Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Gesztenyével töltött fácán
Karácsonyi ételek

Gesztenyével töltött fácán

Hozzávalók:
2 konyhakész, fagyasztott, fiatal fácán (egyenként 60-70 dkg)
40 szem gesztenye (kb. 25 dkg)
1 zsemle
25 dkg pulykamellfilé
1 tojás, só, őrölt fekete bors
mokkáskanálnyi reszelt szerecsendió
1 csokor petrezselyem
6-8 vékony szelet húsos
szalonna (ún. sliced bacon)
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál paradicsompüré
1 csapott kiskanál finomliszt
késhegynyi őrölt kömény
A fagyasztott fácánt fölengedjük, leöblítjük, majd megtörölgetjük. Az esetlegesen rajta maradt szőrszálakat, tolltokokat kiskéssel lekapargatjuk.

Vigyázzunk, hogy bőrét lehetőleg ne sértsük fel! A töltelékhez minden egyes gesztenyét ott ahol a héja a legpuhább, keresztben bevágunk, majd bő vízben annyi ideig főzzük, amíg könnyen meghámozható lesz. Ez kb. 30 perc. Leszűrve hűlni hagyjuk, héját lefejtjük, majd a szemeket a hideg vízbe áztatott, kifacsart zsemlével és a pulykamellel együtt ledaráljuk.

A végén egy szelet kenyérrel az összes tölteléket kinyomjuk a darálóból. Ezután a tojással, 1 csapott kiskanál sóval, 1 mokkáskanál borssal és fél mokkáskanál szerecsendióval összedolgozzuk.

A fácánok bőrét ujjainkkal alányúlva föllazítjuk, azaz a mellénél és a combjainál a hústól elválasztjuk. A vadszárnyasokat kívül egy kicsit megsózzuk, megborsozzuk, hasüregüket pedig 1 kiskanál sóval és feleannyi borssal alaposan bedörzsöljük.

A tölteléket kézzel vagy habzsákból a bőr alá töltjük, majd a combokat kissé meghajtva egymáshoz kötözzük. Így lesz a 'madár' szép formás. Az így előkészített fácánok hasüregébe petrezselymet tömködünk.

Mellüket a szalonnaszeletekkel befedjük. Kiolajozott tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal 180 °C (légkeveréses sütőben 165 °C) 55-60 percig sütjük.

Ezután ügyesen vágódeszkára emeljük. Visszamaradó zsírját tepsistől a tűzre tesszük, a paradicsompürével és a liszttel 1 percig pirítjuk, majd 2 deci vizet öntünk rá, és 2 percig forraljuk. Végül átszűrjük, ha kell, utánasózzuk, késhegynyi őrölt borssal és őrölt köménnyel fűszerezzük. Tálaláskor minden tányérra egy-egy fél töltött fácánt fektetünk, és a pecsenyelével meglocsoljuk. Burgonyapüré püré illik hozzá köretnek.

Italajánlat hozzá : száraz vörösbor
yaskane yaskane
Címkék: szelet kenyérrel, összes tölteléket, fácánok bőrét, hústól elválasztjuk, vadszárnyasokat kívül, kicsit megsózzuk,

3 karcsúsító előétel
majoránnával, 1 evőkanál aprított petrezselyem zölddel és 0,5 dl sovány tejföllel. A 3 db paradicsom tetejét levágjuk, közepét kikaparjuk és félretesszük (későbbi felhasználásra). A fűszeres májat az üres paradicsomokba töltve fogyasztjuk. Gesztenyével töltött kaliforniai paprika Hozzávalók: • olaj • apróra vágott petrezselyem zöld • őrölt fehérbors • só • 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma • 15 dkg apróra vágott ...
grimilda grimilda
3 különleges gesztenyés recept az egészségéért
torokfájáskor is szopogathatunk belőle 1-1 kanállal. A sült gesztenyés párolt rizs igazi japán étel Gesztenyepüré, a nagy kedvenc A gesztenyével készült ételek közül az egyik legkedveltebb és legismertebb a gesztenyepüré, ami kicsiknek és nagyoknak is kedvence. Valóban ízletes és egészséges édességek készíthetők belőle, de emellett köretnek is kiváló zöldségek, húsok ...
taltos1 taltos1
Birsalagút
sütőbe toljuk. Közepes lángon 20 percig sütjük. Ezután megvárjuk, míg kihűl, majd egy akkora lapot vágunk belőle, amekkorával egy őzgerincformát kibélelhetünk, a maradékból pedig a talpa lesz. Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük. A margarint a gesztenyével, a rummal és a porcukorral habosra keverjük. Egy kevés krémet a díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük, és a nagyobikkal az őzgerincformát óvatosan kibéleljük. Ezt követően a párolt birsalmával ...
fenysugar76 fenysugar76
Birsalagút
kihűl, majd egy akkorra lapot vágunk belőle, amekkorával körben egy őzgerincformát kibélelhetünk, a maradékból pedig a talpa lesz. A díszítésre szánt diót a még forró sütőben megpirítjuk. Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük. A puha margarint a gesztenyével, a rummal és a porcukorral habosra keverjük. Egy kevés krémet a díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük és a nagyobbikkal óvatosan az őzgerincformát kibéleljük. Ezt követően a párolt birsalmával megtöltjük. A ...
tundihugi tundihugi
Birsalagút
sütőbe toljuk. Közepes lángon 20 percig sütjük. Ezután megvárjuk, amíg kihűl, majd egy akkora lapot vágunk belőle, amekkorával egy őzgerincformát kibélelhetünk, a maradékból pedig a talpa lesz. Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük. A Ramát a gesztenyével, a rummal és a porcukorral habosra keverjük. Egy kevés krémet a díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük, és a nagyobikkal az őzgerincformát óvatosan kibéleljük. Ezt követően a párolt birsalmával megtöltjük. A ...
akiram45 akiram45
Birsalagút
sütőbe toljuk. Közepes lángon 20 percig sütjük. Ezután megvárjuk, míg kihűl, majd egy akkora lapot vágunk belőle, amekkorával egy őzgerincformát kibélelhetünk, a maradékból pedig a talpa lesz. Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük. A margarint a gesztenyével, a rummal és a porcukorral habosra keverjük. Egy kevés krémet a díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük, és a nagyobiikkal az őzgerincformát óvatosan kibéleljük. Ezt követően a párolt birsalmával ...
areebaba areebaba
Birsalagút
sütőbe toljuk. Közepes lángon 20 percig sütjük. Ezután megvárjuk, míg kihűl, majd egy akkora lapot vágunk belőle, amekkorával egy őzgerincformát kibélelhetünk, a maradékból pedig a talpa lesz. Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük. A margarint a gesztenyével, a rummal és a porcukorral habosra keverjük. Egy kevés krémet a díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük, és a nagyobiikkal az őzgerincformát óvatosan kibéleljük. Ezt követően a párolt birsalmával megtöltjük. ...
vorosrozsa66 vorosrozsa66
Süti ajánló
Gyümölcsös szelet klerierzsi
Sárgarépás szeletek citrommázzal gabfe
Martha csokis kekszes recept quacline
Puncs szelet ninuska21
epres túrós szelet gesztenyefa
Anna szelet quacline
Joghurtosfánk öt perc alatt koszegimarika
Lekváros-diós kocka agnes1955
Túrós rakott kifli bulac57
Rusei sapkák klerierzsi
Szárnyas receptek
Pulykafasírt spagettifészekben bulac57
csirkés SÓSKALEVES bubszi
Gombás csirkevagdalt bubszi
Túróval töltött csirkemell tinka1951
Gesztenyés kacsa bubszi
Mit főzzek ma? tinka1951
Csirkemell baconbe tekerve őzgerinc formában recept boszorlany
Brassói aprópecsenye paradicsommal - paleo yaskane
csabai csirkecomb ibolya58
Gombás-májas csülök klara50
Marhából készült ételek
Húsgombóc recept zsokanita
tésztás csirkeleves! ibolya58
Hercegnő burgonya faciendum
Morva sörgulyás, azaz sörös pörkölt bkisseva
Főtt marhahús almás tormamártással recept gonda_katalin
vetrece ibolya58
húsos " gombóc " ibolya58
Vadas marha, zsemlegombóccal horvathnemagdi
D betűs receptek horvathnemagdi
Baconba tekert fasírt suzymama
Sertésből készült ételek
Sörben gőzölt gyulai klara50
Tátrai batyu bubszi
Egyben sült töltött sertés szűzpecsenye babérlevéllel és bac suzymama
Fűszeres túróval töltött sertéskaraj recept baggesz20
Káposztás malachús martimarti
Bazsalikomos bundáshús bulac57
Székelykáposzta - burgonyagombóccal recept jamborlulu
Cs betűs receptek horvathnemagdi
Ízőrzők – Mesztegnyő horvathnemagdi
Kifliágyon sült húsgombócok paradicsomos szószban horvathnemagdi
Halból készült ételek
Lazacos tojáskrém suzymama
Hideg ponty túrókrémmel bubszi
Fogas koktél jozsef_olah_9843
Dorozsmai molnárponty bubszi
Lazac egyszerűen 1955viki
Paprikás pisztráng, angolos édesburgonyával recept gonda_katalin
Lazacos sugo veronika74
Bakonyi halgombóc-leves bubszi
Lazaccal az egészségért brozsika
Ponty sörben pácolva bubszi
Vad ételek
Kisalföldi fácánleves bubszi
Miklós, Miksa, Mikulás horvathnemagdi
szarvaspörkölt zsemlegombóccal faciendum
Csallóközi vadas klerierzsi
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Kukoricás szarvasragu recept jamborlulu
Fácán tejfölös mártással bubszi
Fácánleves Újházi módra bubszi
szarvasi lakodalmak levese ! ibolya58
x nagyuska
Spagetti ajánló
Bolognai tepsis melegszendvics recept toth_beata
Ma a klasszikus spagetti horvathnemagdi
Görög pirított tészta recept baggesz20
x nagyuska
Olasz spagettisaláta klementinagidro
Csirke likőrrel recept gonda_katalin
Rakott bolognai spagetti juditmama
Olaszos töltött burgonya recept jamborlulu
Ízletes Spagetti 1vargaildyko
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Pizza receptek
Pizza alaptészta, I. bubszi
Pizzatészta (alaprecept) 1. mailona
pizza készítés otthon hazipatika.com drciccancs
Csirkemell toszkán módra horvathnemagdi
Pizza Luca bubszi
Gombás-sonkás pizza horvathnemagdi
Mini pizza bubszi
Pizzás csigák tundihugi
Pizza recept bozsanyinemanyi
vékony pizza grimilda
Hamburger receptek
Ázsiai hamburger klerierzsi
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
mustár készítése házilag irmus
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Szezámmag fejesnemagdi
Sajtburgerleves recept roanna
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Házi hamburger veronika74
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU