült, és mit adtak még hozzá. Az írásos emlékek - és a régészeti leletek ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 3 villámgyors pizzarecept |
családnak a vacsorát, mi pedig megszabadulhatnánk a főzés nyűgjétől. A pizzarendelés erre azonban csak ideig-óráig jelent megoldást, hiszen az így kapott étel nem csak drága, de az íze általában meg sem közelíti a frissen sütött háziét.
Pizzatészta
Hozzávalók 4 nagyobb pizzához:
1 kg liszt
2 evőkanál só
2 zacskó szárított élesztő
2 teáskanál cukor
6 dl langyos víz
6 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sóval. A ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 5 mennyei pizza |
5 mennyei pizza
Plusz a tökéletes tésztarecept
Ki ne szeretné a pizzát? Ha te is szívesen ropogtatsz el egy-két szeletet, akkor készítsd el otthon! Hidd el, nincs párja annak, ami a saját sütődben sült.
Állítólag az amerikaiak másodpercenként 350 szelet pizzát fogyasztanak el, de az a tény is jól mutatja lelkesedésüket az olasz gasztronómiai remekmű iránt, hogy az októbert kinevezték a pizza hónapjának. Pakisztántól kezdve Izlandon át Oroszországig minden országot meghódított ez ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 8 legfinomabb |
|
tasak sütőpor
1 tk só
25 dkg margarin
20 dkg sajt
3 ek tejföl
1 kisebb tojás lekenni
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Pizza pogácsa
pizzapogi
Hozzávalók:
Tészta:
0,5 kg liszt
2,5 dl tej (kis cukor)
2,5 dkg élesztő
120 g tejföl
1 púpos k vaj
2 mk só
Töltelék:
1 tömlős sajt
reszelt sajt
sonka kockák ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A kenyértészta átváltozásai |
A kenyértészta átváltozásai
Kenyértésztával jó dolgozni. A maga egyszerűségében hihetetlenül gazdag matéria, nagyon variábilis, és ha ügyesek vagyunk, akkor igen sokféle étel készíthető belőle.
A kenyértészta alapesetben nem tartalmaz mást, mint élesztőt, lisztet, vizet és picinyke sót. Az alapösszetételt azonban igen sokféleképp variálhatjuk. Élesztőből dolgozhatunk szárított vagy friss élesztővel, de a gyakorlottabbak készíthetik öreg tésztával vagy kovásszal is a kenyeret. Az ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A ketchupról és más paradicsom |
tésztákhoz készített sugók legfőbb alapanyaga a paradicsom.
Tésztától független, magányos paradicsomszószról szóló bejegyzés már az 1700-as évek végén megjelent, a Nápolyban kiadott Lo scalco alla moderna című szakácskönyvben. A paradicsomszószos tészta receptje azonban csak 1790-ben, Francesco Leonardi római szakács L'Apicio Moderno című szakácskönyvében látott napvilágot.
Az olasz szószoknak több klasszikus válfaja létezik. A Napolitanában a paradicsom mellett szerephez jut a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|