Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők - Zengővárkony
Ízőrzők - Zengővárkony - receptek

Paradicsomleves krumpligombóccal
Hozzávalók: 6 db paradicsom, 2 teáskanál só, 4 dl víz, 4 szem burgonya, 1 tojás, 20 dkg liszt, 1 evőkanál zsír, 1 kis fej vöröshagyma, 6 evőkanál cukor.
A paradicsomot feldaraboljuk, és két decinyi sós vízben előfőzzük. Ezután szűrőkanálba tesszük, és átpasszírozzuk, hogy a héja fenn maradjon.
A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük.
Rántást készítünk. Egy evőkanál zsírt felolvasztunk, belevágunk egy kevés vöröshagymát, és ezt szép pirosra sütjük. Keverünk hozzá egy púpos evőkanál lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk. Felengedjük paradicsommal, és további 2 dl vizet adunk hozzá. Teáskanálnyi sóval, és ízlés szerint adagolt cukorral összefőzzük.
A krumpli főzőlevét leöntjük, összetörjük, kicsit hűlni hagyjuk. Belekeverünk egy tojást, 20 dkg lisztet, és kávéskanálnyi sót. Gombócot formálunk belőle, vagy kanállal nokedliket szaggatunk a levesbe. Összeforraljuk, és tálalhatjuk. Hidegen, vagy melegen is nagyon finom.

Kelkáposzta főzelék héveknédlivel
Hozzávalók: fél fej kelkáposzta, 3 szem krumpli, 1 vöröshagyma, só, 1 evőkanál zsír, 1 fej fokhagyma, 2 púpos evőkanál liszt, 1 teáskanál őrölt paprika. A knédlihez: 60 dkg liszt, 2 teáskanál só, 4 dl tej, 1 kávéskanál cukor, 5 dkg élesztő, 1 tojás, 2 evőkanál sertészsír, 10 dkg búzadara, 2 dl víz.
A kelkáposztát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A krumplit és a vöröshagymát felkockázzuk, és hozzáadjuk. Ízlés szerint sózzuk, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és feltesszük főni. Amikor megpuhult, a víz nagy részét leöntjük róla, és rántást készítünk hozzá. Felolvasztjuk a zsírt, belenyomjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket, átpirítjuk, majd lisztet szórunk rá, és addig kevergetjük, amíg zsemleszínű lesz. Lehúzzuk a tűzről, teáskanálnyi őrölt paprikával színesítjük, és az egészet a főzelékre öntjük. Összeforraljuk.
A héveknédlihez a lisztet a sóval tálba tesszük. A tejet meglangyosítjuk. Egy decinyit kiveszünk, beleszórjuk a cukrot, elmorzsoljuk benne az élesztőt, és hagyjuk egy kicsit kelni. A liszt közepébe fészket készítünk, ebbe öntjük az élesztős tejet. Tetejét megszórjuk kevés liszttel, és tovább pihentetjük. Pár perc múlva beleütjük a tojást, és apránként adagolva annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy kalács-tészta állagú anyagot kapjunk. Amikor már sima, egy diónyi zsírt is teszünk bele, alaposan még egyszer átdagasztjuk, majd letakarjuk, és langyos helyen kelni hagyjuk.
Amikor már duplájára megszaporodott a knédli, lisztezett gyúrótáblára borítjuk, összedolgozzuk, és vékonyra kisodorjuk. Evőkanálnyi zsírt felolvasztunk, és átkenjük vele az egészet. Megszórjuk búzadarával, és szorosan feltekerjük. Csiga alakot formázunk belőle, és lábosba helyezzük. A megmaradt zsírba teáskanálnyi sót szórunk, 2 dl langyos vízzel felengedjük, és a tészta alá öntjük. Lefedjük, és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Harminc perc után levesszük a fedőt, és szép piros színt adunk neki. Fogyasztás előtt kicsit hűlni hagyjuk, tortaszerűen szeleteljük, és a főzelékhez kínáljuk.

Tojásmártás
Hozzávalók: 4 tojás, 30 dkg füstölt kolbász, 1 fej fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál zsír, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál só.
A zsírt felolvasztjuk, lepirítjuk benne a lisztet, belenyomjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket, és ezzel együtt átsütjük. Elkeverjük egy púpos teáskanálnyi paprikával, felengedjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, és felforraljuk. A kolbászt nagyobb darabokra vágva tesszük bele, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. Ezután már csak óvatosan keverjük, nehogy a tojások szétmenjenek. Pár percnyi forralás után tálalhatjuk.

Piskótatekercs
Hozzávalók: 10 tojás, 10 evőkanál kristálycukor, 1 vaníliás cukor, fél csomag sütőpor, 10 evőkanál liszt, 3 dl baracklekvár. A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kristálycukorral, vaníliás cukorral, és sütőporral habosra keverjük. Ezután a fehérjéből is kemény habot verünk. A cukros masszához felváltva, apránként adagoljuk a lisztet és a fehérjehabot. Óvatosan összekeverjük az egészet.
Nagyméretű gáz tepsit kizsírozunk, és megszórjuk liszttel. Ebbe öntjük a piskóta alapot. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, nehogy kiszárítsuk a tésztát, mert akkor megrepedhet a feltekerés során.
Amikor megsült, átnedvesített konyharuhára borítjuk, és azzal együtt felhajtjuk. Addig pihentetjük, míg teljesen kihűl. Utána kiszedjük, megkenjük baracklekvárral, és visszatekerjük. Egy éjszakát állni hagyjuk, utána szeleteljük.

Kálomista fokhagymás
Hozzávalók: 3 fej fokhagyma, 1 kg sertés lapocka (vagy comb), só, 10 dkg őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt bors, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál sertészsír, 1 dl víz, 60 dkg krumpli, 5 dkg vaj, fél dl tej.
A húst felszeleteljük, és alaposan besózzuk. Egy tálban összekeverjük az őrölt paprikát, a borsot és a lisztet. Ebben forgatjuk meg a hússzeleteket.
Cseréptálat, vagy tepsit kizsírozunk, ebbe rakjuk egymás mellé a húsokat. Amikor egy sorral elkészültünk, gazdagon megszórjuk tisztított, durvára vágott fokhagymával. Újabb sor lapocka következik, majd a maradék fokhagymát is közé tesszük. Kevés vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk, és sütőben egy-másfél óra alatt készre sütjük.
A krumplipüréhez a krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor megpuhult, leöntjük róla a vizet, összetörjük, és vajjal, majd tejjel habosra keverjük. Ízlés szerint sózzuk.
A megpuhult húst krumplipürével kínáljuk.

Gesztenyés piskóta
Hozzávalók: 4 tojás, 4 evőkanál porcukor, 6 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, fél csomag sütőpor, 1 dl víz, 3 evőkanál kristálycukor. A tepsibe 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt. A krémhez: 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 25 dkg cukor nélküli gesztenyemassza, 2 evőkanál rum. A csoki mázhoz: 20 dkg porcukor, 1 púpos evőkanál kakaó, 4 evőkanál víz, 1 evőkanál étolaj.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Hozzákeverünk négy evőkanál porcukrot, majd a tojások sárgáját is. A sütőporos liszthez adjuk a kakaót, és az egészet a tojáshabba tesszük. A tepsit kizsírozzuk, kilisztezzük, beleöntjük a piskóta alapot, és előmelegített sütőben megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a gesztenyemasszát, és a rumot is hozzáadjuk.
A megsült piskótát deszkára borítjuk. Egy deci vízből három evőkanál cukorral szirupot főzünk, és ezt kanalanként a süteményre öntjük, hogy átpuhuljon. Ezzel együtt kihűtjük, utána megkenjük gesztenyés krémmel.
Tetejére csoki mázat készítünk. A porcukrot a kakaóval és vízzel sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és belekeverünk egy kis étolajat, hogy szép fényes legyen. Kicsit hűtjük, majd a sütemény tetejére kanalazzuk. Legalább fél napot állni hagyjuk, utána előmelegített késsel szeleteljük, akkor nem törik meg a csoki máz.Link
bkisseva bkisseva
Címkék: púpos evőkanál, krumpli főzőlevét, kelkáposztát megtisztítjuk, vöröshagymát felkockázzuk, megtisztított fokhagyma, főzelékre öntjük,

15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
lepény Hozzávalók: 5-6 szelet bacon 1 nagy fej lila hagyma 10 dkg natúr krémsajt kevés zöldfűszer-keverék 25-30 dkg (fél csomag mirelit) leveles tészta 5-10 dkg reszelt (pl. Gouda) sajt A bacont feldaraboljuk és megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből és a zsírjában pár perc alatt megfonnyasztjuk a lila hagymát. A sütőt 200 fokra melegítjük. A leveles tésztát ...
anna4459 anna4459
4 csirkepörkölt variáció
padlizsán, 1 kisebb cukkíni, 2 babérlevél, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl fehérbor, 1 dl vörösbor, 1 dl olaj, 1/2 csomó friss petrezselyem, egy csipet őrölt fekete bors Elkészítése: A megtisztított csirkét alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd feldaraboljuk. Az előhevített olajon lepirítjuk az áttört fokhagymát. Hozzátesszük a húst, és felöntjük a Maggi Szárnyas-húsleves kockából készített levessel. Babérlevéllel, kevés őrölt borssal ízesítjük, és fedő alatt, lassú tűzön főzzük. Mikor a hús félig ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A padlizsán
és a forrás kezdetétől számítva 25-30 percig dunsztoljuk. Padlizsános lecsó 2. Elkészítése: Három nagyobb padlizsánt a tűzhely lapján minden oldalán átsütünk, amíg a héja megbarnul, majd rozsdamentes késsel lehámozzuk és feldaraboljuk. 8-10 paradicsompaprikát megmosva kicsumázunk, és nyersen ledaráljunk. Fél kg megtisztított hagymát apróra vágunk, másfél dl olajban megpárolunk, hozzáadjuk a padlizsánkockákat, a ledarált paradicsompaprikát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, forrón ...
madlen40 madlen40
Aljotta (Máltai halleves)
fokhagyma, 5 szem paradicsom, 1 evőkanál paradicsompüré, 8 dkg rizs, 2 ek olaj, só, őrölt bors, babérlevél, mentalevél, majoránna Elkészítése: A felaprított hagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát. A paradicsomot lehéjazzuk, feldaraboljuk, és a pürével együtt a hagymához adjuk. Fűszerezzük, és másfél liter vízzel felengedjük. A megtisztított halat beletesszük, és kis lángon harminc-negyven percig főzzük. Ezután a levest sűrű szűrőn átszűrjük, a halat pedig áttörjük. A tűzre ...
bubszi bubszi
Arab etelek
meghintjük. Libanoni tejszínes csirke (Ilkbahar tavugu) Hozzávalók: 1 kg-os csirke, 2,5 dl csirkeleves, 1 kk. pirospaprika, 2,5 dl tejszín (tejföllel helyettesíthető), 2 fej aprított hagyma, 10 dkg zsiradék, só. A csirkét feldaraboljuk, besózzuk. Zsírban vagy olajban megpároljuk a hagymát. Amikor üveges, rátesszük a csirkét, megszórjuk paprikával, amikor már barnára pirult, ráöntjük a levest. Befedve 1 órán át, pároljuk. Tálalás előtt ráöntjük a ...
margareta51 margareta51
B betűs receptek
vágott zöldpaprikával, paradicsommal. Megjegyzés: egyéb vadszárnyasokból is készíthetjük, sőt nagyvadakból is finom, csak azok húsát néhány napig páclében kell érlelni! Bakonyi fogas 1 kg fogast megtisztítjuk, kibelezzük, feldaraboljuk és besózzuk. A fejét és a farkát. 5 dl vízben megfőzzük. Egy lapos edényt kivajazunk, belehelyezzük a halszeleteket, ráöntjük a hallét, és sütőben lassan pároljuk. Közben apróra vágunk 1 kis fej vöröshagymát, kevés olajon aranyszínűre pirítjuk, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B receptek
csomó újhagyma, 10 dkg fejtett zöldborsó, 2 kemény tojás, 2 evőkanál tejföl, zöldpetrezselyem, só ízlés szerint. A megtisztított újburgonyát megfőzzük, apró kockára vágjuk. A nyers uborkát, a paradicsomot, az újhagymát és a tojást szintén feldaraboljuk. Hozzáadjuk a megpárolt zöldborsót is. Az egészet összekeverjük, tejföllel ízesítjük. Burgonyasaláta nyers uborkával 1. Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg burgonya, 2-3 nyers uborka, 2 kemény tojás, 3-4 hering, 1 dl majonéz, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B receptek
25 dkg sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 1 kis csomó újhagyma, 1 kis szál sárgarépa, babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, kapor, szemes bors és só ízlés szerint. A sertéshúst 2-3 dkg darabokra vágjuk, a nyers burgonyát, sárgarépát, hagymát szintén feldaraboljuk. Mély lábasba vagy fazékba 1 réteg burgonyát teszünk, tetejére sertéshúst, sárgarépát, hagymát, fokhagymát, pár szem borsot és babérlevelet rakunk, majd ismét egy réteg burgonyát és így tovább. Az egészet leöntjük sós vízzel úgy, hogy ellepje, fedő ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Gesztenye golyók bubszi
Citromtorta macoka65
Müzli szelet bubszi
Örömbomba bubszi
Recept jjanosne
Meggyes-gesztenyés torta vorosrozsa66
Florentás sütemény bulac57
Zakota yaskane
Rumos hold bubszi
Forralt bor, a tél kötelező ke horvathnemagdi
Szárnyas receptek
Parajjal töltött pulyka fokhag bubszi
Olasz csirkegulyás klerierzsi
Túrós csusza bubszi
Főfogások savanyú káposztából horvathnemagdi
Padlizsános csirke 2. bubszi
Almával töltött fácán 1vargaildyko
Bakonyi csirkemell bubszi
A Csirkés lepény receptje: ujjozsef
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Ausztrál citromos csirke: ujjozsef
Marhából készült ételek
Expressz húsos csili gabfe
Bajor rostélyos horvathnemagdi
Vadas - ahogy Ernő készíti horvathnemagdi
Nagy emberek kedvenc étkei bulac57
brassói húsleves ibolya58
Párolt marhasült tundihugi
Gazdag leves rochlitzne
Bolognai szendvics recept baggesz20
Íme a bográcsgulyás receptje . mailona
Marhatokány bográcsban klerierzsi
Sertésből készült ételek
Grillezés. Új recept! koszegimarika
Húsos zöldségfasírt bkisseva
U betűs receptek horvathnemagdi
Finom falatok piroska0101
Szaftos sült hús vasárnapra grimilda
Böllértokány bubszi
Katika pörköltje horvathnemagdi
Darált húsos padlizsántekercs bulac57
Szójás-húsos spagetti bubszi
Töltött burgonyaladik korall44
Halból készült ételek
Bundázott harcsa sarkadykati
Szegedi halászlé 1. bubszi
Dunapentelei halászlé (Gregor bubszi
Furfangos vendégvárók, horvathnemagdi
Hal Burgonyabundában 1vargaildyko
Halételek jozsef_olah_9843
Ponty gombás-fűszeres mártássa zsigaiklara
Halas szoljanka leves bubszi
Borsos tengerihal-saláta horvathnemagdi
Roston sült ponty fűszervajjal veronika74
Vad ételek
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei bkisseva
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Magyar gasztronómia grimilda
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Nyúlpörkölt veronika74
kisalföldi fácánleves ! ibolya58
Bácskai fácán rizzsel bubszi
B betűs receptek horvathnemagdi
Ízőrzők – Egervár – horvathnemagdi
Ízőrzők – Csákvár – horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Vacsoracsata-Szulák-Előéte l veronika74
Paradicsomos cukkini ragu recept kovacs_zsoka
Spagetti holland módra horvathnemagdi
orsótészta grimilda
Olaszos töltött hagyma recept kovacs_zsoka
Paradicsomos húsgombóc horvathnemagdi
Spagetti alla Bolognese bubszi
Csábító spagetti a sütőből tele minden jóval! suzymama
Finom falatok piroska0101
Mozzarellával töltött padlizsántekercsek fokhagymás spagetti kovacs_zsoka
Pizza receptek
Sütemények akiram45
Burgonyás pizza tészta recept kovacs_zsoka
Mozzarellás pizzatekercs klerierzsi
Pizza funghi bubszi
Pizza recept baggesz20
Magyaros házi pizza recept jamborlulu
Pizza rochlitzne
Búzacsírás Pizza Tészta 1vargaildyko
Tuti sajtos rúd nanoka72
Gombás, sonkás tortellini veronika74
Hamburger receptek
Hamburger zsemle recept baggesz20
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Házi hamburger grimilda
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Aztán mégis. horvathnemagdi
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU