Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Tárkonyos receptek
Marhasült fűszeres vadasmártásban

60 dkg sovány marhafartő, 2,5 dl vörösbor, 1 babérlevél, tárkony, só, bors, 3 evőkanál olaj, 2 fej hagyma, 3 szál zellerzöld, 2 evőkanál liszt, 3 sárgarépa.

A vörösbort összekeverjük a sóval, borssal, tárkonnyal, majoránnával és a babérlevéllel. A marhahúst kis kockákra vágjuk, és 1 napra e páclében, hűtőszekrénybe tesszük. Pácolás után a húst kivesszük, lecsöpögtetjük és forró olajban jól kisütjük. Ezután tegyük egy tűzálló tálba az apróra vágott hagymával, sárgarépával és zöldségekkel együtt. A hús sütése után megmaradó olajban pirítsuk meg gyengén a lisztet, öntsük fel a páclével, és adjunk hozzá 2 dl vizet. Ezt állandó keverés közben forraljuk fel, majd öntsük rá a húsra és a zöldségekre, fedjük le, és előmelegített sütőben kb. 2-2,5 óra hosszat süssük.

Barna tárkonyos mártás
Hozzávalók: 3 dl barna borjú alaplé, 1, 5 dl fehérbor, 5 dkg vaj, só, bors, tárkony.
A fehérbort az összevagdalt tárkony szárával felére beforraljuk, majd felöntjük a borjú alaplével, felforraljuk, s kevés vízzel elkevert burgonyaliszttel besűrítjük, és szűrőruhán átszűrjük. Megízesítjük sóval, törött borssal, finomra vágott tárkonyt teszünk hozzá, végül a vajat hozzákeverve feljavítjuk.
Pirított csirkéhez, borjú- és ürüérmékhez tálaljuk.

Fehér tárkonyos mártás
Hozzávalók: 4 dl Velouté mártás, 1, 5 dl fehérbor, 1, 5 dl tejszín, 5 dkg vaj, tárkony, só, bors.
A fehérbort az összevágott tárkony szárával beforraljuk, hozzátesszük a Velouté mártást, és jól beforraljuk. Tejszínnel legírozzuk, szűrőruhán átszűrjük, megízesítjük sóval és borssal. Végül hozzátesszük a finomra vágott tárkonyt, és a vajat hozzákeverve feljavítjuk.
Tojásételekhez, borjúmirigyhez, főtt szárnyas húsokhoz tálaljuk.

Marhapecsenye tárkonyos gombával
Hozzávalók: 6-8 szelet marhahátszín, 10 dkg csiperkegomba, 2 fej vöröshagyma, 10 dkg (cc: 1 dl) majonéz, 1 dl olaj, 1 evőkanál Dijoni mustár és ízlés szerint tárkony, ecet, só, bors.
Elkészítése: A hátszínt enyhén klopfoljuk, majd az egyik kockázott hagyma, mustár, olaj, só, bors keverékével bedörzsölve, egy napig hűvös helyen érleljük. Másnap a gombát megtisztítva, aprítva, sós ecetes vízben 2 percig forrázzuk. Kihűtjük és a másik hagymával, melyet szintén kockázunk, egy pici olajon dinsztelünk, tárkonnyal, majonézzel és az előfőzött gombával, összekeverjük. A hússzeleteket forró olajban megkapatjuk és egy picinyke vízzel (száraz fehérborral) felöntve készre pároljuk. Tálalásnál a szeleteket nyakon öntjük a tárkonyos gombával, s köretként héjában sült burgonyát adunk mellé. Díszíthetjük petrezselyem zöldjével.

Nyári tárkonyos csirkeleves babbal
Hozzávalók: 1 csirke (70-80 dkg-os), 25 dkg kifejtett bab, 2 dl tejföl, 20 dkg vegyes leveszöldség, 10 dkg gomba, 1 csokor friss tárkony (vagy 1 teáskanál szárított tárkony), 1 csapott evőkanál liszt, ízlés szerint 1-2 evőkanál ecet, só, cukor.
A csirkét tisztítás után 4 részre vágom és a fejtett babbal együtt másfél liter, sóval ízesített vízben a forrástól számított 20 percig főzöm. Ekkor hozzáadom a közben megtisztított és karikákra vágott zöldséget, a felszeletelt gombát és puhára főzöm. A lisztet simára keverem a tejföllel, hozzáteszem a finomra vagdalt tárkonyt és behabarom vele a levest. Jól kiforralom, ezután ízesítem az ecettel, cukorral.
Elkészítési ideje: 50 perc

Székely tárkonyleves
Hozzávalók: 3 kötés zöld tárkony, 1 ek vaj, 1 ek liszt, só, ecet, ízlés szerint, pici tej, 2 ek tejföl, 1 tojás
Elkészítése: Apróra vagdalunk 3 kötés zöld tárkonyt. Vajból és lisztből készült világos rántásba tesszük, jól megkeverjük, és feleresztjük meleg vízzel, melybe kevés tejet öntöttünk. Sózzuk és főzzük 5 percig, miközben tojásos galuskát főzünk bele, majd ecettel ízesítjük. Tejföllel elhabart tojássárgájára öntve tálaljuk.
Változatok: Készíthetjük bármilyen füstölt hús levéből, télen sóban vagy ecetben eltett tárkonyból úgy, hogy a fövő lébe körülbelül 1 kávéskanálnyi megvágott tárkonyt teszünk.

Tárkonyleves
A friss tárkonyt finomra vágjuk, és vajas világos rántásban megfuttatjuk. Felengedjük 8 dl hideg vízzel és 2 dl tejjel. Sóval, törött borssal, citromlével ízesítjük és átforraljuk.
Tejföllel elkeverve tojássárgájára, pirított zsemlekockával tálaljuk.

Tárkonyos bableves 1.
Hozzávalók: 20 dkg szárazbab, 15 dkg lángolt kolbász, 1 teáskanál liszt, 1 dl tejföl, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 csokor tárkony (vagy 1 teáskanál szárított tárkony), 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál tárkonyecet, 2 gerezd fokhagyma, 1 húsleveskocka, 1 teáskanál cukor, ízlés szerint só.
A babot megmossuk, majd annyi vízbe, amennyi jól ellepi, beáztatjuk. Másnap az áztatóvizet leöntjük, és kuktafazékban, szűk másfél liternyi friss vízben feltesszük főni. 35-40 percig főzzük. Közben a zöldségeket megmossuk, letisztítjuk, vékonyka kis hasábokra vágjuk, a kolbász bőrét lehúzzuk és felkarikázzuk, a lisztet 1 dl vízben a tejföllel simára keverjük, a vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra metéljük, és a fokhagymát összezúzzuk. A főtt babhoz hozzátesszük a zöldséget, a hagymát, a kolbászt, a fokhagymát, és még annyi ideig főzzük, amíg az összes belevaló is megpuhul. Beletesszük a húsleveskockát is, és gyengén megsózzuk. (Vigyázat, a kolbász és a húsleveskocka is sós!)
A tárkonyecettel, kevés cukorral és a tárkonnyal ízesítjük, majd beleöntjük a tejfölös-lisztes habarékot. Folytonos keverés közben jól kiforraljuk. Tálaláskor külön is tehetünk rá egy kevés tejfölt.

Tárkonyos bableves 2.
Hozzávalók: 20 dkg nagyszemű bab, 25 dkg vegyes leveszöldség, 1 csokor friss tárkony (vagy 1 teáskanál szárított, esetleg ecetben eltett tárkony), 2 evőkanál olaj, 2 dl tejföl, 1 csapott evőkanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só és csipetnyi cukor, tárkonyecet (vagy natúr ecet)
Az előző este hideg vízbe áztatott babot másnap egy liternyi friss vízben majdnem puhára főzöm. (Kuktafazékban negyedannyi idő alatt megfő!) Ezután hozzáadom a megtisztított és vékonyka hasábokra vagdalt zöldséget, és a teljes puhulásig együtt főzöm. Közben az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítek, a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a nagyon finomra vágott tárkony felét meg a tisztított, zúzott fokhagymát. Egy deci hideg vízzel felengedve, állandó keverés közben hozzáadom a leveshez. Beleöntöm a tejfölt, ízesítem sóval, ecettel és csipetnyi cukorral, végül a maradék tárkonyt is beleszórva, felforralom.

Tárkonyos bableves bütyökkel
Hozzávalók: 2 füstölt disznócsülök vagy 50 dkg csontos füstölt sonka, 2 csésze tarkabab (friss), 4-5 szál zöld tárkony, 1 kiskanál száraz tárkony, 1 murok, só, bors
Rántás: 1 ek liszt, ecet, 1 csésze tejföl vagy tejszín, 1 tojás, 1 kanál zsír vagy olaj, 1 hagyma
Elkészítése: Forrázzuk le és tisztítsuk meg a csülköket, majd tegyük fel bő vízben főni, s ha félig puha, adjuk hozzá a friss babot, a karikára vágott murkot és a finomra vágott tárkony felét, főzzük együtt lassú tűzön, míg megpuhul.
Közben készítsük el a rántást. A zsíron, a még világos rántásba tegyük az igen finomra vágott hagymát és perzseljük aranybarnára, majd engedjük fel ecettel, és két kanál levessel kavarjuk simára. Lassú tűzre véve adjuk hozzá a tejszínt (vagy tejfölt) és a maradék tárkonyt.
Ezzel rántsuk be a levest, és pár percig lassú tűzön forraljuk. Tálalás előtt keverjük bele a tojást és keverjük el gyorsan, hogy "szálas" legyen.
Megjegyzés: A füstölt sonka gyakran túl sós, ezért egyszer hideg vízben kiáztatják, s ha kell, 5-10 percnyi főzés után a második vizet is leváltják róla.

Tárkonyos bableves füstölt csülökkel 1.
Hozzávalók: 25 dkg szárazbab (tetszés szerint fehér vagy tarkabab), 1 kis füstölt csülök, 25 dkg vegyes leveszöldség, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor friss (vagy 1 teáskanál szárított) tárkonylevél, 1 csapott evőkanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, pár csepp tárkonyecet (vagy citromlé).
Az előző este átválogatott és megmosott babot hideg vízbe teszem, és legalább egy éjszakán át, áztatom. Ha a csülök nagyon száraz, kemény, akkor ugyancsak beáztatom. (Így a főzési ideje rövidebb és a hús szaftosabb, puhább lesz.) Az étel készítése előtt a leszűrt babot annyi tiszta vízbe teszem, amennyi bőven ellepi, és puhára főzöm. Közben egy másik edénybe teszem az áztató vízből kivett csülköt. Bő új vizet ráöntök, és nagyon lassan forralva, ugyancsak puhára főzöm. (A babot nem szabad együtt főzni a csülökkel, mert annak leve esetleg olyan sós, hogy ehetetlenné sózná az ételt.)
A megfőtt csülköt kicsontozom, rostjaira merőlegesen felszeletelem, vagy kis kockákra vágom. A puha babhoz annyi csülök főzőlevet öntök, hogy csak kellemesen sós legyen. A csülökhúst is hozzáteszem. (Ha szükséges, annyi vízzel egészítem ki, hogy a leves 1,5 l legyen összesen.) Beleteszem a közben megtisztított és felkarikázott zöldségeket, a nagyon finomra vágott vöröshagymát valamint a zúzott fokhagymát, és készre főzöm. A tejfölt kevés levessel és a liszttel simára keverem, majd a forrásban lévő levesbe öntöm. Kevergetve ismét felforralom. Ekkor beleteszem a megmosott és finomra vágott tárkonyt. A tárkonyecettel ízesítem, és állandó keverés közben felforralom. A szokásokkal ellentétben nem teszek bele csipetkét, hiszen e nélkül is nagyon kiadós és nagyon laktató.

Tárkonyos bableves füstölt csülökkel 2.
Hozzávalók: 1 nagyobb füstölt csülök, 20 dkg száraz bab, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1-1 csokor petrezselyemzöld és tárkony (vagy 1 evőkanál szárított tárkonylevél), 1-1 evőkanál reszelt vöröshagyma és tárkonyecet, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, kevés cukor
A nyers csülköt előző este alaposan megmossuk, és az átválogatott, ugyancsak megmosott, és lecsöpögtetett babbal együtt, hideg vízbe áztatjuk. Másnap az áztatóvizet leöntjük, és friss vízben a csülköt olyan puhára főzzük, hogy a csontja kicsússzon belőle; ekkor kicsontozzuk, és vékony metéltre vágjuk. A csülök főzőlevét finom szűrőn átszűrjük, majd annyi vízzel egészítjük ki, hogy másfél liter legyen. (Ha a csülöklé nagyon sós, vegyünk el belőle néhány decit, és vízzel pótoljuk.) Kuktafazékba öntve, a babot hozzáadva félpuhára főzzük, azután beletesszük a megtisztított és vékonyka hasábokra vagdalt zöldséget, a reszelt vöröshagymát, a megtisztított és szétzúzott fokhagymát is. A jelzéstől számítva kis lángon 10 percig főzzük. Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadjuk a finomra metélt zöldpetrezselymet és a tárkonyt, beleöntjük a tárkonyecetet, és a forrásban lévő levest behabarjuk vele. Ezután beletesszük a csülökhúst, jól összeforraljuk, és kevés cukorral ízesítjük. Főzhetünk bele csipetkét, de a nélkül is igen tartalmas, finom. (Aki nagyon szereti a bablevest, de gyomor- vagy epebetegsége miatt nem ehet belőle, annak azt tanácsolom: héjazza le a beáztatott babszemeket. Ha a bab jól felázott, ez igen könnyen sikerül. Héja nélkül sokkal könnyebben emészthető!)

Tárkonyos bableves füstölt csülökkel 3.
Hozzávalók: 1 nagyobb füstölt csülök, 20 dkg száraz bab, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor tárkony (vagy 1 evőkanál szárított tárkony), 1 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 1 evőkanál tárkonyecet, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, kevés cukor.
A csülköt alaposan megmossuk, és az átválogatott száraz babbal együtt hideg vízbe áztatjuk. Másnap a csülköt friss vízben olyan puhára főzzük, hogy a csontja kicsússzon belőle. Levéből kivéve kicsontozzuk, és feldaraboljuk. A csülök főzőlevét finom szűrön átszűrjük, majd a babot beletéve, kuktában puhára főzzük. (A levet annyi vízzel egészítjük ki, hogy legalább másfél liter legyen.) Aki nagyon szereti a csülkös bablevest, de gyomor-vagy epebetegsége miatt nem ehet belőle, szánjon rá 15 perccel többet, és a beáztatott babszemekről szedje le az emészthetetlen héjat. Ha a bab felázik, egy mozdulattal le lehet szedni a héját, és a héja nélkül már könnyen emészthető. Ha a bab majdnem puha, a megtisztított és hasábokra vágott zöldséget, a reszelt vöröshagymát, a tisztított és szétzúzott fokhagymát is hozzáadjuk, és még 10 percig főzzük. A lisztet simára keverjük a tejföllel, az apróra metélt petrezselyemmel és tárkonnyal, belekeverjük a tárkonyecetet, és a forrásban lévő levest behabarjuk vele. Beletesszük a darabokra vágott csülökhúst, felforraljuk, ízesítjük kis cukorral és tálalhatjuk. Aki szereti, csipetkét is tehet bele, de a nélkül is igen tápláló, tartalmas leves-egytálétel.

Tárkonyos bableves füstölt csülökkel 4.
Hozzávalók 6 személyre: 1 nagyobb füstölt csülök, 30 dkg száraz tarkabab, 50 dkg vegyes leveszöldség, 2 dl tejföl, 1 evőkanál finomliszt, 1 csokor friss tárkony, 2 gerezd fokhagyma a csipetkéhez, 1 tojás és annyi liszt, amennyit felvesz.
A füstölt csülköt és a tarkababot előző nap külön-külön annyi vízbe áztatjuk, amennyi bőven ellepi. Másnap az áztatóvizet leöntjük, és a csülköt a 24 cm átmérőjű AMC-fazékba helyezzük. Melléöntjük a babot, és ráöntünk kétliternyi vizet, majd befedjük. Ha a Visiotherm elérte a főzési tartományt, a hőforrást a legkisebbre visszakapcsoljuk, és kb. 2-2 1/2 óráig főzzük. (A főzési idő a csülök nagyságától és attól függ, hogy a bab mennyire régi.)
Ha a csülök és a bab is megfőtt, leszűrjük. A csülköt kicsontozzuk, húsát csíkokra vágjuk, és a főzőlébe visszatesszük. Visszatesszük a babot is, majd hozzáadjuk az összes zöldséget és a fokhagymát. A liszttel simára kevert tejfölt, a finomra metélt tárkonyt beletesszük, és ismételten fölforraljuk. Befedve, takaréklángon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Közben a tojást a liszttel kemény tésztává gyúrjuk, és nagyon apró csipetkéket készítünk belőle. A már majdnem elkészült levesbe beletesszük a csipetkét, és készre főzzük.
Tipp: Igaz, hogy sokáig tart a leves elkészítése, de nem kell mellette állni. Sót azért nem teszünk bele, mert a füstölt csülök nagyon sós.

Tárkonyos bárány 1.
Hozzávalók: 80 dkg báránylapocka, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg vaj, 4 dkg liszt, 1-1 dl tejföl és tejszín, 1 tojássárgája, tárkony, fél citrom, só
A húst kockára vágjuk, sós vízben az egész fej hagymával és a tárkonnyal feltesszük főni. Amikor felforrt a víz, leszedjük a habját, és lassú tűzön puhára főzzük a húst. Vajból, lisztből rántást készítünk, besűrítjük a húslét és felforraljuk. A tejfölt a tejszínnel, tojássárgájával, citromlével összekeverjük, a húshoz adjuk. Párolt rizzsel tálaljuk.

Tárkonyos bárány 2.
Hozzávalók 8 személyre: 1 kg csontos bárányhús, 40 dkg vegyes leveszöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor friss tárkonylevél, 1 citrom, 2 dl tejföl, 15 dkg rizs, kevés cukor, só, bors
A húst megmossuk, darabokra vágjuk, és leszárítjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A leveszöldséget tisztítás után egyforma kis kockákra vágjuk. A petrezselyemzöldet és a tárkonyt megmossuk, finomra aprítjuk.
A 24 cm átmérőjű AMC-serpenyőt felmelegítjük, majd a húsdarabok mindkét oldalát barnára pirítjuk benne. Ezután az edényből a húst kiszedjük, és félretesszük. Helyére szórjuk a hagymát meg a zöldséget, és kevergetve megpirítjuk. A tetején elhelyezzük a megsózott, valamint megborsozott húsdarabokat, és azonnal befedjük.
A hőforrást visszakapcsoljuk a minimumra, és - anélkül, hogy a fedőt felemelnénk - kb. 45 percig pároljuk. A húsdarabokat kiszedjük és félretesszük. Ezután rászórjuk a rizst, felöntjük 2 dl forró vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, és belekeverjük a vágott petrezselyemzöldet meg a tárkonyt. Meghintjük kevés cukorral, rálocsoljuk a citrom levét, ráöntjük a tejfölt, és jól összekeverjük.
A húst kicsontozzuk, és csíkokra vágva visszatesszük a serpenyőbe, majd befedjük, és további 25 percig a legkisebb fokozaton pároljuk.
Köret- és italajánlat: saláta és félszáraz fehérbor illik hozzá
Tipp: A húst nyersen is kicsontozhatjuk, de a csontokat mindenképpen főzzük az ételbe, mert nagyon jó ízt ad.

Tárkonyos bárányleves 1.
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg bárányeleje (vagy báránylapocka), 50 dkg vegyes leveszöldség, 1 csokor friss (vagy 1 evőkanál szárított) tárkony, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 10 dkg kifejtett zöldborsó, 1-1 evőkanál liszt és margarin, csipetnyi cukor, 1 teáskanál tárkonyecet, só, törött bors.
Előkészítés: a húst a csonttal együtt kis darabokra vágom, a hagymát felaprítom, a zöldségeket egyforma kis hasábokra vagdosom. A tárkonyt finomra metélem.
Elkészítés: a margarint felforrósítom, ráteszem a húsdarabokat, és kevergetés közben fehéredésig pirítom. Ezután hozzáadom a hagymát, azzal is pirítom egy percig, majd felöntöm 1 liter vízzel. Meghintem a sóval, megborsozom és majdnem puhára főzöm. Beleteszem a zöldségeket és készre főzöm. A tejfölt a liszttel, az ecettel és 1 dl vízzel simára keverem, majd a tárkonyt is hozzáadom és belecsorgatom a forrásban lévő levesbe. Kevergetve jól kiforralom, végül picit cukrozom.

Tárkonyos bárányleves 2.
Hozzávalók: 2 kg bárány eleje és lapockája, 1 evőkanál só, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg vaj, 5 dkg liszt, pár szem egész bors, 1 dl tejföl, 1/2 dl tejszín, 2 tojássárgája, 5 dkg tárkony, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa
Elkészítése: A bárányt kicsontoljuk, és a csontokból jó erős levest főzünk. A bárányhúst felvagdaljuk és leforrázzuk, majd a leszűrt csontlében feltesszük főni. Ha felforrt, megsózzuk, s a megtisztított és egészben hagyott hagymát, szemes borsot, tárkonyt vászonzacskóban főzzük bele. Ha a hús félig megpuhult, bezöldségeljük, s együtt puhára főzzük. A zacskót kivesszük.
Finomra vágott tárkonnyal vajas rántást készítünk, ezzel a tárkonyos bárányt berántjuk, és felforraljuk.
Ha van, tárkonyecettel, ha nincs, közönséges ecettel ízesítjük, belekeverjük a tejfölt és felforraljuk.
Tálalás előtt tejszínnel és tojássárgájával jól elkeverjük.

Tárkonyos bárányleves 3.
Hozzávalók: Bárány eleje 1 kg, gomba 3 db, vöröshagyma 2 db, tárkony 6-8 dkg, zsír 5 dkg, víz 1,5 l, rizs 3 dkg, ecet 1 ek., tejföl 1,5-2 dl, só 1 ek.
Elkészítése: Apróra vágott bárányhúst (mint a gulyást) megfőzünk vöröshagymával, egy kevés tárkonyt teszünk bele, s 3-4 gombát. Sóval, ecettel és bőven tejföllel ízesítjük. Tálaláskor a hagymát és a tárkonyt kivesszük.

Tárkonyos bárányleves 4.
Hozzávalók: 800 g csontos bárányhús, 12 g só, 80 g vöröshagyma, 1 dl tejszín, 2 db tojássárgája, 1 db babérlevél, 40 g vaj, 80 g liszt, 80 g sárgarépa, 60 g gyökér, 40 g zellergumó, 80 g főtt tisztított burgonya, 20 g liszt, 1 db tojás, 5 g tárkonylevél, 0,2 dl tárkonyecet
Elkészítés: A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk, majd kis hasábokra, a tárkonylevelet és a vörös-hagymát pedig finomra vágjuk. A főtt burgonyát szitán áttörjük. A kicsontozott bárányhúst a csontokkal és a feldarabolt zöldségekkel együtt körülbelül 1,2 liter vízben feltesszük főni. Fedő alatt lassan, egyenletesen főzzük puhára. A vajat felmelegítjük. Megpirítjuk benne a lisztet, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ezzel a rántással besűrítjük a levest, és lassan forraljuk. Közben hozzáadjuk a finomra vágott tárkonylevelet, kevés sót, a citromlevet és a tárkonyecetet. Amíg a leves lassan forr, elkészítjük az apró burgonyagombócokat. A főtt, megtisztított és áttört burgonyát összegyúrjuk a liszttel, a sóval és a tojással. Körülbelül 1 centiméteres átmérőjű gombócokat formázunk belőle, és a levesbe főzzük. Amikor a leves elkészült, levesszük a tűzhelyről és hozzákeverjük a tejszínnel összekevert tojássárgáját. Ezután már nem szabad forralni. A tárkonyos bableves készíthető még az alábbi zöldségfélék felhasználásával is: brokkoli, kelvirág, csirák, csiperkegomba és feketegyökér.
A levesbe főzhetünk kevés rizst is.

Tárkonyos bárányleves 5.
Egykilónyi bárányelejét és lapockát kicsontozunk és a csontokból egy fej vöröshagymával, sóval és 6-8 szem egész borssal levest főzünk. A leszűrt csontlébe tesszük a kockára vágott bárányhúst, és mellé aprítunk két-két szál sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Ha már a hús megpuhult, nagy csokor finomra vágott tárkonnyal és kanálnyi tárkonyecettel ízesítjük. Egy pohár tejfölből, egy tojás sárgájából, fél deci fejszínből és egy kanál lisztből habarást készítünk, és óvatosan, állandó keverés mellett a leveshez elegyítjük. Már csak egy percig forraljuk. Citromkarikákkal tálaljuk.

Tárkonyos bárányleves 6.
Hozzávalók: 50 dkg bárányhús, 1 fej v. hagyma, 5 dkg margarin, 2 dl tejföl, 5 dkg liszt, 1 tojássárgája, 5 dkg friss tárkony, só
A húst kockára vágjuk és 1,2 l vízben feltesszük főni. Megsózzuk, hozzáadjuk a vöröshagymát. A mikor a hús puha, a hagymát kivesszük, és világos rántással sűrítjük. Ezután még 10 percig nem erős tűzön forraljuk. Közben a tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, hozzáadjuk a finomra vágott tárkonyt, és folytonos keverés mellett a tűzről levett levesbe öntjük.

Tárkonyos bárányragu
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg bárány apróhús (lehet csontos is), 1 fej hagyma, 8-10 tárkonylevél, 2 dl tejföl, só, liszt, pirospaprika, tárkonyecet, citromlé, olaj.
A jól megmosott és darabokra vágott húst, az egész fej megtisztított hagymával és sóval annyi vízben, hogy éppen ellepje, puhára főzzük. Kivesszük belőle a hagymát, apróra vágott tárkonylevelet teszünk bele, s enyhén paprikás rántással berántjuk, hogy a ragu leve krémleves sűrűségű legyen. Felforraljuk, tejföllel, citromlével ízesítjük, s ha nem elég savanykás - mert ennek az íznek kell dominálnia, tárkonyecetet tehetünk még bele. Szokás paprika nélkül is készíteni, más konyhákon tejszínnel elkevert tojássárgájával gazdagítják. Párolt rizst vagy petrezselymes burgonyát adjunk hozzá.

Tárkonyos borjú-raguleves juhtúrós gombóccal
Hozzávalók 4 személyre: borjú apróhús 40 dkg, sárgarépa 15 dkg, gyökér 10 dkg, zeller 5 dkg, zöldborsó 10 dkg, vöröshagyma 5 dkg, petrezselyemzöld 1 csomó, tárkony 1 kanálnyi, babérlevél 2 db, citrom 2 karika. Gomba 10 dkg, fehér bors csipetnyi, tejszín 1 dl, só, olaj 0.5 dl, liszt 2 evőkanál, tojás 1 db, juhtúró 5 dkg, búzadara 2 evőkanál;
Elkészítés módja: A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk az olajon, beletesszük az apró kockára vágott borjúhúst, sóval, borssal, tárkonnyal, babérlevéllel ízesítjük, és addig pároljuk, míg félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk az apró kockára vágott vegyes zöldségeket, és tovább pároljuk. Amikor megpuhult, beletesszük a kockára vágott gombát, a zöldborsót és a citromot és felengedjük vízzel. Miután a leves felforrt hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A lisztből, búzadarából, tojásból és juhtúróból apró gombócokat formázunk és beletesszük a forrásban lévő levesbe. Tálalás előtt tejszínnel díszítjük.

Tárkonyos boros sült csirke
Hozzávalók. 1 db csirke, 20 dkg gomba, 1 csomó zöldhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg margarin, 1 dl fehérbor, 1 dl tejszín, 1 evőkanál finomra vágott tárkony, 2 evőkanál szárnyasokhoz és sültekhez fűszerkeverék.
A csirkét nyolc darabra vágjuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és a zúzott fokhagymával, és a felhevített margarinon erősen körülsütjük. Vékony szeletekre vágott, gombát aprórávágott zöldhagymát, kevés fűszerkeveréket hozzáadjuk, felöntjük a borral és a tejszínnel, fedő alatt készre pároljuk.

Tárkonyos burgonyaleves
Hozzávalók: 50 dkg tisztított burgonya, 2 dl tejföl, 1 csokor friss tárkony (vagy egy púpozott teáskanál szárított tárkonylevél), 1 evőkanál Vegeta (vagy 2 marhahúsleves-kocka), 1 csokor zellerzöld, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, pár csepp tárkonyecet (vagy citromlé), csipetnyi cukor, kevés só.
A megtisztított burgonyát szép egyforma, kicsi kockákra vágom. Fazékba öntve, a felhevített olajon pár percig pirítom. Rászórom a zöldfűszerek finomra metélt felét és a Vegetát, majd felöntöm 1 l vízzel. Felforralom és a burgonya puhulásáig főzöm. Közben a lisztet, a tejfölt és 2 evőkanál vizet simára keverek, majd a már megpuhult burgonyához öntve, folytonos keverés közben felforralom. Legalább 5 percnyi forralás után meghintem a megmaradt zöldfűszerekkel és a tárkonyecettel, végül a cukorral ízesítem.

Tárkonyos csirke 1.
Hozzávalók 4 személyre: 1.2 kg csirke, 1 evőkanál olaj és 1 evőkanál vaj, 1 fej hagyma, 1 sárgarépa, 3 cl konyak, 1 dl fehérbor, 1 kis csomó tárkony, 1 dl tejföl, 1 tojás sárgája, só, bors.
A finomra vágott hagymát és a felkarikázott sárgarépát a vaj és az olaj keverékében megpirítjuk, beletesszük a megmosott, és feldarabolt csirkét - ezúttal is lehet melle is, combja is - és jól felforrósítjuk. A konyakot a húsra locsoljuk, meggyújtjuk, és megvárjuk, hogy ellángoljon. Ekkor a hús alá öntjük a bort, beletesszük a finomra vágott tárkonyt, sóval, borssal fűszerezzük, és lefedve puhára pároljuk. Ha elkészült, a húst előmelegített tálra szedjük, a forró levéhez hozzáadjuk a tojás sárgájával elkevert tejfölt, együtt is jól elkeverjük, és a csirkére öntjük. Spagettit, párolt rizst, vajban megforgatott, főtt burgonyát és burgonyakrokettet egyaránt adhatunk hozzá.

Tárkonyos csirke 2.
Hozzávalók 4 személyre: 1 csirke (kb. 1.5 kg), 100 g margarin, 1 ek. tárkony, 1 citrom, őrölt bors, só
A csirkét gondosan megtisztítjuk, megmossuk, konyhai papírtörlővel kívül-belül leszárítjuk, majd a bőrét óvatosan felemelgetjük a mellén, a combjain és a hátán. A margarint a tárkonnyal habosra keverjük. A fellazított bőr alá és a hasüregbe elkenjük a tárkonyos margarint, szépen megformázzuk a csirkét, kívül-belül megszórjuk sóval, borssal és közepesen meleg sütőben félig megsütjük. Amikor pirulni kezd, meglocsoljuk fél citrom levével, és ropogósra sütjük. Sült burgonyával, párolt zöldségkörettel tálaljuk.

Tárkonyos csirke 3.
A csirkét megmossuk, szárazra töröljük, hasüregét megkenjük fűszeres vajjal, lábait összekötjük. Egy mélyebb lábasban kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, rátesszük a csirkét és erős lángon, hirtelen minden oldalán megpirítjuk. Aláöntünk 2 dl bort, lefedjük, és lassú tűzön puhára pároljuk, végül rövid lére sütjük.
Tálaláskor a csirkét leöntjük a felforrósított, meggyújtott 5 cl konyakkal, majd feldaraboljuk. A pecsenyeléhez hozzáadjuk a tejszint és a maradék tárkonyt, kevéske sót, borsot, felforraljuk, és a csirkére öntjük.

Tárkonyos csirke 4.
Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, 1 evőkanál friss, apróra vágott tárkonylevél (vagy 1 teáskanál szárított tárkony), 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 5 dkg reszelt márványsajt, 1/2 dl konyak, ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítése: A kívül-belül alaposan megtisztított csirkét megsózom, és alufóliába csomagolva forró sütőben megsütöm, majd felszeletelem, és tűzálló tálra teszem. A vajat megforrósítom, rádobom a tárkonylevelet, megsózom, megborsozom, és a konyakkal lelocsolva jól összeforralom. Ezt a tárkonyos-konyakos mártást a csirkedarabokra öntöm, és az ételt pár percre a sütőbe teszem. Ha a csirkehús jól megpirult, rászórom a reszelt sajtot, és csak annyi időre teszem vissza, hogy a sajt elolvadjon rajta. Burgonyalángos és hagymás paradicsomsaláta illik hozzá.
Elkészítési ideje: 60 perc

Tárkonyos csirke 5.
Elkészítése: Tárkonyleveleket apróra összevágunk, és sós vízben megabálunk. Egy csirkét összevagdalunk, zsírban párolva, liszttel hintve, megsózva, a tárkonnyal és levével feleresztjük és felfőzzük. Egy fél citrom levét, egy kanál jó tejfelt adva hozzá, forrón tálaljuk. Különösen betegeknek alkalmas étel.

Tárkonyos csirke 6.
Hozzávalók: 1 fiatal csirke (kb. 1,5 kg), só , fekete bors, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál vaj vagy margarin, 500 g sárgarépa, 1/4 l tyúkhús-alaplé, 1 teáskanál szárított morzsolt tárkony, 1 teáskanál étkezési keményítő, 1 csokor vizitorma
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 33 perc
Elkészítés:
A fiatal csirkét 6-8 darabra vágjuk, sóval és borssal ízesítjük. Az olajat és vajat sütő formában felhevítjük. Beletesszük a húsdarabokat, és 12 percig minden oldalról kissé megsütjük. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, és 2 cm hosszú hasábokra vágjuk.
A húshoz hozzáöntünk 150 ml tyúkhús alaplét, és beletesszük a sárgarépát és a tárkonyt, majd felforraljuk. Lejjebb vesszük a hőfokot, a sütőedényt lefedjük, majd a húst 15 percig pirítjuk, amíg meg nem fő. A maradék hús alaplevet egy csészében összekeverjük az étkezési keményítővel.
A csirkedarabokat és a sárgarépát habmerő kanállal kivesszük az edényből, tálra rendezzük, és melegen tartjuk. A hús alaplében elkevert étkezési keményítőt beleöntjük az edénybe, és erős lángon 2 percig forraljuk, amíg a mártás kissé be nem sűrűsödik. Sóval és borssal ízesítjük, majd leöntjük vele a húst. Megmossuk a vizitormát, szárazra töröljük, le- veleit leszedjük. Ezzel megszórjuk a fiatal csirkét, és már tálaljuk is.

Tárkonyos csirke cukkínivel
Hozzávalók 4 személy részére: 1 db csirke, 1 db cukkíni, 2 ek. olaj, 1/2 db citrom, 1 mk. szárított tárkony, 1 kk. liszt, 1 dl. tejföl, só
A megtisztított, megmosott, kicsontozott, szeletekre formált, kiklopfolt csirkét besózzuk, és 1.5 óráig állni hagyjuk. Olajat forrósítunk, melyen elősütjük a szeleteket. A cukkínit meghámozzuk, karikára vágjuk, és rárakjuk a húsra. Kevés vizet teszünk hozzá, és párolni kezdjük. A párolás kezdetén beletesszük a szárított tárkonyt (ha nem friss tárkonyunk van, akkor 2 - 3 szálat használunk belőle) a végén pedig egy fél citrom reszelt héját. Az így megpuhult csirkét behabarjuk a liszt, egy fél citrom leve és 1 dl víz keverékével. Tálalás előtt tejfölt teszünk az ételre. Vajas főtt krumplit, vagy párolt rizs illik hozzá.

Tárkonyos csirkeleves 1.
Hozzávalók: 1 db filézett csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg vaj. 2 l víz. 1 szál sárgarépa, 15 dkg zöldborsó, 1 citrom, 1 kanál liszt, só, őrölt fehérbors, 1 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 csomag tárkony, Galuskához: 1 tojás, 4 kanál liszt, só.
A csirkemellet kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A felforrósított vajon vöröshagymát dinsztelünk, majd hozzáadjuk a csirkét, és hirtelen megpirítjuk. A kockára vágott sárgarépát és a zöldborsót a hússal együtt rövid ideig pirítjuk. 1 kanál lisztet szórunk rá és felöntjük a vizzel. Ízesítjük sóval, fehérborssal, fél csomag aprított tárkonnyal, 2 karika citrommal. Minden hozzávalót puhára főzünk.
Ha a vizet nagyon elforrta pótoljuk. Beletesszük a tejszínt, és a tejföllel dúsítjuk. Tetejét megszórjuk vagdalt friss tárkonnyal.
Apró galuskákat főzhetünk bele.
Kellemes savanyúra ízesítjük citromlével.

Tárkonyos csirkeleves 2.
Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemell, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg sárgarépa, só, bors, majoránna, néhány babérlevél,1 csokor friss tárkony, 1 citrom , 2 dl főző tejszín, 1 pohár tejföl.
Galuska: 1 tojás 4-5 kanál liszt, só.
A csirkemellet kifilézzük, és kis kockára vágjuk. Az aprított hagymát a vajon világosra pirítjuk, hozzáadjuk a húst, a karikázott sárgarépát, a zöldborsót, ezekkel is még pirítjuk. Mikor a hús kifehéredett meghintjük a liszttel, majd annyi vizzel felengedjük, ami jól ellepi. Kb. 2 liter.
Ezután füszerezzük, só, bors, majoránna, ízlés szerint, néhány babérlevél és a tárkony fele apróra vágva. Lassan forralva főzzük.
Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak belekeverjük a tejszínt, tejfölt. Ízesítésre még a citromot apróra vágjuk, és a leveshez adjuk. Végül 1 tojásból készült galuskát főzünk bele, és a tetejét megszórjuk a maradék tárkonnyal.

Tárkonyos csirkeleves tejszínes habarással
Csirkehússal (farhát főtt e lében, de a mellehúsát falatokra daraboltam - így együtt volt kb. 1 kiló), és vízzel (5 liternél több volt) töltöttem meg a legnagyobb lábasomat. Tettem bele elég sok tárkonyt (egy kis kupac volt a tenyeremben), sót, 5 gerezd fokhagymát. Amikor a hús majdnem kész volt, bele tettem az apróra vágott zöldséget (sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, karfiolt - szerettem volna gombát is , de nem volt friss a zöldségesnél). Mikor épp jó volt, a konzerv zöldborsót. Amikor az egész készre főtt, kivettem a farhátat (csak a melle maradt benne), tejszínes (0,5 literből) habarással sűrítettem. Cseppentettem bele egy kis citromlevet.

Tárkonyos csirkemell 1.
Hozzávalók: 3 nagy főtt csirkemell kicsontozva, kockára vágva, 2 cs. héjában főtt burgonya-kocka, 1 hámozott csemege uborka felkarikázva, 3 főtt tojás 4 felé vágva, 16 olajbogyó, 1 cs. majonéz, 1 tk. tárkonyecet, 1 tk. finomra vágott tárkony.
Elkészítése: Keverjük össze a csirkét, burgonyát, tárkonyt, ecetet, 1/2 cs. majonézt. Tegyük tégla alakú, alacsony peremű tálba, öntsük le a maradék majonézzel. Díszítsük a tojással és szójuk rá az olajbogyót.

Tárkonyos csirkemell 2.
Hozzávalók: 2 csirkemell, 2 dl száraz fehérbor, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, 1 csokor friss tárkonylevél, 1 csokor zöldhagyma szárával együtt, 0,5 dl konyak, 1 csapott evőkanál liszt, 1 csapott evőkanál Vegeta, 1 mokkáskanál törött fehér bors.
A csirkemelleket kicsontozom, és mindkettőt 2 darabra vágom, így összesen 4 húsdarabot kapok. Meghintem kevés Vegetával és a törött borssal, majd a felforrósított vajon mindkét felén átsütöm. A serpenyőben lévő húsdarabokra ráöntöm a konyakot, és azonnal meg is gyújtom. Amíg a szesz lángol, nem nyúlok hozzá. Ezután ráöntöm a bort, beleszórom a megmaradt Vegetát, a megtisztított és nagyon finomra metélt zöldhagymát, meg az apróra vágott tárkonylevél felét. Fedő alatt puhára párolom. Közben a liszttel simára keverem a tejfölt, majd besűrítem vele a mártást. Jól felforralom, végül rászórom a megmaradt tárkonylevelet. Apró burgonyagombóccal vagy párolt rizzsel tálalom ezt a különlegesen finom, pikáns ételt.

Tárkonyos csirkeragu-leves 1.
Hozzávalók: 1 csomag leveszöldség, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg csirkehús (melle, combja), só, bors, majoránna, tárkony, 2 ek. liszt, 1 tojás és liszt a galuskához, tejföl, citromlé
Elkészítése: A kockákra vágott csirkehúst a megtisztított és szintén kockákra vágott leveszöldséggel és a finomra vágott hagymával félig puhára pároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal és kevés majoránnával. Meghintjük 2 ek. liszttel, és 1,5 l vízzel föleresztjük. Hozzáadunk egy evőkanál tárkonyt, és átforgatjuk a levest. 1 tojásból galuskát készítünk, amit a levesbe szaggatva főzünk ki. Tálalás előtt egy kevés tejfölt keverünk bele, és citromlével ízesítjük.

Tárkonyos csirkeragu-leves 2.
Hozzávalók: 1 csirkeaprólék májjal együtt (50-60 dkg), 25 dkg vegyes leveszöldség, 10 dkg gomba, 1 cikk kelkáposzta, 1 teáskanál friss tárkonylevél (vagy szárított, morzsolt tárkony), 1 dl tejföl, 1 púpozott teáskanál liszt, ízlés szerint só, törött fekete bors, citromlé, csipetnyi cukor.
Elkészítése: A csirkeaprólékot megtisztítom, apróra darabolom, és 1,2 liter sós vízben felteszem főni. Míg fő, megtisztítom, és vékony hasábokra vágom a zöldségféléket. A gombát tisztítás után felszeletelem. Ha a csirkehús félig megfőtt, hozzáadom a zöldségeket és a törött borsot. A tejfölt simára keverem a liszttel, hozzáadom a citromlevet és a tárkonyt, majd a készre főtt, forrásban lévő levest behabarom vele. Jól kiforralom, és esetleg pici cukorral ízesítem.
Elkészítési ideje: 50 perc

Tárkonyos csirkeszárny leves
Hozzávalók: 40 dkg csirkeszárny, 15 dkg sárgarépa, 5 dkg gyökér, 1,5 dkg liszt, 1 dl energiaszegény tejföl, 1 cs. petrezselyem, 1 ek. friss tárkonylevél, citromlé, só
Elkészítése: A csirkeszárnyat 1 liter vízben forraljuk. Ételízesítővel ízesítjük, majd lefedve fél órát főzzük. A kockára vágott zöldségeket a levesbe tesszük. Amikor minden puhára főtt, a levest a tejföllel elkevert liszttel besűrítjük. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemmel, tárkonylevéllel fűszerezzük, és citromlével ízesítjük.

Tárkonyos csülök
Hozzávalók: 2 kicsi kicsontozott csülök, 2 dl tejföl, 1 csokor tárkonylevél (vagy szárított tárkony), 1 evőkanál tárkonyecet, 1 evőkanál liszt, só és cukor, ízlés szerint.
A megtisztított csülköket a kuktában, kevés sós vízben puhára párolom, majd a léből kiszedve felszeletelem, és melegen tartom. A csülök főzőlevéből 3 decinyit átszűrök és összekeverem a lisztes tejföllel, a finomra aprított tárkonnyal, a tárkonyecettel és csipet cukorral, majd simára keverve jól összeforralom. Ebbe a mártásba beleteszem a csülökszeleteket és még egyet forralva rajta, tört burgonyával, zsemlegombóccal vagy makarónival kínálom. Tálaláskor kevés tejfölt öntök a tetejére.

Tárkonyos-csülkös bableves
Hozzávalók: 1 nagyobb füstölt csülök, 20 dkg száraz tarkabab, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 2 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor friss tárkony (vagy 1 evőkanál szárított tárkonylevél), 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, 1 evőkanál tárkonyos ecet, 1 teáskanál liszt, csipetnyi cukor, törött fekete bors, ízlés szerint.
A nyers füstölt csülköt előző este gondosan megmosom és az ugyancsak megmosott, átválogatott babbal együtt hideg vízbe áztatom. Másnap az áztatóvizet leöntöm és annyi friss vízben, amennyi éppen ellepi, kis lángon olyan puhára főzöm, hogy a csont magától kicsússzon belőle. Ezután leszűröm, kicsontozom, és a húst metéltre vágom. A csülök főzőlevét finom szűrőn átszűröm, és annyi vízzel egészítem ki, hogy az összes lé bő másfél liternyi legyen. (Ha a csülök főzőleve nagyon sós, néhány decit elveszek belőle és vízzel pótolom.)
A levet kuktafazékba öntöm, beleteszem a megáztatott babot, és félpuhára főzöm. Ezután hozzáteszem a megtisztított és vékonyka hasábokra vágott zöldséget, a reszelt vöröshagymát, valamint a megtisztított és szétzúzott fokhagymát. A kukta jelzésétől számítva kis lángon főzöm 10 percig. Közben a tejfölt simára keverem a liszttel, hozzáadom a finomra metélt petrezselyemzöldet és a tárkonyt, majd a forrásban lévő levest behabarom a keverékkel. Ezután a csülökhúst is beleteszem, végül a tárkonyos ecettel, a törött borssal és kevés cukorral ízesítve, még egyszer összeforralom. (Aki szereti a bablevest, de gyomor- vagy epebetegsége miatt nem ehet belőle, annak azt tanácsolom, hogy héjazza le a beáztatott babszemeket. Ez könnyen és gyorsan sikerülhet, ha a bab kellően felázott. Héja nélkül sokkal könnyebben emészthető, és semmilyen panaszt sem okoz.)

Tárkonyos csülökleves
Hozzávalók: 1 egészen kicsi füstölt csülök, 25 dkg vegyes leveszöldség, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, fél citrom leve, 1 evőkanál tárkonyecet, 1 ágacska tárkony (vagy 1 teáskanál szárított tárkony), 1 babérlevél, 1 késhegynyi törött fekete bors, ízlés szerint kevés cukor.
A megmosott csülköt előző nap annyi vízbe tesszük, amennyi bőven ellepi, és kis lángon addig főzzük, amíg a csont kicsúszik belőle. (Hagyományos fazékban kb. 2 fél óra, de nem kell mellette állni, viszont kuktában harmadnyi idő alatt megfő. ) A húst a lében hagyjuk kihűlni, majd kivesszük belőle, és a hűtőbe tesszük. A levet is lehűtjük. Másnap a lé tetejéről leszedjük a zsírt. Egy fazékban felforrósítunk a zsírból egy csapott evőkanálnyit, és a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, kis hasábokra vágott zöldséget, és ráöntjük a csülök főzőlevét. Annyi vízzel egészítjük ki, hogy bő egy liter legyen. Fedő alatt puhára főzzük, közben a csülökhúst vékony csíkokra aprítjuk, és beletesszük a levesbe. Babérlevéllel, borssal fűszerezzük, és ha megfőtt, a liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk. Jól kiforraljuk, végül a citromlevet és a tárkonyecetet is beleöntjük. Kevés cukorral ízesítve hozzáadjuk a finomra vágott tárkonyt, és már csak egy pillanatig forraljuk.

Tárkonyos malacleves
Olajon megdinsztelünk egy kis fej apróra vágott hagymát. Hozzáadunk egy kávéskanál cukrot és karamellizáljuk. (Ez volt a másik újdonság számomra.) Ettől a mennyiségtől nem lesz édes, viszont nagyon szép színt kap. Belekeverjük az apróra vágott malachúst, sárga- és fehérrépát, zellert. Sóval, tárkonnyal, a fent említett babérlevéllel, pici reszelt citromhéjjal, citromlével ízesítjük. Ha megpuhult, tejföllel behabarjuk, egy kevés mustárt is keverhetünk a tejfölbe.

Tárkonyos marhasült
Hozzávalók: 50-60 dkg marhafartő egy darabban, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál tárkonyecet, 1 dl tejszín, 1 csokor friss tárkonylevél (ha nincs, akkor 1 teáskanál szárított tárkony is megteszi), 1 teáskanál liszt, só és törött fehér bors, ízlés szerint, kevés cukor.
A húst megmosom, letörölgetem és megsózom. A felforrósított olajon minden oldalán körbesütöm. Aláöntök 5 dl vizet, és fedő alatt puhára párolom, időnként meg is fordítom. A puha húst a levéből kiveszem, és hűlni hagyom. Közben elkészítem a tárkonyos mártást. A serpenyőben maradt pecsenyelevet annyira beforralom, hogy zsírjára süljön, majd ráteszem a nagyon finomra vágott vöröshagymát, amit megfuttatok rajta. Ráöntök 2 dl vizet, megsózom, megborsozom, és 5 percig forralom. Ezután turmixgépbe öntöm a liszttel elkevert tejszínnel, tejföllel, valamint a finomra aprított tárkonnyal, és 1-2 percig keverem. A sűrű levet visszaöntöm a serpenyőbe, és folytonos keverés közben felforralom. Végül a tárkonyecettel és kevés cukorral ízesítem. A felszeletelt húst a mártásra visszatéve még egyszer felforralom. Sós vízben főtt spagettivel vagy makarónival, esetleg párolt rizzsel tálalom. Minden olyan köret illik mellé, amely a mártásos húsokhoz való.

Tárkonyos marhasült krémes burgonyával
Hozzávalók 5 személyre: 1 kg marhahátszín, 2 evőkanál mustár, 1 evőkanál méz, 2 teáskanál frissen vágott tárkony, 2 dl olaj, só, őrölt bors; a krémes burgonyához: 8-10 közepes nagyságú burgonya, 2 db sárgarépa, 2-3 dl tej, 4 tojás fehérje habbá verve, 2 evőkanál frissen vágott tárkony, 7 dkg reszelt sajt, só, őrölt bors, a tepsi kikenéséhez vaj.
Ha szép formát akarunk adni a húsnak, kötözzük át zsineggel, bátran sózzuk, borsozzuk, végül kenjük át olajjal. Fóliába csavarva tegyük a hűtőbe és érleljük néhány órán át. Nagyobb serpenyőben forrósítsunk fel egy dl olajat, s abban pirítsuk át a hús minden oldalát, hogy vékony réteget kapjunk. Tegyük tepsibe az olajjal együtt, öntsünk alája egy kis vizet, és közepesen forró sütőben, kb. egy-másfél óra alatt süssük meg. A sütést tanácsos alufólia alatt kezdeni, majd a fóliát a sütés kétharmadánál eltávolítani. A kész sültet hagyjuk kihűlni, szeleteljük fel egészen vékonyra, s tálra helyezve a következő mártással öntsük le; a mézet, a mustárt, a finomra vágott tárkonyt keverjük össze, fokozatosan hozzáadva egy deci olajat. Tálalás előtt az egészet tegyük kis időre a hűtőbe. A megtisztított burgonyát és sárgarépát vékonyra lereszeljük, a tejjel elkeverjük, be- letesszük az apróra vágott tárkonyt, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd kis lángon öt percig főzzük. Amikor egy kicsit hűlt, hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét, kivajazott tepsibe öntjük, a tetejét megszórjuk sajttal, és forró sütőben mintegy 15 perc alatt megsütjük.

Tárkonyos májragu
Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj (szív nélkül), 2 dl tejszín, 2 ecetes uborka, 2 paradicsompaprika, 2 tojás, 1 húsleveskocka, 1 gerezd fokhagyma, 4-5 evőkanál liszt, 1 teáskanál szárított tárkonylevél (vagy 1 szál friss tárkony), 1 mokkáskanál majoránna, kevés só, 3 evőkanál olaj.
Elkészítése: A csirkemájat vékony metéltre vágom, forró olajon, erős tűzön hirtelen lepirítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd fél liter vízzel felöntöm, belemorzsolom a húsleveskockát, és fedő alatt felforralom. Közben a tojásokat habosra verem és összekeverem a liszttel, majd mokkáskanállal a forrásban lévő ételbe szaggatom. Ha a galuska megfőtt (feljött a lé tetejére), hozzákeverem a kis kockákra vágott paradicsompaprikát és az ecetes uborkát, valamint a tárkonyt és a majoránnát. Egy-két percnyi forrás után belekeverem a tejszínt, és még 5 percig forralom. Szalmaburgonyát kínálok hozzá.
Elkészítési ideje: 30 perc

Tárkonyos mártás
Hozzávalók: 1 dl majonéz, 2 dl tejföl, 10 dkg tehéntúró, 1 teáskanál tárkonyos ecet, 1 evőkanál finomra vágott friss tárkonylevél, mokkáskanálnyi őrölt fehér bors, ugyanennyi só, kevés finomra vágott zöldpetrezselyem
A tehéntúrót villával áttörjük, belekeverjük a majonézbe, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Hűtve kínáljuk.

Tárkonyos ragu
Hozzávalók: 2 fej hagyma, 2 db csirkemell. 40 dkg gomba, 2 db citrom leve, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor, 1 dl étolaj, 1/2 zacskó tárkony, 3 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 poharas tejföl, pirospaprika, só, bors, Vegeta v. delikát
Az olajba tesszük a kockára vágott hagymát, gombát, sárgarépát, fehérrépát, alaposan összekeverjük, picit pirítjuk. Majd beletesszük a tárkonyt, a borsot, az ételízesítőt, sót, csirkemellet, majd felöntjük vízzel, és letakarva kb. 20 percig pároljuk. Majd összekeverjük a lisztet a tejföllel és a pirospaprikával, amibe beletesszük a cukrot, a citromlét, majd takaréklángon készre főzzük.

Tárkonyos raguleves
A tisztított és kockákra vágott vegyes leveszöldséget 1/2 fej finomra vágott vöröshagymával, 40 dkg szintén kockákra vágott sertéshússal félig puhára pároljuk. Sóval, törött borssal, egész kevés majoránnával ízesítjük, majd megszórjuk 2 evőkanál liszttel és feleresztjük 1,2 l vízzel. Beleteszünk egy csokor apróra vágott tárkonyt és átforraljuk. Ezután 1 tojásból galuskát készítünk, és azt beleszaggatjuk.
Tálaláskor tejföllel és citromlével ízesítjük.

Tárkonyos sertés-raguleves
Hozzávalók 6 személyre: 40 dkg sertéscomb vagy - lapocka, 1 közepes vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 dl tejszín, 15 dkg zöldborsó, 1 evőkanál liszt, 1 csapott kiskanál só, 2 közepes sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 dl tejföl, 1 babérlevél, 20 dkg apró csiperkegomba (lehet szegfűgomba is). 1 húsleveskocka (vagy 1 kiskanál ételízesítő por), fél citrom leve, késhegynyi őrölt bors, fél mokkáskanál majoránna, 1 kiskanál mustár 1 kis csokor friss vagy 1 csapott kiskanál szárított tárkonylevél
A sertéscombot megmossuk, leszárogatjuk, és egy centis kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát finomra szeljük. az olajon kevergetve, közepes lángon 4-5 percig, ill. fehéredésig sütjük. A babérlevelet beledobjuk, megsózzuk, kevés vizet öntünk alá, majd lefödve, kis lángon kb. 50 perc alatt teljesen puhára pároljuk, végül fedő nélkül zsírjára sütjük.
Amíg a hús puhul, megtisztítjuk a zöldséget. a sárgarépát és a gyökeret akkora kockákra vágjuk, mint a húst, a gombát cikkekre szeleteljük. Mindezt a hússal összekeverjük, és 3-4 percig pirítjuk. 1 liter vízzel fölöntjük, a zöldborsót beleszórjuk, az ételízesítőt is hozzáadjuk. Felforraljuk, majd kis lángon kb. 20 percig főzzük, amíg meg nem puhul minden.
A mustárt a citrom levével, a borssal, a majoránnával és kevés vízzel összekeverjük (így jól oldódik) és a levesbe öntjük. A tejfölt a tejszínnel és a liszttel simára dolgozzuk. Kevés forró levest merünk rá, ami azért kell, hogy a hideg habarást a forró leves nehogy összekapja. Ha csomósnak tűnik, a biztonság kedvéért szűrjük át! Utána egyszerre a kis lángon fövő levesbe töltjük, és 2-3 percig forraljuk, hogy a leve kissé besűrűsödjön. A tárkonyt megmossuk, a leveleket a száráról lecsipkedjük, finomra vágjuk. A levesbe szórjuk, és 1-2 percig forraljuk benne.
Jó tudni! A tárkonyt 1-2 percnél tovább ne forraljuk, mert akkor elvész a markáns íze. Ha nincs friss tárkonyunk, akkor is inkább szárastul megszárítottat vegyünk, mint őröltet, mert ez adja a leves különleges ízét.

Tárkonyos sertéssült
Hozzávalók: 1 kg kicsontozott sertéslapocka, 1 csokor friss tárkonylevél, 4 evőkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl paradicsom ivólé, só (ízlés szerint).
A sertéshúst megmossuk, leszárítjuk, és minden oldalán sóval bedörzsöljük. A felforrósított olívaolajon a hagymát és a fokhagymát megfuttatjuk, majd a húst körülsütjük rajta, és tepsibe fektetjük. Ráöntjük a bort és a paradicsomlevet, meghintjük a finomra vágott tárkonnyal, és locsolgatva szép pirosra megsütjük. 15 percnyi pihentetés után felszeleteljük, és a saját pecsenyelével körülöntve tesszük az asztalra.

Tárkonyos töltött burgonya
Hozzávalók: Kb. 16-18 közepes burgonya, fél csomag szójagranulátum, 1 fej hagyma, 10 dkg gomba, 2 db zsemle, 2 db tojás, fél csokor petrezselyem, 1 kávéskanál tárkonyfűszer 1 kávés- kanál olaj, 5 dkg parmezán sajt, 1 evőkanál só, 1 kávéskanál vaj, késhegynyi őrölt bors, Vegeta.
Elkészítése: A burgonyát héjastól megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A szójára vizet engedünk, lecsöpögtetjük. A zöldséget megtisztítjuk, apróra vágjuk. A beáztatott, kinyomkodott zsemléket egy tálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a fűszereket. A szóját, a gombát és a hagymát az olajon jól megpároljuk, és a masszához adjuk. A burgonyát megtisztítjuk, kb. 1 cm-re levágjuk az egyik végét, és a belsejét kivájjuk. A kivett rész felét összetörve a töltelékhez adjuk. Megtöltjük a burgonyákat, tetejükre reszelt sajt kúpokat teszünk. Kivajazott tepsiben, forró sütőben, kb. 20 percig sütjük.

Tárkonyos töltött paprika
Hozzávalók: 40 dkg sertéshús, 8 dkg rizs, 1 db tojás a töltelékhez, 1 db citrom, 8 db zöldpaprika, 2 dl tejföl, 6 dkg liszt, 1 db tojássárgája a mártáshoz, 1 dl tejszín, tárkonylevél, só.
A sertéshúst ledaráljuk, hozzáadjuk a félig párolt rizst, és a tojást. Sóval, törött borssal ízesítjük, majd jól összedolgozzuk. Egy edényben 1-2 liter vizet forralunk, kevés reszelt citromhéjat, szűrt citromlevet, apróra összevágott friss tárkonyt teszünk bele és megsózzuk. Az elkészített hústölteléket a megmosott, kicsumázott, zöldpaprikákba töltjük, majd a paprikákat egy-két helyen villával megszurkáljuk és a tárkonyos lébe téve, mérsékelt tűzön puhára főzzük. Ekkor a paprikákat szűrőkanállal a mártásból kiemeljük. Tejfölből és lisztből habarást készítünk és szűrőn keresztül, állandó keverés közben a mártásba öntjük, és 4-5 percig forraljuk. A mártást a tűzről levesszük, és folyamatosan keverve hozzáöntjük a tojássárgájával elkevert tejszínt. A töltött paprikákat tálra rendezzük, a tárkonyos mártással leöntjük és megszórjuk vágott, friss tárkonnyal.
Főtt burgonyát adunk mellé.
Elkészítési idő: 70 perc

Tárkonyos uborkasaláta
Hozzávalók: 4 nagy kovászos vagy ecetes uborka, 2 dl sűrű tejföl, 1 csokor zöldhagyma szárával együtt, 1 csokor friss tárkonylevél, csipetnyi só és csipetnyi cukor
A tejfölbe belekeverem a finomra vágott, tisztított zöldhagymát és a tárkonylevelet, csipetnyi sóval és cukorral ízesítem, beleöntök 1-2 evőkanál uborkalevet, és a legyalult uborkára öntöm. Jól összekeverem és azonnal tálalom.

Tárkonyos vaj
Hozzávalók: 12 dkg vaj, 2 kg tárkonylevél, tárkonyecet, só.
A tárkonylevelet megmossuk, szűrőkanálba téve kb. 1 percre forrásban lévő vízbe merítjük. Folyó hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és tiszta konyharuhával szárazra itatjuk.
Ezután vágódeszkán apróra összevágjuk. Hozzáadjuk a simára kikevert vajhoz, megsózzuk, ízlés szerint 1-2 csepp tárkonyecettel ízesítjük.
Vadhúsokból készült pecsenyékhez, angolos húsokhoz egyaránt adhatjuk.
macoka65 macoka65
Címkék: borjú alaplével, vajat hozzákeverve, összevágott tárkony, finomra vágott, hátszínt enyhén, egyik kockázott,

4 Karácsonyi leves
4 KARÁCSONYI LEVES Signorina Éva - 2007.12.16 Hagyományos és kölönleges receptek az ünnepi asztalra: borjuragu leves, aranyló tyúkhúsleves, diós szárnyaskrémleves, tárkonyos pulykaraguleves BORJÚRAGU LEVES Hozzávalók: 25 dkg borjúhús 25 dkg borjúcsont 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér 1 zellergumó 1 kis fej kelkáposzta 4-5 goma 1 fej hagyma 1 zöldpaprika só bors olaj ...
korall44 korall44
A nőknél a fogyást is segíti a probiotikum
helyettesítsd, például hüvelyesekkel. A desszert helyett gyümölcs fogyasztása beindítja az emésztést, egyensúlyban tartja a vízháztartást. Köretként nyers salátákat, illetve rövid ideig párolt zöldségeket kell fogyasztani. Probiotikus receptek Tárkonyos-kefires majonézes burgonyasaláta Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 2 evőkanál fehérborecet, 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál só, 10 dkg majonéz, 2 dl kefir, 1 evőkanál mustár, 1 csokor friss petrezselyem, 1 csokor friss ...
tinka1951 tinka1951
Az ezerarcú cukkini
napraforgómaggal vagy levesgyönggyel tálalhatjuk, de finom hozzá a pirított kenyérkocka is. Sült cukkíni saláta Hozzávalók: 3 db zsenge cukkini, 3 evőkanál olíva olaj, 2 gerezd fokhagyma, só. A léhez: 3 evőkanál tárkonyos ecet, 2 teáskanál só, 2 csapott teáskanál cukor, só, őrölt fekete bors, szemes rózsa bors, friss tárkonylevél aprítva és néhány szál a díszítéshez, 2-2,5 dl víz. Elkészítése: A megmosott, megszárított cukkíniket 2-3 mm vastagságú karikákra ...
eva6 eva6
B receptek
és meghámozott burgonyát vékony karikára vágjuk. A puhára főtt babbal, és a sóval, mustárral, borssal, cukorral, citromlével vagy ecettel ízesített tejföllel összekeverjük. Karikára vágott paradicsommal, zöldpetrezselyemmel díszítjük. Tárkonyos burgonyasaláta román módra Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg burgonya, 1 tojássárgája, 1 mokkáskanál mustár, 1 kávéskanál cukor, fél dl olaj, 1 kávéskanál citromlé vagy ecet, 1 kávéskanál apróra vágott zöldpetrezselyem és kapor, 1 kávéskanál ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Busa, amúr receptek
megforgatjuk, tejjel hígított felvert sózott tojásban szintén, zsemlemorzsával összekevert szezámmagban szintén megforgatjuk. Ezt követően 175 °C-ra forrósított olajban kisütjük és előre ízesített fagyaszott hasábburgonyát sütünk hozzá. Tárkonyos busa Hozzávalók: Busa szeletek 40 dkg Citrom ½ db Olaj 2 ek. Tárkonylevél friss 2 kk. Tejföl 12 %-os 2 dl Elkészítés: A halszeleteket besózva, borssal, citrommal ízesítve legalább egy ...
aprochef aprochef
Citromos tárkonyos pulykaleves ...
Citromos tárkonyos pulykaleves Hozzávalók : 1 kg pulykacomb filézve 1 fej hagyma olaj 1 babérlevél só, bors 2 db sárgarépa 30 dkg zöldborsó 30 dkg gomba 2 dl tejföl 1-2 ek. liszt 1 / 2 citrom leve 1 ek. mustár friss vagy száritott ...
anitahajdu anitahajdu
Finom falatok
Tárkonyos töltött csirke Hozzávalók: 1,5 kg-os csirke A töltelékhez: - 1-1 evőkanál petrezselyem és tárkony - 1 fej vöröshagyma - 5 dkg csiperkegomba - 5 dkg vaj - 1 citrom (leve) - 1 evőkanál tejföl - őrölt bors - só A körethez: - 50 dkg zöldborsó - néhány apró hagyma - 1 fej saláta - 2 dkg vaj - 2 dl víz Elkészítés: Ha friss fűszert használunk, megmossuk, lerázzuk róluk a ...
piroska0101 piroska0101
Körözött receptek
forgatjuk. Fejes saláta-levélen tálaljuk. Sajtos körözött Hozzávalók: 60 dkg fűszerpaprikás körözött, 25 dkg reszelt sajt. A körözöttből gombócokat formálunk, reszelt sajtba forgatjuk és jól lehűtve salátalevélen tálaljuk. Tárkonyos körözött 1. Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 8 dkg póréhagyma, 2 dkg tárkonylevél, 1 dkg só, 1 dkg fűszerpaprika, 1 dl tejföl. A túrót villával áttörjük, belekeverjük a vajat, a tejfölt, a sót és a fűszerpaprikát. A póréhagymát és a ...
ensenada ensenada
Süti ajánló
Albert csemege bubszi
Capuccinó szelet yvett789
Körtés túrótorta veronika74
Almás habos sütemény recept kannalidia
Meggyes-mákos rétes recept boszorlany
Tejszínhabos, gesztenyés süti recept baggesz20
Anyós szelet horvathnemagdi
Mákos rolád mandarin krémmel.. jotunder60
Meggyes sütemény bkisseva
Meggyes márvány bubszi
Szárnyas receptek
Ananászos csirke veronika74
KAPROS MÁJKRÉMMEL TÖLTÖTT tök bubszi
Rakott krumpli. mamucika
Gombás-fokhagymás csirkemell s bubszi
Töltött csirkemell bubszi
Mézes-citromos csirke bubszi
Szezámmagos csirkemell recept gonda_katalin
Brassói aprópecsenye 4. bubszi
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Sajtos-fűszeres pulykaszeletek jaksika
Marhából készült ételek
Gulyásleves bubszi
Nagycenki tokány bubszi
Csirkemell tekercs grillezve roanna
Tárkonyos-borsos tokány tarhonyával edesangyal
Receptek horvathnemagdi
Pogácsák másképp: tinka1951
Olasz paradicsomos tészta horvathnemagdi
Egresmártás 1vargaildyko
6 tepsiben sült vacsora horvathnemagdi
Örmény toros leves bubszi
Sertésből készült ételek
Somlói pityókás csülök zsigaiklara
Töltött káposzta füstölt hússa horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Gyros sültkrumplival, tzazikivel recept gonda_katalin
Sertéskaraj gyümölcskörettel bulac57
Won-Ton leves lilikonyhaja
Tejfeles vagdalt hús horvathnemagdi
Joghurtos gyuvecs yaskane
elzászi húsos káposzta ibolya58
Halból készült ételek
Receptek horvathnemagdi
Libanoni ételek kloppenburg
Parajos lazacszeletek recept baggesz20
*UPDATE* Hagymakéregben sült 1vargaildyko
Hal burgonyabundában cilamami
Süllőszeletek jóasszony módra bubszi
Napi menű klarika47
Bakonyi halgombóc-leves bubszi
Harcsa savanyú káposztával bubszi
Töltött ponty klerierzsi
Vad ételek
Fácnleves vinlaci
Sz betűs receptek horvathnemagdi
szegedi fácángulyás ! ibolya58
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Almával töltött fácán bulac57
Recept jjanosne
Vadhús horvathnemagdi
burgonyás ételek marti1951
Indiai rizssaláta bubszi
Őzpörkölt vadász módra bordat
Spagetti ajánló
Dél-olasz rakott tészta bubszi
Meleg előétel burgonyával és paprikával recept baggesz20
4 csoda-recept - 10 perc alatt grimilda
Egy jó receptet találtam sarkadykati
Rakott bolognai spagetti agimami7
Tejszínes spagetti horvathnemagdi
Bolognai leveles tésztában recept jamborlulu
Olasz spagettisaláta tnemarika
Spagetti pirított sonkával, pestóval janoselek
Recept jjanosne
Pizza receptek
Pizza tészta házilag koju
pizzás kiflik anna5971
Olasz ízek mesterfokon horvathnemagdi
Az igazi olasz pizza sheidi
Gombás rátét bubszi
Zöldséges-húsos pizzapite recept lori0521
Töltött padlizsán sarkadykati
Pizza recept margareta51
Sonkás-tejfölös galette recept tinka1951
Rókás pizza recept toth_beata
Hamburger receptek
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Hamburger baratnu
Hamburger zsemle recept toth_beata
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Hamburger zsemle recept baggesz20
A szója kloppenburg
Hamburger zsemle recept baggesz20
Hamburger buci recept jamborlulu
x nagyuska
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU