Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Bakonyi fácánmell
Hozzávalók: 4 fácánmell, 50 g füstölt szalonna, 250 g gomba, 1 közepes fej hagyma, 1 mokkáskanál édes nemes paprika, 2 dl tejföl vagy tejszín, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só, kevés liszt, olaj, 1 dl száraz fehérbor vagy húsleves (kockából).
Elkészítés: Olyankor készítjük, ha nem egészen fiatal a fácán (a combokból és az aprólékból levest, vagdaltat készíthetünk). A melleket megmossuk, kicsontozzuk, kissé kiverjük, szalonnával megtűzdeljük, fél órára besózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és kevés olajon mindkét oldalán elősütjük. A sütőolajban világosra megpirítjuk-pároljuk a finomra vágott hagymát, meghintjük a paprikával, hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, visszatesszük a hússzeleteket, kevés vizet öntünk rá, és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. Elfőtt levét egy kevés húslevessel vagy száraz fehérborral pótoljuk. Végül hozzákeverjük a tejfölt - ha túl híg, 1 kiskanál liszttel simára dolgozva jól összeforraljuk. Vajas galuskával, forrón tálaljuk. A tetejét díszíthetjük petrezselyemlevéllel, karikára vágott zöldpaprikával, paradicsommal. Megjegyzés: egyéb vadszárnyasokból is készíthetjük, sőt nagyvadakból is finom, csak azok húsát néhány napig páclében kell érlelni!

Bakonyi fogas
1 kg fogast megtisztítjuk, kibelezzük, feldaraboljuk és besózzuk. A fejét és a farkát . 5 dl vízben megfőzzük. Egy lapos edényt kivajazunk, belehelyezzük a halszeleteket, ráöntjük a hallét, és sütőben lassan pároljuk. Közben apróra vágunk 1 kis fej vöröshagymát, kevés olajon aranyszínűre pirítjuk, hozzáadunk 1 kávéskanál pirospaprikát, beleteszünk 20 dkg felszeletelt gombát, megsózzuk és megpároljuk.
Ha elkészült, hozzáadunk 2 dl tejfelből és 1 evőkanál lisztből készített habarást, egyet forralunk rajta, majd a halra öntjük.
Galuskával tálaljuk.

Bakonyi gombaleves
Hozzávalók: 1/2 kg vargánya gomba, 15 dkg füstölt, húsos szalonna, 20 dkg parasztkolbász, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 1 k. liszt, pirospaprika, só, őrölt bors, 1-1 teáskanálnyi finomra vágott zsálya és kakukkfű
A szalonnát felkockázzuk, zsírjában kisütjük. A szalonnatepertőt kiszedjük, és a zsírból is félreteszünk 3 evőkanálnyit. A maradék zsíron megpároljuk a felszeletelt gombát, közben sózzuk, borssal és zöld fűszerekkel ízesítjük. Felöntjük 2 liter vízzel, és jól felforraljuk. A félretett zsíron megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a lisztet és a pirospaprikát, levessel hígítjuk, majd az egészet a leveshez öntjük. Beletesszük a felkarikázott kolbászt meg a tejfölt és összeforraljuk. Ízlés szerint utó fűszerezzük és forrón tálaljuk.
Elkészítési idő.45 perc

Bakonyi gombamártás
Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg sampinyongomba, 6 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1,5 dl tejföl, 0,5 dl tejszín, 3 dl húsleves (vagy 1 húsleveskocka), 1 csapott mokkáskanál őrölt kömény, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika
Az apróra vágott vöröshagymát vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a gerezdekre vágott gombát, ezzel tovább pirítjuk, majd meghintjük pirospaprikával, megsózzuk. Hozzáadjuk a köményt, az összezúzott fokhagymát, felöntjük a húslevessel (1 húsleveskockát 1 dl vízben feloldunk), és a liszttel összehabart tejföllel jól felforraljuk. Végül hozzátesszük a tejszínt. Vargányagombából ugyanilyen módon készítjük el.
Jó tudni! A gombamártás kitűnő kiegészítője a natúr és enyhén fűszeres, sült és párolt húsoknak. Külön (az elkészült mártással a húst leöntve) vagy együtt is készülhet a sülttel (a már majdnem puha húst néhány percre a kész mártásba tesszük és átforraljuk).
Elkészítési idő: 40 perc
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: tetejét díszíthetjük, lapos edényt, halra öntjük, szalonnát felkockázzuk, szalonnatepertőt kiszedjük, maradék zsíron,

B betűs receptek
Békési betyáros Hozzávalók (6 személyre): 4 db sertésköröm, 2 db sertéscsülök, fél sertésfej, 1 kg lapocka, 3 nagy fej hagyma, lebbencstészta ízlés szerint, 1 kg burgonya, 2 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 db erős zöldpaprika, 2 db tv paprika, 2 csipet kömény, 2 db paradicsom, 8-10 gerezd fokhagyma, 5-10 dkg sós fehér szalonna. A szalonnával alázsírozzuk a bográcsot, majd legalulra tesszük a csülök bontása után a csontot, rá a köröm kerüljön, utána egy réteg apróra vágott hagyma. A következő ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bakonyi halgombóc-leves Hozzávalók: 50 dkg halcsont (pontyfarok vagy - fej), 1 evőkanál só, 1 vöröshagyma, 40 dkg csiperkegomba, 2 paradicsom, 1 húsos zöldpaprika, 1 hegyes erős paprika, 4 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 2 dl tejföl, 1 púpozott evőkanál liszt, A halgombóchoz: 30 dkg pontyfilé, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt bors, 1 kisebb csokor petrezselyem, 1 tojásfehérje, A galuskához: 1 tojás, csipetnyi só, 4 evőkanál liszt ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bakonybéli csirke Hozzávalók: 1 kg csirke, 20 dkg gomba, 15 dkg füstölt szalonna, 2 dl tej, 1 dl tejföl, petrezselyem, zsír, só, bors, liszt. Elkészítése: A szalonnát kockára vágjuk, kiolvasztjuk, és beletesszük a karikára vágott gombát, valamint a feldarabolt csirkét. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Vizet nem kell önteni alá, mert a gomba vizet ereszt, és az elegendő a csirke párolásához. Ha puha, zsírjára sütjük, a húst egy tűzálló tálra szedjük, a megmaradt zsírban egy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bakonyi sertésborda 1. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet, egy nagy fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, egy evőkanál paradicsompüré, egy zöldpaprika, 2 dl tejföl, kávéskanál liszt, só, egy evőkanál pirospaprika, két evőkanál zsír. A zsírban, fedő alatt megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük a paprikával, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. Mellédobjuk a zöldpaprikát, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, nagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bakonyi gombamártás Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg sampinyongomba, 6 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1,5 dl tejföl, 0,5 dl tejszín, 3 dl húsleves (vagy 1 húsleveskocka), 1 csapott mokkáskanál őrölt kömény, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika Az apróra vágott vöröshagymát vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a gerezdekre vágott gombát, ezzel tovább pirítjuk, majd meghintjük pirospaprikával, megsózzuk. Hozzáadjuk a köményt, az összezúzott fokhagymát, felöntjük a húslevessel (1 ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Bakonyi betyárleves
Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípős paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztből. (a liszt mennyisége a tészta állagától függ) Elkészítés: A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük főni. Sóval, egész borssal ízesítjük. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a csirkecombokat, a metéltre vágott zöldséget, a felaprított hagymát, az erős ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Bakonyi betyárleves
Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípős paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztből. (a liszt mennyisége a tészta állagától függ) Elkészítése: A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük főni. Sóval, egész ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Bakonyi szelet
Hozzávalók (2 személyre): 4 nagy szelet hús (sertéskaraj vagy -comb) 35 dkg gomba 1 közepes fej vöröshagyma 1 zöldpaprika 1 paradicsom 2 dl tejföl Olaj vagy zsír 1 evőkanál keményítő Kevés liszt bors 1 evőkanál pirospaprika Elkészítése: A hússzeleteket klopfoljuk ki és sózzuk meg mindkét oldalát. 20 perc ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Süti ajánló
Pándi meggytorta vorosrozsa66
Almás- fahéjas süti huda
Irén néni edényese horvathnemagdi
Rácsos linzer bubszi
Epres álom pohárkrém gombasgyongyi
Töltött mákoslepény macoka65
Angol teasütemény recept gonda_katalin
Jeges szelet bubszi
Rumos csokoládéhab veronika74
Vizespiskóta bubszi
Szárnyas receptek
6 forró energialeves horvathnemagdi
Régi munkahelyi receptjeim yaskane
A csirke, aki franciasalátának rochlitzne
SZALONNÁS pulykaAMÁJ bubszi
A császárné tyúk levese 1vargaildyko
Diós pulykamell tereza54
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Recept jjanosne
Alföldi gombás máj klerierzsi
Ananászos Csirke 1vargaildyko
Marhából készült ételek
Házi hamburger recept gonda_katalin
Ízőrzők –Bugyi– horvathnemagdi
Cs betűs receptek horvathnemagdi
sziléziai göngyölthús! ibolya58
Erőleves anci-ani
Harcsagulyás receptje: ujjozsef
Karácsonyi fogások horvathnemagdi
Paradicsomos marhatokány bubszi
Bolognai spagetti horvathnemagdi
Pácolt pecsenye tejszínmártás rochlitzne
Sertésből készült ételek
Tiszai aprópecsenye bubszi
Borban párolt sertéscomb horvathnemagdi
Ízőrzők – Tápióbicske horvathnemagdi
Káposztaleves módosan bubszi
Töltött fasírttekercs yaskane
Gombás ragu recept kovacs_zsoka
Búbos gombás pecsenye zsokanita
Bab leves recept kovacs_zsoka
karádi kanászleves ibolya58
Helvéciai sonkás pecsenye bubszi
Halból készült ételek
Receptek horvathnemagdi
Fajszi halászlé bubszi
Sült ponty hagymaszósszal bubszi
Balatoni halászlé 3. bubszi
Vacsora csata jjanosne
Nagybaracskai halászlé Sobri J bubszi
Egészben sült karácsonyi lazac agimami7
Nagy emberek kedvenc étkei bulac57
dorozsmai pontypaprikás.... ibolya58
Lerakott harcsa bubszi
Vad ételek
Fácánleves újházi módra tundihugi
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
soponyai őzragú..... ibolya58
Aranysárga húsleves recept gonda_katalin
Gesztenyével töltött fácán yaskane
Vadhús saláta rochlitzne
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Vacsora csata recept! jjanosne
Almával töltött fácán bubszi
Spagetti ajánló
Tésztasaláta virslivel és csirkemellel recept zsokanita
Gyors és fincsi ragu spagetti mellé horvathnemagdi
Olaszos töltött burgonya recept jamborlulu
Teszínes-gombás spagetti anitahajdu
Bolognai spagetti horvathnemagdi
Sonkás tejszínes spagetti zsokanita
Rakott bolognai spagetti agimami7
Spagetti a "tenger gyümölcseiv bubszi
Füstölt tarjával töltött gombafejek zsokanita
Már egyszer megcsináltam sarkadykati
Pizza receptek
Pizza tészta veronika74
Paleo pizza (liszt mentes) bkisseva
Töltött pizza tundihugi
Kombe bkisseva
Pizza lilahagymával recept kovacs_zsoka
Virsli pörköltös rátét bubszi
Pizzák kloppenburg
Pizzás csiga bubszi
Kefires lángos bubszi
Kenyértésztával jó dolgozni. horvathnemagdi
Hamburger receptek
Hamburger zsemle recept baggesz20
Házi hamburger veronika74
Kevés munkával horvathnemagdi
Csirkeburger recept jamborlulu
x nagyuska
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Szezámmag fejesnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Sajtburgerleves recept roanna
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU