Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Csirkeszárny fűszeres bundában

Hozzávalók 4 személyre: 8 db csirkeszárny, 8 csirkemáj, 25 dkg liszt, 1 evőkanál olaj+bőven a sütéshez, 3 tojás, 3 dl sör, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem, 1 evőkanál apróra vágott zellerzöld, 1 evőkanál apróra vágott snidling, 1 teáskanál apróra vágott tárkonylevél
Előkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, és a szárny töve alá bedugjuk a szárny hegyét, hogy egy háromszöget képezzen. Megmossuk a csirkemájat, szárazra töröljük, és az előkészített szárny-háromszögek közepén átdugjuk, majd kezünkkel kicsit laposra formázzuk.
Elkészítés: A lisztet elkeverjük az olajjal, a tojással, a sörrel, kevés sóval, őrölt borssal és a zöldfűszerekkel. Az olajat felforrósítjuk (ha van, olajsütőben) kb. 160 fokra. Egyszerre 2-3 db szárnyat teszünk bele (ne érjenek egymáshoz), és kb. 15-20 perc alatt átsütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük, melegen tartjuk, amíg a többit is kisütjük. Külön paradicsommártást vagy tartármártást adunk hozzá. Ízlés szerint burgonyával, rizzsel körítjük.

Ropogós csirkeszárnyak

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirkeszárny, 2 gerezd fokhagyma, 3 tojás, 5 evőkanál étkezési keményítő, 2 evőkanál szójaszósz, 1 kávéskanál őrölt gyömbér, 1/2 kávéskanál chili por, bő olaj a sütéshez
Előkészítés: A csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztítjuk, levágjuk a szárnyak végét, ezeket eldobjuk. A maradék részt a hajlatnál kettévágjuk, és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk, majd szétnyomkodjuk.
Elkészítés: Nagyobb tálban kissé felverjük a tojásokat, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a keményítőt, a szójaszószt, a gyömbért, a chilit és csipetnyi őrölt borsot, sót. Jól összekeverjük, hogy sima palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. A fűszeres masszába beleforgatjuk a csirkeszárnyakat (ügyeljünk arra, hogy mindenütt ellepje). A hűtőben letakarva 4-5 óra hosszat érleljük. Az olajat, ha rendelkezésünkre áll, fritőzben, kb. 170 fokra hevítjük. Ha nincs, akkor egy nagyobb lábosba kb. 3 cm magasságig olajat öntünk, és addig forrósítjuk, amíg a belecseppentett páclé nem merül el benne, hanem a tetején sisteregve sülni kezd. Amikor az olaj elég forró, egyszerre 6-8 db csirkeszárnyat teszünk bele, hogy egyenletesen süljenek, és kb.8-10 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk róla. Folyamatosan kisütjük az egészet. Különböző salátákkal tálalhatjuk.

Mézes csirkeszárnyak

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirkeszárny, 1 közepes nagyságú friss gyömbér, fél citrom leve, 1 narancs, 1 gerezd fokhagyma, fél dl Worcestershire mártás, 1 dl méz, 1 evőkanál dijoni csípős mustár, 3 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyem
Előkészítés: A csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztítjuk, végeiket levágjuk és eldobjuk. A gyömbért éles késsel meghámozzuk, levágjuk a fás részeit, tormareszelőn lereszeljük, citrommal megcsepegtetjük, és félretesszük. Megmossuk a narancsot, a héját óvatosan lereszeljük, ügyelve arra, hogy a fehér keserű réteg ne kerüljön bele. A fokhagymát áttörjük.
Elkészítés: A gyömbért összekeverjük a narancshéjjal, a fokhagymával, Worcestershire mártással, a mézzel, a mustárral és az olajjal. A csirkeszárnyakat tálba helyezzük, leöntjük a mézes mártással, és lefedve a hűtőben legalább 6 óra hosszat, de inkább egy éjszakán át állni hagyjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Nagy tepsit kibélelünk alufóliával, rárakosgatjuk a húst, és ráöntjük a páclevet. A sütőben kb. 35-40 perc alatt barnára sütjük. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. Melegen a szárnyakra szórjuk, és tálaljuk.

Csípősre pácolt csirkeszárny sült paprikával és paradicsommal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg csirkeszárny, 1 dl olaj, 1 evőkanál szójaszósz, erőspaprikakrém ízlés szerint, 1 teáskanál reszelt gyömbér, 2 evőkanál ketchup, 25 dkg színes húsú paprika, vegyesen, 25 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vágott petrezselyem
Előkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, a szárnyvégeket levágjuk. Összekeverjük az olajat, a szójaszószt, az erős paprikát, a gyömbért és a ketchupöt. Jól elkeverjük a szárnyakat ezzel a fűszeres páccal, majd letakarva 1 napra hűtőbe tesszük.
Elkészítés: Felhasználás előtt a sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Megsózzuk a húst, tepsibe tesszük. A páclés tálat kevés vízzel öblítjük, amit szintén ráöntünk a szárnyakra. A sütőben 30-35 percig sütjük. Amikor a hús szép piros és puha, kivesszük. Közben a paprikákat és a paradicsomokat megmossuk, megtisztítjuk, szeletekre, illetve cikkekre vágjuk. (A paradicsomok héját forró vízbe mártva el is távolíthatjuk.) A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A sütőtálból kivesszük a szárnyakat, a visszamaradt szaftot serpenyőbe tesszük, s ezen futtatjuk meg a paprikaszeleteket. Amikor összeestek, rátesszük a paradicsomokat, ha szükséges, sózzuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és erős lángon az egészet összepirítjuk. A végén megszórjuk a petrezselyemmel, tányérokra adagoljuk, ráhelyezzük a sült szárnyakat, és tálaljuk.

Buffalo csirkeszárny

Hozzávalók 8 adaghoz: kb. 1 kg csirkeszárny
A marinádhoz: 12,5 dkg vaj, 3 gerezd fokhagyma, finomra aprítva, 1 evőkanál finomra aprított friss gyömbér, 2 evőkanál limette-lé (friss zöld citrom), 2 evőkanál szójaszósz, 2 kávéskanál Sambal Olek (vagy csípős szósz, Erős Pista)
A mártáshoz: 12,5 dkg márványsajt, 2,4 dl light majonéz, fél kávéskanál frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A marinád: A vaj felét megolvasztjuk egy kis serpenyőben közepes hőfokon, hozzáadjjuk a fokhagymát és a gyömbért, és 2-3 percig pirítjuk, amíg üveges nem lesz. Hozzáadjuk a limette-levet, a szójaszószt és a Sambal Oleket, majd az egészet felforraljuk. Végül hozzáadjuk a maradék vajat, és addig keverjük, amíg el nem olvad. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
Alaposan leöblítjük a csirkeszárnyakat hideg folyó víz alatt, és papírtörlővel szárazra töröljük. Egy tálra helyezzük a szárnyakat, és ráöntjük a marinádot, majd jól megforgatjuk az egészet. Lefedjük folpackal, és kb. 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A mártás: Villával szétnyomjuk a sajtot egy közepes tálban, hozzáadjuk a majonézt és a borsot, és összekeverjük. Folpakkal letakarjuk, és rövid időre hűtőszekrénybe tesszük.
Kivesszük a csirkeszárnyat a hűtőből, leöntjük róla a marinádot. Direkt módszerrel, magas hőfokon grillezzük kb. 4 percig (félidőben megfordítjuk).
Tálaláshoz a mártással teli tálat egy nagyobb tányér közepére helyezzük, és köré rendezzük a csirkeszárnyakat.

Zöldséges csirkeszárnyak

Hozzávalók 4 személyre: 12 db csirkeszárny, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 csokor petrezselyem, 3 evőkanál olaj, l 1 csipet kakukkfű, 50 dkg darabolt konzerv paradicsom, 50 dkg mélyhűtött zöldségkeverék
Előkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, a végeit levágjuk és eldobjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát nem túl apróra, a fokhagymát finomra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk róla a vizet és felaprítjuk.
Elkészítés: Nagy lábasban felforrósítjuk az olajat, és a szárnyakat közepes lángon kb. 5 percig sütjük benne. Sütés közben többször megforgatjuk, megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kakukkfűvel. Beletesszük a hagymát és a sárgarépát, és kb. 3 percig folyamatosan kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és ezzel további 1 percig pirítjuk. Leöntjük a paradicsommal, közepes tűzön, kevergetve további 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a mélyhűtött zöldségkeveréket, összerázzuk, lefedjük, és lassú tűzön kb. 10 percig pároljuk. A zöldségkeveréket tálra szedjük, tetejére rakjuk a szárnyakat, leöntjük a mártással, és petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk
jjanosne jjanosne
Címkék: szárny hegyét, háromszöget képezzen, lisztet elkeverjük, olajat felforrósítjuk, csirkeszárnyakat megmossuk, szárnyak végét,

Csirkecomb, csirkemell, csirkeszárny...
Csirkecomb, csirkemell, csirkeszárny... 2012. január 27. Az egyik legnépszerűbb húsféle: kiadós, gyorsan elkészül, számtalan módon variálható, és bizonyos változatait fogyókúrázók is fogyaszthatják. Címkék: recept, receptek, csirkecomb, csirkemell, csirkeszárny Almás-hagymás csirke burgonyával sütve Hozzávalók: 6-8 db csirkecomb, 1 kg burgonya, 3 db nagyobb hagyma, 4 db nagyobb alma, 1 nagy pohár tejföl, 1,5 dl tej, mustár, fahéj, bors, só, szárnyas ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
H betűs receptek
mártásba elkeverjük az apróra vágott sonkát, a tejfölt. A sűrű elosztjuk a hússzeletekre, teszünk rá egy sor almaszeletet, beborítjuk vékony sajtszeletekkel, és sütőben átsütjük. Hetési csirkeleves almával Hozzávalók: 60 dkg csirkeszárny, 30 dkg alma, 2 dl tejföl, 4 dkg liszt, 5 dkg cukor, 2 tojássárgája, petrezselyem, só. A csirkeszárnyakat hideg vízben tesszük fel főni. Amikor felforrt, a habját leszedjük, megsózzuk, és beletesszük az apróra vágott petrezselymet. A tejföl ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Sikerbiztos kínai receptek
hogy rápiruljon. Add hozzá a főtt rizst, két percig kevergesd folyamatosan, majd keverd bele a szójaszószt és a curryt. Forrón tálald. Tipp: pirított kókuszdióval, zúzott mogyoróval, mentaágakkal, korianderrel is tálalhatod. Kínai csirkeszárnyak Hozzávalók: 15 csirkeszárny, 1 evőkanál méz, 4 evőkanál Hoisin-szósz (fűszeres szójaszósz), 3 evőkanál meleg víz, negyed teáskanál só,fél teáskanál őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma pépesítve, 1 szál újhagyma apróra vágva, 1 szelet ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Thai receptek
citromfűvel meg mentalevéllel ízesítjük, megsózzuk, megborsozuk. Az olajat meg a citrom levét belekeverjük, jégbe hűtjük. Tálalás előtt a széles csíkokra vágott salátát is hozzáadjuk. Felszeletelt főtt tojással díszítjük. Gyömbéres csirkeszárnyak Hozzávalók: 1 kg csirkaszárny, 3 csomó újhagyma, 3 evőkanál olaj, 3 evőkanál szójamártás, 2 evőkanál burgonyaliszt, fél dl száraz fehérbor, só, 1 kiskanál cseresznyepaprika, 1 evőkanál gyömbérpor, néhány szál zellerzöld ...
kloppenburg kloppenburg
Tárkonyos receptek
borsot. A tejfölt simára keverem a liszttel, hozzáadom a citromlevet és a tárkonyt, majd a készre főtt, forrásban lévő levest behabarom vele. Jól kiforralom, és esetleg pici cukorral ízesítem. Elkészítési ideje: 50 perc Tárkonyos csirkeszárny leves Hozzávalók: 40 dkg csirkeszárny, 15 dkg sárgarépa, 5 dkg gyökér, 1,5 dkg liszt, 1 dl energiaszegény tejföl, 1 cs. petrezselyem, 1 ek. friss tárkonylevél, citromlé, só Elkészítése: A csirkeszárnyat 1 liter vízben forraljuk. ...
macoka65 macoka65
Zöldséges csirkeszárnyak
Zöldséges csirkeszárnyak (8 személyre) Hozzávalók: - 80 dkg csirkeszárny - 50 dkg (zöld színű) zöldbab - 5 dl kókusztej - 5 dl húsleves (leveskockából) - 5 dkg kesudió - 1 evőkanál curry - 1 kávéskanál kukoricakeményítő - olaj A díszítéshez: - petrezselyem Elkészítés: Mély tálban ...
pacsakute pacsakute
Süti ajánló
Egy bögre...... jó tudni a háztartásban pacsakute
Lekváros krumplis "linzer" bkisseva
Mogyorógolyók bubszi
Banánkenyér yaskane
Omlós csokikocka koszegimarika
Legjobb brownies bubszi
Tejszines szelet mama57
Fahéjas golyók rochlitzne
Hamis mandulás zöld torta horvathnemagdi
A legpuhább linzer horvathnemagdi
Szárnyas receptek
Rozé kacsamell narancsos horvathnemagdi
Könnyű, nyári vacsora njzsike
édes csirkemell ! ibolya58
Lakodalmas leves petezsolt
rakott CSIRKEPÁSTÉTOM bubszi
Tejszínes dubarry csirkemell klarika47
Egri káposztás tyúk margoka59
Madridi leves bubszi
Currys csirkesaláta bubszi
Banánnal dinsztelt csirke recept baggesz20
Marhából készült ételek
Csirke dióval (albán) bubszi
Töltött padlizsánok macoka65
erdélyi parasztcsorba ibolya58
Receptek horvathnemagdi
Húsos saláta tampicói módra (M bubszi
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Rakott padlizsánok macoka65
Paradicsom, paprika bulac57
Debreceni tokány 1. bubszi
Hajdúsági tokány ! edesangyal
Sertésből készült ételek
2 hét lúgosító étrend brozsika
Sertés szelet (Orly módra) recept kovacs_zsoka
Sörben sült csülök recept jamborlulu
Töltött krumpli gereica
Gesztenyével töltött pulyka tundihugi
Sertésérmék édes-savanyú zölds bubszi
Káposztás pacal cserépedényben horvathnemagdi
Fiadi tokány bubszi
Zöldséges ragu bubszi
Gombás-májas csülök klara50
Halból készült ételek
Aldunai halászlé 1. bubszi
Zellerkrémleves lazacrózsákkal bulac57
Kapros halpaprikás szalonnás túrós tésztával recept kovacs_zsoka
A lé a tét - avagy pár szó a horvathnemagdi
Dunai halászlé 1 bubszi
belga halleves! ibolya58
Halászlé 5. bubszi
Süllő egészben sütve klerierzsi
Sonkába tekert saláta bulac57
Mézes-chilis lazac roston .... maroka
Vad ételek
PISZTÁCIÁS FÁCÁNPástétom bubszi
Vacsora csata recept! jjanosne
Kapros gyöngytyúkcomb bubszi
Őzcomb gersliropogóssal 1vargaildyko
Fácánleves rochlitzne
Receptek horvathnemagdi
Receptek jjanosne
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Fokhagymástejfölös őzérmék bulac57
Szarvas-bélszín borjúszűzzel t bubszi
Spagetti ajánló
Őszi receptek emoke93
kínai sült tészta ibolya58
Bolognai zöldséges rétes veronika74
Csirkemell vadas mártásban, zsemlegombóccal horvathnemagdi
A szénégető hala zöldségekkel recept jamborlulu
4 ünnepi recept Húsvétra grimilda
Majorannás Marhasült 1vargaildyko
Olasz spagettileves bubszi
Brokkolis-szezámos spagetti 1vargaildyko
Császárspagetti bubszi
Pizza receptek
Kolbászos-pizza jupiter21
Kombe horvathnemagdi
Sonkás-tojásos pizzatöltelék bubszi
Csirkemájas töltelék bubszi
Sitty-sutty pizza horvathnemagdi
Lala kifli yaskane
Pizzadagasztás kenyérsütőgépbe bubszi
Sütőporos lángos yaskane
Lala kifli yaskane
Kecskesajtos-spenótos pizza recept gonda_katalin
Hamburger receptek
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Virslis kifli veronika74
A szója kloppenburg
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Hamburger baratnu
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Sajtburger veronika74
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU