Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
x
-






Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

CSIRKEMELL-TORTA
Hozzávalók:
1,5kg csirkemell
30-30 dkg trappista és füstölt sajt
3 tojás
30dkg bacon szalonna
kevés vaj
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk, megsózzuk és vajon elősütjük, addig amíg fehéredni kezd.
Lereszeljük a sajtot és összekeverjük a 3 felvert nyers tojással. Borssal, sóval ízesítjük a keveréket.
A kapcsos tortaformát kibéleljük bacon szalonnával, úgy, hogy a széleken jól kilógjon, mert később rá fogjuk hajtani.
Először egy sor csirkemellet rakunk, azután rásimítunk néhány kanál sajtos kevercset. Addig rakjuk a csirkét, meg keveréket, amíg a hozzávalók elfogynak.
A végén felhajtjuk a szalonnát a tetejét is szalonnával fedjük le.
Megsütjük. Várunk amíg kihül és a sajt megkeményedik benne.
Hidegen tortaként szeletelhető
#1838
2009. március 17. 08:36
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

1835: Böbe receptjét hajnalok hajnalán megcsináltam a fele csirkemellből,holnap elkészítem amit te tettél fel.Biztos finom lesz,csak ez kicsit időigényesebb.
#1837
2009. március 16. 09:01
Előzmény - - [-] 2009. március 15. 22:01
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1835:Ha ilyen ,aránylag kevés alapanyagot igényel és hamar elkészül,elkészítem ! Köszönöm ! szivecske
#1836
2009. március 16. 04:33
Előzmény - - [-] 2009. március 15. 22:01
Válaszolj!





- - [-]

Sajtos - tejfölös csirke...
********************
Hozzávalók:
• 2 csirkecomb
• 2 csirkemell
• 2 dl tejföl
• 8 dkg sajt
• 10 dkg liszt
• 1 evőkanál pirospaprika
• olaj, só, bors, ételízesítő
A lebőrözött csirke darabokat ételízesítős, sós vízbe öt percig
pároljuk. Lecsöpögtetjük, megtöröljük, majd borssal és paprikával
elkevert lisztbe forgatjuk. Serpenyőben, kevés olajon körös-körül
megpirítjuk. Tűzálló tálba fektetjük, majd leöntjük a reszelt sajttal
elkevert tejföllel. Közepes hőfokon, elő melegített sütőben 20 percig
sütjük. Burgonyapürével és friss salátával kínáljuk.
Jó étvágyat!
#1835
2009. március 15. 22:01
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

1832: Köszi!Ez tetszik.:*
#1834
2009. március 15. 21:39
Előzmény Hegedüsné Erzsi [Böbe] 2009. március 15. 21:37
Válaszolj!





- - [-]

Sajtos rúd, vagy pogácsa
*********************
Hozzávalók: 25 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg túró, só
sajt a tetejére.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a túrót, sót és összegyúrjuk.
Derelyevágóval méretre vágjuk. Elő melegített sütőbe sütjük. Finom!
...
Sajtos kifli...
***********
70dkg liszt
2 egész tojás
1 dl étolaj
2 dl tej
5 dkg élesztő
só ízlés szerint (3 mokkáskanál)
1 dl tejbe felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi anyaggal összegyúrjuk és kelesztjük.
8 részre osztjuk és cipókat formázunk belőle. A cipókat 30 cm átmérőjű körökre nyújtjuk.
20 dkg margarint 1 mokkáskanál sóval habosra keverünk és 4 egyenlő részre osztjuk.
4 lapot megkenünk, 1 lapot rárakunk. 16 felé vágjuk, mint a tortaszeletet (háromszögeket kapunk)A cikkelyeket kívülről befelé haladva tekerjük fel. Sajtba mártjuk.
#1833
2009. március 15. 21:39
Válaszolj!





Hegedüsné Erzsi [Böbe]

Évusnak! Husi!
A csirkemelleket elkészítem, mint amikor rántani akarjuk, csak a panirozásnál a zsemlemorzsa helyett reszelt sajtba forgatom.
Kivajazott jénaiba szépen sorban lerakom, ráöntök egy zacskó tejszint és szép pirosra sütöm.
#1832
2009. március 15. 21:37
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

Kigyórétes:
50 dkg liszt
l5 dkg cukor
25 dkg ramamargarin
1 cs. vanilliás cukor
2 dkg élesztő
l pohár tejföl
A tejfölben az élesztőt megfuttatjuk és a lisztet, cukrot, vanilliáscukrot
és a margarint előszőr összekeverjük és az élesztős tejföllel összegyúrjuk.
Nem kell keleszteni!!! A begyúrt tésztát három felé vágjuk és a következő
módon járunk el vele: Kinyújtjuk kb. 30-szor 50 cm nagyságúra és a két szé-
lét kb 8 cm távolságra felfelé 1.5 cm széles csíkokban felvágjuk mindkét
oldalán. A közepére tesszük a tölteléket ami bármilyen lehet, gyümölcsös,
túrós, káposztás, ugyan úgy mint a rendes rétesnél. Mikor betöltöttük a
széleit mintha fonnánk alulról felfelé egymásra hajtjuk és azonnal megsüthetjük. A tetejét lehet tojással megkenni. Ebből az adagból 3 rúd
lesz. Jó étvágyat hozzá!!!
#1831
2009. március 15. 21:31
Válaszolj!





Hegedüsné Erzsi [Böbe]

1829: Ezt nem lehet elrontani! Egyébként sokkal egyszerűbb, mint leírva. Sok sikert!
#1830
2009. március 15. 21:25
Előzmény Nagy Balázsné [Zsuzsa] 2009. március 15. 20:48
Válaszolj!





Nagy Balázsné [Zsuzsa]

1827: Ezt meg sütnöm!
Remélem, sikere lesz, mint az intelligens krémesednek.
#1829
2009. március 15. 20:48
Előzmény Hegedüsné Erzsi [Böbe] 2009. március 15. 15:25
Válaszolj!





Gelle Lászlóné Dr. [Marcsi,M...

http://users.atw.hu/wellness-elet/index_elemei/letoltesek/hirek/Vi taminszukseglet_fiatalon_es_idosen.pdft
Ezt találtam az étkezésről!
#1828
2009. március 15. 18:52
Válaszolj!





Hegedüsné Erzsi [Böbe]

Közeleg a húsvét, gondoltam leírom egy kedvenc receptem. Ostoros rétes a hivatalos neve, de tulajdonképpen nagyon finom fonottkalács.
Íme:
HOZZÁVALÓK:
3 tojássárgája,
3 dl tej,
csipetnyi só, 6 dkg cukor
1 dl. olaj,
5 dkg. élesztő,
60 dkg. liszt.
Krémhez:
25 dkg. margarin,
20 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor.
A lisztet a tejben megfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval könnyen gyúrható tésztává dolgozzuk össze.
6 cipóra osztjuk, 1/2 óráig kelesztjük.
Közben a margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóval.
A cipókat egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, vékonyan megkenjük a vajas krémmel és feltekerjük, mint a beiglit.
Hármat-hármat összefonunk és zsírozott tepsibe tesszük. 1/2 órát kelesztjük, megkenjük tojással, megszórjuk durvára vágott dióval.
Hideg sütőbe tesszük és 30-40 percig sütjük, míg szép piros nem lesz.
Normál méretű tepsibe szoktam tenni, a kalácsok végeit be kell igazítani, hogy a tészta aljára kerüljön, mert kifolyik belőle a krém. Szép nagyra megkel, mire megsül.
#1827
2009. március 15. 15:25
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1825: A habos -diós lap nagyszerű ízt adhat,pompásnak tűnik.Legközelebbi ünnepi alkalomkor elkészítem.Köszönöm szivecske
#1826
2009. március 14. 15:41
Előzmény - - [-] 2009. március 14. 08:44
Válaszolj!





- - [-]

EMELETES DIÓ TORTA...
Négy lapból áll, ebből 2 lap piskóta, 2 lap pedig hab sütemény.
A piskótalaphoz: 6 tojásból a szokott módon piskóta tésztát készítünk. Közepes tepsibe sütjük, ha kihűlt két lappá vágjuk.
A hab tésztához: 6 tojás fehérjét habba verjük, majd 21 dkg kristálycukorral is, kemény habbá. Utána 14 dkg darált diót, végül 2 ek zsemlemorzsát adunk hozzá. Atepsit alaposan kikenjük, (lehet sütőpapírral is bélelni, de azt is egy kissé ki kell kenni) lisztezzük a tepsit. Forró sütőben 5-percig, aztán kis lángon inkább száradjon, mint süljön. Deszkára borítjuk, papírt lehuzzuk róla, szintén 2 lapba vágjuk.
A KRÉMHEZ 2 ek kristálycukrot kevergetve megpirítunk, majd egy mokkáscsésze vízzel felengedve simára forraljuk és 2 kiskanál erős kávét adunk hozzá. 6 tojássárgát, 16 dkg kikeverünk, a karamellás feketével felengedjük és gőzön sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, majd az előre kikevert 20 dkg vajjal(Ráma) jól összedolgozzuk. Tálcára fektetjük az első lapot, krémmel megkenjük, majd a habos tészta, ugyancsak krémmel, szintén habtészta, krém és végül a piskóta lappal letakarjuk és kissé lenyomatjuk.
10 dkg tortabevonó csokoládét, 2 ek étolajjal felolvasztunk, összekeverjük, bevonjuk a tortát. A maradék krémmel díszíthetjük. Tálalás előtt legalább egy napig hagyjuk állni.
NAGYON FINOM!
#1825
2009. március 14. 08:44
Válaszolj!





Szaszák Ilona

1784: Kedves Éva!
A tepertő krémet, még egy-két főtt krumplival is gazdagítom.
#1824
2009. március 13. 22:57
Előzmény Haraszti Istvánné [Éva] 2009. február 22. 21:23
Válaszolj!





- - [-]

Ferdinánd tekercs:
/Nagy, magas falú tepsihez/
2 dl langyos tejbe teszek 2 kanál cukrot, majd felfuttatok benne 5 dkg élesztőt.
70 dkg lisztbe 7 tojássárgáját teszek, 15 dkg vajjal, csipet sóval és annyi langyos tejjel dolgozom össze, hogy könnyű, rétestésztát kapjak. (Nem ragad a deszkára, s könnyen dolgozható)
Amikor a tészta már sima, akkor letakarom egy konyharuhával, s kelni hagyom. Egy fél óra alatt képes duplájára kelni.
Amíg a tészta kel, addig 25 dkg Rama margarint kikeverek 25 dkg porcukorral, 3 vaníliás cukorral egészen habosra. Amikor kész vagyok ezzel, előveszek egy nagyobbacska tepsit, aminek magas pereme van. Kivajazom, az oldalát is, majd zsemlemorzsával megszórom, hogy ne ragadjon bele a tészta.
Ha a tészta megkelt, deszkára teszem, majd könnyed mozdulatokkal kinyújtom. Ügyelek arra, hogy ne nyomjam ki belőle a levegőt. Kb., fél centis lappá nyújtom, mint amikor bejglit készítek.
Amikor ez megvan, akkor rákenem a margarinos krémet, úgy, hogy mindenhová jusson. Eztán feltekerem, mint a bejglit, majd kb., 3 ujjnyi szeletekre vágom. Amikor megvannak a kis csigácskáink, akkor beleteszem a tepsibe őket. Úgy osztom el, hogy minden részre jusson. A kész csigucik kb., duplájára fognak nőni. Amikor beteszem a tepsibe, akkor egy kicsit ellapogatom a tésztákat. Ha van elég időm, akkor hagyom még kelni pár percet. Előmelegített sütőben közepes fokozaton sütöm.
Nem sok sülést igényel, tehát nem kell sokáig magára hagyni.
Amíg sül, addig én lábasba készítek 6 dl tejet, amibe teszek 3 vaníliás cukrot. Felteszem a tűzhelyre, lassú tűzön melegítem. Amikorra felforr, akkora általában fél sülésben van a tésztám. Ezt onnan tudom, hogy a teteje szépen pironkodni kezd. Ekkor nyakon öntöm a forralt tejjel, az egész tepsiben igazságosan elosztva. Nem lesz sok a tej, mert a tészta pillanatokon belül fel fogja inni. Ettől lesz finom puha. Innen már csak 4-5 perc, s kész a sütink.
Langyosan, hidegen egyaránt tálalható. Hidegen reggelire, egy pohár tejjel, vagy még langyosan ,egy vaníliaöntettel nyakon locsolva isteni finomság édesszájúaknak. Csoki öntettel is finom.
#1823
2009. március 13. 16:56
Válaszolj!





- - [-]

Fokhagymás csirke:
****************
40 dkg csirkemell
3 dl tejszín
3-4 nagy gerezd fokhagyma
vaj

petrezselyem
fehérbors
1-2 dl fehérbor
liszt
A csirkemellet felcsíkozzuk, vajon serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük. Liszttel megszórjuk, meglocsoljuk borral, majd ha már elpárolgott az alkohol, a tejszínt is hozzáöntjük. Ha besűrűsödött, megszórjuk petrezselyemmel.Főtt rizzsel tálaljuk.
#1822
2009. március 12. 22:25
Válaszolj!





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

KAKAÓS KELT CSIGA-JAVÍTÁS
A hozzávalók felsorolásánál a 30dkg liszt kimaradt!
A hibáért elnézést kérek!
(1817. bejegyzés)
#1821
2009. március 11. 09:35
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1819: Hogy Te Zsuska drága, miket tudsz!Én már vadászom valósággal a receptjeidet,annyira ízlenek.Ezt is elkészítem,mert most bőven tojnak a tyúkjaim. szivecske
#1820
2009. március 11. 04:15
Előzmény Villám Zsuzsanna 2009. március 10. 20:11
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Böjtös fasírt 4 személyre
6 kemény tojás
2 egész tojás
2 szikkadt zsemle
2-3 dl tej
1 kis fej hagyma
1 nagy csokor petrezselyem
1 kávéskanál mustár
50 gr zsemlemorzsa

bors
a sütéshez olaj
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
A langyos tejben megáztatott, alaposan kinyomkodott zsemlét és a kemény tojásokat húsdarálón megdaráljuk,hozzáadjuk a megreszelt hagymát,.A nyers tojásokat,a mustárt, a vágott petrezselymet,izlés zserint sót,borsot,jól összedolgozzuk/ha lágynak találjuk a masszát,1-2 evőkanál zsemlemorzsát adunk hozzá./Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle,kissé ellapítjuk, ,zsemlemorzsába hempergetjük és forró, bő olajban mindkét oldalán pirosra sütjük.Papírkendőre szedjük, hogy a fölösleges zsiradékot beszívja.Előmelegített tálra tesszük:zúzott fokhagymával elkevert,kissé megsózott,felforrósított tejfölt adunk hozzá,amivel ki-ki ízlés zserint meglocsolja.
FEJES SALÁTÁT kinálhatunk mellé.
#1819
2009. március 10. 20:11
Válaszolj!





- - [-]

Közeleg a Húsvét,addigra elkészűl!
TOJÁSLIKÖR:
**********
5 tojássárgája
15 dkg porcukor
5-6 vaníliás cukor
6 dl tehéntej
2,5 dl tiszta alkohol vagy 0.5 dl vodka
Elkészítés:A tojások sárgáját simára keverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral.A felforralt,majd lehűtött tejet és az alkoholt apránként hozzáadagoljuk a tojásos keverékhez.Jól összekeverjük.(NEM ÁRT HA ÁTSZŰRVE TESSZÜK AZ ÜVEGBE)
4-5 hétig hűtőben pihentetjük,és 2 naponta összerázzuk
#1818
2009. március 10. 14:28
Válaszolj!





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

KAKAÓS KELT CSIGA
Hozzávalók:
3dl tej
1 k.ockacukor
3dkg élesztő
3+8+2+2dkg lágy margarin vagy vaj adogonként kimérve! Össz:15dkg
3+8dkg porcukor és még egy kevés a szóráshoz
1 tasak vanília
2 tojás- csak a sárgája kell!
4 evőkanál kakaópor
csipet só
Sütés:30cm átmérőjű kapcsos tortaforma és sütőpapír
ELŐKÉSZÍTÉS:
Először a kovászt készítjük el. A tejet kézmelegre langyosítjuk kb.35 fokra, 1dl tejben elkeverjük a k.ockacukrot, az élesztőt és a teljes mennyiségből elvett 1 evőkanál lisztet.
Meleg helyen kelesztjük-felfuttatjuk a kovászt. (15 perc)
A kovász akkor jó, ha térfogata az eredetinek legalább a kétszerese, felülete domború, tetején a lisztréteg finoman repedezett, állománya kissé rugalmas.
Élesztős gyúrt tésztát mindig meleg helységben készítsünk, mert könnyen "megfázik", érzékeny az alacsony hőmérsékletre.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tésztához felolvasztunk 3dkg margarint. A maradék 2 dl tejben elkeverünk 3dkg porcukrot, 1cs. vaníliát, a két tojássárgáját, az olvasztott margarint és egy csipet sót.
_A lisztet megszitáljuk, táblára tesszük és hozzáadjuk a kovászt, és a tojásos keveréket. Alaposan meggyúrjuk.
_Letakarjuk,meleg helyen duplájára kelesztjük. (35-40 perc)
2.A kakós tészta összeállításához habosra keverünk 8dkg margarint 8dkg porcukorral, majd a kakaóval.
-A megkelt tésztánkat gyúrólapra borítjuk és kíméletesen kinyújtjuk, kb fél cm vastag 30x40cm formára. A "téglalapunkra" rákenjük a kakaós masszát. (A két szélét ne kenjük be kb. 3cm maradjon szabadon, ez lesz a csigák alja)
-A megkent lapot szorosan tekerjük fel, és vágjuk 12 darabra.
-A csigákat alul kicsit összenyomjuk és ismét kelesztjük(30-35perc )
3. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral.(Egy kevés massza kifolyhat és leragadhat) A forma oldalát vastagon bekenjük margarinnal. Elég jól ritkán rakjuk be a csigákat, mert sülés közben is nőni fognak!
-A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az aljába beteszünk egy kevés vizzel töltött lábaskát (A jó kelt tészta sütéséhez gőzre van sükségünk!)45-50 percig sütjük. (A sütés vége felé figyeljük, ha pirulna a teteje, fedjük le sütőpapírral.) Jól át kell sülnie!
-A formában hagyjuk kihűlni!
5. Tálalás előtt szórjuk be porcukorral. Az összenőtt csigákat tortaként szeletelhetjük, de csigákra is bonthatjuk.
Jó étvágyat!
#1817
2009. március 10. 13:59
Válaszolj!





Dudog Istvánné Franciska [bo...

Tócsnis rakottpulyka
2009.03.10., 8:52Feladó: Címzett: E-mail cím: Személyes üzenet: Angel receptje!
Készítettem egy tócsni masszát 8 közepes burgonyából, egy pohár tejföllel, 2 tojással, liszttel, vegetával, sóval és borssal. Reszeltem bele 10 dkg sajtot is (lehet füstölt is)
A pulykamellet vékony szeletekre vágtam, kiklopfoltam, sóztam.
Egy jénait kivajaztam, morzsáztam. Az aljára tettem egy réteg krumpli masszát, egy sor húst, és így tovább, egészen amíg el nem fogyott. A tetejére is krumplimassza került. 180 fokon 90 percig sütöttem lefóliázva, miután levettem a fóliát megszórtam a tetejét még sajttal.
Nagyon finom!!!
#1816
2009. március 10. 12:51
Válaszolj!





- - [-]

Csirkemáj rizottó:
******************
35 dkg csirkemáj
25 dkg rizs
15 dkg gomba
15 dkg zöldborsó
10 dkg reszelt sajt
0,5 dl olaj
1 vöröshagyma
majoránna
só, bors
1 csokor petrezselyemzöld
A májat feldaraboljuk, megmossuk, és leszárítjuk. A rizst és a zöldborsót megfőzzük. Az olajat felforrósítjuk, majd megfuttatjuk rajta a felaprított hagymát. Rátesszük a felkockázott gombát és a májat. Sóval, borssal, majoránnával és felaprított petrezselyemzölddel ízesítjük, majd az egészet készre pároljuk. Hozzákeverjük a rizst, a zöldborsót, és a sajt felét.
A többi sajttal meghintve tálaljuk.
#1815
2009. március 9. 14:28
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Mézes borleves
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók: 8 dl fehérbor, fél citrom héja, fahéj és szegfűszeg, 3 tojás sárgája, 8 dkg méz
A fehérbor háromnegyed részét citromhéjjal, fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezve fölforraljuk. A tojások sárgáját a maradék borral meg a mézzel elkeverjük, és habverővel szüntelenül verve a forralt bort rászűrjük.
Mielőtt forrni kezdene a tűzről lehúzzuk és leveses csészékben tálaljuk.
#1814
2009. március 9. 14:16
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1812:Igen ,Marika drága! Ilyen sütemény receptekre van szükségünk,legyen olcsó,gyorsan elkészíthető és mégis nagyon finom.Köszönöm a receptet !Én beleszoktam kavarni,de így egy új különlegesség. szivecske .
#1813
2009. március 9. 12:11
Előzmény - - [-] 2009. március 8. 19:50
Válaszolj!





- - [-]

Egyszerü, olcsó, gyorsan elkészíthető sütemény:
Ila süti -gyümölcsös
A pohár sima kefir, 1 pohár olaj, 1,5 pohár cukor. Ezt kikeverni, majd beletenni 3 pohár lisztet, 1 sütőport, 2 egész tojást, margarinos, lisztezett tepsibe önteni, tetejére kell a gyümölcs.
Magozott meggybefőtt, fagyasztott gyümölcsök, friss gyümölcs ízlés szerint.
Sütni: 200 fokon 30 percig.
#1812
2009. március 8. 19:50
Válaszolj!








Balikáné Németh Anna [Tuli...

Elzászi sonkás-póréhagymás torta
Hozzávalók; Sós élesztős omlóstészta
25dkg liszt
2dkg élesztő
12,5 dkg vaj v margarin
1dl tejföl
1db tojássárgája
2dkg cukor

Töltelék;
20dkg füstöltsonka
1/2 db póréhagyma
1/2dl étolaj
3dl tejföl
3db egésztojás
15dkreszeltsajt
só +bors izlás szerint
Elkészítés;
A lisztet,a tejfölt,a tojássárgáját,s a kevéske tejben fölfuttatott élesztővel, s csipet sóval összegyúrjk és pihentetjük 20percig. Közben a póréhagymát az élolajon kissé megfuttatjuk. A tejfölt a tojásokat ,az apró kockára vágott sonkát a reszeltsajtot ,összekeverjük,izlésszerint szerint sózzuk.
Egy tortaformát kizsirozunk,lisztezünk,s a tésztát kinyujtjuk kb 1/2cm vékonyra és kibéleljük vele a formát ,úgy ,hogy a tortaforma oldalán 2cm peremet hagyjunk .A póréhagymát a tésztára tesszük ,s
ráöntjük tölteléket. 180fokos sütőben 45percig sütjük
Nagyon finom, érdemes kipróbálni ,zöldsalátával kiváló vacsora ,akár hidegen melegen fogyasztható
#1869
2009. március 29. 21:58
Válaszolj!





- - [-]

Krumplis pogácsa...
-------------------------
Hozzávalók: 60 dkg liszt
30 dkg áttört burgonya
2 dl tej
10 dkg zsír
3 dkg élesztő
1 tojás
Keményre összegyúrjuk, majd meleg helyen megkelesztjük. Kinyújtjuk, és összehajtogatjuk kétszer egymás után. Utána ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét megvagdossuk, kiszaggatjuk, tojással bekenjük, sütjük.
#1868
2009. március 29. 15:24
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1864: Bánom is én a súlyomat,ha egyszer ilyen finom csak megfőzöm és jól is lakom belőle.Valami mással majd fogyózom.Nemde?
#1867
2009. március 28. 16:09
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. március 26. 18:43
Válaszolj!





- - [-]

Túrós, almás, meggyes lepény....Finom
Hozzávalók a tésztához:
 1 tejföl
 1 margarin
 2 tojás sárgája
 pici só
 4 dkg élesztő
 ½ sütőpor
 vanílíás cukor
 citromhéj reszelék
 amennyi lisztet felvesz.
A túró töltelékbe 5 db tojást + 2 fehérje habját. A tetejét rácsozzuk.
A gyümölcsös tölteléket hagyományosan készítjük, mint más lepényeknél
#1866
2009. március 27. 13:07
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Töltött tojás/ 4személyre /
Hozzávalók: 4 db főtt tojás
8 dk főtt burgonya
8 dkg póréhagyma
5 gr. só
3 gr. reszelt szerecsendió
1 dkg mustár
1,5 dl tejföl
5 dkg vaj
4 dkg reszelt sajt
Kettévágjuk a tojásokat,a sárgáját a burgonyával együtt összetörjük,majd a vajjal,mustárral,sóval,szerecsendióval alaposan összekeverjük.Utána a tojásfehérjékbe töltjük.Kivajazunk egy tűzálló tálat,majd beletesszük a tojásokat.A póréhagymát felszeleteljük,megpíritjuk és a tojásokra tesszük. Rákenjük a tejfölt,majd rászórjuk a sajtot és megsütjük.
#1865
2009. március 26. 20:28
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

Egy saját recept.De aki fogyózik ne olvassa el.
Főztem egy nagyon finom húslevest,amiben megfőztem a gyönyörű sovány marhaszeleteket.bacon szalonnát a mikróban ropogósra sütöttem( 3 perc maximumon,majd levéve a teljesítmény 25%-ra még 10 15 perc.Nézni kell,megpirult e.Ezután oliva olaj és a szalonna zsirja ebben kisütök egy fej karikára vágott vöröshagymát,amit lisztben megforgattam és szálaira szedtem.Ezután a fennmaradó olajos zsirban hirtelen átkapatom a marhahússzeleteket amiből már levest főztem.Hasáburgonyát sütök,majd rápakolom,a marhahússzeletet,a ropogósra sütött bacon szalonnacsikokat és megpakolom sült hagymakarikákkal.Isteni hozzá a cékla.Jó étvágyat,jó hizást velem együtt.
#1864
2009. március 26. 18:43
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1862: Részemről nagyon köszönöm kedvesem ezt a fontos tájékoztatót.Aránylag nagyon kevés mézet fogyasztok,ezután naponta fogom ,ígérem magamnak. szivecske
#1863
2009. március 26. 15:39
Előzmény - - [-] 2009. március 25. 13:51
Válaszolj!





- - [-]

Hogyan gyógyíts a mézzel:
Égési sérülések - Kend be bőségesen mézzel a megégett bőrfelületet. Lehűti, nyugtatja, és gyors gyógyulást eredményez sebesedés nélkül. A baktériumok képtelenek túlélni a mézben.
Álmatlanság - Egy szűk evőkanálnyi méz egy bögre meleg tejben elkeverve csodákat tesz, igazi nyugtató.
Hiperaktivitás - Mindenben helyettesítsd a cukrot mézzel. A finomított cukor teljesen felpörgeti a szervezetet, megfosztja az idegrendszert a vitaminoktól, és akár viselkedési zavarokat is okoz, viszont tápértéke egyáltalán nincs.
Ágybavizelés - Egy teáskanálnyi méz lefekvés előtt segít a vízvisszatartásban, és nyugtatólag hat a félelmekkel szemben.
Orrdugulás - Egy szűk evőkanál mézet oldj fel Egy kisebb lábos vízben, és inhalálj vele törölköző alatt. Nagyon hatékony!
Kimerültség - Az ókori görög sportolók is mézet fogyasztottak az állóképességük javítására versenyek előtt, és a regenerálódásra versenyzés után. Oldj fel egy rész mézet négy rész vízben, majd tartsd a hűtőben, és abból kortyolgass egy-egy kanálnyit.
Mélytisztító arcra - Keverj el egy rész mézet egy rész zabliszttel, és kend fel az arcodra. Hagyd hatni fél órát, majd mosd le. Pattanásos, aknés bőrrel csodát tesz.
Hajkondicionáló - Keverj el egy rész mézet egy rész olívaolajjal, dörzsöld be a hajba, majd csavard meleg törölközőbe. Hagyd rajta legalább tíz percig, és öblítsd ki. Nagyon jót tesz a fejbőrnek is, fényes, rugalmas lesz tőle a hajad.
Izületi gyulladás - Keverj el egy rész mézet egy rész almaecettel, majd higítsd fel vízzel ízlés szerint. Javítja az emésztést, és a fogyást is segíti.
Torokfájás - Egy teáskanál mézet olvassz meg a szádban, majd csurgasd le a torkodon. Enyhíti a gyulladást.
Stressz - A vízben feloldott méz stabilizáló hatással bír, kiegyenlíti a lenteket és a fenteket. Egy rész mézet oldj fel négy rész vízben.
Tartósítószer - Ha cukor helyett mézet használsz a süteményekben, tovább maradnak frissek. A recept folyadéktartalmát csökkentsd egyötödével, hogy a méz mennyiségét kompenzáld.
Babáknak - Egy éves kor felett keverd az ételébe, esetleg az italába: négy teáskanállal adj egy üveghez. Minél "darabosabb" a mozgása, annál több mézet érdemes adni a babának. Amikor jön a foga, bedörzsölheted az ínyét tiszta mézzel, ez nyugtatja és helyi érzéstelenítő hatása is van.
Csontritkulás - A kutatások szerint napi egy teáskanál méz segíti a kalcium felszívódását, így megelőzi a csontritkulást. 50 felett mindenkinek hasznos lenne naponta mézet fogyasztania.
Migrén - Egy evőkanálnyi mézet oldj fel fél pohár meleg vízben. Apránként kortyolgasd el, amikor épp rád törne a migrén, és ha szükséges, ismételd meg 20 perccel később.
Szemgyulladás - Egy rész mézet oldj fel egy rész meleg vízben. Amikor kihűlt, ezzel borogasd a szemed.
Hosszú élet - Érdekes tény, hogy a méhészek között fordul elő a legkevesebb rákos és izületi gyulladásos megbetegedés az összes szakma közül az egész világon. A rendszeres mézfogyasztók pedig a leghosszabb életű emberek közé tartoznak.
Köhögés elleni szirup mézből
Alaposan keverj össze 15 dkg mézet, 5 dkg glicerint és két citrom levét. Tedd kisebb üvegekbe, zárd le, és használd szükség szerint.
#1862
2009. március 25. 13:51
Válaszolj!





Gelle Lászlóné Dr. [Marcsi,M...

1860: A fél liter sört husételekbe kell önteni.Majd leirom, de most nem érek rá, mert naponta főzök az unokáknak, és jönnek ebédelni.
#1861
2009. március 25. 12:54
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. március 24. 18:35
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

1859: Örülök neki.A sajttekerccsel nem jutottam tovább.Budamama receptje a legjobb.
#1860
2009. március 24. 18:35
Előzmény Pálmai (Pungorné) Edit [Ditk... 2009. március 24. 17:59
Válaszolj!





Pálmai (Pungorné) Edit [Ditk...

Évus!Megcsináltam a töltött zsemlyét,isteni finom lett.
#1859
2009. március 24. 17:59
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1857:Köszönöm drágám a pontosítást!Akkor amíg be nem szerzem,nyugi. Puszillak ! szivecske
#1858
2009. március 24. 05:02
Előzmény Villám Zsuzsanna 2009. március 23. 19:49
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

1855: Ilike
A rokfotos csirkecsíkokat csak rokforttal csináltam.
A rokfort tulajdonképpen márványsajt. Van több féle márvány sajt.
GORGONZOLA,Stilton/ezekről hallottam/ ezeket ajánlanám.Üzletben csak márványsatként keresném
#1857
2009. március 23. 19:49
Előzmény Osváth Ilona [Ilike] 2009. március 23. 06:23
Válaszolj!





- - [-]

Kolbászos batyu...
Hozzávalók a tésztához:
• 25 dkg liszt
• 12 dkg Ráma margarin
• 1 tojás
• mokkáskanálnyi só
Töltelékhez:
• 2 pár debreceni, vagy cserkész kolbász
• 3 kocka sajt
• a tetejére 1 tojás
• köménymag
A tésztához valókat összegyúrjuk, a hűtőben 1 éjszaka pihentetjük.
Utána 2-3 mm-re nyújtjuk. A kolbászt 24 szeletre vágjuk, a sajtot is. A tésztából 24 db háromszöget vágunk, erre előbb a sajt darabot, utána a kolbászt tesszük. A tészta 3 csücskét batyuvá alakítjuk, összenyomjuk. A tetejét tojással megkenjük, köménnyel szórjuk forró sütőben ,erős lángon aranysárgára sütjük.
#1856
2009. március 23. 15:53
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1854: Ráálltam a receptjeidre Zsuzska drága.Ezt is kipróbálom.Lehet,hogy nem kapok rokfortot,akkor mi lesz,hiszen ez a recept irányadó aromája? szivecske
#1855
2009. március 23. 06:23
Előzmény Villám Zsuzsanna 2009. március 22. 19:58
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Rokfortos csirkecsíkok
Hozzávalók:2 db csirkemellfilé,20-25 dkgrokfort sajt,1 dl tejszín,só,bors,olaj,1 dl száraz fehér bor,1 jó evőkanál liszt,1 csokor petrezselyem.
Elkészítés: A csirkemelleket csikokra vágjuk,hevített olajon kifehéredésig pirítjuk,majd fűszerezzük,és aláöntjük a fehérbort.Ha megpuhult,megszórjuk liszttel,kicsit pirítjuk,majd ráöntjük a tejszínt.Végül belemorzsoljuk a rokfortot,és röviden átforraljuk.Megszórjuk egy kis maréknyi aprított petrezselyemmel,s azon meleggében tálaljuk.Zsenge zöldségekkel takított párolt rizst adunk hozzá.
#1854
2009. március 22. 19:58
Válaszolj!





Pap Istvánné Margit [Margó]

1852: ROZSOS KENYÉR, 2dg élesztő lemaradt.Bocs!
#1853
2009. március 22. 13:47
Előzmény Pap Istvánné Margit [Margó] 2009. március 22. 13:44
Válaszolj!





Pap Istvánné Margit [Margó]

Kenyérsütőgéppel ROZSOS KENYÉR:
10 dg magkeverék,
15dg rozsliszt
35 dg sima liszt /BL55/
2,5 kávéskanál só
4dl langyos víz
A gép 1. programja, szín - közepes.
------------------ ------------------------
Kukoricás kenyér:
8dg magkeverék,
10dg rozsliszt,
10dg kukoricaliszt,
40dg sima liszt,
1 evőkanál burgonyapehely,
1 evőkanál sovány tejpor,
3,5 dg élesztő
5dl langyos víz,
A gép 3.programja, szín -közepes.
#1852
2009. március 22. 13:44
Válaszolj!





- - [-]

http://konyha.estiskola.hu/2007/11/19/sorosdobozon-sult-csirke/
#1851
2009. március 21. 23:13
Válaszolj!





- - [-]

SAJTKRÉMMEL TÖLTÖTT TÉSZTA...
Hozzávalók a tésztához: 12 dkg margarin, 6 dkg sajt, 20 dkg liszt, 1 tojássárgája, 2
mokkáskanál só, kb. 2 kanál tejföl.
Krém: 1 púpozott teáskanál liszt, 1 dl tej, sajt többféle (kb. 6-8 dkg trappista, camping, füstölt) 10 dkg margarin, tejföl, só.
A tésztát összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Letakarva hideg helyen pihentetjük, legalább 1 órát (lehet 1 napig is). Kb. 2 mm vastagra nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és forró sütőben sütjük, kb negyed óráig. Dobozban sokáig eláll.
KRÉM: A lisztet és a tejet sűrűre főzzük, ha langyos , hozzákeverjük a többi hozzávalót. Két tésztát összeragasztunk, reszelt sajtba hengergetjük.
#1850
2009. március 21. 22:06
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Töltött báránysült
800 g r bárányszegy
100 gr sertésmáj
1 evőkanál olaj
150 gr sütnivaló kolbász
1 db tojás
1 csokor petrezselyem
1 kis csokor snidling
1 db szikkadt zsemle
só,bors
A megtisztított,megmosott bárányszegyet hpsszú pengélyű éles késsel felszúrjuk,kivül - belül besózzuk borsozzuk.A májat megmossuk,apró kockákra vágjuk,a felhevített olajon 2-3 percig erős tűzön piritjuk,hagyjuk kihűlni.Hozzáadjuk a bőréből kinyomkodot kolbászmasszát,az előzőleg langyos tejben megáztatott,kicsavart zsemlét,a finomra vágott petrezselymet és snidlinget, a tojást,izlés szerint sót,borsot jól összedolgozzuk.Megtöltjük vele a húst,erős cérnával,sűrű öltésekkel bevarjuk a nyílást,tepsibe tesszük,meglocsoljuk egy kevés olajjal,aláöntünk egy kevés vizet,lefedjük/alufólia/ és előmelegített sütőben,mérsékelt tűzön/180 fokon/35 - 40 percig pároljuk,majd az alufóliát levéve további 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
#1849
2009. március 21. 19:38
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1845:Köszönöm kedvesem,ezt majd húsvétra fogom elkészíteni a püspökkenyér megismétlésével,puszillak szivecske
#1848
2009. március 21. 12:44
Előzmény - - [-] 2009. március 20. 17:52
Válaszolj!





- - [-]

A másik változata, a gyömbért kihagyjuk, és csillag ánizst , vagy rendes ánizst rakunk bele. Jó vendégváró.
#1847
2009. március 21. 07:42
Válaszolj!





- - [-]

GYÓGYLIKŐR házilag Gyömbérrel és mézzel---
****************************************
Hozzávalók:
--gyerekököl méretű friss (vagy 2 diónyi szárított ) gyömbér
--1 tasak egész fahéj
--1 tasak szegfűszeg
--50 dkg méz
--7 dl pálinka, vagy vodka
--egy 1,5 l-es csavaros tetejű befőttes üveg.
A befőttes üvegbe szórjuk bele a fűszereket. Ha friss gyömbérrel készítjük a
Likőrt, vágjuk kisujjnyi szeletekre. Öntsük bele a mézet és a pálinkát is.
2-3 napig, amíg a méz teljesen feloldódik, kevergessük, rázogassuk az üveg
tartalmát. Ha már egyneművé válik az oldat, rejtsük el az üveget biztonságos
helyre, mert igazán finom 3-4 hét múlva lesz, söt minél tovább áll, annál ízesebbé teszik a fűszerek. Végül apró lyukú szűrőn keresztül öntsük át -akár több kisebb- üvegbe
a kész gyógylikőrt. EGÉSZSÉGÜNKRE!
#1846
2009. március 20. 19:10
Válaszolj!





- - [-]

1844: Ilike, ez is nagyon finom. Ezek már kipróbált receptek.
Stollwerk szelet...
**************
50 dkg liszt
25 dkg porcukor
1,5 kiskanál szódabikarbóna
6 dkg vaj
3 evőkanál kakaó
és annyi tej, hogy a tészta gyenge legyen. 4 részre osztjuk és lapokba sütjük.
Krém: Fél liter tej, 6 evőkanál liszt, 2 cs. vaníliás cukor, 1 tojás.
Az alapanyagokat sűrűre főzzük, ha kihűlt 0,5 dl rumot öntünk hozzá.
25 dkg margarin 25 dkg porcukor, ezt habosra kavarjuk, majd a kihűlt
főtt krémmel összekeverjük. Megtöltjük a lapokat, tetejére csoki mázt teszünk.
#1845
2009. március 20. 17:52
Előzmény Osváth Ilona [Ilike] 2009. március 20. 16:22
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1843:Megsütöttem,nagyon ízlett.Én még tettem bele török mézet/rahátot/is.
#1844
2009. március 20. 16:22
Előzmény - - [-] 2009. március 19. 08:06
Válaszolj!





- - [-]

Püspökkenyér...
*************
2 őzgerincformába kerül - 1 adag-
Hozzávalók: 6 egész tojás, 25 dkg porcukor, 1 sütőpor, 1 citromhéja,
1 vaníliás cukor, 25 dkg liszt.
Az összedolgozott masszához hozzáadhatunk
---liszttel összekevert csokit
---15 dkg diót / mazsolát
---birsalma befőttet, vagy más gyümölcsöt, ha meggyet teszünk bele,
rumaroma finom hozzá.
A gerincformát alaposan kivajazzuk, lisztezzük, sütés után kicsit hagyjuk kihűlni.
Nagyon finom!
#1843
2009. március 19. 08:06
Válaszolj!





- - [-]

Diós batyú...
***********
20 dkg vaj
20 dkg liszt
5 tojássárgája , ezt összegyúrjuk, 3 részre osztjuk és hűtőbe rakjuk 1 óra hosszat.
Töltelék: 25 dkg dió, 25 dkg porcukor, 5 tojás habja, citromhéj vagy rum.
Nagyon vékonyra nyújtjuk, fánk szaggatóval szaggatjuk. 5-6 helyen összefogjuk.
Forró sütőbe rakjuk, ha félig megsült, kisebb lángra vesszük a sütőt.
#1842
2009. március 18. 09:49
Válaszolj!








- - [-]

Túrógombóc kukoricadarával:
hozzávalók:0,5L víz,1 kávéskanál étolaj,csipetnyi só,1 csom. vaníliáscukor,0,5 marék kristálycukor,2 dl kukoricadara,25 dkg túró
pirított morzsa vagy darált dió
Elkészítés:a vizet odatesszük forrni-bele az olajat,sót,van.cukrot,kristálycukrot és a kukoricadarát ►megfőzni
Ha langyosra kihűlt beledolgozzuk a túrót,majd vizes kézzel gombócokat formálunk/a gombócokat már nem kell főzni/ és beleforgatjuk a pirított morzsába,vagy darált dióba.Ízlés szerint tejfölt porcukrot lehet rátenni
#1899
2009. április 22. 15:25
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Különleges csirkecomb
Hozzávalók
60 dkg csirkecomb
1 dl tejszín
20 dkg alma,reszelve
2 dkg dióbél
2 dkg margarin
só,bors
A csirkecombok bőrét lehúzzuk,kicsontozzuk.Sózzuk,borsozzuk és a margarinon félig puhára sütjük.Közben a tejszínt felverjük habnak és összedolgozzuk a reszelt almával és a darabokra vágott dióval.
A húsokat egy kikent tűzálló tálba helyezzük és az izesített habbal bevonjuk.Előmelegített sütőben készre sütjük. Vegyes zöldségkörettel tálaljuk.
#1898
2009. április 21. 18:54
Válaszolj!





Virág Lászlóné [Judó,Jutka,]

Hartyáni krémes
Tészta: 25 dkg.liszt,10 dkg.vaj,10 dkg.porcukor,2 dkg.kakaó,2 tojás,1 sütőpor
2 evőkanál tej.2 cs.babapiskóta.
Két lapot sütünk belőle.
Krém:0,5 liter tej,4 evőkanál rétesliszt,2 vanailiacukor.
Pépet főzünk belőle és kihűtjük.
20 dkg.margarint habosra keverünk 20 dkg.porcukorral.A kettőt
összedolgozzuk.
Az egyik kakaós lapra rákenjük a krém felét és egymás mellé rárakjuk
a rumos tejbe áztatott babapiskótát.Erre jön a krém másik fele,majd a
kemény habbá vert tejszin.Rátesszük a másik kakakós lapot.A tetejét
csokimázzal kenjük.
#1897
2009. április 21. 14:16
Válaszolj!





Virág Lászlóné [Judó,Jutka,]

Mogyorós kinder szelet.
Tészta:6 tojás fehérje,6 ek.cukor,6 ek.liszt,2 ek.zsemlemorzsa,2 ek.olaj,
fél sütőpor.
Zsirozott,lisztezett tepsi aljára durvára tört mogyorót szórunk,
Ráöntjük a masszát és megsütjük.Ha kihült a mogyorós részét
Nutellával megkenjük.
Krém:6 tjás sárgája,5,5 dl.tej,3 cs.vaniliapuding.Ezeket megfőzzük.
Ha kihült,hozzákeverünk 25 dkg.margarin és 20 dkg.porcukor
keverékét.
Kétfelé vesszük,egyik felébe kakaóport teszünk.
A tésztára felváltva kanalazzuk a krémet ,egymás mellé.
Tetejére 0,5 liter Hulala,vagy Habmester kerül.
#1896
2009. április 21. 14:13
Válaszolj!





Lázárné Schmidmayer Anna [Ani]

1894: kérem a receptet.
#1895
2009. április 19. 10:09
Előzmény Lázárné Schmidmayer Anna [Ani] 2009. április 19. 10:05
Válaszolj!





Lázárné Schmidmayer Anna [Ani]

1885:
#1894
2009. április 19. 10:05
Előzmény Gelle Lászlóné Dr. [Marcsi,M... 2009. április 5. 12:49
Válaszolj!





- - [-]

JOGHURTOS-MÉZES GYÜMÖLCSSALÁTA
Hozzávalók:
30 dkg eper,
2 alma,
2 banán,
2 vérnarancs,
2 mandarin,
2 tasak vaníliás cukor,
2 dl natúr joghurt,
2 ek. virágméz
Elkészítés:
Az epret felezzük vagy negyedeljük.
Apróra felkockázzuk a magházától megszabadított almát.
A banánt felkarikázzuk.
A vérnarancsot és a mandarint gerezdekre szedjük.
A gyümölcsöket üvegtálba tesszük, meghintjük a vaníliás cukorral,
ráöntjük a mézzel elkevert joghurtot, és jól behűtjük.
Jó étvágyat hozzá!
#1893
2009. április 18. 08:31
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1890:D rága Zsuzsa!.Egy nagyszerű tipp a sok töltött káposzta után.Megoldódott a mai leves utánim.Köszönöm,aranyos vagy mint mindig. szivecske
#1892
2009. április 18. 08:08
Előzmény Villám Zsuzsanna 2009. április 9. 21:33
Válaszolj!





Gelle Lászlóné Dr. [Marcsi,M...

A medvehagyma hatásáról:
http://www.google.hu/search?hl=hu&q=a+medvehagyma+hat%C3%A1sa&btnG =Google+keres%C3%A9s&meta=&aq=f&oq=
#1891
2009. április 17. 19:12
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Sonkás palacsinta
Hozzávalók
8 db palacsinta
4 db tojás
10 dkg zsír
2 dl tejföl
só,bors örölt,
25 dkg sonka/gép/
zsemlemorzsa
liszt
olaj asütéshez
tartár
A felvert tojást,zsírral ,tejföllel,,fűszerekkel és a darált sonkával jól elkeverjük.
A palacsintákat sonkakrémmel megtöltjük.Lisztbe ,tojásba,zsemlemozsába panírozzuk.Bő forró olajban,megsütjük,tartárral tálaljuk.
#1890
2009. április 9. 21:33
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1878: Nagyszerűen sikerült és sikere is volt a sültednek Drágám.Máskor is elkészítem.Puszillak szivecske
#1889
2009. április 7. 17:48
Előzmény Pap Istvánné Margit [Margó] 2009. április 1. 16:45
Válaszolj!





- - [-]

http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=1&pv=3111922
Kattints a hozzávalókra
#1888
2009. április 6. 23:14
Válaszolj!





- - [-]

Mézes-mustáros csirke
Hozzávalók: csirke (bármely része),
krumpli,
hagyma,
méz,
mustár,
olaj,
só,
bors.
Elkészítés: A krumplit ízlés szerint felszeljük, és beterítjük vele a tepsi alját. A hagymát kettévágjuk, felszeljük, és a krumlin elterítjük. A csirkedarabokat elrendezzük a krumpliágyon, sózzuk, borsozzuk, mézet és mustrt csorgatunk rá, elkenjük kanállal vagy ecsettel. Kevés olajat öntünk alá, lefedjük alufóliával. Kb. 1 órát sütjük fólia alatt, majd ha minden átsült, fólia nélkül megpiritjuk.
#1887
2009. április 5. 16:53
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

SONKÁS PENNE
Hozzávalók:35 dkg penne,10 dkg reszelt sajt,1 fej reszelt vöröshagyma,1 szál reszelt sárgarépa,1 szál felvagdalt metélőzeller,3 evőkanál olivaolaj,2 db közepes,felkockázott cukkini,15 dkg felkockázott sonka,2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld.
Kifőzzük a tésztát/penne/,majd leszűrjük.A hagymát,sárgarépát és a zellert pár perc alatt közepes lángon megdinszteljük,hozzadjuk a cukkinit, a sonkát, a petrezselyemzöldjét.Belekeverjük a kifőtt tésztát.Kivajazott hőálló tálba öntjük.Megszórjuk sajttal,és kb 15 percig sütjük.
#1886
2009. április 5. 14:31
Válaszolj!





Gelle Lászlóné Dr. [Marcsi,M...

Figyelem!Kaptam 13o féle palacsinta receptet.Aki kéri, annak szivesen elküldöm.Üdv: Marcsi
#1885
2009. április 5. 12:49
Válaszolj!





- - [-]

Babapiskótás mézes
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´
Mézes laphoz: 1 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 5 evőkanál tej.
Ezeket 2 percig főzzük, tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot (kb. 30* 25 cm-es) formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc a sütési idő.
Töltelék: 0.5 L tej, 5 dkg vaníliás pudingpor. Ezt a szokásos módon összefőzzük.
20 dkg vajat, 20 dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt pudinggal, összekeverjük. Ízlés szerint rummal ízesítjük. /kb.1/2 dl/
20 dkg babapiskóta, 1 meggy aroma.
Egy tálban összekeverünk tejet egy kis rummal, és a meggyaromát, amibe majd belemártogatjuk a babapiskótát.
Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát bele mártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos meggyaromás tejbe, és kirakjuk vele, a krémmel megkent lapot.
Majd újra krém következik, és erre a másik mézes lap.
A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és a hűtőbe rakjuk másnapig. Csak másnap szeleteljük, mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap!
#1884
2009. április 3. 11:52
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1878:Elkészítem.Nagyon fínom lehet.Imádom a gombás húsokat,fantasztikus ízvilágot adnak mindennek. Köszönöm előre is. szivecske
#1883
2009. április 2. 12:55
Előzmény Pap Istvánné Margit [Margó] 2009. április 1. 16:45
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Lekváros táska
15 dkg vajat,1 egész tojást,1 kanál porcukrot,30 dkg lisztet,kevés sót és annyi tejfölt,hogy olyan legyen,mint a rétestészta,összekeverünk és kanállal jól kidolgozzuk.Azután meglisztezett deszkán háromszor kinyújtjuk ,jó vékonyra.Négyszögletes darabokat vágunk belőle,megtöltjük baracklekvárral,összehajtjuk,s kikent tepsibe téve megsütjük.
#1882
2009. április 1. 20:52
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Aprópecsenye
Metéltre vágunk 60 dkg sertéscombot,vagy kicsontozott bordát.Forró zsírban barnára pirítjuk,majd mesózzuk,bosozzuk és izlés szerinti mértékben meghintjük majorannával.Felöntjük néhány kanál csontlével vagy húslevessel/amit húsleveskockából is nyerhetünk/,lefedve puhára pároljuk,majd zsírjára sütjük.Olajban kisütött hasábburgonát teszünk mellé,/ez is 60 dkg burgonyából készül/Néhány pecig együtt pároljuk,majd meghintjük pirospaprikával.Összekeverve,savanyúsággal tálaljuk.
#1881
2009. április 1. 20:45
Válaszolj!





Gelle Lászlóné Dr. [Marcsi,M...

Ez nem jött össze, ezért leirom: Goole keresóben beiroda következőt: Dash dieta
#1880
2009. április 1. 18:51
Válaszolj!





Gelle Lászlóné Dr. [Marcsi,M...

Minthogy gyógytopik most nincs, ide raknék fel egy linket a magas vérnyomásról szól a cikk.A lényeg, hogy kevés sóval fözzünk...http://209.85.129.132/search?q=cache:D qfh2IMFgL8J:www.medlist.com/HIPPOCRATES/VIII/3/136main.htm+Dash+di eta&cd=4&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&lr=lang_hu
#1879
2009. április 1. 18:47
Válaszolj!





Pap Istvánné Margit [Margó]

Pazarszelet:
Hozzávalók:6 szelet karaj,
20 dg házi sonka,
20dg gomba,
10dg trappista sajt,
2tojás,
étolaj,
kevés liszt,
zsemlemorzsa.
1. A hússzeleteket bepanirozzuk/liszt,tojás,zsemlemorzsa/ majd kirántjuk.
2.A sonkát apró kockára vágjuk, megsütjük s a végén hozzáadjuk az ugyancsak kockára vágott gombát, s kevés ideig dinszteljük.
3.Ezután egyenlő arányban a hússzeletekre rakjuk s ráreszeljük a sajtot.A sütőben körülbelül 10 percig sütjük.Burgonyapürével tálaljuk.
#1878
2009. április 1. 16:45
Válaszolj!





- - [-]

Tepertős pogácsa...
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´
( nagyobb adag)
1 kg liszttel, 1 tojással, 1 evőkanál ecettel, ízlés szerinti sóval, 1 kanál zsírral, tejben felfottatott élesztővel rétestésztát készítünk.
Kinyújtjuk, és rákenünk 50 dkg tepertőt. 30 percenként 3-szor hajtogatjuk, közben meleg helyen pihentetjük. Az utolsó pihentetés után kinyújtjuk, késsel berácsozzuk, tetejét tojással megkenjük, forró sütőben sütjük.
#1877
2009. március 31. 15:48
Válaszolj!





- - [-]

Banános-mézes muffin
Hozzávalók: 28 dkg liszt,
14 dkg cukor,
1 cs vaníliás cukor,
2,5 dl tej,
12 dkg margarin,
2 db tojás,
1/2 csomag sütőpor,
1 banán,
méz.
Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, a margarint és a tojásokat.
Sima tésztává keverjük.
A banánokat megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
A muffin formát papírral kibéleljük, mindegyik mélyedésbe beletöltünk 1 evőkanál tésztát. Rászórjuk a banánkockákat, rácsorgatunk egy teáskanál mézet, majd beborítjuk egy újabb evőkanálnyi tésztával.
#1876
2009. március 31. 10:31
Válaszolj!





Termeczky Anna [Ani]

Pácolt hús. 1kg húshoz: 4db tojás,2k.kanál só,1gerezd fokhagyma összezúzva(vagy krém)1/2k.kanál bors,1k.kanál paprika,1k.kanál mustár,1k.kanál ketchup,3evőkanál liszt,1 evőkanál olaj.Össze keverni a felvert tojással.A kikloffolt húst 1 napig pácoljuk,hütőben tartjuk.Majd forró olajban sütjük apáccal együtt.Jól bele kell fogatni.
#1875
2009. március 31. 08:23
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1869:Finomra sikerült a torta kedvesem.A meglátásom,hogy máskor egy kicsit elősütöm a tésztát,azután teszem rá a tölteléket.De az is lehet,hogy nem volt elég forró a lerem.Nagyon ízlett,máskor is elkészítem! szivecske
#1874
2009. március 31. 04:03
Előzmény Balikáné Németh Anna [Tuli... 2009. március 29. 21:58
Válaszolj!





Termeczky Anna [Ani]

Kedves Marika!A csirkemáj rizottót elkészitettem. Nagyon finom volt,izlett a csaádnak.
#1873
2009. március 30. 21:33
Válaszolj!





- - [-]

Mézeskalács
´´´´´´´´´´´´´´
Hozzávalók: 0.5 kg liszt,
25 dkg méz,
12,5 dkg margarin,
12,5 dkg cukor,
1 tojás,
1 kávéskanál szódabikarbóna, vagy 1 mokkáskanál sütőpor,
2.5 dkg kakaó,
1 fél (kisebb) narancs reszelt héja,
fűszerek: szegfűszeg, fahéj és 1 kávéskanál mézeskalács fűszerpor.
A díszítéshez:
1 tojásfehérje,
6 evőkanál porcukor.
Elkészítés: A mézet a cukorral felforraljuk, beletesszük a margarint, megvárjuk, amíg kihűl. Ezután beletesszük a tojást, majd hozzáadjuk a lisztet, fűszereket, szódabikarbonát. Jól összedolgozzuk. 1 órára a hűtőbe tesszük alufóliába, hogy meg ne száradjon. Kivéve a hűtőből kinyújtjuk, formákat vágunk belőle szaggatóval. Megsütjük közepesen meleg sütőben, amikor kivettük akkor díszítjük a cukormázzal. Száradni hagyjuk, egy nap múlva megpuhul.
#1872
2009. március 30. 16:47
Válaszolj!





Termeczky Anna [Ani]

Töltött burgonya.Nagyobb burgonyákat hélyába megfőzzük,féli fuhára.Ha kicsit hült lepucoljuk.Ketté vágjuk és a közepét kisksnállal kikaparjuk.A töltelék:0,5kg darálthúsból pörköltet készitünk,jól lesütjük a zsirjára,majd a burgonya kőzepébe halmokat rakunk,Olajozott tepsibe sorba lerakjuk.Egypohár tejfölt reszelt sajttal össze keverünk és atetejükre öntjük.Forró sütőbe megsütjük.
#1871
2009. március 30. 10:41
Válaszolj!



- - [-]

1840: Nagyon szívesen, Marika.
#1841
2009. március 17. 14:21
Előzmény Juhászné Szunyogh Mária [Mar... 2009. március 17. 11:19
Válaszolj!


Osváth Ilona [Ilike]

1810:Finom lehet,kipróbálom.Köszönöm a receptet. szivecske
#1811
2009. március 6. 04:37
Előzmény - - [-] 2009. március 5. 17:51
Válaszolj!
nagyuska nagyuska
Címkék: Nagy Balázsné, Gelle Lászlóné Dr, Szaszák Ilona, Kedves Éva, Hogy Te Zsuska, Villám Zsuzsanna,

x
a pogik felét megszórtam szezámmaggal, - illetve egy kis tálba tettem a magot, és a tojással megkent pogi tetejét hozzáérintettem. Nagyon fincsi a sült szezámmal is! #8 2009. május 1. 07:29 Juhászné Szunyogh Mária [Mar... KAKAÓS KELT CSIGA-JAVÍTÁS A hozzávalók felsorolásánál a 30dkg liszt kimaradt! A hibáért elnézést kérek! #7 2009. március 11. 09:25 Juhászné ...
nagyuska nagyuska
x
Juhászné Szunyogh Mária [Mar... HAGYMÁS-DINNYÉS CSIRKE Friss salátával a legfinomabb! Hozzávalók: ● 1 sárgadinnye ● 1 narancs ● 2 evőkanál citromlé ● 2 hagyma ● 15 dkg csirkemellfilé ● 2 evőkanál olaj ● csipetnyi currypor ● 1 evőkanál szójaszósz Elkészítés: A dinnyét elfelezzük, a magjait eltávolítjuk, a húsát kivájjuk és ...
nagyuska nagyuska
x
teáskanállal a halacskák tetejére és nyomd össze a bucit, hogy az ízek jól átjárják. Amig még meleg , burkold be az elfogyastásig. #5 2009. március 7. 10:53 Válaszolj! Üzenet törlése Juhászné Szunyogh Mária [Mar... KRÁFLI HOZZÁVALÓK: 70 dkg liszt, 40 dkg tisztított, darált nyers sertésháj, 2 jó kanál tejföl, 1 tojás, 1 dl száraz fehérbor vagy egy evőkanál borecet, ...
nagyuska nagyuska
x
- Juhászné Szunyogh Mária [Mar... {{{Törölt hozzászólás!}}} Klári Bartal küldte a TVN.hu-n . *Nagy szalonnahatározó*** ** ** *Együk vagy főzzünk vele? Nyersen, füstölve vagy főtten? Melyik mire jó?** * *Nagy szalonnahatározónk segít eligazodni a zsírrétegek között, és az is kiderül, hogy a csécsi szalonna igenis trendi.***** . *A dolog nem olyan egyszerű, hogy van füstölt és főtt szalonna vannak ...
nagyuska nagyuska
x
Megsütöttem a fánkot.Nem macerás ,gyors és finom.Köszönöm Villám Zsuzsi #1762 2009. február 11. 19:23 Előzmény Demjén Ágnes (Ági) [körlevel... 2009. február 1. 14:26 Válaszolj! Juhászné Szunyogh Mária [Mar... VARGABÉLES (Erdélyi különlegesség) 1.Hozzávaló: Otthon készített rétestészta: 30dkg liszt 1 tojás 2dkg zsír kevés langyos, picit ecetes víz, kevés só Az elkészített ...
nagyuska nagyuska
x
bevagdossuk és a tésztát nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét tojásfehérjével megkenjük, és 10 percet kelesztjük. Forró sütőben sütjük. #10 2011. június 8. 16:45 Válaszolj! Juhászné Szunyogh Mária [Mar... http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=0&pv=3154286 Töltött tojás Kattints a tojásra! #9 2009. április 6. 09:11 Válaszolj! ...
nagyuska nagyuska
x
eltér,ugyanúgy lehet a szövegen változtatni,mint a saját szövegen,mielőtt elküldeném. #139 2009. március 11. 09:05 Előzmény Horváth Ferencné [Katica] 2009. március 11. 07:53 Válaszolj! Juhászné Szunyogh Mária [Mar... KELT KAKAÓS CSIGA-JAVÍTÁS A hozzávalók felsorolásánál a 30dkg liszt kimaradt! A hibáért elnézést kérek! (130. bejegyzés) #138 2009. március 11. 08:57 Válaszolj! ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Mostoha zöldségünk a cékla jupiter21
Makói szelet (Mészáros Jánosné Éva a recept a Webcukrászda gereica
Vizes piskóta... aranyoslila
Kelt csőröge farkasemese59
Fonott kalacs recept baggesz20
Meggyleves főzés nélkül recept toth_beata
A desszert viszont ez lesz: ujjozsef
Gesztenyés krémes klarika47
Finom sütirecept piroska0101
Édes álom csokitorta klerierzsi
Szárnyas receptek
Kínai recept horvathnemagdi
Csirkés Kavarma suzymama
Ananásszal töltött csirke veronika74
Tejszínes-gombás pulykaszelet yaskane
Nem lehet abbahagyni csirke rochlitzne
Pasifogó tepsis hús martimarti
Sonkás-tormás csirke bubszi
Borzas csirke agimami7
Zabpehellyel rakott cukkini 1vargaildyko
Zöldséges rakott rizs horvathnemagdi
Marhából készült ételek
K betűs receptek horvathnemagdi
U betűs receptek horvathnemagdi
B receptek horvathnemagdi
Olasz paradicsomos tészta horvathnemagdi
Taco leves recept toth_beata
Marhapörkölt burgonyagombóccal lilikonyhaja
Cseh marharagu bulac57
Finn receptek kloppenburg
Töltött saláta agimami7
Hachis parmentier macoka65
Sertésből készült ételek
Spagettirakottas martimarti
Bakonyi sertéspörkölt tésztával recept toth_beata
Sertéstokány Erdélyi suzymama
káposztás tekercs! ibolya58
Húsgombócos karalábéfőzelék bulac57
Babos ragu bulac57
Sok-sok recept amit e-mailben kaptam yaskane
Tárkonyos babfőzelék csülökkel 1vargaildyko
Bográcsos - Pásztorleves ujjozsef
Parmezános Májszeletek 1vargaildyko
Halból készült ételek
Fokhagymás ponty bubszi
Dunai halászlé 3 (Dunaújvárosi bubszi
Rántott ponty filé Waldorf salátával recept boszorlany
Receptek horvathnemagdi
Szegedi halászlé 6. bubszi
Bajlódsz a spárgával? grimilda
Mustáros Lazac Rizzsel 1vargaildyko
Halászlé bubszi
Recept jjanosne
Vidéki bográcsos halászlé horvathnemagdi
Vad ételek
soponyai őzragú..... ibolya58
Rakott húsételek spanyolsky
Nyúlpörkölt veronika74
Lazacborda artois módon bubszi
Magyar gasztronómia grimilda
Vadkacsa forró gyümölccsel klerierzsi
Egyszerű egytálételek kezdőknek tinka1951
Túlélni a telet... horvathnemagdi
vörösboros szarvasragu.... ibolya58
Fácán tejszínnel klerierzsi
Spagetti ajánló
H.Kohut Katalin: Bolognai spagetti katalinkohut
Bakonyi húsgolyók horvathnemagdi
Tonhalas spagetti bulac57
Spagetti juhsajttal bulac57
milánói minestrone ! ibolya58
Bolognai spagetti suzymama
Spagetti budai módra margoka59
Boszniai zöldbableves horvathnemagdi
Bolognai spagetti... jupiter21
Carbonara spagetti rochlitzne
Pizza receptek
Sonkás pizza recept jamborlulu
Lecsós töltelék bubszi
Lángosok akiram45
Pizza alaptészta, II. bubszi
Kefíres lángos vagy pizza horvathnemagdi
Hagymás gombás rátét bubszi
Pizza-tészta, I. bubszi
Koktél pogácsa Update3 veronika74
Fogyd magad degeszre! finike
Sós kifli variációk gereica
Hamburger receptek
Szezámmag fejesnemagdi
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger recept baggesz20
Óriás hamburger angyalka___
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Sajtos hamburger bubszi
Hamburger horvathnemagdi
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU