Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Gy betűs receptek
Gyomai busaleves (Korhely busaleves)

Hozzávalók: 80 dkg szálkamentes busafilé, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér és zöldje, 2 dl tejföl, fűszerek: só, bors, Delikát 8, 4-5 db babérlevél, citrom
Elkészítés: A busafilét 3x3 centiméteres darabokra vágva, só, bors, delikát hozzáadásával fűszerezzük és 20 percig állni, hagyjuk. Közben 2 liter vízhez a répát, gyökeret, babérlevelet hozzáadjuk, és 10 percig főzzük. Ezután a fűszerezett halat beletesszük és 15-20 percig tovább, főzzük. Közben 2-3 szelet citromkarikával és sóval ízesítjük. A kész, ételt tejföllel behabarva fölforraljuk. Tálalás előtt zöldség-zölddel díszítjük.

Gyomai busatekercs (Tavaszi töltött haltekercs busából, gombamártással)

Hozzávalók: 40 dkg busa lé, 20 dkg főtt busahús, 20 dkg gomba, 1 szól sárgarépa, 1 db zöldpaprika, étolaj, fűszerek: só bors, Delikát 8
Elkészítés: A töltelékhez a főtt busahúst, a főtt sárgarépát, 10 dekányi főtt gombát, a darabolt zöldpaprikát, ízlé-szerinti sóval, borssal, delikáttal összekavarjuk és 20 percig állni, hagyjuk.
A sóval, borssal, delikáttal előfűszerezett busafilét feldaraboljuk akkorára, hogy a belehelyezett tölteléket elfedje. A haltekercseket alufóliára helyezzük és betekerjük úgy, hogy a főzés közben ne essen szét. A kész tekercseket a főtt halhúslével leöntjük, és 20 percig főzzük. (Ha a lé már nem lenne elég, azt pótoljuk.) Ezután a levet leszűrjük, s a főtt haltekercseket mindaddig a fóliában hagyjuk, míg a mártást el nem készítjük.
A mártáshoz a leszűrt levet a megmaradt földarabolt gombával és sóval, fehér-borssal ízesítve főzzük 15-20 percig, majd rántással sűrítjük, és zöldség-zölddel díszítjük. A fóliából kibontott tekercseket a mártással leöntve tálaljuk.
Gyomai halhúsos palacsinta rántva

(Palacsintába töltött busa rántva)

Hozzávalók: 40 dkg főtt busahús, szálkamentes 10 dkg gomba, 1 szál sárgarépa, 1 db zöldpaprika, fűszerek. só fehér-bors, Delikát 8
A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, étolaj
Az elkészítés módja: Palacsintát készítünk cukor nélkül. A töltelékhez a főtt halhúst, a főtt sárgarépát, a főtt gombát, a darabolt zöldpaprikát sóval, fehérborssal, delikáttal ízesítve összekavarjuk és 20 percig állni, hagyjuk. A kétfelé vágott palacsintába belehelyezzük a tölteléket és összehajtjuk úgy, hogy a palacsinta teljesen elfedje a tölteléket.
A töltött palacsintákat panírozzuk és kirántjuk. A kirántott palacsintákat gombamártással tálaljuk.
Győri almás túrótorta
Hozzávalók: 50 dkg félzsíros tehéntúró, 8 dkg margarin, 4 db savanykás alma, 1 zacskó vanília ízű pudingpor, 12-15 dkg kristálycukor, 3 evőkanál búzadara, 5 dkg mazsola, 1 dl tejföl, 3 egész tojás, 2 evőkanál sárgabaracklekvár, fél citrom leve és reszelt héja, csipetnyi só, 1 zacskó vaníliás cukor, a forma kenéséhez 2 dkg vaj és 1 evőkanál búzadara.
A tojásokat habosra verem, utána a következő sorrendben keverem bele a hozzávalókat: cukor, tehéntúró, búzadara, tejföl, sárgabaracklekvár, só, reszelt citromhéj, citromlé, vaníliás cukor, pudingpor, a megtisztított és lereszelt alma, mazsola, végül az olvasztott, de már hideg margarin. A tortaformát a vajjal kikenem, a búzadarával megszórom és belesimítom a túrós-almás masszát. Előmelegített, forró sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig sütöm, majd tálra borítom. Melegen is, hidegen is nagyon finom. Lehet külön is kínálni hozzá sárgabaracklekvárt.

Győri apró-pecsenye

Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg gomba, 20 dkg sertéscomb, 3 dl vörösbor, 1 dl víz, 1 fej vöröshagyma, 1 db konzerv sűrített paradicsom, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 pár virsli, 1 gerezd fokhagyma, liszt, só, őrölt bors, olaj
A szalonnát apró kockákra vágva kiolvasztjuk, beletesszük a lereszelt vöröshagymát, és megpirítjuk. Közben az apróra vágott húst megforgatjuk lisztben, és forró olajban hirtelen megsütjük. Amikor a hús fehér lesz, kivesszük. A húsból megmaradt olajat beleöntjük a hagymás zsírba, teszünk bele sót, őrölt borsot, zúzott fokhagymát. Felöntjük vörösborral, beletesszük a sűrített paradicsomot és végül a húst. Takaréklángon főzzük kb. fél órát. Majd beletesszük az apróra vágott gombát és a felkarikázott virslit. Ha elfőtt a leve felöntjük 1 dl vízzel, de a víz helyett lehet még 1 dl bort is használni. Teljesen puhára főzzük.
Köretnek párolt rizst adunk hozzá.

Gyulai csirkecomb 1.

Hozzávalók: 4 db kisebb csirkecomb, 1 kis szál lángolt (nem száraz) kolbász, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, törött bors, mustár.
Elkészítés: A csirkecombokat nagyon éles késsel kicsontozom, a csont helyét sóval, borssal és zúzott fokhagymával bedörzsölöm. A kolbászt megmosom, 5 percig állni hagyom, ezután könnyedén lehúzom a bőrét, majd négyfelé vágom. Mindegyik csirkecombba a csont helyére egy-egy kolbászdarabot teszek, és hústűvel összefogom. Nagy alufólialapra egymás mellé fektetem a combokat, és lazán becsomagolom. A két végét összenyomkodom, és a csomagot sütőlemezre teszem. Előmelegített, forró sütőben közepes lángon 35 percig sütöm, majd az alufóliából kibontva tűzálló tálra teszem. Az alatta képződött pecsenyelevet ráöntöm, és mindkét oldalán pirosra pirítom. Hagymás burgonyasaláta a legfinomabb mellé. (Ha a család nagy étkű, lehet hozzá sült krumplit is kínálni.)
Elkészítési ideje: 70 perc
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: haltekercseket alufóliára, főzés közben, kész tekercseket, főtt halhúslével, levet leszűrjük, főtt haltekercseket,

Gy betűs receptek
Gyulai kolbász 1. Hozzávalók: 8 kg lapocka vagy comb, 1 kg toka, 1 kg sovány marhahús, 2,5 dkg fekete bors, 1,5 dkg őrölt kömény, 0,5 dkg salétrom, 12 dkg paprika, 3,5 dkg fokhagyma, 28 dkg só. Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig nagy-lyukú húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 30 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom 4-5 napra. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyulai kolbászleves Hozzávalók: 15-20 dkg füstölt kolbász, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, kis darab zeller és karalábé, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál liszt, 1 evőkanál olaj, só. A zöldségeket megtisztítjuk, majd almareszelőn lereszeljük, és a felforrósított olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a bőrétől megfosztott vékony karikákra vágott kolbászt, és együtt pirítjuk néhány percig. Felöntjük 1 liternyi vízzel, és 10 percig forraljuk. Közben a fokhagymát megtisztítjuk és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Raffaello házilag 4. bubszi
H.Kohut Katalin: Almás muffin katalinkohut
Póréhagymás torta veronika74
Babapiskóta torta bubszi
Mogyorós keksz recept boszorlany
Karácsonyi mézes figurák veronika74
Meggyes kuglóf rochlitzne
Meggyes béles horvathnemagdi
Te is készíthetsz táblás tejcsokit! Sokkal olcsóbb .... tinka1951
Szárnyas receptek
Pulykaomlett bulac57
Abbahagyhatatlan csirke recept mamucika
Római csirkemáj horvathnemagdi
Így kimászhatunk a téli letargiából fejesnemagdi
5 meglepően trükkös szőlő horvathnemagdi
Kapros túróval töltött pulyka, bubszi
Gombás borsós aprópecsenye recept kovacs_zsoka
Brassói hagymásan recept toth_beata
Szóval libamáj?Kacsamáj?? bodaaniko
Gombás spenótos rizottó zsokanita
Marhából készült ételek
Balti okroska ! ibolya58
Zöldséges hústekercsek martimarti
Húsételek tidettke
Töltött saláta agimami7
Mézes részeges-körtével bajuszpapi
Kiymali Pide 1vargaildyko
B receptek horvathnemagdi
Szendvicstorta yocoo
Bakonyi betyárleves vg999
Kelbimbós egy tál horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
x nagyuska
Őszi ebéd gaby13
Nyírségi gombócleves bubszi
Karácsonyi ételek tomicica
Spagetti alla Bolognese bubszi
Burgonyás egytálétel bkisseva
Faszénen sült csülök klara50
Házi húsgombócleves recept boszorlany
A legjobb cigánypecsenye tinka1951
Fokhagymás tejföllel sült... 1vargaildyko
Halból készült ételek
Sült ponty hagymaszósszal 1vargaildyko
Tojásos lazackrém bulac57
Harcsa almás-mustáros szósszal aranyibarbara
Aki törődik az egészségével eva0817
Bajai halászlé 1. bubszi
Rántott ponty zöldségkörettel recept gonda_katalin
Pisztráng (tengeri hal) roston bubszi
Mit főzzek a hétvégére tinka1951
Szegedi halsaláta bubszi
Lazac olivával recept gonda_katalin
Vad ételek
Vadhús saláta rochlitzne
Kisalföldi fácánleves bubszi
Vacsoracsata-Előétel-Virág veronika74
Vadkacsa mézeskalácsos horvathnemagdi
Ízőrzők – Magyaregregy horvathnemagdi
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Ízőrzők – Érsekcsanád horvathnemagdi
Csallóközi vadas klerierzsi
Gombás szarvas-steak veronika74
Tejfölös-zöldséges őzragu horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Különcök spagettije recept panka2006
Bolognai spagetti másképp recept baggesz20
Csőben sült zöldségek tészta ágyon recept gonda_katalin
Spagetti ahogy én készítem recept gonda_katalin
A szénégető hala zöldségekkel recept jamborlulu
Fácánpaprikás bubszi
Thai spagetti recept gonda_katalin
Pasta Frittata yaskane
Tejszínes-spenótos spagetti recept baggesz20
Sajtos sertésborda 1vargaildyko
Pizza receptek
Fokhagymás tejfölös langalló gabfe
13 filléres egytálétel, amiből kétszer fogsz szedni! tinka1951
Pizza salátával 1vargaildyko
Pizza tészta házilag koju
Családom kedvence sarkadykati
Spejz-pizza veronika74
Sütemények akiram45
Fogyjunk:)))) ninuska21
Magyaros rátét bubszi
Ízletes mértékletesség tavaszi horvathnemagdi
Hamburger receptek
Óriás hamburger angyalka___
Hamburger horvathnemagdi
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Házi hamburger recept jamborlulu
Sajtburger veronika74
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU