| 2 hét lúgosító étrend |
|
retek
Elkészítés:
Az írót összekeverjük a retekkel, és ízesítjük az apróra vágott petrezselyemmel. A kiflivel fogyasztjuk.
Tízórai: sárgabaracklé
Hozzávalók:
2 dl sárgabarack nektár
Ebéd: kínai keles, répás marhahúsleves
Hozzávalók:
1 tasak marhahús leves
10 dkg friss, vékonyra szeletelt kínai kel
15 dkg konzerv bébirépa
Elkészítés:
A marhahús levest előírás szerint elkészítjük, de 0, 5 dl - vel több vízzel! Tálba tesszük a szeletelt ... |
brozsika  |
|
|
| |
| A Maison Blanch étterem nevével fémjelzett szalvéta: |
mely a kis étterem egyik specialitása:
Francia hagymaleves Maison Blanc módra
Hozzávalók:
8 dkg vaj
5 nagy fej hagyma (1 kg)
180 ml száraz fehér bor
1 liter víz
1,5 liter marhahúsleves
1 babérlevél
1 1/2 evőkanál liszt
1 teáskanál friss kakukkfű
A hagymát apróra felkockázzuk, majd a vajon karamellizáljuk. Ne égjen oda, folytonos kevergetéssel érjük el a kellő aranybarna színt. ... |
venci76  |
|
|
| |
| Afrikai receptek |
aranysárgára.
Pörköltekhez, babételekhez, csípős mártásokkal adjuk, vagy magában sós süteményként.
Céklaleves jégbe hűtve Ghána
Hozzávalók: 35 dkg apróra vágott főtt cékla, 1,25 l forró víz, 2 marhahúsleves-kocka, késhegynyi őrölt kömény, só, mk. cukor, 1 tk. citromlé, 2 ek. borecet, 1 ek. reszelt hagyma, 1 tojás sárgája, 1 ek. finomra vágott petrezselyem, 6 ek. nem cukrozott tejszínhab, 12 db jégkocka.
Tegyük forró vízbe a ... |
macoka65  |
|
|
| |
| Alföldi zöldségleves |
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 evőkanál rizs
- 1 evőkanál finom liszt
- 1 liter marhahúsleves
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 2 db tojássárgája
- ízlés szerint őrölt fehérbors
- ízlés szerint só
- 0,5 dl étolaj
- 1 dl tejföl
- 15 dkg burgonya
- 10 dkg karalábé
- 10 dkg zeller
- 15 dkg fehérrépa
- 20 dkg sárgarépa
- 2 db zsemle
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, kisebb kockákra
vagy karikára vágjuk, és az olajon ... |
margoka59  |
|
|
| |
| Ananászos savanyú káposzta |
|
káposzta
Hozzávalók:
60 dkg savanyú káposzta,
só,
néhány szem fekete bors,
néhány szem borókabogyó,
1 babérlevél, 2 evőkanál
pecsenyelé,
1 nagy fej hagyma,
1 dl olaj,
egy öntetnyi ecet
1.5 dl marhahúsleves,
4 evőkanál száraz könnyű fehérbor,
1 doboz ananász konzerv
Elkészítés:
A káposztát hideg vízben átmossuk és szitán jól lecsöpögtetjük és kinyomkodjuk, majd néhányszor késsel átvagdossuk.A ... |
veronika74  |
|
|
| |
| Arany krémleves |
Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa, 3 dl tej, 1/2 citrom, 1 evőkanál finomliszt, 2 evőkanál olívaolaj, egy csokor petrezselyemzöld, 1 marhahúsleves-kocka, 1 mokkáskanál majoránna, 1 teáskanál cukor, ízlés szerint só.
Elkészítése:
A sárgarépákat megtisztítjuk, majd egyet nyersen lereszelünk, és a felét levesesfazékba tesszük, a többi reszeléket pedig félretesszük. A reszelt sárgarépára ráöntjük az olajat, és felforrósítva néhány percig pirítjuk. Ezután a többi sárgarépát ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Aranyló tejfölös pogácsa |
Hozzávalók:
...50 dkg liszt
...25 dkg RÁMA sütőmargarin
...1 kávéskanál KNORR Aranysárga Marhahúsleves ízesítő
...3 dkg élesztő
...1 dl tej
...1 dkg cukor
...2 tojássárga
...2 dl tejföl
...reszelt sajt vagy köménymag
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal és a KNORR Marhahúsleves ízesítővel elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, ... |
martimarti  |
|
|
| |
|
|