| *HÚSVÉTI*meleg töltött tojás* |
|
* 8 tojás
* 4 dkg vaj
* 1 kávéskanál mustár
* 4 dl tejföl
* 1 púpozott kávéskanál tojásételek fűszerkeverék
* 10 dkg trappista sajt
* 2 nyers tojássárgája
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és félbevágjuk. A sárgájukat kiszedjük, villával összetörjük, majd kevés vajat (kb 2 dkg), a mustárt, 2-3 evőkanál sűrű tejfölt és 1 csapot kávéskanál tojásételek fűszerkeveréket teszünk hozzá, jól összekeverjük. Ezt töltjük ... |
bubszi  |
|
|
| |
| 4 hajmeresztően finom spenótos recept |
evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
pár csepp citromlé
só, bors
Elkészítése: a spenótleveleket többször alaposan mosd át hideg vízben, míg teljesen homokmentes nem lesz. Szedd le a szárait, majd tépkedd apró darabokra. A tojásokat főzd keményre kb. 10 perc alatt, hagyd kihűlni, pucold meg, majd vágd apró kockákra. Egy tálban keverd el a két hozzávalót. A koktélparadicsomokat vágd félbe, és szórd a salátára. Az öntethez helyezd az olajat, az ecetet és a citromlevet egy ... |
suzymama  |
|
|
| |
| 4 mesés tojássaláta variáció |
joghurt
* 1 evőkanál currypor
* 1 fej lilahagyma
* 1 kígyóuborka
* 1 piros kaliforniai paprika
* fél csokor petrezselyemzöld
* citromlé
* mustár
* só
* bors
A tojásokat főzd keményre, majd tedd hideg vízbe. A krumplikat alaposan mosd meg, és héjukban főzd meg őket. A tojások és a krumplik héját szedd le. A tojásokat és a hagymát karikázd fel, míg a krumplikat és a paprikát vágd kockákra. A majonézt, a joghurtot, a ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 4 ínycsiklandó rakott étel |
megpirul rajta.
Rakott karfiol
Hozzávalók:
* 1 nagy fej karfiol
* 6 tojás
* 4 dl tejföl
* 2-3 evőkanál majonéz
* 15 dkg trappista és 15 dkg karaván sajt
* vaj
A tojásokat főzd keményre, majd villával törd apró darabokra. A karfiolt szedd rózsákra, és sós vízben főzd puhára. Egy tepsit vagy egy jénai tálat vajazz ki, és a karfiol felét rakd az aljára. A tojást halmozd a tetejére, és egyenletesen simítsd el, hogy ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 5 remek rakott krumpli variáci |
|
és felszeletelt zöldpaprikát. Fedő alatt üvegesre párolom, végül beleteszem a megtisztított és zúzott fokhagymát, meg a felkarikázott paradicsomot. Ezután már csak néhány percig párolom. Hagyom langyosra hűlni, majd hozzákeverem a habosra felvert tojásokat, valamint a tejfölt. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítem. A tepsibe tett burgonyára kevés keménytojás-karikát szórok, ezt megrakom a lecsós-tejfölös hússal. Erre burgonyaréteg kerül, amit ugyancsak beborítok a hússal. A tetejére burgonyakarikát ... |
agimami7  |
|
|
| |
| 7 legjobb Farsangi fánk |
cukor
Elkészítés:
A képviselőfánk tésztához a vizet felforraljuk egy csipet sóval és a margarinnal. Apránként hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük a tűzön, amíg az edény falától elválik. A tűzről levéve robotgéppel hozzákeverjük egyenként a tojásokat.
A tepsibe (távolságot hagyva) nagyobb mogyorónyi halmokat teszünk, és forró (180 fokos) sütőben világosra sütjük őket.
A töltelék ízlés szerint cukrozott, keményre vert tejszínhab (habfixet is tegyünk bele). A ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A betűs receptek |
megmossuk. A csülköt, a lábat, a szalonnabőrkét és a fület kuktába tesszük annyi sós vízben, amennyi ellepi. Puhára főzzük. Közben a maradék húst ledaráljuk, nyersen hozzáadjuk a többször váltott vízben megmosott és lecsepegtetett rizst, a habosra felvert tojásokat, 1 teáskanál pirospaprikát, sót, borsot. Jól összedolgozzuk. A káposztalevelek szélére halmozunk a darált húsos töltelékből, feltekerjük, és a levél két végét úgy nyomkodjuk bele a töltelékbe, hogy az, ki ne tudjon folyni. A maradék savanyú ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A desszert viszont ez lesz: |
díszítjük.
Tanácsok:
A hűtőben kb. 1-1,5 órát szilárdulni hagyjuk. Nagyon finom :)
Piskótához a hozzávalók:
9 db tojás, 18 dkg cukor, 17,5 dkg liszt, 5 dkg kakaópor.
A piskóta készítése:
A tojásokat külön szedjük. A fehérjébe teszünk 8 dkg cukrot, a sárgájába pedig 10 dkg cukrot. Elsőnek a fehérjét verjük fel kemény habbá, majd a habból egy keveset át teszünk a sárgájába, majd azt is habbá verjük. A sárgájahabot a fehérjehabhoz öntsük, ... |
ujjozsef  |
|
|
| |
|
|