Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
V betűs receptek
Vásárhelyi rakott rostélyos.

Hozzávalók: 80 dkg marhahús, só, törött bors, 8dkg zsír, 2 fej vöröshagyma, 50 dkg zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 dl tejföl, 1 kg burgonya, kakukkfű, 2 dl bor 1 kanál paradicsompüré.
Elkészítése: A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és kevés zsírban mindkét oldalát hirtelen megsütjük. A burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Tűzálló tálat megzsírozunk, aljára terítjük a burgonya felét, erre elosztjuk a hússzeleteket, rá a karikára vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, felülre a maradék burgonyát. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét, felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a bort, tejfölt és tálra öntjük. Keverés nélkül, két órán át, sütjük, közép - meleg sütőben.

Vásárhelyi szűzpecsenye

A szűzpecsenyéket lehártyázzuk, a leeső részeket eltávolítjuk. Vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük, és sóval bedörzsöljük. Felhevített zsírban minden oldalán elősütjük, majd lábosba áttesszük.
Zsírjában finomra vágott vöröshagymát pirítunk, vékony szeletekre vágott vegyes zöldséget, egész borsot teszünk hozzá, és együtt tovább pirítjuk. Meghintjük liszttel, és paradicsompürét elkeverve benne felengedjük csontalaplével. Fel-forralás után az elősütött szűzpecsenyékre öntjük a levet, és lefedve puhára pároljuk benne a húst. Ha a hús megpuhult, kivesszük a párolóléből. A levet tejföllel dúsítjuk, megszűrt citromlével ízesítjük, és kiforralás után finom szűrőn átszűrjük.
Tálaláskor: a szűzpecsenyét rézsútosan felszeleteljük, és előmelegített sültes-tálra helyezzük. Bevonjuk a mártással és meglocsoljuk hígított tejföllel. Külön köretes-tálba tett burgonyaropogóssal tálaljuk.

Vecsési gulyás

Zsírban megfonnyasztunk 1 fej finomra vágott vöröshagymát. Meghintjük piros paprikával, hozzáadunk 60 dkg kockára vágott marha-lábszárhúst. Sóval, 1 gerezd fokhagymával, köménymaggal ízesítjük, felengedjük vízzel, és majdnem puhára pároljuk a húst. Ekkor hozzáadunk 25 dkg egyszer átmosott savanyú-káposztát és felengedjük annyi vízzel, hogy az ellepje, bő levet kapjunk.
Az egészet puhára főzzük, és tálalás előtt tejfölözzük.

Vecsési káposztás bab

Hozzávalók: 15 dkg tarkabab, 30 dkg füstölt csülök, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 30 dkg savanyú káposzta, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, só
A tarkababot a felhasználás előtti napon beáztatjuk, majd a füstölt csülökkel együtt hideg vízbe feltesszük főni. A füstölt szalonnát apró kis kockákra vágjuk, és ropogósra sütjük, zsírjában megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, kevés pirospaprikával megszórjuk, és az egészet a fövő babhoz öntjük. Amikor a bab félig megpuhult hozzátesszük a savanyú káposztát és a karikára vágott füstölt kolbászt. Amikor e tartalmas egytálétel készre főtt, cserépedényekbe átmerjük, mindegyik tálka ételt gazdagon meglocsolunk tejföllel és a kis tálkákat a forró sütőbe téve, jól egybefőzzük.

Vecsési sertésborda.

Hozzávalók: 4 szelet sertésborda, 20 dkg lángolt kolbász, 60 dkg savanyú káposzta, 1 kiskanál paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma. 1 dl olaj, só, törött bors.
Elkészítése: A kivert, megsózott megborsozott bordaszeleteket kevés olajban hirtelen, szép pirosra sütjük. Kuktaedény aljára rakjuk, tetejét beborítjuk karikára vágott lángolt kolbásszal, melyre a savanyú káposztát terítjük. A pecsenyezsírban megpirítjuk egy kicsit a paradicsompürét, elkeverjük 1 kanál liszttel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, feleresztjük 1,5 dl vízzel és a káposztára öntjük. A kuktát lezárjuk, és a jelzéstől számított 15 percig főzzük.
Előmelegített tálra tesszük, és forrón tálaljuk.

Vecsési szelet

Sertésszeleteket jól kiverünk. Megsózzuk, törött borssal meghintjük. Közben savanyú-káposztát és savanyú-káposzta levelet egyszer átmosunk, 2 gerezd fokhagymát köménymaggal összezúzunk. A káposztát elkeverjük a fokhagymás köménnyel és 1 fej reszelt vöröshagymával, kis kockákra vágott szalonnával. A szeleteket megtöltjük az ízesített káposztával, és 1-1 káposztalevéllel együtt felgöngyöljük. Hústűvel vagy cérnával rögzítjük.
Lisztbe, tojásba és morzsába bundázzuk, forró zsiradékban 15 percig fedő alatt sütjük.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: visszamaradt zsiradékban, szűzpecsenyéket lehártyázzuk, leeső részeket, elősütött szűzpecsenyékre, levet tejföllel, szűzpecsenyét rézsútosan,

B betűs receptek
Bakonyi sertésborda 1. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet, egy nagy fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, egy evőkanál paradicsompüré, egy zöldpaprika, 2 dl tejföl, kávéskanál liszt, só, egy evőkanál pirospaprika, két evőkanál zsír. A zsírban, fedő alatt megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük a paprikával, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. Mellédobjuk a zöldpaprikát, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, nagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói apró pecsenye 2. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet vagy combszelet, 75 dkg burgonya, két evőkanál zsír, bőven olaj, só, törött bors, majoránna, egy húsleveskocka, kávéskanál pirospaprika. A húst laskára vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha már szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben feloldjuk a leveskockát, a húsra öntjük, és lefedve jó puhára pároljuk. Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bánáti mustkolbász Egy liter finomlisztet habarjunk fel jó édes főtt musttal, hogy csorgós híg legyen. Két liter mustot cserép lábasba tegyünk forrni, 25 deka czukrot, kevés szegfűszeget törve és fahéjat is tegyünk a must közé. A felhígított lisztet csendesen főzzük a must közé, s ha jól fő tegyünk még bele 12 deka finomra tört és szitált keményítőt. Ha jó sürűre megfőztük e pépet, folytonosan keverve, egy szál házi cérnára fűzzünk fel sűrűn cikkekbe hagyott diót, vagy mandulát. Ezt a mandulás cérnát ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Busa, amúr receptek
Amur csőben sütve Hozzávalók: 8 szelet hal (80-90 deka) 4 deka zsír vagy olaj 2 teáskanál só 2 deci tejföl 1 egész tojás 10 deka óvári sajt 2 deka vaj 1 citrom 5 deka liszt Elkészítés: A halszeleteket sózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés zsíron mindkét oldalán megsütjük, majd tűzálló edénybe tesszük. Tejfölt, az egész tojást, 7 dkg reszelt óvári sajtot, kevés sóval összekeverünk, majd a halra öntjük. Tetejére szórjuk a ...
aprochef aprochef
Cs betűs receptek
Csongrádi apró-hús Hozzávalók: 50 dkg sovány sertéshús (comb), 2 fej vöröshagyma, 80 dkg burgonya, 10 dkg zsír, só, egy csomó petrezselyemzöld. A sovány sertéshúst előbb vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk. A két fej vöröshagymát karikára vágjuk, majd 4 dkg zsírban előbb a húst, majd hozzátéve a hagymát megsütjük. Egy másik lábosban megforrósítjuk a 6 dkg zsírt, és a héjában főtt, meghámozott burgonyát karikára vágva beleforgatjuk. Kissé lepirítjuk, megszórjuk vágott ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Cs betűs receptek
Csongrádi lepény 30 dkg lisztet 15 dkg zsírral, 1 cs. V.-sütőporral, 2 tojás sárgájával, és kanálnyi tejjel eldolgozunk, és zsírozott tepsi aljára téve, egyenletesen elnyomkodunk. A tésztára az alábbi vaníliás tejfeles réteget kenjük: 12 dkg lisztet 3 tojással, 4 dl tejföllel, 15 dkg cukorral, 1/2 cs. V.-vanilin-cukorral elkeverünk. Sütés előtt tejes tojással megkenjük, és 10 dkg mazsolával megszórjuk. Forró sütőben jól megsütjük. Tálaláskor vanilin-cukorral bőven hintjük. Csongrádi ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
G betűs receptek
Gödöllői rakott oldalas Hozzávalók: 80 dkg oldalas, 1 kg burgonya, 8 db tojás, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 10 dkg trappista sajt, 4 evőkanál olaj, só, őrölt bors. A megmosott, 8 darabra vágott, megsózott oldalast az olajon süssük pirosra a fokhagymával, majd egy kevés vízzel pároljuk puhára. A megtisztított, felszeletelt burgonyát terítsük a tepsi aljára, fedjük be a vöröshagymaszeletekkel, a zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk és öntsük le a sajtos tejföllel. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
G betűs receptek
Gávai gömböc krumpli Hozzávalók: (4 adag): s. gyomor - 1 db, burgonya - 2 kg, tepertő - 0,50 kg, bors - 0,01 kg, v. hagyma - 0,05 kg, paprika - 0,005 kg, zsír - 0,15 kg, majoránna - 0,001 kg, aludttej (joghurt, kefir) - 0,8 kg A megtisztított s. gömböcöt, kockára vágott nyers burgonyával, tepertővel, borssal, sóval, majoránnával ízesítve megtöltjük, majd jó szorosan bevarrjuk. Két óra hosszáig főzzük készre. Utána lezsírozzuk, és forró sütőben ropogós pirosra sütjük, végül ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Habkönnyű cseresznyés pite janna53
Málnás Raffaello-torta bubszi
Mákos pite recept gonda_katalin
Sütés nélkül...... eva0817
Rigó Jancsi: szerelemből horvathnemagdi
Pozsonyi kifli és diós, mákos bubszi
Üdítős szelet bubszi
Majonézes burgonya - Frank mód bubszi
Epres lizerkosár baratnu
Húsvéti kalács yaskane
Szárnyas receptek
Tavaszi csirke körtével bubszi
Zöldséges-tepsis csirke horvathnemagdi
A tökéletes kocsonya – recept szelidszeder
Csirkés saláta bubszi
Márton napja agnia
Csirkehúsos saláta bubszi
DIÓS tyúkLEVES bubszi
Fokhagymás krémsajttal töltött csirkemell suzymama
Bazsalikomos csirkemell....... szisszy83
Gombás-velős kakashere pörkölt klerierzsi
Marhából készült ételek
Töltött saláta tundihugi
bigos ! ibolya58
Szabolcsi rakott felsál bubszi
Bolognai lasagne bazsalikommal recept baggesz20
marhahúsos leves ibolya58
Matrózhús bubszi
Receptek horvathnemagdi
Burgonyás rakott zöldbab recept jamborlulu
Farkapörkölt margoka59
Kínai ételek, kínai konyha: A majus55
Sertésből készült ételek
Kínai sertéscsíkok bubszi
Recept jjanosne
Laktató egytálételek a családnak: 7 szuper recepttel tinka1951
Könnyen elkészíthető horvathnemagdi
Tátrai batyu bubszi
Tepsis gyros margitanya
Pelmenyi - szibériai gombócok recept jamborlulu
Prágai sonkás szelet bulac57
Rácsos fasírtlepény klerierzsi
Paradicsomos húsgombóc recept jamborlulu
Halból készült ételek
Kapros pisztráng jozsef_olah_9843
Fokhagymás hal bubszi
Balatoni halászlé 2. bubszi
kolostori halgyuvecs ! ibolya58
Lazac-steak salátával migova
Bajai halászlé 2. bubszi
Zsályás ponty pestós makarónival recept jamborlulu
Lazacos tekercs suzymama
Vacsora csata jjanosne
Sajtos sült lazac ujjozsef
Vad ételek
Pacal Bíró Géza módra bubszi
Bakonyi fácán recept baggesz20
Egyszerű egytálételek kezdőknek tinka1951
Torták kloppenburg
Zöldséges szarvasragu cseréptá horvathnemagdi
Őzcomb gersliropogóssal 1vargaildyko
Gombás szarvas-steak veronika74
Szüreti szarvaspörkölt szőlőve maroka
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
Lazacborda artois módon bubszi
Spagetti ajánló
Brokkolis tészta sonkával recept baggesz20
Félórás peceptek horvathnemagdi
A tökéletes bolognai spagetti grimilda
Spagetti bolognai mártással 2. bubszi
orsótészta grimilda
Bakonyi szelet evus59
A szénégető hala zöldségekkel recept jamborlulu
Húsos, rakott spagetti janoselek
Spagetti szalonnás bulac57
Brokkolibéka recept jamborlulu
Pizza receptek
Pizza sonkával recept gonda_katalin
Pizzás táska 1vargaildyko
Pizza szósz házilag, ennél ízletesebbet éttermekben sem talá suzymama
Szardíniás pizza recept baggesz20
Sonkás pizza recept jamborlulu
Pizza sükösdiesen ujjozsef
Mai menü dundulino
Villámgyors fogások a rohanós hétköznapokra – 7 fél ór tinka1951
Házi Pizza recept kovacs_zsoka
Pizza-szendvics bubszi
Hamburger receptek
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Házi hamburger recept baggesz20
Hamburger baratnu
Hamburger zsemle vagikriszti
Hamburger zsemle recept baggesz20
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Hamburger zsemle recept toth_beata
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU