Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
V betűs receptek
Vásárhelyi rakott rostélyos.

Hozzávalók: 80 dkg marhahús, só, törött bors, 8dkg zsír, 2 fej vöröshagyma, 50 dkg zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 dl tejföl, 1 kg burgonya, kakukkfű, 2 dl bor 1 kanál paradicsompüré.
Elkészítése: A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és kevés zsírban mindkét oldalát hirtelen megsütjük. A burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Tűzálló tálat megzsírozunk, aljára terítjük a burgonya felét, erre elosztjuk a hússzeleteket, rá a karikára vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, felülre a maradék burgonyát. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét, felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a bort, tejfölt és tálra öntjük. Keverés nélkül, két órán át, sütjük, közép - meleg sütőben.

Vásárhelyi szűzpecsenye

A szűzpecsenyéket lehártyázzuk, a leeső részeket eltávolítjuk. Vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük, és sóval bedörzsöljük. Felhevített zsírban minden oldalán elősütjük, majd lábosba áttesszük.
Zsírjában finomra vágott vöröshagymát pirítunk, vékony szeletekre vágott vegyes zöldséget, egész borsot teszünk hozzá, és együtt tovább pirítjuk. Meghintjük liszttel, és paradicsompürét elkeverve benne felengedjük csontalaplével. Fel-forralás után az elősütött szűzpecsenyékre öntjük a levet, és lefedve puhára pároljuk benne a húst. Ha a hús megpuhult, kivesszük a párolóléből. A levet tejföllel dúsítjuk, megszűrt citromlével ízesítjük, és kiforralás után finom szűrőn átszűrjük.
Tálaláskor: a szűzpecsenyét rézsútosan felszeleteljük, és előmelegített sültes-tálra helyezzük. Bevonjuk a mártással és meglocsoljuk hígított tejföllel. Külön köretes-tálba tett burgonyaropogóssal tálaljuk.

Vecsési gulyás

Zsírban megfonnyasztunk 1 fej finomra vágott vöröshagymát. Meghintjük piros paprikával, hozzáadunk 60 dkg kockára vágott marha-lábszárhúst. Sóval, 1 gerezd fokhagymával, köménymaggal ízesítjük, felengedjük vízzel, és majdnem puhára pároljuk a húst. Ekkor hozzáadunk 25 dkg egyszer átmosott savanyú-káposztát és felengedjük annyi vízzel, hogy az ellepje, bő levet kapjunk.
Az egészet puhára főzzük, és tálalás előtt tejfölözzük.

Vecsési káposztás bab

Hozzávalók: 15 dkg tarkabab, 30 dkg füstölt csülök, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 30 dkg savanyú káposzta, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, só
A tarkababot a felhasználás előtti napon beáztatjuk, majd a füstölt csülökkel együtt hideg vízbe feltesszük főni. A füstölt szalonnát apró kis kockákra vágjuk, és ropogósra sütjük, zsírjában megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, kevés pirospaprikával megszórjuk, és az egészet a fövő babhoz öntjük. Amikor a bab félig megpuhult hozzátesszük a savanyú káposztát és a karikára vágott füstölt kolbászt. Amikor e tartalmas egytálétel készre főtt, cserépedényekbe átmerjük, mindegyik tálka ételt gazdagon meglocsolunk tejföllel és a kis tálkákat a forró sütőbe téve, jól egybefőzzük.

Vecsési sertésborda.

Hozzávalók: 4 szelet sertésborda, 20 dkg lángolt kolbász, 60 dkg savanyú káposzta, 1 kiskanál paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma. 1 dl olaj, só, törött bors.
Elkészítése: A kivert, megsózott megborsozott bordaszeleteket kevés olajban hirtelen, szép pirosra sütjük. Kuktaedény aljára rakjuk, tetejét beborítjuk karikára vágott lángolt kolbásszal, melyre a savanyú káposztát terítjük. A pecsenyezsírban megpirítjuk egy kicsit a paradicsompürét, elkeverjük 1 kanál liszttel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, feleresztjük 1,5 dl vízzel és a káposztára öntjük. A kuktát lezárjuk, és a jelzéstől számított 15 percig főzzük.
Előmelegített tálra tesszük, és forrón tálaljuk.

Vecsési szelet

Sertésszeleteket jól kiverünk. Megsózzuk, törött borssal meghintjük. Közben savanyú-káposztát és savanyú-káposzta levelet egyszer átmosunk, 2 gerezd fokhagymát köménymaggal összezúzunk. A káposztát elkeverjük a fokhagymás köménnyel és 1 fej reszelt vöröshagymával, kis kockákra vágott szalonnával. A szeleteket megtöltjük az ízesített káposztával, és 1-1 káposztalevéllel együtt felgöngyöljük. Hústűvel vagy cérnával rögzítjük.
Lisztbe, tojásba és morzsába bundázzuk, forró zsiradékban 15 percig fedő alatt sütjük.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: visszamaradt zsiradékban, szűzpecsenyéket lehártyázzuk, leeső részeket, elősütött szűzpecsenyékre, levet tejföllel, szűzpecsenyét rézsútosan,

B betűs receptek
Bánáti mustkolbász Egy liter finomlisztet habarjunk fel jó édes főtt musttal, hogy csorgós híg legyen. Két liter mustot cserép lábasba tegyünk forrni, 25 deka czukrot, kevés szegfűszeget törve és fahéjat is tegyünk a must közé. A felhígított lisztet csendesen főzzük a must közé, s ha jól fő tegyünk még bele 12 deka finomra tört és szitált keményítőt. Ha jó sürűre megfőztük e pépet, folytonosan keverve, egy szál házi cérnára fűzzünk fel sűrűn cikkekbe hagyott diót, vagy mandulát. Ezt a mandulás cérnát ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bakonyi sertésborda 1. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet, egy nagy fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, egy evőkanál paradicsompüré, egy zöldpaprika, 2 dl tejföl, kávéskanál liszt, só, egy evőkanál pirospaprika, két evőkanál zsír. A zsírban, fedő alatt megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük a paprikával, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. Mellédobjuk a zöldpaprikát, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, nagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói apró pecsenye 2. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet vagy combszelet, 75 dkg burgonya, két evőkanál zsír, bőven olaj, só, törött bors, majoránna, egy húsleveskocka, kávéskanál pirospaprika. A húst laskára vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha már szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben feloldjuk a leveskockát, a húsra öntjük, és lefedve jó puhára pároljuk. Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Busa, amúr receptek
Amur csőben sütve Hozzávalók: 8 szelet hal (80-90 deka) 4 deka zsír vagy olaj 2 teáskanál só 2 deci tejföl 1 egész tojás 10 deka óvári sajt 2 deka vaj 1 citrom 5 deka liszt Elkészítés: A halszeleteket sózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés zsíron mindkét oldalán megsütjük, majd tűzálló edénybe tesszük. Tejfölt, az egész tojást, 7 dkg reszelt óvári sajtot, kevés sóval összekeverünk, majd a halra öntjük. Tetejére szórjuk a ...
aprochef aprochef
Cs betűs receptek
Csongrádi apró-hús Hozzávalók: 50 dkg sovány sertéshús (comb), 2 fej vöröshagyma, 80 dkg burgonya, 10 dkg zsír, só, egy csomó petrezselyemzöld. A sovány sertéshúst előbb vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk. A két fej vöröshagymát karikára vágjuk, majd 4 dkg zsírban előbb a húst, majd hozzátéve a hagymát megsütjük. Egy másik lábosban megforrósítjuk a 6 dkg zsírt, és a héjában főtt, meghámozott burgonyát karikára vágva beleforgatjuk. Kissé lepirítjuk, megszórjuk vágott ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Cs betűs receptek
Csongrádi lepény 30 dkg lisztet 15 dkg zsírral, 1 cs. V.-sütőporral, 2 tojás sárgájával, és kanálnyi tejjel eldolgozunk, és zsírozott tepsi aljára téve, egyenletesen elnyomkodunk. A tésztára az alábbi vaníliás tejfeles réteget kenjük: 12 dkg lisztet 3 tojással, 4 dl tejföllel, 15 dkg cukorral, 1/2 cs. V.-vanilin-cukorral elkeverünk. Sütés előtt tejes tojással megkenjük, és 10 dkg mazsolával megszórjuk. Forró sütőben jól megsütjük. Tálaláskor vanilin-cukorral bőven hintjük. Csongrádi ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
G betűs receptek
Gávai gömböc krumpli Hozzávalók: (4 adag): s. gyomor - 1 db, burgonya - 2 kg, tepertő - 0,50 kg, bors - 0,01 kg, v. hagyma - 0,05 kg, paprika - 0,005 kg, zsír - 0,15 kg, majoránna - 0,001 kg, aludttej (joghurt, kefir) - 0,8 kg A megtisztított s. gömböcöt, kockára vágott nyers burgonyával, tepertővel, borssal, sóval, majoránnával ízesítve megtöltjük, majd jó szorosan bevarrjuk. Két óra hosszáig főzzük készre. Utána lezsírozzuk, és forró sütőben ropogós pirosra sütjük, végül ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
G betűs receptek
Gödöllői rakott oldalas Hozzávalók: 80 dkg oldalas, 1 kg burgonya, 8 db tojás, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 10 dkg trappista sajt, 4 evőkanál olaj, só, őrölt bors. A megmosott, 8 darabra vágott, megsózott oldalast az olajon süssük pirosra a fokhagymával, majd egy kevés vízzel pároljuk puhára. A megtisztított, felszeletelt burgonyát terítsük a tepsi aljára, fedjük be a vöröshagymaszeletekkel, a zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk és öntsük le a sajtos tejföllel. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Mozart golyó bubszi
tejszelet telegdi50
Bohémia kocka klementinagidro
Hamis barackok horvathnemagdi
Epres sajtkrémtorta rochlitzne
Omlós almás rauchne02
Zabpelyhes sajtos rudak bkisseva
Babapiskótás tésztába töltött bubszi
Csokis-meggyes kocka horvathnemagdi
Rózsaszín szalakális krémes tundihugi
Szárnyas receptek
csirkemell őzgerinc formában quacline
Turbó-diéta gyümölccsel kissmama
*UPDATE* Hortobágyi húsos palacsinta 1vargaildyko
Marhasültes saláta 1vargaildyko
Répás csirkeragu recept boszorlany
Makói csirke bubszi
Zöldcurrys csirkeleves korall44
Töltött csirkemell köröm krumplival és sült sárgarépával rec jamborlulu
Receptek horvathnemagdi
Gesztenyekrém-leves veronika74
Marhából készült ételek
Ínyenc szeletek horvathnemagdi
Palacsinták aprochef
B receptek horvathnemagdi
Musttal, borral bulac57
Kolozsvári gulyás bubszi
B receptek horvathnemagdi
Buzsáki Tányéros 1vargaildyko
Gulyásleves bubszi
B receptek horvathnemagdi
Fejtettbab-gulyás 1vargaildyko
Sertésből készült ételek
bigos ! ibolya58
Chilis sertéscsíkok bubszi
Húsvéti töltött dagadó horvathnemagdi
csurgói szelet ! ibolya58
Orosz hússaláta bubszi
Töltött káposzta rómaiban suzymama43
Bácskai gombócleves 1vargaildyko
Sertésborda májjal és erdei go bubszi
vajdasági húsgombócleves ibolya58
Chilis bab recept kovacs_zsoka
Halból készült ételek
Halételek jozsef_olah_9843
Füstölt lazac+cukkinis tócsni veronika74
Bográcsozzunk mi is! horvathnemagdi
Ma fogom megcsinálni . . . sarkadykati
Langyos brokkolisaláta füstölt bubszi
Amur, busa roston bubszi
Receptek horvathnemagdi
Lazacfilé fokhagyma mártással recept kovacs_zsoka
Grillezett lazac kapribogyóval veronika74
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Vad ételek
Magyar gasztronómia grimilda
Fácán savanyú káposztával rochlitzne
Itt van az ideje sarkadykati
Lazacborda artois módon bubszi
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről) yaskane
Fácán rizzsel, bácskai módra bubszi
Borsikafű nnpapszi
Ízőrzők – Érsekcsanád horvathnemagdi
Ízőrzők – Magyaregregy horvathnemagdi
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Spagetti ajánló
Tejszínes-cukkinis tészta horvathnemagdi
Császárspagetti receptje: ujjozsef
Tejszínes-gombás tészta bubszi
Spagetti bolognai mártással 2. bubszi
Tonhalas spagetti 1vargaildyko
Abruzzói mártás bubszi
Babos tészta recept baggesz20
Csípős spagetti bulac57
Mézes-mustáros csirke recept kovacs_zsoka
Nápolyi húsgombóc bubszi
Pizza receptek
Hawai pizza házilag recept kovacs_zsoka
Pizzás táska 1vargaildyko
Pizzás tekergők nnpapszi
Aphrodité eledele relisisi
Pizza!Ahogyan a futár sosem... veronika74
Fűszerkeverékek/házilag suzymama
pizzás muffin ! ibolya58
Kapros-túrós lepény horvathnemagdi
Zöldséges pizza bulac57
pizza jutka31
Hamburger receptek
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Házi hamburger veronika74
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Hamburger baratnu
Ma itt jártam: sarkadykati
Virslis kifli veronika74
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Hamburger baratnu
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU