| A savanyú káposzta |
|
is.
Korhelyleves: a savanyú káposzta alaphoz füstölt kolbász vagy csülök társul
Korhelyhalászlé: a fentiekhez hasonlóan, csak halhússal készül
Toroskáposzta: többféle, kicsit zsírosabb disznóhúst adnak a káposztához
Töltött káposzta: savanyított levelekbe göngyölt húsos töltelék és aprókáposzta, füstölt hússal és szalonnával összefőzve
Rakott káposzta: megpárolt darált húst, főtt rizst és a káposztát rétegeznek egymásra, tejföllel meglocsolva sütik
Brassói rakott ... |
panka2006  |
|
|
| |
| Alföldi töltött káposzta |
Alföldi töltött káposzta
Hozzávalók: 1,4 kg nem nagyon sovány sertéshús (lehet lapocka, vagy kicsontozott tarja), 1 csülök, 1 láb, 1 nagyobb darab szalonnabőrke. 1 fül, 2 kg savanyú káposzta (közte 16-20 db káposztalevél), 15 dkg rizs, 2 tojás, 1 evőkanál pirospaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 10 dkg zsír. 1 evőkanál szárított kapor, 5 dl tejföl, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors.
Elkészítés:
A húsokat alaposan letisztítjuk és megmossuk. A csülköt, a lábat, a ... |
petofihsandor  |
|
|
| |
| Alföldi töltött káposzta 1. |
Hozzávalók:
1,4 kg nem nagyon sovány sertéshús (lehet lapocka, vagy kicsontozott tarja), 1 csülök, 1 láb, 1 nagyobb darab szalonnabőrke. 1 fül, 2 kg savanyú káposzta (közte 16-20 db káposztalevél), 15 dkg rizs, 2 tojás, 1 evőkanál pirospaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 10 dkg zsír. 1 evőkanál szárított kapor, 5 dl tejföl, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors.
Elkészítés: A húsokat alaposan letisztítjuk és megmossuk. A csülköt, a lábat, a szalonnabőrkét és a fület kuktába tesszük ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Alföldi töltött káposzta 2. |
Hozzávalók (10 személyre):
1 kg kövéres sertéscomb (vagy más sertéshús), 15 dkg rizs, 2 tojás, 1 kávéskanál pirospaprika 1 késhegynyi törött bors, só kb. 20 savanyúkáposzta-levél, 2 kg apró savanyú káposzta 2 megtisztított, pörzsölt sertésláb (hosszában kettéhasítva), 1 sertésfül (kettévágva) 4-5 kisebb darab szalonnabőrke, 1 csülök (kettévágva) 50 dkg kövérkés sertéshús 1 csapott evőkanál só, 10 dkg zsír 1 nagy fej vöröshagyma, 1csapott evőkanál pirospaprika tejföl.
Elkészítés: Az 1 kg ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Alföldi töltött káposzta 2. |
|
Alföldi töltött káposzta 2.
Hozzávalók (10 személyre):
1 kg kövéres sertéscomb (vagy más sertéshús), 15 dkg rizs, 2 tojás, 1 kávéskanál pirospaprika 1 késhegynyi törött bors, só kb. 20 savanyúkáposzta-levél, 2 kg apró savanyú káposzta 2 megtisztított, pörzsölt sertésláb (hosszában kettéhasítva), 1 sertésfül (kettévágva) 4-5 kisebb darab szalonnabőrke, 1 csülök (kettévágva) 50 dkg kövérkés sertéshús 1 csapott evőkanál só, 10 dkg zsír 1 nagy fej vöröshagyma, 1csapott evőkanál pirospaprika ... |
petofihsandor  |
|
|
| |
| Alföldi töltött káposzta 3. |
Hozzávalók (10 személyre):
1 kg kövéres sertéscomb (vagy más sertéshús), 15 dkg rizs, 2 tojás, I kávéskanál pirospaprika 1 késhegynyi törött bors, só kb. 20 savanyúkáposzta-levél, 2 kg apró savanyú káposzta 2 megtisztított, pörzsölt sertésláb (hosszában kettéhasítva), 1 sertésfül (kettévágva) 4-5 kisebb darab szalonnabőrke, 1 csülök (kettévágva) 50 dkg kövérkés sertéshús I csapott evőkanál só, 10 dkg zsír 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csapott evőkanál pirospaprika tejföl.
Elkészítés: Az 1 kg ... |
bubszi  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
vágjuk, hogy egy-egy dupla szelet karaj bele csomagolhassuk. Ráhelyezzük a húst, megkenjük nyers tojással, és ráhajtjuk a tészta másik felét. Kívül is megkenjük tojással, és sütőben szép pirosra sütjük. Párolt zöldséggel tálaljuk.
Bihari töltött káposzta
Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús, 1 fej édes káposzta, fél tasak gyorsrizs, 20 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika.
Elkészítés: A káposztát megtisztítjuk, külső ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
hagyományos tepsiben vagy szélesebb tűzálló tálban is elkészítheti a gyümölcstortát
A kerek tortaformát úgy bélelje ki a tésztával, hogy legyen egy kis pereme
A szilvadzsemhez keverhet néhány cseppnyi szilvapálinkát
Besztercei töltött liba
Hozzávalók: 1 pecsenyeliba, 30 dkg aszalt szilva, 1/2 dl rum, fél citrom reszelt héja és kicsavart leve, ízlés szerint só és törött fekete bors.
Az aszalt szilvát előző nap annyi rumos-citromos vízbe áztatom, amennyi ellepi. Másnap ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|