Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
x
Szűcs Dezsőné [Vera]

http://www.tutikepeslapok.hu/kepeslapok/0000121692.jpg
Miért nem szabad sok csokit enn?
#177
2009. március 16. 21:23
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Almamártás sült húshoz:
Hozzávalók:
4-5 db alma
5 db szegfűszeg
őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
2 dl tej
cukor
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, vékonyan felcsíkozzuk, majd felöntjük annyí vízzel, hogy bőven ellepje. Beletesszük a fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliás cukrot és ízlés szerint cukrot. Puhára főzzük, majd egy habverővel jól összekeverjük, így kissé pépes állagú lesz, de még nagyobb darabok is maradnak benne. A tejjel simára keverjük a pudingport, és állandó keverés mellett az almához csorgatjuk. Pár percig főzzük, hogy kicsit besűrűsödjön.
Tanácsok:
Sült húsok mellé kitünő. Bármilyen gyümölcsből elkészíthető, akár fagyasztottból is.
#176
2009. március 16. 07:49
Válaszolj!





- - [-]

Sajtos - tejfölös csirke...
********************
Hozzávalók:
• 2 csirkecomb
• 2 csirkemell
• 2 dl tejföl
• 8 dkg sajt
• 10 dkg liszt
• 1 evőkanál pirospaprika
• olaj, só, bors, ételízesítő
A lebőrözött csirke darabokat ételízesítős, sós vízbe öt percig
pároljuk. Lecsöpögtetjük, megtöröljük, majd borssal és paprikával
elkevert lisztbe forgatjuk. Serpenyőben, kevés olajon körös-körül
megpirítjuk. Tűzálló tálba fektetjük, majd leöntjük a reszelt sajttal
elkevert tejföllel. Közepes hőfokon, elő melegített sütőben 20 percig
sütjük. Burgonyapürével és friss salátával kínáljuk.
Jó étvágyat!
#175
2009. március 15. 22:02
Válaszolj!





- - [-]

Sajtos rúd, vagy pogácsa
*********************
Hozzávalók: 25 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg túró, só
sajt a tetejére.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a túrót, sót és összegyúrjuk.
Derelyevágóval méretre vágjuk. Elő melegített sütőbe sütjük. Finom!
...
Sajtos kifli...
***********
70dkg liszt
2 egész tojás
1 dl étolaj
2 dl tej
5 dkg élesztő
só ízlés szerint (3 mokkáskanál)
1 dl tejbe felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi anyaggal összegyúrjuk és kelesztjük.
8 részre osztjuk és cipókat formázunk belőle. A cipókat 30 cm átmérőjű körökre nyújtjuk.
20 dkg margarint 1 mokkáskanál sóval habosra keverünk és 4 egyenlő részre osztjuk.
4 lapot megkenünk, 1 lapot rárakunk. 16 felé vágjuk, mint a tortaszeletet (háromszögeket kapunk)A cikkelyeket kívülről befelé haladva tekerjük fel. Sajtba mártjuk.
#174
2009. március 15. 21:43
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Van egy egyszerű, de ünnepinek is elkészíthető étel.
Japán szárnyas:
A recept kb 5-6 adag.
Egy kiló csirke- vagy pulykamellet csíkokra vágok. Egy egész citrom levét ráfacsarom, kevés őrölt borssal megszórom. Ebben a pácban áll egy órát.
Serpenyőben kis olajat forrósítok, beleteszem a csíkokra vágott husit. Kifehéredésig sütöm, ekkor sózom, majd kockára vágott konzerv ananászt teszek bele, ha az is kissé megpárolódott(jó 5 perc), 3 db hámozott, kockára vágott almát is dobok bele. Felöntöm az ananászkonzerv levével. Hagyom jól összeforrni. Az alma pár perc alatt megpuhul, vigyázzunk, szét ne főzzük! Így egyszerre puhul meg minden. A végén tejszínes habarással sűrítjük.
Köret: Fél kiló rízst lepírítok, felengedem kb. 1 liter vízzel. Sózom, majd egy jó marék mazsolával megszórom,és a sütőben készre párolom.
#173
2009. március 15. 16:28
Válaszolj!





- - [-]

EMELETES DIÓ TORTA...
Négy lapból áll, ebből 2 lap piskóta, 2 lap pedig hab sütemény.
A piskótalaphoz: 6 tojásból a szokott módon piskóta tésztát készítünk. Közepes tepsibe sütjük, ha kihűlt két lappá vágjuk.
A hab tésztához: 6 tojás fehérjét habba verjük, majd 21 dkg kristálycukorral is, kemény habbá. Utána 14 dkg darált diót, végül 2 ek zsemlemorzsát adunk hozzá. Atepsit alaposan kikenjük, (lehet sütőpapírral is bélelni, de azt is egy kissé ki kell kenni) lisztezzük a tepsit. Forró sütőben 5-percig, aztán kis lángon inkább száradjon, mint süljön. Deszkára borítjuk, papírt lehuzzuk róla, szintén 2 lapba vágjuk.
A KRÉMHEZ 2 ek kristálycukrot kevergetve megpirítunk, majd egy mokkáscsésze vízzel felengedve simára forraljuk és 2 kiskanál erős kávét adunk hozzá. 6 tojássárgát, 16 dkg kikeverünk, a karamellás feketével felengedjük és gőzön sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, majd az előre kikevert 20 dkg vajjal(Ráma) jól összedolgozzuk. Tálcára fektetjük az első lapot, krémmel megkenjük, majd a habos tészta, ugyancsak krémmel, szintén habtészta, krém és végül a piskóta lappal letakarjuk és kissé lenyomatjuk.
10 dkg tortabevonó csokoládét, 2 ek étolajjal felolvasztunk, összekeverjük, bevonjuk a tortát. A maradék krémmel díszíthetjük. Tálalás előtt legalább egy napig hagyjuk állni.
NAGYON FINOM!
Én már kipróbáltam.
#172
2009. március 14. 08:41
Válaszolj!





- - [-]

Ferdinánd tekercs:
/Nagy, magas falú tepsihez/
2 dl langyos tejbe teszek 2 kanál cukrot, majd felfuttatok benne 5 dkg élesztőt.
70 dkg lisztbe 7 tojássárgáját teszek, 15 dkg vajjal, csipet sóval és annyi langyos tejjel dolgozom össze, hogy könnyű, rétestésztát kapjak. (Nem ragad a deszkára, s könnyen dolgozható)
Amikor a tészta már sima, akkor letakarom egy konyharuhával, s kelni hagyom. Egy fél óra alatt képes duplájára kelni.
Amíg a tészta kel, addig 25 dkg Rama margarint kikeverek 25 dkg porcukorral, 3 vaníliás cukorral egészen habosra. Amikor kész vagyok ezzel, előveszek egy nagyobbacska tepsit, aminek magas pereme van. Kivajazom, az oldalát is, majd zsemlemorzsával megszórom, hogy ne ragadjon bele a tészta.
Ha a tészta megkelt, deszkára teszem, majd könnyed mozdulatokkal kinyújtom. Ügyelek arra, hogy ne nyomjam ki belőle a levegőt. Kb., fél centis lappá nyújtom, mint amikor bejglit készítek.
Amikor ez megvan, akkor rákenem a margarinos krémet, úgy, hogy mindenhová jusson. Eztán feltekerem, mint a bejglit, majd kb., 3 ujjnyi szeletekre vágom. Amikor megvannak a kis csigácskáink, akkor beleteszem a tepsibe őket. Úgy osztom el, hogy minden részre jusson. A kész csigucik kb., duplájára fognak nőni. Amikor beteszem a tepsibe, akkor egy kicsit ellapogatom a tésztákat. Ha van elég időm, akkor hagyom még kelni pár percet. Előmelegített sütőben közepes fokozaton sütöm.
Nem sok sülést igényel, tehát nem kell sokáig magára hagyni.
Amíg sül, addig én lábasba készítek 6 dl tejet, amibe teszek 3 vaníliás cukrot. Felteszem a tűzhelyre, lassú tűzön melegítem. Amikorra felforr, akkora általában fél sülésben van a tésztám. Ezt onnan tudom, hogy a teteje szépen pironkodni kezd. Ekkor nyakon öntöm a forralt tejjel, az egész tepsiben igazságosan elosztva. Nem lesz sok a tej, mert a tészta pillanatokon belül fel fogja inni. Ettől lesz finom puha. Innen már csak 4-5 perc, s kész a sütink.
Langyosan, hidegen egyaránt tálalható. Hidegen reggelire, egy pohár tejjel, vagy még langyosan ,egy vaníliaöntettel nyakon locsolva isteni finomság édesszájúaknak. Csoki öntettel is finom.
#171
2009. március 13. 16:52
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

169: Mártika,köszönöm,mert nagyon finomra szeretném,sokan leszünk,
jól esik,ha gyorsan elfogy,jelzi a sikerét. Előre is szívecske
#170
2009. március 13. 14:13
Előzmény - - [-] 2009. március 13. 14:05
Válaszolj!





- - [-]

168: Verácska! Ha ek, akkor laposan, mert a receptek a púpozott ek mennyiséget általában jelölik.
#169
2009. március 13. 14:05
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. március 13. 14:01
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

167: Ez igaz,meg az se mindegy,hogy laposan vagy púpozottan. ;)
#168
2009. március 13. 14:01
Előzmény - - [-] 2009. március 13. 13:52
Válaszolj!





- - [-]

164: Katica! Az evőkanalak nem egyformák! :)
#167
2009. március 13. 13:52
Előzmény Horváth Ferencné [Katica] 2009. március 13. 10:30
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

Nagyon ízlett a fiamnak is! örülök hogy sikerült.
Köszönöm Mártika!
#166
2009. március 13. 13:08
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

164: Én is holnapra tervezem az elkészítését.Nagyon finom lehet!
#165
2009. március 13. 10:53
Előzmény Horváth Ferencné [Katica] 2009. március 13. 10:30
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

Az első adag meg sült,nagyon finom lett ilyet sűrűbben fogok
csinálni,csak nekem kevesebb só kell bele! igaz én édes szájú vagyok.
#164
2009. március 13. 10:30
Válaszolj!





- - [-]

162: Köszi, Katica majd írd meg, hogy sikerült, mert holnap én is meg akarom sütni. Puszi szívecske
#163
2009. március 13. 08:41
Előzmény Horváth Ferencné [Katica] 2009. március 13. 08:08
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

Ma sütöm a pogácsát! ha sikerül küldök nektek is!
#162
2009. március 13. 08:08
Válaszolj!





- - [-]

Fokhagymás csirke:
****************
40 dkg csirkemell
3 dl tejszín
3-4 nagy gerezd fokhagyma
vaj

petrezselyem
fehérbors
1-2 dl fehérbor
liszt
A csirkemellet felcsíkozzuk, vajon serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük. Liszttel megszórjuk, meglocsoljuk borral, majd ha már elpárolgott az alkohol, a tejszínt is hozzáöntjük. Ha besűrűsödött, megszórjuk petrezselyemmel.Főtt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
#161
2009. március 12. 22:20
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

157: Mártika!Ez tényleg jónak tűnik,okvetlen megsütöm szombaton,
vendégségbe megyek a gyerekekhez,szeretik a pogácsát.Kösz!!!
#160
2009. március 12. 08:10
Előzmény - - [-] 2009. március 12. 07:15
Válaszolj!





- - [-]

Elnézést a hibás írásért. Már ki is nyomtattam a receptet.
#159
2009. március 12. 08:06
Válaszolj!





- - [-]

157: Sziasztok, Mártika kösz a POGI receptet, ÉNbiztosan meg gogom sütni, de szerentem más is. puszi szívecske
#158
2009. március 12. 08:03
Előzmény - - [-] 2009. március 12. 07:15
Válaszolj!





- - [-]

156: Tényleg érdemes megsütni (kicsit levelesre sül, és kicsit el is dőlnek sülés közben), és gyorsan elkészíthető! Én nem szerek hajtogatni, és főleg várni közben!
#157
2009. március 12. 07:15
Előzmény - - [-] 2009. március 12. 06:45
Válaszolj!





- - [-]

POGÁCSA hajtogatás nélkül, Gyuláról
- 1 kg liszt
- 40 dkg margarin
- 5 dkg élesztő
- 3 tojás sárgája
- 2 tejföl (kicsi)
- 1 evőkanál só
Liszt + margarin + só = összedörzsölni.
Az élesztőt 2 ek tejben (pici cukorral) felfuttatni, és az élesztős habot belekanalazni a lisztes margarin közepébe (a tejet nem kell beleönteni!), és beletenni a tojássárgákat, a tejfölt. Gyorsan összegyúrni, de csak lazán, és éjszakára "folpakban" csomagolva a hűtőbe tenni. Másnap jól át kell gyúrni, és ujjnyi vastagra nyújtani. A tetejét késsel bevagdosni, kiszaggatni, és a tetejüket (+ -be) megkenjük felvert tojással. Előmelegített sütőben 200-220 fokon kell sütni, szép pirosra.
Kb. 80 db pogácsa lett 3,5 cm-es szaggatóval, és én felét megszórtam szezámmaggal - illetve egy kis tálba tettem, és a pogi tetejét hozzáérintettem. Nagyon fincsi a sült szezámmal is!
#156
2009. március 12. 06:45
Válaszolj!





- - [-]

154: Mártika, hozd el majd azt a KISLÁNYOD féle pogácsa receptet is, én kinyomtatom magamnak a finom recepteket. szívecske sok-sok szívecske
#155
2009. március 11. 15:38
Előzmény - - [-] 2009. március 11. 14:43
Válaszolj!





- - [-]

És még van egy új pogácsa receptem (a kisleányom hozta a suliból, egy kolléganőjétől), nagyon finom lett első kipróbáláskor!
Nem kell hajtogatni, és mégis levelesre sül, és még kicsit el is dől!
Megkeresem, és beírom! Addig :* Mindenkinek!
#154
2009. március 11. 14:43
Válaszolj!





- - [-]

Ide pedig érdemes bekukkantani, isteni finom sütik találhatók benne, amelyek közül többet megsütöttem már!
http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=26376707
#153
2009. március 11. 14:40
Válaszolj!





- - [-]

KEDVENC SAJTOS SZELET
* 8 rövidkaraj szeletet alaposan kiverünk, és 4 szeletet belőle tűzálló tál aljára teszünk.
* Megszórjuk reszelt (őrölt) szerecsendióval, sóval és reszelt sajttal - 15 dkg sajt kell, és a fele lehet füstölt, aki szereti.
* Rátesszük a másik 4 szelet húst, sózzuk, szerecsendiózzuk.
* Tetejére öntünk 2 dl főzőtejszínt.
Alufóliával letakarva, forró sütőben kb. 50 percig sütjük.
Mire megsül, a teteje is szépen megpirul.
Burgonyapürével tálalom. Hidegen is nagyon finom!
(Én trappistával készítem, mert a füstöltet nem igazán kedveljük.)
#152
2009. március 11. 14:29
Válaszolj!





- - [-]

Verácska! Én meg annak örülök, hogy zárt klub lettünk!
#151
2009. március 11. 14:25
Válaszolj!





- - [-]

Ez pedig egy gyors, sütés nélküli, szintén többször kipróbálva!
MARCIPÁNOS KOCKA
- 1/2 kg darált keksz
- 9 kanál forró tej
- 1 margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1/2 rum aroma
- 1 mandula aroma (zöld színű)
- 3 dkg kakaó
A kekszet leöntjük a forró tejjel, a margarinnal, porcukorral, vaníliás cukorral összegyúrjuk, kettéosztjuk. Az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót, a kókuszt és a rum aromát, a másik felébe pedig a mandula aromát.
Tepsibe nyomkodjuk a barna tésztát, majd a zöldet.Tetejére csokimáz kerül.
#150
2009. március 11. 14:24
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

146: Mártika,köszönjük a finom recepteket,de jó,hogy itt vagy velünk!Nagyon szeretem ezt a CSIPET-CSAPATOT!
#149
2009. március 11. 14:22
Előzmény - - [-] 2009. március 11. 14:17
Válaszolj!




- - [-]

És még a fiúk kedvenc pogácsája!
TÚRÓS POGÁCSA
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg tehéntúró
- só (ízlés szerint)
- reszelt sajt a tetejére
A hozzávalókat összegyúrni, és sütni, szép pirosra!
Én a tetejét tejjel kenem meg, hogy a sajt ráragadjon.
Sütőpor nem kell bele!
Este begyúrom, a hűtőben éjszakázik, és reggel sütöm.
#147
2009. március 11. 14:21
Válaszolj!





- - [-]

PÁRIZSI BANÁN (Kisfiam kedvence)
- 40 dkg darált dió
- 40 dkg porcukor
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 tojásfehérje (nem kell felveni habnak!)
Össszegyúrni, apró banánokat formázni belőle, és kikent-lisztezett tepsiben sütni.
KRÉM:
- 3 tojássárgáját
- 4 dkg lisztet
- 3 dl tejet
- l vaníliás cukrot sűrűre főzni, hűlni hagyni, de közben megkeverni!
- 25 dkg vajat (vagy margarint)
- 25 dkg porcukorral habosra kikeverni, és összekeverni a főzött krémmel.
A kiflik tetejére nyomjuk, nyomózsákkal!
TETEJÉRE:
- 20 dkg étcsokit
- 16 dkg vajat (margarint) felolvasztunk, és a kihűlt sütikre csorgatjuk!
Jó étvágyat! - a világ legfinomabba sütijéhez!!!
Nálunk ez a süti karácsonykor elmaradhatatlan!
#146
2009. március 11. 14:17
Válaszolj!





- - [-]

Verácskám! A Karcsit először nem jól másoltam át a másik klubomból! De ez is az én saját receptem, és én imádom! De most fogyózok.
#145
2009. március 11. 14:15
Válaszolj!





- - [-]

KARCSI
- 3 egész tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 5 dkg kakaó
- 9 dkg liszt
- 15 dkg durvára vágott dió
- 15 dkg mazsola
Vajat a cukorral habosra kiverni + tojás, kakaó, liszt, dió, mazsola.
Sütőpor NEM kell bele!!
#144
2009. március 11. 14:14
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

141: Mártika,ez nagyon jól hangzik,okvetlen kipróbálom.A család mindig díjazza,ha valami újjal lepem meg őket. :P
#143
2009. március 11. 14:13
Előzmény - - [-] 2009. március 11. 14:07
Válaszolj!





- - [-]

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#142
2009. március 11. 14:12
Válaszolj!





- - [-]

Egyik kedvenc ételünk, garantáltan kipróbált!
INDIAI sertéssült (PULYKAMELLBŐL még finomabb!)
-60 dkg sertéskaraj (PULYKAMELL)
-1 doboz 1/2 kg-os ananász konzerv, darabolt
-1 tojássárgája
-fél citrom leve
-2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olaj
- 1 kis doboz paradicsompüré
- só, őrölt bors, curry por izlés szerint
* A húst ujjnyi csíkokra vágni
* Tojássárga + citromlé + liszt + só + 2 evőkanál ananászlé = mártássá kikeverni
* Az apróra vágott vöröhagymát az olajon aranysárgára pirítani
* A húst megforgatjuk a mártásban, és a hagymán megsütjük
* Amikor megpirult a hús, átszedjük tűzálló edénybe, és
* a visszamaradt levébe beleteszünk (1 mokkáskanálnyi) curry port, a paradicsompürét, őrölt borsot, és az ananászdarabokat
* Mártás sűrűségűre higítjuk ananászlével, és a húsra öntjük!
Lefedve, 40-45 percig sütjük, és burgonyapürével tálaljuk!
#141
2009. március 11. 14:07
Válaszolj!





- - [-]

139: Én a szöveges dokumentumokba írom a receptjeimet, de van olyan is, amit jónak találok más topikból áthozom. De általában kipróbált recepteket teszek fel.
#140
2009. március 11. 09:11
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. március 11. 09:05
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

137: Katica,én is csak azt hozom ide,amit szoktam készíteni,hogy ne kelljen hosszan írni,rákeresek a Google segítségével,kikeresem
azt,amelyik az én bevált receptem,lemásolom.
Ha valamiben eltér,ugyanúgy lehet a szövegen változtatni,mint a saját szövegen,mielőtt elküldeném.
#139
2009. március 11. 09:05
Előzmény Horváth Ferencné [Katica] 2009. március 11. 07:53
Válaszolj!





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

KELT KAKAÓS CSIGA-JAVÍTÁS
A hozzávalók felsorolásánál a 30dkg liszt kimaradt!
A hibáért elnézést kérek!
(130. bejegyzés)
#138
2009. március 11. 08:57
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

Marika,én csak azokat teszem fel amit már megcsináltam,és
merem mindenkinek ajánlani,mert nagyon finomak,meg gyorsan meglehet
csinálni,és aránylag nem drága. Majd még teszek fel.
#137
2009. március 11. 07:53
Válaszolj!





- - [-]

Katica, kinyomtattam a süti receptjeidet, köszi.
#136
2009. március 10. 23:03
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

Bögrés meggyes.
3.bögre cukor
5.bögre liszt
4.tojás
1.bögre olaj
1.kefir
1.cs.sütőpor
1.cs vaniliás cukor
25.dkg.meggy
10.dkg durvára vágott dió
Kivajazott lisztezett tepsibe öntöm
#135
2009. március 10. 20:11
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

Kekszes almás sütés nélkül
1 kg alma
8 dl + 8-10 evőkanál víz
20 dkg cukor
3 cs vanília ízű pudingpor
50 dkg háztartási keksz
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál cukor
5 dkg vaj
Elkészítés: az almát lereszelem, 5 dl vizet ráöntök, cukorral édesítem, 10 perc alatt puhára főzöm. A vanília pudingport 3 dl vízzel elkeverem, és az almamasszához öntöm. 2 percig főzöm, hogy ez jól besűrűsödjön. A tepsi aljába a kekszeket sorban lerakom, és a masszát ráöntöm. A tetejére rárakom sorban megint a kekszet. Legvégül a kakaóporból mázt csinálok, és azzal leöntöm.
#134
2009. március 10. 19:29
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

131: Katica,ha hosszabbat írok,bekékítem(Társalgóban leírtam hogyan)
Ctrl+c-vel az egérke tárolja,ha elszáll,csak visszateszem
Ctrl+v-vel,nem kell újra írni.Pár napja jöttem rá.Előtte rengeteget bosszankodtam.
#133
2009. március 10. 18:50
Előzmény Horváth Ferencné [Katica] 2009. március 10. 13:58
Válaszolj!





- - [-]

Közeleg a Húsvét,addigra elkészűl!
TOJÁSLIKÖR:
**********
5 tojássárgája
15 dkg porcukor
5-6 vaníliás cukor
6 dl tehéntej
2,5 dl tiszta alkohol vagy 0.5 dl vodka
Elkészítés:A tojások sárgáját simára keverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral.A felforralt,majd lehűtött tejet és az alkoholt apránként hozzáadagoljuk a tojásos keverékhez.Jól összekeverjük.(NEM ÁRT HA ÁTSZŰRVE TESSZÜK AZ ÜVEGBE)
4-5 hétig hűtőben pihentetjük,és 2 naponta összerázzuk
#132
2009. március 10. 14:30
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

Írtam egy sütés nélküli almásat,de el szált! majd később leírom.
#131
2009. március 10. 13:58
Válaszolj!





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

KAKAÓS KELT CSIGA
Hozzávalók:
3dl tej
1 k.ockacukor
3dkg élesztő
3+8+2+2dkg lágy margarin vagy vaj adogonként kimérve! Össz:15dkg
3+8dkg porcukor és még egy kevés a szóráshoz
1 tasak vanília
2 tojás- csak a sárgája kell!
4 evőkanál kakaópor
csipet só
Sütés:30cm átmérőjű kapcsos tortaforma és sütőpapír
ELŐKÉSZÍTÉS:
Először a kovászt készítjük el. A tejet kézmelegre langyosítjuk kb.35 fokra, 1dl tejben elkeverjük a k.ockacukrot, az élesztőt és a teljes mennyiségből elvett 1 evőkanál lisztet.
Meleg helyen kelesztjük-felfuttatjuk a kovászt. (15 perc)
A kovász akkor jó, ha térfogata az eredetinek legalább a kétszerese, felülete domború, tetején a lisztréteg finoman repedezett, állománya kissé rugalmas.
Élesztős gyúrt tésztát mindig meleg helységben készítsünk, mert könnyen "megfázik", érzékeny az alacsony hőmérsékletre.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tésztához felolvasztunk 3dkg margarint. A maradék 2 dl tejben elkeverünk 3dkg porcukrot, 1cs. vaníliát, a két tojássárgáját, az olvasztott margarint és egy csipet sót.
_A lisztet megszitáljuk, táblára tesszük és hozzáadjuk a kovászt, és a tojásos keveréket. Alaposan meggyúrjuk.
_Letakarjuk,meleg helyen duplájára kelesztjük. (35-40 perc)
2.A kakós tészta összeállításához habosra keverünk 8dkg margarint 8dkg porcukorral, majd a kakaóval.
-A megkelt tésztánkat gyúrólapra borítjuk és kíméletesen kinyújtjuk, kb fél cm vastag 30x40cm formára. A "téglalapunkra" rákenjük a kakaós masszát. (A két szélét ne kenjük be kb. 3cm maradjon szabadon, ez lesz a csigák alja)
-A megkent lapot szorosan tekerjük fel, és vágjuk 12 darabra.
-A csigákat alul kicsit összenyomjuk és ismét kelesztjük(30-35perc )
3. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral.(Egy kevés massza kifolyhat és leragadhat) A forma oldalát vastagon bekenjük margarinnal. Elég jól ritkán rakjuk be a csigákat, mert sülés közben is nőni fognak!
-A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az aljába beteszünk egy kevés vizzel töltött lábaskát (A jó kelt tészta sütéséhez gőzre van sükségünk!)45-50 percig sütjük. (A sütés vége felé figyeljük, ha pirulna a teteje, fedjük le sütőpapírral.) Jól át kell sülnie!
-A formában hagyjuk kihülni!
5. Tálalás előtt szórjuk be porcukorral. Az összenőtt csigákat tortaként szeletelhetjük, de csigákra is bonthatjuk.
Jó étvágyat!
#130
2009. március 10. 12:58
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

Verácska,majd én is azt fogom mondani,hogy egy kicsit összementem.
#129
2009. március 10. 12:17
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

127: Gondolj rám,mert én is szeretem ezt az ilyeneket!
#128
2009. március 10. 09:37
Előzmény Ferter Éva [Évi] 2009. március 10. 09:31
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

125: Èn hoztam Peströl finom házi kolbászt meg hurkát ma az lessz a menü
burgonyával meg dinsztelt káposztával
#127
2009. március 10. 09:31
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. március 10. 09:20
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Fokhagymás tejben sült sajtos csirkemell:
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell
3 dl tej
1 dl tejföl
4 gerezd fokhagyma
sajt
só vagy ételízesítő
fekete- és fehérbors
Elkészítés: A csirkemelleket laposan félbe vágjuk, és egy tálba rakjuk. Annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje (kb. 3 dl). A fokhagymákat apróra vágjuk, és a tejes húsra szórjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Minimum fél napig (pl. egy éjszakán át) a hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.
Magas falú tepsibe teszünk egy réteg húst, sajtot szórunk rá. Használhatunk trappistát, füstöltet, camembert-t... mindegyikkel isteni! A sajtra újabb réteg hús kerül, a tetejére pedig a megmaradt páclé -sűrítve egy deci tejföllel és egy kis sajttal. Fóliával lefedve 180-200 fokon kb. 50 perc alatt megsül, majd még 10-15 perc fólia nélkül zegyük vissza a sütőbe, hogy a sajt megpiruljon a tetején.
Lasagne- vagy makarónitésztával kibélelhetjük a tepsi alját és oldalát, ezzel felitatjuk a fölösleges nedvességet, és tartalmasabb lesz az étel!
#126
2009. március 10. 09:30
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

- Lépjen csak fel erre a mérlegre! Látja? Maga túlsúlyos! -közli az orvos a betegével.
- Dehogy is, csak húsz centivel alacsonyabb vagyok!
#125
2009. március 10. 09:20
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

Ma alufóliás karajt csinálok.A karajokat befűzerezem,mindkét oldalára egy egy szelet vöröshagymát,és egy egy füstölt szalonnát,
lazán betekerem,hogy majd a finom szaftja elférjen benne.
Krumplipürével. Nagyon finom!
#124
2009. március 10. 08:14
Válaszolj!





Szabóné Gita

122: Évike, köszönöm a tanácsot, kipróbálom.
#123
2009. március 9. 18:57
Előzmény Ferter Éva [Évi] 2009. március 9. 16:48
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

118: Èn már csináltam tiramisut nagyon finom,és én kiprobáltam kétszer sültel a közepén csak a szélére raktam piskotát,ha valaki szereti a kevésbé édes dolgokat ,ajánlom próbálja ki isteni finom ugy is,a többi minden a recept szerint.
#122
2009. március 9. 16:48
Előzmény Szabóné Gita 2009. március 9. 14:48
Válaszolj!





- - [-]

120: Kedves Zsóka, várjjuk az új recepteket. Én kiszoktam nyomtatni, és kipróbálgatom őket. Üdv: Marika
#121
2009. március 9. 16:44
Előzmény Dr. Humenyik Jánosné [Zsóka ... 2009. március 9. 16:22
Válaszolj!





Dr. Humenyik Jánosné [Zsóka ...

Kedves Asszonytársaim!Nagyon ügyes szakácsok vagytok, már 4 receptet le is írtam magamnak.Majd én is bekapcsolódom, nekem is van néhány jó receptem.
#120
2009. március 9. 16:22
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

Már alig merek ebbe a topikba benézni.Olyan finomakat tesztek fel!
Az este is sütöttem pizzát,és azt mondtam hogy nem fogok vacsorázni.
de csak nem bírtam ki,és ettem,a gyerekek olyan jót,mosolyogtak rajtam.
#119
2009. március 9. 14:55
Válaszolj!





Szabóné Gita

Tiramisu
Krém:
50 dkg mascarpone sajt
4 tojás sárgája
1 mokkás kanál fahéj
fél deci rum
12 dkg porcukor
1 cs. dr.Oetker zselatin /krémekhez és aszpikokhoz, tortaszelet van a képen/ezt 4 ek. vízzel megolvasztani, félre tenni,hűlni.
Cukor , tojássárga, fahéj addig verve, amíg szinte fehér lesz, apránként hozzáverni a mascarponét,bele a rum, tovább verni, majd a zselatint.Jól összekevered. Mehet a piskótákra.
Piskóta alap:
egy nagy csomag baba piskóta, egy jó adag kávé, bele fél deci rum,
A piskótákat egyesével belemártogatod, úgy, hogy ne ázzon el túlzottan, egy jénai, vagy tortaforma aljára teszed...
Ráöntöd a krémet, majd megszórod natúr kakaóporral.
Hűtőbe vele!!!!!A zselatintól kellemesen vágható lesz, és szép szeletek lesznek belőle.
Talán még nem tette fel senki.
#118
2009. március 9. 14:48
Válaszolj!




- - [-]

Csirkemáj rizottó:
******************
35 dkg csirkemáj
25 dkg rizs
15 dkg gomba
15 dkg zöldborsó
10 dkg reszelt sajt
0,5 dl olaj
1 vöröshagyma
majoránna
só, bors
1 csokor petrezselyemzöld
A májat feldaraboljuk, megmossuk, és leszárítjuk. A rizst és a zöldborsót megfőzzük. Az olajat felforrósítjuk, majd megfuttatjuk rajta a felaprított hagymát. Rátesszük a felkockázott gombát és a májat. Sóval, borssal, majoránnával és felaprított petrezselyemzölddel ízesítjük, majd az egészet készre pároljuk. Hozzákeverjük a rizst, a zöldborsót, és a sajt felét.
A többi sajttal meghintve tálaljuk.
#117
2009. március 9. 14:30
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Mézes borleves
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók: 8 dl fehérbor, fél citrom héja, fahéj és szegfűszeg, 3 tojás sárgája, 8 dkg méz
A fehérbor háromnegyed részét citromhéjjal, fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezve fölforraljuk. A tojások sárgáját a maradék borral meg a mézzel elkeverjük, és habverővel szüntelenül verve a forralt bort rászűrjük.
Mielőtt forrni kezdene a tűzről lehúzzuk és leveses csészékben tálaljuk.
#116
2009. március 9. 14:10
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

http://kep.grocceni.com/kokusztekercs.jpg
Kókusztekercs
Fél kg keksz (megdarálva), 25 dkg porcukor, 2 dl tej, 2,5 dkg kakaó.
Töltelék: 25 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 1 cs vaniliás cukor, 2 cs kókuszreszelék, rum.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, fél óráig állni hagyom, majd kisodrom. A vajat habosra keverem a cukrokkal, belekeverem a kókuszreszeléket és egy kupica rumot. Rákenem a tésztára, majd feltekerem. Fóliába csavarom és a hűtőbe teszem.
#115
2009. március 9. 14:07
Válaszolj!





- - [-]

Egyszerü, olcsó, gyorsan elkészíthető sütemény:
Ila süti -gyümölcsös
A pohár sima kefir, 1 pohár olaj, 1,5 pohár cukor. Ezt kikeverni, majd beletenni 3 pohár lisztet, 1 sütőport, 2 egész tojást, margarinos, lisztezett tepsibe önteni, tetejére kell a gyümölcs.
Magozott meggybefőtt, fagyasztott gyümölcsök, friss gyümölcs ízlés szerint.
Sütni: 200 fokon 30 percig.
#114
2009. március 8. 19:47
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Banános krém:
http://palyazatvadasz.starfish.hu/kalkulatorok/karacsonyi_receptek /bananos_krem
#113
2009. március 8. 09:11
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Ez egy másik változat:
Hamis krémes
Hozzávalók:
Tészta: 40 dkg liszt, 15 dkg zsír, 8 dkg cukor, 1 csomag szalalkáli, 2 db tojás. Krém: 2 tasak vaníliás puding, 8 deci tej, 25 dkg margarin, 15 dkg cukor.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és öt-hat egyenlő részre felvágjuk. Egyenként a sütő hátlapjára vékonyra nyújtva megsütjük. A pudingot megfözzük, hagyjuk kihűlni. A margarint cukorral kikeverjük. Ha kihűlt a puding, a kikavart margarinnal összekeverjük. Ha kihűlt a tészta megkenjük a vajas pudinggal. A tetejére is pudingos krémet kenünk, majd villával hullámos csíkokat húzunk rá. 6-8 óráig állni hagyjuk, addigra megpuhul a tészta. Jó étvágyat!
#112
2009. március 8. 09:07
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

A tésztákat a tepsi hátán sütöm(zsírozva,lisztezve),így könnyen lecsúszik,ilyenkor még törékeny,másnapra puhul meg.
Néhány perc a sütés.Világos maradjon!
#111
2009. március 8. 09:02
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

109: Ebbe csak a szalakáli jó,attól lesz nagyon finom puha a tészta
másnapra.Sokszor készítettem már,de a receptet másoltam az internetről,ott volt a szalakáli szalagárénak írva.
A címet már megint lefelejtettem,HAMIS KRÉMES a neve.
Krém más ízesítésű is lehet,én vaníliásat szoktam,amibe forrón
tojásságáját is keverek.
#110
2009. március 8. 08:55
Előzmény Horváth Ferencné [Katica] 2009. március 8. 08:32
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

Verácska! A szalagáré helyet lehet e sütőport tenni?
#109
2009. március 8. 08:32
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt
7,5 dkg porcukor
3,5 dkg zsír
2 db tojás
1/2 csomag szalagáré
1 csomag vaníliás cukor
Krém:
1/2 liter tej
cukor ízlés szerint
2 ek. kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
3 ek. liszt
1/2 ek. búzadara
A hozzávalókat összegyúrjuk és egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. 3 részre osztjuk a tésztát, kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, tepsiben a 3 lapot külön-külön megsütjük. (Vigyázzunk, mert nagyon hamar megsül)
A kihűlt lapokat a krémmel megkenjük. Másnap miután megpuhul, szeletelhetjük.
http://zsuzsy.extra.hu/images/recept_kepek/100_2053.JPG
#108
2009. március 8. 08:26
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

106: Terike! Nem vagy egyedül,én is mindent kiszoktam próbálni,
olyan finomakat tesznek fel,hogy nem lehet ellen állni neki.
mindég azt szoktam mondani,magamnak,hogy na holnap nem eszek.
De mindég csak holnap!!!
#107
2009. március 8. 08:09
Előzmény Magyar Terézia [Teri] 2009. március 7. 21:41
Válaszolj!





Magyar Terézia [Teri]

105: Isteni jónak tűnik, ki fogom próbálni. Fenébe a kalóriákkal!
#106
2009. március 7. 21:41
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. március 7. 21:31
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Pasifogó tepsis hús
Hozzávalók:
1 kg burgonya (nekem még mindig krumpli )
1,4 kg sertéstarja
5 dkg vaj
5-7 dkg füstölt szalonna
4-5 gerezd fokhagyma

őrölt bors
köménymag
majoránna
szerecsendió
Elkészítés: 1 kg burgonyát meghámozunk, és nagyobb kockára vágunk, nyersen szorosan egymás mellé tesszük a tepsibe, kicsit megsózzuk, és kis vajdarabkákat és kevés apróra vágott füstölt szalonnát teszünk rá. Letakarjuk alufóliával, és betesszük a sütőbe, ahol 170 fokon sütjük kb. fél órán át. Ekkor kivesszük a sütőből, és a burgonyára helyezzük a nyers sertéstarja-szeleteket, amit előző nap 1 cm vastagra szeleteltünk, besóztunk, őrölt borssal, fokhagymával, majorannával, köménymaggal és szerecsendióval fűszereztünk. (Lehet csirkével is készíteni, más fűszerezéssel.)
Visszatesszük a sütőbe, letakarjuk újra alufóliával, és 170 fokon sütjük kb. 40 percig. Ekkor levesszük róla a fóliát, és pirosra sütjük.
#105
2009. március 7. 21:31
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

103: Én csak a felét szoktam készíteni.
Nagyon finom,jó étvágyat kívánok!
#104
2009. március 7. 20:37
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. március 7. 20:34
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Májpástétom
5o dkg baromfimáj
l5 dkg jófajta füstölt szalonna
5 db keménytojás
2 db vöröshagyma /nagyobb/, 1-2 gerezd fokhagyma
kevés zsír
bors, majoranna, só, kakukkfű, kevés törtpaprika.
A kevés zsíron /egy jó kanálnyi/, megdinszteljük a vöröshagymát és a
májat, rátesszük a fokhagymát és a fűszereket. Utána a turmixba
tesszük a májat,a főtt tojást és a darabolt szalonnát,jól össze-
turmixoljuk(vagy daráljuk). Ha daráljuk,akkor kétszer kell darálni.
Olyan lesz, mint a föstölt májas.
#103
2009. március 7. 20:34
Válaszolj!





- - [-]

101: Én főtt tojást nem szoktam belerakni, de legközelebb teszek bele. Biztosan finomabb, nem annyira zsíros.
#102
2009. március 6. 16:09
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. március 6. 15:28
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

100: Én is így szoktam.Teszel még bele valamit?
#101
2009. március 6. 15:28
Előzmény - - [-] 2009. március 6. 14:08
Válaszolj!





- - [-]

98: A töpörtyű pástétomot,nagyon szeretjük pirítós kenyéren, és teával.
#100
2009. március 6. 14:08
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. március 6. 11:37
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

98: Két főtt tojással lehet gazdagítani.
#99
2009. március 6. 11:39
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. március 6. 11:37
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Töpörtyű pástétom:
Kb 30 dg töpörtyű
1 fej vöröshagyma,
1 kisdoboz tejföl,
mokkáskanál mustár,
só, bors.
A hagymát nagyon apró kockára vágjuk, a töpörtyűt húsdarálón ledaráljuk, egy tálba rakjuk és a többi hozzávalóval jó alaposan kikeverjük!
Ha van kéznél aprító,azzal is lehet készíteni.
A hűtőben jó pár órát állni hagyjuk,hogy az ízek összeérjenek.
#98
2009. március 6. 11:37
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#97
2009. március 6. 11:35
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

A "vegetáriánus" egy ősi indián szó.
Jelentése: "rossz vadász".
#96
2009. március 6. 10:42
Válaszolj!





- - [-]

Grillázsos piskóta!
10 tojásból piskótát készitünk.Három őzgerinc formába szétöntjük
és megsütjük.Ha kihült kettévágjuk.
Krém:2 cs.karamell pudingot 5 kanál cukorral 1/2 liter tejjel
megfőzzük,ha kihült hozzáadunk 25 dkg.margarint.
Grillázs:5 kanál cukrot megpiritunk,egy jó marék diót keverünk
bele.A kihült piskótát megkenjük a krémmel,rátesszük a másik felét
és a kivüljét is krémmel kenjük.Végül bebundázzuk a grillázzsal.
#95
2009. március 6. 08:19
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

Marika! ezt holnap megcsinálom.
#94
2009. március 5. 18:37
Válaszolj!





- - [-]

fordított pite:
*****************
15 dkg befőtt gyümölcs
6 ek liszt
1,5 dl tej
1 tojás
6 ek cukor
1 cs. sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1tk fahéj
esetleg pici rum
3-4 ek darált dió
1 ek olívaolaj

vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A lisztet, sütőport,cukrot, szódabikarbónát, fahéjat, sót, darált diót keverjük össze alaposan egy tálban.
A tojást keverjük össze, majd keverjük hozzá a tejet, olívaolajat, és a rumot.A két keveréket elegyítsük.
Egy kör alakú sütőformát kenjünk meg vajjal,és egy kis cukorral is kiszorhatjuk. Az aljára pakoljuk be jó sűrűn gyümölccsel.
Öntsük a meggy tetejére az összekevert tésztát.SÜSSÜK kb 25 percig.
Jó étvágyat!
#93
2009. március 5. 17:06
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

91: 91: 91: Megeszik söt még a kis menyem is nagyon szereti a magyaros ételeket,csak ha nem vagyok itthon hajlamosak arra hogy fözzenek valamit aminek én nagyon örülök, a fiam is nagyon szeret fözni és tud is még sütni is.
#92
2009. március 4. 10:50
Előzmény Horváth Ferencné [Katica] 2009. március 4. 10:41
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

Évike! engem nagyon idegesitett,amikor megfőztem és a gyerekek
hozzá fogtak maguknak mást csinálni.Most már nem,mert azt mondták,hogy az én főztömet is megeszik,csak most erre lettek éhesek.Most már örülök is neki,hogy csinálnak maguknak,mert most már
nyugottaban elmehetek bárhová.
#91
2009. március 4. 10:41
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

88: Nekem van oldalasom még a hütöbe a mult hétröl maradt,nem fözök frisset mert nem leszek itthon,a gyerekek meg csinálnak maguknak az ö izlésük szerint.De nagyon finom amit fözöl Katica mind a kedvenceim között van.
#90
2009. március 4. 10:03
Előzmény Horváth Ferencné [Katica] 2009. március 4. 09:56
Válaszolj!





- - [-]

88: Nálunk meggyleves, rántott máj, peterezselymes krumpli. A leves készen van.
#89
2009. március 4. 10:02
Előzmény Horváth Ferencné [Katica] 2009. március 4. 09:56
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

Ma mi lesz a menü? nálam most zöldbableves,sült krumpli,pulyka fasírttal.
#88
2009. március 4. 09:56
Válaszolj!



Horváth Ferencné [Katica]

Mártika! a Karcsit már holnap meg is csinálom én nagyon szeretem az ilyen gyors kavarósakat,a fiam nem tud hová tenni,mert mióta gépezek azóta majd nem mindennap sütök valamit,mert ahogy te is látod, milyen finomakat tesznek fel,ennek nem lehet ellen állni.
#148
2009. március 11. 14:21
Válaszolj!
nagyuska nagyuska
Címkék: Ferter Éva, Szabóné Gita, Kedves Zsóka, Humenyik Jánosné, Kedves Asszonytársaim, Magyar Terézia,

x
a mi nyírségi Málé nevű kukoricás ételünkhöz. édesanyám készített párszor még kicsi voltam. Valami még rémlik az ízről is. Annyit tudok,hogy melegen jó. Puliszkát viszont sokat ettünk. #717 2009. november 12. 20:57 Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. október 20. 20:28 Válaszolj! Horváth Ferencné [Katica] Töltött liba párolt káposztával Hozzávalók: - 1 egész liba - 2-3 zsemle (ha kisebb, akkor ...
nagyuska nagyuska
x
február 18. 11:13 Válaszolj! Györffy Miklós Ákos 1769: Persze,csak 20 évvel lennék fiatalabb,vállalkoznék rá! #1770 2009. február 18. 10:17 Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. február 18. 10:13 Válaszolj! Szűcs Dezsőné [Vera] 1768: Szia!Én is viccnek szántam. :) #1769 2009. február 18. 10:13 Előzmény Györffy Miklós Ákos ...
nagyuska nagyuska
x
ízesítjük, majd az egészet készre pároljuk. Hozzákeverjük a rizst, a zöldborsót, és a sajt felét. A többi sajttal meghintve tálaljuk. #1815 2009. március 9. 14:28 Válaszolj! Szűcs Dezsőné [Vera] Mézes borleves Elkészítési idő: 15 perc Hozzávalók: 8 dl fehérbor, fél citrom héja, fahéj és szegfűszeg, 3 tojás sárgája, 8 dkg méz A fehérbor háromnegyed részét citromhéjjal, fahéjjal és szegfűszeggel ...
nagyuska nagyuska
x
- Szűcs Dezsőné [Vera] Lekváros-fokhagymás csirke Elkészítés: 6 csirkecombot a forgónál kettévágunk (ha valaki úgy szereti, a bőrét leveheti). Besózzuk és egy kicsit magasabb falú tepsibe vagy egyéb edénybe tesszük. Aláöntünk 1 bögre (2 dl) vizet és fóliával szorosan lefedjük. A sütőben közepes lángon kb. 40-45 percig pároljuk. Közben elkészítjük a masszát: 2 nagy fej (nem 2 gerezd!) fokhagymát megtisztítva, összezúzva, 3 evőkanál ...
nagyuska nagyuska
x
- - [-] 55: CSak visszajöttem egy órácskára, nagyon finom ez a süti. Jó étvágyat hozzá. Majd megírjátok, hogy sikerült. #56 2009. február 26. 13:52 Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. február 26. 12:25 Válaszolj! Szűcs Dezsőné [Vera] 53: Marika,köszönöm az ötletet!Még nem ettem ilyet. Katica,ha előbb megsütöd,nyitom az ablakot,szólj időben! ...
nagyuska nagyuska
x
belekarikázok,felfőzöm,tejfölözöm és kész. #1594 2009. január 4. 18:59 Válaszolj! Wágner Éva [Éva] 1592: Remélem így lesz!!!!! #1593 2009. január 2. 17:49 Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. január 2. 11:16 Válaszolj! Szűcs Dezsőné [Vera] 1591: Kipróbálom,jó lenne együtt elfogyasztani! :) #1592 2009. január 2. ...
nagyuska nagyuska
x
szórjuk be porcukorral. Az összenőtt csigákat tortaként szeletelhetjük, de csigákra is bonthatjuk. Jó étvágyat! #35 2009. március 10. 12:54 Válaszolj! Üzenet törlése Szűcs Dezsőné [Vera] Mézes borleves Elkészítési idő: 15 perc Hozzávalók: 8 dl fehérbor, fél citrom héja, fahéj és szegfűszeg, 3 tojás sárgája, 8 dkg méz A fehérbor háromnegyed részét citromhéjjal, fahéjjal és szegfűszeggel ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Szőlős metélt bubszi
Gesztenyés kocka telegdi50
Almatorta 2. bubszi
Túrós süti margoka59
Túrós zserbó lantosneevi
Nagyi titka rochlitzne
Ribizlis álom muffin veronika74
Tavaszi szelet lantosneevi
Szeghegyi torta bubszi
Csokis kaland koszegimarika
Szárnyas receptek
Sajtkrémes csirkemell brokkolival suzymama
Májas-Cukkinis Rizottó 1vargaildyko
Részeges csirkecomb recept gonda_katalin
Rakott csirkemell 4. bubszi
Almás csirkefasírt rochlitzne
Májas kocka horvathnemagdi
Borjúpástétom - lengyel recept bubszi
Füstölt sajtos csirkemell noble
Tárkonyos pulykaraguleves klara50
Csirkemell-csíkok gnocchival és rókagombával, bazsalikommal suzymama
Marhából készült ételek
Marhahús parasztosan 1vargaildyko
Káposztás tál marhahússal és s bubszi
B receptek horvathnemagdi
Főzőcskézzünk olcsón, gyorsan bulac57
*UPDATE* Bográcsgulyás 1vargaildyko
S betűs receptek horvathnemagdi
Palóc leves bubszi
Paradicsomos marhatokány skorpiolilike
vajdasági húsgombócleves ibolya58
Darált marhahús zöldbabbal recept toth_beata
Sertésből készült ételek
Pulykamell-szeletek rokfortos bubszi
B receptek horvathnemagdi
Gyros tál reifregina
Sertés aprópecsenye legényesen vorosrozsa66
Hortobágyi húsos palacsinta bubszi
Gyrostál tripike
Császár pogácsa bubszi
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Karfiol leves vajas galuskával reifregina
] Húspogácsák savanyú káposztá bubszi
Halból készült ételek
Sajtos pontyszelet vajban veronika74
Hal fűszeres kéregben bulac57
Körösi halászlé bubszi
Ponty forrázva bubszi
Lazactatár krémsajttal 1vargaildyko
Pácolt lazac tormahabbal rochlitzne
Káposztás halleves horvathnemagdi
Harcsapaprikás recept baggesz20
Ponty Orly-i módra 1vargaildyko
Karácsonyi puncsos kohlinka
Vad ételek
Zöldséges szarvasragu cseréptá horvathnemagdi
Szarvas ragu recept kovacs_zsoka
Fácán gesztenyés almával horvathnemagdi
Kevert linzer torta bubszi
Almás-gombás vadragu bulac57
fácán(pulyka)becsinált leves donaldduck
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Párolt fürj zöld körettel bubszi
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Lazacborda artois módon bubszi
Spagetti ajánló
Pizza sarkadykati
Thai spagetti recept gonda_katalin
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Fűszeres spagetti veronika74
Citromos makaróni recept baggesz20
Spagetti citromos csirkével horvathnemagdi
Bolognai spagetti suzymama
Zöldborsós spagetti bubszi
Bolognai szendvics recept baggesz20
Paella Costa Brava módra bubszi
Pizza receptek
Sütőporos lángos yaskane
Sajtos rúd vorosrozsa66
Csavart pizzás rúd recept gonda_katalin
Krumplikavalkád színesen horvathnemagdi
Pizza tekercs bubszi
Köményes vajas kifli recept baggesz20
Házi tészta paradicsomos-húsos raguval diétásan 1955viki
Zöldségkeverék sóban eltéve 4. bubszi
Pizzás csiga bubszi
Pizza Pan serpenyő migova
Hamburger receptek
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Házi hamburger recept jamborlulu
Házi hamburger grimilda
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
A szója kloppenburg
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Virslis kifli veronika74
Vegetáriánus hamburger moncsika77
x nagyuska
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU