Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
V betűs receptek
Vásárhelyi rakott rostélyos.

Hozzávalók: 80 dkg marhahús, só, törött bors, 8dkg zsír, 2 fej vöröshagyma, 50 dkg zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 dl tejföl, 1 kg burgonya, kakukkfű, 2 dl bor 1 kanál paradicsompüré.
Elkészítése: A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és kevés zsírban mindkét oldalát hirtelen megsütjük. A burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Tűzálló tálat megzsírozunk, aljára terítjük a burgonya felét, erre elosztjuk a hússzeleteket, rá a karikára vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, felülre a maradék burgonyát. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét, felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a bort, tejfölt és tálra öntjük. Keverés nélkül, két órán át, sütjük, közép - meleg sütőben.

Vásárhelyi szűzpecsenye

A szűzpecsenyéket lehártyázzuk, a leeső részeket eltávolítjuk. Vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük, és sóval bedörzsöljük. Felhevített zsírban minden oldalán elősütjük, majd lábosba áttesszük.
Zsírjában finomra vágott vöröshagymát pirítunk, vékony szeletekre vágott vegyes zöldséget, egész borsot teszünk hozzá, és együtt tovább pirítjuk. Meghintjük liszttel, és paradicsompürét elkeverve benne felengedjük csontalaplével. Fel-forralás után az elősütött szűzpecsenyékre öntjük a levet, és lefedve puhára pároljuk benne a húst. Ha a hús megpuhult, kivesszük a párolóléből. A levet tejföllel dúsítjuk, megszűrt citromlével ízesítjük, és kiforralás után finom szűrőn átszűrjük.
Tálaláskor: a szűzpecsenyét rézsútosan felszeleteljük, és előmelegített sültes-tálra helyezzük. Bevonjuk a mártással és meglocsoljuk hígított tejföllel. Külön köretes-tálba tett burgonyaropogóssal tálaljuk.

Vecsési gulyás

Zsírban megfonnyasztunk 1 fej finomra vágott vöröshagymát. Meghintjük piros paprikával, hozzáadunk 60 dkg kockára vágott marha-lábszárhúst. Sóval, 1 gerezd fokhagymával, köménymaggal ízesítjük, felengedjük vízzel, és majdnem puhára pároljuk a húst. Ekkor hozzáadunk 25 dkg egyszer átmosott savanyú-káposztát és felengedjük annyi vízzel, hogy az ellepje, bő levet kapjunk.
Az egészet puhára főzzük, és tálalás előtt tejfölözzük.

Vecsési káposztás bab

Hozzávalók: 15 dkg tarkabab, 30 dkg füstölt csülök, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 30 dkg savanyú káposzta, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, só
A tarkababot a felhasználás előtti napon beáztatjuk, majd a füstölt csülökkel együtt hideg vízbe feltesszük főni. A füstölt szalonnát apró kis kockákra vágjuk, és ropogósra sütjük, zsírjában megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, kevés pirospaprikával megszórjuk, és az egészet a fövő babhoz öntjük. Amikor a bab félig megpuhult hozzátesszük a savanyú káposztát és a karikára vágott füstölt kolbászt. Amikor e tartalmas egytálétel készre főtt, cserépedényekbe átmerjük, mindegyik tálka ételt gazdagon meglocsolunk tejföllel és a kis tálkákat a forró sütőbe téve, jól egybefőzzük.

Vecsési sertésborda.

Hozzávalók: 4 szelet sertésborda, 20 dkg lángolt kolbász, 60 dkg savanyú káposzta, 1 kiskanál paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma. 1 dl olaj, só, törött bors.
Elkészítése: A kivert, megsózott megborsozott bordaszeleteket kevés olajban hirtelen, szép pirosra sütjük. Kuktaedény aljára rakjuk, tetejét beborítjuk karikára vágott lángolt kolbásszal, melyre a savanyú káposztát terítjük. A pecsenyezsírban megpirítjuk egy kicsit a paradicsompürét, elkeverjük 1 kanál liszttel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, feleresztjük 1,5 dl vízzel és a káposztára öntjük. A kuktát lezárjuk, és a jelzéstől számított 15 percig főzzük.
Előmelegített tálra tesszük, és forrón tálaljuk.

Vecsési szelet

Sertésszeleteket jól kiverünk. Megsózzuk, törött borssal meghintjük. Közben savanyú-káposztát és savanyú-káposzta levelet egyszer átmosunk, 2 gerezd fokhagymát köménymaggal összezúzunk. A káposztát elkeverjük a fokhagymás köménnyel és 1 fej reszelt vöröshagymával, kis kockákra vágott szalonnával. A szeleteket megtöltjük az ízesített káposztával, és 1-1 káposztalevéllel együtt felgöngyöljük. Hústűvel vagy cérnával rögzítjük.
Lisztbe, tojásba és morzsába bundázzuk, forró zsiradékban 15 percig fedő alatt sütjük.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: visszamaradt zsiradékban, szűzpecsenyéket lehártyázzuk, leeső részeket, elősütött szűzpecsenyékre, levet tejföllel, szűzpecsenyét rézsútosan,

B betűs receptek
Bánáti mustkolbász Egy liter finomlisztet habarjunk fel jó édes főtt musttal, hogy csorgós híg legyen. Két liter mustot cserép lábasba tegyünk forrni, 25 deka czukrot, kevés szegfűszeget törve és fahéjat is tegyünk a must közé. A felhígított lisztet csendesen főzzük a must közé, s ha jól fő tegyünk még bele 12 deka finomra tört és szitált keményítőt. Ha jó sürűre megfőztük e pépet, folytonosan keverve, egy szál házi cérnára fűzzünk fel sűrűn cikkekbe hagyott diót, vagy mandulát. Ezt a mandulás cérnát ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bakonyi sertésborda 1. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet, egy nagy fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, egy evőkanál paradicsompüré, egy zöldpaprika, 2 dl tejföl, kávéskanál liszt, só, egy evőkanál pirospaprika, két evőkanál zsír. A zsírban, fedő alatt megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük a paprikával, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. Mellédobjuk a zöldpaprikát, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, nagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói apró pecsenye 2. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet vagy combszelet, 75 dkg burgonya, két evőkanál zsír, bőven olaj, só, törött bors, majoránna, egy húsleveskocka, kávéskanál pirospaprika. A húst laskára vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha már szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben feloldjuk a leveskockát, a húsra öntjük, és lefedve jó puhára pároljuk. Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Busa, amúr receptek
Amur csőben sütve Hozzávalók: 8 szelet hal (80-90 deka) 4 deka zsír vagy olaj 2 teáskanál só 2 deci tejföl 1 egész tojás 10 deka óvári sajt 2 deka vaj 1 citrom 5 deka liszt Elkészítés: A halszeleteket sózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés zsíron mindkét oldalán megsütjük, majd tűzálló edénybe tesszük. Tejfölt, az egész tojást, 7 dkg reszelt óvári sajtot, kevés sóval összekeverünk, majd a halra öntjük. Tetejére szórjuk a ...
aprochef aprochef
Cs betűs receptek
Csongrádi apró-hús Hozzávalók: 50 dkg sovány sertéshús (comb), 2 fej vöröshagyma, 80 dkg burgonya, 10 dkg zsír, só, egy csomó petrezselyemzöld. A sovány sertéshúst előbb vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk. A két fej vöröshagymát karikára vágjuk, majd 4 dkg zsírban előbb a húst, majd hozzátéve a hagymát megsütjük. Egy másik lábosban megforrósítjuk a 6 dkg zsírt, és a héjában főtt, meghámozott burgonyát karikára vágva beleforgatjuk. Kissé lepirítjuk, megszórjuk vágott ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Cs betűs receptek
Csongrádi lepény 30 dkg lisztet 15 dkg zsírral, 1 cs. V.-sütőporral, 2 tojás sárgájával, és kanálnyi tejjel eldolgozunk, és zsírozott tepsi aljára téve, egyenletesen elnyomkodunk. A tésztára az alábbi vaníliás tejfeles réteget kenjük: 12 dkg lisztet 3 tojással, 4 dl tejföllel, 15 dkg cukorral, 1/2 cs. V.-vanilin-cukorral elkeverünk. Sütés előtt tejes tojással megkenjük, és 10 dkg mazsolával megszórjuk. Forró sütőben jól megsütjük. Tálaláskor vanilin-cukorral bőven hintjük. Csongrádi ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
G betűs receptek
Gávai gömböc krumpli Hozzávalók: (4 adag): s. gyomor - 1 db, burgonya - 2 kg, tepertő - 0,50 kg, bors - 0,01 kg, v. hagyma - 0,05 kg, paprika - 0,005 kg, zsír - 0,15 kg, majoránna - 0,001 kg, aludttej (joghurt, kefir) - 0,8 kg A megtisztított s. gömböcöt, kockára vágott nyers burgonyával, tepertővel, borssal, sóval, majoránnával ízesítve megtöltjük, majd jó szorosan bevarrjuk. Két óra hosszáig főzzük készre. Utána lezsírozzuk, és forró sütőben ropogós pirosra sütjük, végül ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
G betűs receptek
Gödöllői rakott oldalas Hozzávalók: 80 dkg oldalas, 1 kg burgonya, 8 db tojás, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 10 dkg trappista sajt, 4 evőkanál olaj, só, őrölt bors. A megmosott, 8 darabra vágott, megsózott oldalast az olajon süssük pirosra a fokhagymával, majd egy kevés vízzel pároljuk puhára. A megtisztított, felszeletelt burgonyát terítsük a tepsi aljára, fedjük be a vöröshagymaszeletekkel, a zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk és öntsük le a sajtos tejföllel. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Hagymás burgonya saláta recept jamborlulu
Epres, túrós piskóta tekercs boci mintával katimamiii
Tejszínes málnatorta klerierzsi
Almás pite 8. bubszi
Tejszínes karácsonyi csokoládé bubszi
Húsvéti foszlós kalács anci-ani
Mozart kuglóf bubszi
egy kis nasi? biharijudit
Krumplitorta - lisztmentes bkisseva
Recept jjanosne
Szárnyas receptek
szerecsendió ibolya58
Étvágygerjesztő falatkák ( 4-recept) suzymama
Szüreti dínom-dánom suzymama
Legényfogó leves koszegimarika
Csülök receptek vg999
Karácsonyi rakott pulykaérmék cilamami
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Gyümölcsös csirke tundihugi
Fokhagymás Csirke 1vargaildyko
Ízőrzők –Egerszalók̵ horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Szász sülthúsleves bubszi
B receptek horvathnemagdi
Mézes részeges-körtével bajuszpapi
Így készítsd el a húslevest grimilda
Péter falunapi pörköltje (Vegyes pörkölt májjal és gombával) bkisseva
Marhahúsleves............. ...... mailona
Pusztapörkölt recept boszorlany
Vinaigrette-mártás bubszi
Török lepény darálthússal bubszi
Tésztatáska céklával horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Kolozsvári rakott káposzta grimilda
Kolozsvári rakott káposzta evavicus
Hidegtálak horvathnemagdi
kalotaszegi savanyúleves ibolya58
Paprikás sertésszelet veronika74
4 különböző töltelékkel ellátott töltött húst. reifregina
H.Kohut Katalin: Tavaszi karalábé csoda katalinkohut
Csiki sertéstokány recept gonda_katalin
Bakonyi sertéstokány faciendum
Alföldi töltött káposzta 2. petofihsandor
Halból készült ételek
Tejszínes halgombócleves ujjozsef
Lazac rákszószban rochlitzne
Fajszi halászlé (egyszerű módo bubszi
Tűzdelt ponty bubszi
Marinírozott ponty bubszi
Tiszai halászlé 1. (szegedi) bubszi
D betűs receptek horvathnemagdi
Harcsa klerierzsi
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Szegedi halászlé 1. bubszi
Vad ételek
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Fácán raguleves recept baggesz20
Sült fácán körtemártással klerierzsi
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Fácánpaprikás bubszi
Szarvas ragu recept kovacs_zsoka
Vacsora csata recept! jjanosne
Pikáns vörösboros nyúlpörkölt horvathnemagdi
Szarvas-bélszín borjúszűzzel t bubszi
Receptek horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Sprotnis spagetti horvathnemagdi
Kohut Katalin: Diétás milánói spagetti kohlinka
Bakonyi húsgombóc horvathnemagdi
Olasz spagettisaláta bubszi
Dél-olasz rakott tészta. bubszi
Krémsajtos bolognai recept kovacs_zsoka
Sült-főtt spagetti bubszi
Fokhagymás-gombás spagetti RTL korall44
Telyszines csirke! kovacsborbala
Rakott Bolognai klerierzsi
Pizza receptek
Pizza (tejfölös, sonkás-gombás horvathnemagdi
Combos pizza horvathnemagdi
Ananászos pizza recept baggesz20
Burgonyás Pizza Tészta 1vargaildyko
Pizzás csiga recept kovacs_zsoka
Asztalon sült pizza horvathnemagdi
pizzás muffin ! ibolya58
Pizza-tészta, I. bubszi
Pizzamártás recept kovacs_zsoka
Pizza-egyszerűen horvathnemagdi
Hamburger receptek
Hamburger horvathnemagdi
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Sajtos hamburger bubszi
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Hamburger baratnu
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Sajtburger veronika74
Hamburger horvathnemagdi
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU