Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Bogrács ételek
TARTALOM

Bográcsgulyás
Karottás sertéstokány
Pilisi sertésragu
Burgonyaleves virslivel
Rizses lecsó debrecenivel
Slambuc
Kerti zöldségragu
Kukoricás nyúlragu
Marhapörkölt
Paprikás krumpli
Tarkabab-gulyás
Birkahúsos kása
Tutajos
Zöldbab füstölt hússal
Zöldborsós csirke
Pörkölt csirke
Csirkegulyás



A bogrács már a vándorló magyar törzsek málhájának is
része volt. Honfoglaló őseink hatalmas cserépbográcsok
körül élték társadalmi, családi életüket. Sok
pásztortörténetet, betyárlegendát őriznek öreg
rézbográcsok. A bogrács körül mindig ott van a mesék
világa. A bogrács formája az idők során nem változott, az
országrészenként más-más vonalú üstök- körte,
félgömb, tál alakú - jellemzője az áthajló fül, amivel a tűz
fölé akasztották.
Ma már zománcozott vaslemezből készül. Lakodalmak
ínycsiklandó étkei főnek benne, de kirándulásokon,
táborozáskor vagy a hétvégi ház kertjében ízletes
gulyásokat, egytálételeket készíthetünk bográcsban.
A bográcsban főzés sajátos zamattal, "magyaros ízzel"
gazdagítja megszokott ételeinket, mert az alapanyagok
nagy felületen érintkeznek a hővel, s így jobban
megpirulnak-főnek, kellemes, füstölt ízeket kölcsönözve
legegyszerűbb, hagyományos ételeinknek is.
A bogrács alá gyújtott tűz hevességét mindig az ételek
készítéséhez kell igazítanunk: a hőt a rárakott fa
mennyiségével, a bogrács és a tűz közötti távolság
változtatásával, a bogrács mozgatásával vagy a parázsra
szórt hamuval szabályozhatjuk.
A bográcsos étkezés, főzés, a tábortűz romantikáját, a
szabad tűz varázsát a messze terjedő finom illatok
élményét adja. A bogrács mint eszköz magyar specialitás,
a legváltozatosabb ételek tartozéka. Aki bográcsban főz,
bográcspartit rendez, ínyenceknek való szertartásos
gyönyörűségeket ad - megismételhetetlen ízekkel.

* * *

Bográcsgulyás

Hozzávalók:

50 dkg marhalábszárhús, 1-2 nagy fej vöröshagyma, 6 dkg zsír,
1 késhegynyi fokhagymakrém, 2 csipet köménymag, 1 zöldpaprika,
1 paradicsom, 1 zellerlevél, 1 púpozott evőkanál pirospaprika,
60 dkg tisztított krumpli, 2 evőkanál száraz csipetke, só.

Elkészítés:
Először vastagon kizsírozzuk a bográcsot, majd rétegesen
beletesszük a kockára vágott húst, az összevágott hagymát, a
fokhagymakrémmel, köménymaggal rétegenként ízesítjük. A tetejére
tegyük a zöldpaprikát, a paradicsomot és a zellerzöldet.
Sózzuk meg és gyakori rázogatás vagy keverés mellett közepes
láng felett pirítsuk zsírjára a húst. Ezután hintsük meg
paprikával és kb. 2 liter vízzel öntsük fel. Nagy lánggal
főzzük tovább. Amikor a hús félig megpuhult, tegyük bele a
kockára vágott krumplit és a száraz csipetkét. Ha szükséges, még
annyi vizet öntsünk rá, hogy kétujjnyira ellepje az ételt. Nagy
lánggal főzzük készre.

Energiatartalom: 1920 kJ
Fehérjetartalom: 27 g
Zsírtartalom: 20 g
Szénhidráttartalom: 42 g


Karottás sertéstokány

Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál
olaj vagy 4 dkg zsír, 1 csomó újkarotta, 1 evőkanál liszt, só.

Elkészítés:
A finomra vágott hagymát kevés zsiradékon kissé megfonnyasztjuk,
majd beletesszük a csíkokra vágott húst. Zsírjára pirítjuk,
megsózzuk, meghintjük kevés liszttel, még kétszer-háromszor
átforgatva megpirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük. A lisztet
csomómentesre keverjük a lében. Közepes lángon pároljuk.
Amikor a hús puhulni kezd, tegyük bele a vékony karikára
vágott zsenge karottát és pároljuk készre.

Energiatartalom: 2260 kJ
Fehérjetartalom: 26 g
Zsírtartalom: 43 g
Szénhidráttartalom: 12 g


Pilisi sertésragu

Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej vöröshagyma vagy egy 10 cm
hosszú póréhagyma, 2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír,
4 evőkanál konzerv csemegekukorica, 4 evőkanál konzerv
zöldborsó, 4 evőkanál konzerv zöldbab, 1 paradicsompaprika,
1 sárgarépa, só.


Elkészítés:
A durvára vágott hagymát kevés zsiradékon megfuttatjuk.
Beletesszük a kockára vágott húst, paradicsompaprikát, majd az
ugyancsak kockára vágott sárgarépát. Megsózzuk és zsírjára
pirítjuk. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi és kis lángon
pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzákeverjük a
konzerv zöldségeket is. Ha friss zöldségekkel készítjük, azokat
korábban tegyük már a bográcsba, hogy a hússal együtt
puhuljanak meg.

Energiatartalom: 2440 kJ
Fehérjetartalom: 30 g
Zsírtartalom: 43 g
Szénhidráttartalom: 17 g


Pilisi sertésgulyás

Hozzávalók:
6 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál
pirospaprika, 40 dkg sertéslapocka, 1 késhegynyi fokhagymasó,
1 kávéskanál köménymag, 1 evőkanál gulyáskrém, 2 sárgarépa,
1 petrezselyemgyökér, 1 zellerlevél, 1 zöldpaprika,
60 dkg burgonya, 2 evőkanál száraz csipetke, só.

Elkészítés:
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk. Zsírjában
megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük paprikával
és beletesszük az ujjnyi vastagra vágott húst. Fokhagymasóval,
köménymaggal, gulyáskrémmel, sóval fűszerezzük és gyakori
keverés mellett zsírjára pirítjuk. Ezután kb. 1,5 l vízzel
felöntjük. Beletesszük a megtisztított, hasábba vágott vegyes
zöldséget, zellerlevelet és a zöldpaprikát. Közepes tűzön
főzzük. Amikor a hús félig megpuhult, tegyük bele a nagy
kockára vágott burgonyát, majd tíz perc múlva a csipetkét is.
Erős tűzön készre főzzük.

Energiatartalom: 2580 kJ
Fehérjetartalom: 25 g
Zsírtartalom: 37 g
Szénhidráttartalom: 44 g


Burgonyaleves virslivel

Hozzávalók:
80 dkg rózsaburgonya, 1 közepes fej hagyma, 6 dkg füstölt
szalonna, 1 evőkanál ételízesítő, 1 púpozott evőkanál
gabonakeményítő, 4 pár virsli, 1 ág zellerzöld, só.

Elkészítés:
A kockára vágott, kissé kiolvasztott szalonna zsírjában
megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Beletesszük a kockára
vágott burgonyát. Közepes láng felett üvegesre pirítjuk.
Meghintjük gabonakeményítővel, ételízesítővel, beletesszük a
zellerzöldet és kb. 1,5 liter vízzel felöntjük. Jól átkeverjük
és lassan puhára főzzük. Kóstoljuk meg és ha kell, sózzuk meg.
Mielőtt a burgonya megpuhulna, tegyük bele a virslit is.

Energiatartalom: 2300 kJ
Fehérjetartalom: 20 g
Zsírtartalom: 35 g
Szénhidráttartalom: 37 g


Rizses lecsó debrecenivel

Hozzávalók:
10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 50 dkg zöldpaprika,
30 dkg paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál
pirospaprika, 2 pár debreceni, 12 dkg rizs, só.

Elkészítés:
A kockára vágott, kissé kiolvasztott szalonna zsírjában
megfonnyasztjuk a hagymát. Meghintjük paprikával és hozzáadjuk
a cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Megsózzuk és
közepes lángon félpuhára pároljuk. Beletesszük a megmosott
rizst, a karikára vágott debrecenit és ha szükséges, egy kevés
vizet is öntünk hozzá. Kis lángon, a bográcsot többször
megrázogatva közben, lehetőleg letakarva, pároljuk puhára a
rizst.

Energiatartalom: 2050 kJ
Fehérjetartalom: 18 g
Zsírtartalom: 32 g
Szénhidráttartalom: 31 g


Slambuc

Hozzávalók:
10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 20 dkg szárított
csuszatészta, 1 fej vöröshagyma, 1 púpos evőkanál pirospaprika,
12 dkg füstölt kolbász, 60 dkg burgonya, 1 zöldpaprika,
1 paradicsom, só.

Elkészítés:
A kockára vágott, félig kiolvasztott szalonna zsírjában gyakori
keverés közben megpirítjuk a csuszatésztát, majd beletesszük a
finomra vágott hagymát, s két-három keverés után megszórjuk
paprikával. Beletesszük a karikára vágott kolbászt és a kis
kockára vágott burgonyát. Annyi vizet öntsünk rá, hogy 2-3
ujjnyi magasan ellepje a tésztát. Sózzuk meg és tegyük bele a
zöldpaprikát és a paradicsomot. Alacsony láng felett -
lehetőleg lefedve - lassan főzzük meg. A főzés befejező
szakaszában többször keverjük meg, nehogy leégjen.

Energiatartalom: 2440 kJ
Fehérjetartalom: 20 g
Zsírtartalom: 24 g
Szénhidráttartalom: 70 g



Kerti zöldségragu

Hozzávalók:
2 csomó új sárgarépa, 1 csomó új petrezselyemgyökér,
2 új karalábé, 60 dkg újburgonya, 2 evőkanál olaj vagy 4 dkg
zsír, 1/2 csomó petrezselyemzöld, 1/2 csomó kapor, 1 csomag
újhagyma, só.

Elkészítés:
A vékony karikára vágott újhagymát, szárával együtt megfuttatjuk
a zsiradékban, majd beletesszük a kockára vágott zsenge
karalábét, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a burgonyát.
Megsózzuk és erős tűzön, állandó keverés közben üvegesre
pirítjuk. Annyi vízzel töltjük fel, hogy éppen ellepje. Kis
lángon, lassan pároljuk. Amikor a zöldségek félig megpuhultak,
belekeverjük a finomra összevágott kaprot és petrezselyemzöldet.

Energiatartalom: 910 kJ
Fehérjetartalom: 6 g
Zsírtartalom: 5 g
Szénhidráttartalom: 36 g


Kukoricás nyúlragu

Hozzávalók:
1 db házinyúl eleje és belsősége, 8 dkg kolozsvári szalonna,
1 póréhagyma (10 cm-nyi), 1 evőkanál liszt, 2-3 piros színű
zöldpaprika vagy paradicsompaprika, 2 doboz konzerv
csemegekukorica, só.

Elkészítés:
Az apró kockára vágott szalonnát félig kiolvasztjuk. Zsírjában
átforrósítjuk a finomra szelt póréhagymát. Beletesszük a
feldarabolt nyúl elejét, a gerinc- és combvégeket, valamint a
kis kockára vágott piros színű zöldpaprikát. Megsózzuk és
zsírjára pirítjuk. Ekkor meghintjük kevés liszttel,
kétszer-háromszor átkeverjük és annyi vizet öntünk hozzá, hogy
az majdnem ellepje. Gondosan átkeverjük, hogy a liszt
csomómentes legyen. Közepes lángon lassan pároljuk. Amikor a
hús már majdnem puha, hozzáadjuk a konzerv kukoricát is.
Együtt készre pároljuk.

Energiatartalom: 2090 kJ
Fehérjetartalom: 36 g
Zsírtartalom: 24 g
Szénhidráttartalom: 35 g


Marhapörkölt

Hozzávalók:
60 dkg marhaszínhús, 2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír,
2 nagy fej vöröshagyma, 1 késhegynyi fokhagymakrém, 1 evőkanál
pirospaprika, 1 zöldpaprika, só.

Elkészítés:
Kevés zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra összevágott
hagymát és beletesszük a kockára vágott húst. Megsózzuk és
saját levében pörköljük. Mikor zsírjára sült, megpaprikázzuk és
kevés vízzel felöntjük. Gyakran megkeverjük és időnként vízzel
felöntve, tovább főzzük. Amikor a hús puhulni kezd, tegyük bele
a cikkekre vágott zöldpaprikát is.

Energiatartalom: 990 kJ
Fehérjetartalom: 31 g
Zsírtartalom: 10 g
Szénhidráttartalom: 4 g


Paprikás krumpli

Hozzávalók:
15 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 késhegynyi
fokhagymakrém, 1 mokkáskanál köménymag, 1 csapott evőkanál
pirospaprika, 1 evőkanál Piros Arany, 2 zöldpaprika,
1 paradicsom, 1,2 kg tisztított rózsakrumpli, só.

Elkészítés:
A csíkokra vágott, kiolvasztott szalonna zsírjában aranysárgára
pirítjuk a finomra összevágott hagymát. Beletesszük a
fokhagymakrémet, a köménymagot, a pirospaprikát, a Piros
Aranyat. Összekeverjük és kevés vizet öntünk hozzá. Beletesszük a
hosszú cikkekre vágott krumplit, a zöldpaprikát, a paradicsomot
és annyi vízzel töltjük fel, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk és
alacsony láng fölött, lehetőleg lefedve, készre főzzük.
Többször, óvatosan keverjük meg. Laktatóbbá tehetjük, ha
kolbászt, virslit vagy debrecenit főzünk bele.

Energiatartalom: 2290 kJ
Fehérjetartalom: 16 g
Zsírtartalom: 25 g
Szénhidráttartalom: 65 g


Tarkabab-gulyás

Hozzávalók:
25 dkg nagyszemű szárazbab, 40 dkg burgonya, 1 füstölt köröm,
1 ág zellerlevél, 1 babérlevél, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom,
1 nagy sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 közepes fej
vöröshagyma, 8 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 1 púpozott
kávéskanál pirospaprika, 2 evőkanál száraz csipetke,
1 késhegynyi fokhagymasó, só.

Elkészítés:
A füstölt körmöt és a babot előző este áztassuk be. A kockára
vágott szalonnát kissé kiolvasztjuk, zsírján megfuttatjuk az
apróra vágott hagymát, megpaprikázzuk és beletesszük a
beáztatott babot és összevágott körmöt. Kb. 1,5 l vízzel
felöntjük. Beletesszük a babérlevelet, a zellerzöldet, az
apróra összevágott hagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot.
Megsózzuk és fokhagymasóval ízesítjük. Kb. 1 órányi főzés
után tegyük bele az összevágott zöldséget, majd újabb 20
perc után a kockára vágott burgonyát. A főzés utolsó szakaszában
főzzük bele a csipetkét.

Energiatartalom: 2460 kJ
Fehérjetartalom: 28 g
Zsírtartalom: 24 g
Szénhidráttartalom: 85 g


Birkahúsos kása

Hozzávalók:
40 dkg csont nélküli birkahús, 2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír,
1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 1 nagy
sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 késhegynyi fokhagymasó,
2 zöldpaprika, 1 nagy paradicsom, 24 dkg hántolt köles, só.

Elkészítés:
A felhevített zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott
hagymát. Hozzátesszük a kis kockára vágott húst, a zöldpaprikát
és zsírjára pirítjuk. Meghintjük paprikával, beletesszük a
paradicsomcikkeket és a kockára vagy karikára vágott zöldséget.
Megsózzuk és fokhagymasóval ízesítjük. Kevés vizet öntünk alá,
gyakori keverés közben, közepes tűz felett félpuhára pároljuk.
Ekkor beletesszük a kölest és annyi vizet öntünk hozzá, hogy a
lé egy ujjnyira ellepje a zöldséges húst. Gyenge tűzön, lassan
készre pároljuk, közben többször óvatosan megkeverjük, mert
könnyen leég.

Energiatartalom: 2060 kJ
Fehérjetartalom: 27 g
Zsírtartalom: 19 g
Szénhidráttartalom: 54 g


Tutajos

Hozzávalók:
10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 40 dkg házi tarhonya, 1 fej
vöröshagyma, 1 púpos evőkanál pirospaprika, 1 zöldpaprika,
1 paradicsom, 50 dkg tisztított burgonya, só.

Elkészítés:
A kis kockára vágott, kiolvasztott szalonna zsírjában kb.
10-15 perc alatt aranysárgára pirítjuk a tarhonyát. Ezután
beletesszük a finomra vágott hagymát, kétszer-háromszor
átkeverjük, majd meghintjük pirospaprikával. Felengedjük annyi
vízzel, mint a tarhonyamennyiség kétszerese és beletesszük a
zöldpaprikát, a paradicsomot, a kis kockára vágott burgonyát.
Megsózzuk és - lehetőleg lefedve - alacsony láng felett lassan
megpároljuk.

Energiatartalom: 2770 kJ
Fehérjetartalom: 22 g
Zsírtartalom: 18 g
Szénhidráttartalom: 103 g


Zöldbab füstölt hússal

Hozzávalók:
20 dkg füstölt tarja, 60 dkg zöldbab (konzerv is lehet),
40 dkg burgonya, 8 dkg kolozsvári (húsos) szalonna,
1 póréhagyma (10 cm hosszú), 1 késhegynyi fokhagymakrém,
2 dl tejföl, só.

Elkészítés:
A nagyon száraz füstölt húst előző nap áztassuk be. Egyébként
vágjuk kockára és a durvára vágott póréhagymával együtt tegyük
a bográcsba, amelyben előzetesen kissé kiolvasztottuk a kockára
vágott szalonnát. Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje és
főzzük a húst félpuhára. Ekkor tegyük bele a kockára vágott
burgonyát, fokhagymakrémet, majd 15 perc múlva a konzerv
zöldbabot. Egészítsük ki még kevés vízzel és forraljuk össze,
sózzunk utána, ha szükséges. Tálalás előtt keverjük bele a
tejfölt. Ha friss zöldbabbal készítjük, akkor még a burgonya
előtt tegyük bele a bográcsba.

Energiatartalom: 2300 kJ
Fehérjetartalom: 20 g
Zsírtartalom: 37 g
Szénhidráttartalom: 33 g


Zöldborsós csirke

Hozzávalók:
1 db csirke (kb. 1-1,5 kg-os), 1 kis fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 40 dkg zöldborsó, 1 evőkanál
ételízesítő, 1/2 csomó petrezselyemzöld, só.

Elkészítés:
A finomra vágott hagymát kevés olajban megfonnyasztjuk.
Beletesszük a 10 darabra (2 felső, 2 alsó comb, 2 szárny, 2 fél
mell, hát- és farrész) vágott csirkét. Nagy láng felett -
állandóan keverve - zsírjára pirítjuk. Megszórjuk
ételízesítővel és annyi vizet öntünk rá, hogy az ellepje. Kis
láng felett lassan puhára pároljuk. Ha friss zöldborsónk
van, akkor azt is hozzáadjuk, ha konzerv, akkor tesszük hozzá,
amikor a csirke már majdnem puha. Végül megszórjuk a finomra
vágott petrezselyemzölddel.

Energiatartalom: 1260 kJ
Fehérjetartalom: 39 g
Zsírtartalom: 9 g
Szénhidráttartalom: 15 g


Pörkölt csirke

Hozzávalók:
1 db csirke (1-1,5 kg-os), 1 nagy fej vöröshagyma,
4 evőkanál olaj vagy 8 dkg zsír, 2 evőkanál pirospaprika,
1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só.

Elkészítés:
A finomra vágott hagymát kevés zsírban kissé megpirítjuk.
Megszórjuk paprikával és beletesszük a tíz darabra (2 alsó,
2 felső comb, 2 fél mell, 2 szárny, hát- és farrész) vágott
csirkét, a zöldpaprikát és a cikkekre vágott paradicsomot.
Megsózzuk és közepes lángon zsírjára pirítjuk, majd kis vizet
öntve alá, puhára pároljuk.


Csirkegulyás

Hozzávalók:
1 db csirke (kb. 1 kg-os), 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál
olaj vagy 4 dkg zsír, 1 púpozott evőkanál pirospaprika,
1 késhegynyi fokhagymakrém, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom,
60 dkg tisztított burgonya, 2 evőkanál száraz csipetke,
1 evőkanál ételízesítő, só.

Elkészítés:
A zsiradékban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát.
Megszórjuk paprikával és beletesszük a 8 darabra (2 comb, 2 fél
mell, 2 szárny, far- és hátrész) vágott csirkét. Nagy láng
felett, állandóan keverve zsírjára pirítjuk. Megszórjuk
ételízesítővel, beletesszük a fokhagymakrémet, a zöldpaprikát,
a paradicsomot és kb. 1,5 l vízzel felöntjük. Közepes erősségű
tűzön lassan főzzük. Amikor a csirke puhulni kezd, beletesszük
a kockára vágott burgonyát és a száraz csipetkét. Megkóstoljuk
és ha szükséges, utánasózunk. Közepes lángon készre főzzük.

* * *

Viancó Stúdió, 1986

* * *

VÉGE

Szkennelte és javította:
Schuck Antalné
Budapest
1999 június
aprochef aprochef
Címkék: idők során, bográcsban főzés, bogrács mozgatásával, bográcsos étkezés, tábortűz romantikáját, messze terjedő,

3 mennyei recept
meg. 2. Brokkolis palacsinta Hozzávalók * 1 egész tojás * 50 gr teljes kiőrlésű liszt * 50 gr finomliszt * 2 dl sovány tej * só, őrölt kömény, 1, 5 dl szódavíz, vöröshagymakrém, piros arany - ízlés szerint * 2 kávéskanál olaj * 20 dkg főtt brokkoli Elkészítés: A tojást verd fel a tejjel és csomómentesre keverve add hozzá a liszteket. ...
keri007 keri007
4 tuti tipp, hogyan készítsd
télre elegendő savanyú káposzta. A kész káposztát pincében vagy hűtőben tárold. Korhelyleves Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta 2 pár virsli 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma só, pirospaprika 2 kanál liszt vagy étkezési keményítő margarin tejföl Elkészítése: A margarinon párold meg az apróra vágott vörös- és fokhagymát, szórd meg piros paprikával, majd add hozzá a káposztát. Öntsd fel vízzel, majd ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
4 ínycsiklandó rakott étel
zöldbab * 50 dkg darált hús * 1 fej hagyma * 4-5 gerezd fokhagyma * 25 dkg szeletelt bacon * 1 pohár tejföl * 15 dkg reszelt sajt * 2 evőkanál olaj * 2 szem paradicsom * pirospaprika, só, bors * kevés Piros Arany A zöldbabot főzd meg sós vízben. Ezalatt az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olajon párold üvegesre, és a darált húst, a fűszereket, a Piros Aranyat és a pirospaprikát hozzáadva ...
grimilda grimilda
5 különleges bográcsos
próbálják életben tartani a tüzet, addig barátnőiddel kellemesen elcseveghettek egymással. Mindkét fél jól jár. Körömpörkölt bográcsban Hozzávalók: * 1,5 kg sertéscsülök és -láb * 2 fej vöröshagyma * 2 kávéskanál pirospaprika * 1-2 dl vörösbor * só * bors * olaj A megtisztított sertéslábat, csülköt áztasd ki. A felaprított hagymát dinszteld meg a bográcsban, borsozd, paprikázd. Add hozzá a kockákra vágott húst, és ...
grimilda grimilda
5 tipp a család egészségesebb
kínáljuk, különféle feltétekkel vagy hozzávalókkal: pl. grillezett lazaccal, grillezett csirkemell szeletekkel, pácolt grillezett zöldségekkel, magvakkal vagy különböző, kockára vágott sajtokkal. - Szolgáljunk fel több sötétzöld, sárga, lila, élénk piros színű zöldséget, pl. brokkolit, spenótot, céklát, lila káposztát, paradicsomot, kaliforniai paprikát, sütőtököt vagy sárgarépát. Naponta legalább két-három különböző színű zöldség és gyümölcs kerüljön a család asztalára! 2. Szárnyaljon a ...
veronika74 veronika74
6 variáció mascarponéra
sóval, borssal, citromlével, és forgasd a mascarponéba. Pirítóson vagy pirított kiflikarikán tálald. Mascarponés melegszendvicskrém Hozzávalók: 1 kisebb doboz mascarpone, 4 főtt tojás, 10 dkg gépsonka, só, fehér bors, snidling, mustár, piros arany, majonéz Elkészítés: A főtt tojást és a sonkát vágd apróra a snidlinggel, és keverd a marcarponéhoz. Ízesítsd sóval, mustárral, fehér borssal, majonézzel és piros arannyal. Kend kenyérre és süsd meg. Sült csirke ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A 6 legjobb piskóta
porcukrozva tálaljuk. Nagyi fekete erdő tortája Hozzávalók: a piskótához: 8 tojás, 8 evőkanál cukor, 7 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaó, 2 késhegynyi fahéj; a töltelékhez: 1 liter meggybefőtt, 2 evőkanál cukor, 2 csomag piros zselatin; a tejszínhez: 1 liter hűtött habtejszín, 3 teáskanál cukor, 3 csomag habfixáló Elkészítés: A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a cukrot, majd addig verjük, amíg újra kemény nem lesz. Hozzáadjuk a tojások ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A betűs receptek
belőle és olajozott tűzálló edénybe, vagy tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Alföldi véres hurka 1. Hozzávalók: (3 kg hurkához) 1,5 l sertésvér, 8 zsemle, 50 dkg tokaszalonna, 40 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg törött bors, 1 dkg majoránna, 1 dkg őrölt szegfűszeg, só. Elkészítése: A zsemlét apró kockára vágjuk, és a tokaszalonna felét kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk. A tokaszalonnát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Rózsa szelet horvathnemagdi
Vendégváró Sütemény 1vargaildyko
Mandulás kekszes sütemény – kiadós, gyors, sütés nélkü suzymama
Bögrés mézeskalács – rögtön puha, rögtön süthető! yaskane
Egyszerű karamelltorta veronika74
Fügekrém mohini
Pingvin szelet katrin56
Felhőcske tundihugi
Recept jjanosne
Sült túrótorta bulac57
Szárnyas receptek
Túrós spenótfelfújt kannalidia
palermói vacsoratál ibolya58
Ízőrzők – Szenna – horvathnemagdi
Hússzelet gombával és csirkemá klerierzsi
Barackhab recept kannalidia
Fokhagymás pulykamell bubszi
Szalonnás-hagymás sült csirke horvathnemagdi
Fűszeres-sajtos csirke fóliás burgonyával suzymama
Húsleves recept baggesz20
Zöldséges pulykaragu bubszi
Marhából készült ételek
Gombás-káposztás marhatokány horvathnemagdi
Pulykasült recept lilagondolatok
Expressz húsos csili 1vargaildyko
A tökéletes bolognai spagetti grimilda
B receptek horvathnemagdi
Recept kedli
Szatmári lakodalmas bubszi
Olasz zöldségleves Tortelliniv bubszi
Vörösboros pörkölt recept gonda_katalin
Sertésből készült ételek
Báránynyárs 1vargaildyko
Húsvéti receptek I. korosigaborne
Gulyásleves 2 recept gonda_katalin
lasagne lantosneevi
Mustáros sült tarja recept jamborlulu
4 gyümölcsös sült grimilda
Vitello tonnató bubszi
Csülkös gomba rizibizivel horvathnemagdi
Labdapecsenye szalmakosárban rochlitzne
5 szuper könnyű zöldséges étel, amit nem szabad kihagynod suzymama
Halból készült ételek
dorozsmai molnár palacsinta ! ibolya58
Boszorkányszigeti batyus halás bubszi
TVN .... Baráti találkozó itt a blogon ..13 bodaaniko
Karácsonyi menü horvathnemagdi
Gombás-kelbimbós rakott tészta gereica
Ponty Orly módra 1vargaildyko
Dunai Halleves 1vargaildyko
Retró sült hekk grimilda
Rántott és Orly Ponty 1vargaildyko
Furfangos vendégvárók, horvathnemagdi
Vad ételek
Borsikafű nnpapszi
Gesztenyével töltött fácán yaskane
Fácánleves rochlitzne
Káposztás fácán tundihugi
Őzpörkölt vadász módra bordat
Töltött káposzta klarika47
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
Telkibányai raguleves! ibolya58
Fácánleves berántva I. bubszi
Fácán római tálban lilikonyhaja
Spagetti ajánló
Brokkolis spagetti recept boszorlany
heti Menü bulac57
Gombapaprikás Olajbogyóval 1vargaildyko
Olivás, baconös spagetti recept baggesz20
Sült carbonara spagetti recept jamborlulu
H.Kohut Katalin: Bolognai spagetti katalinkohut
Különcök spagettije recept panka2006
Apa Féle Rakott Hús... 1vargaildyko
Tésztasaláta kefírrel recept gonda_katalin
Diós-brokkolis spagetti bulac57
Pizza receptek
Kedvenc Pizza recept horvathnemagdi
Mit és mennyiből főz egy héten egy család - receptek is bkisseva
Pizzás muffin mailona
szénhidrát napra faciendum
Polentapizza avagy puliszka horvathnemagdi
cukkinisajt ! ibolya58
Sajtos pogi és még sok más fin betti055
Egyszerű fánk horvathnemagdi
Sütőporos lángos yaskane
Hamburger receptek
Házi hamburger veronika74
Ázsiai hamburger klerierzsi
Csirke hamburger cajun módra klara50
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Csirkeburger recept jamborlulu
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Házi hamburger recept baggesz20
Házi hamburger recept jamborlulu
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU