| "Csőben" sült zöldség |
|
só
Elkészítés:
Kivajazott tepsibe öntjük a párolt zöldségeket pl:karfiol, répa, fehérbab, vörösbab, brokkoli, kelbimbó, bébikukorica, mini krumpli...
Megszórjuk vegetával.
Elkészítjük a besamel-mártást amivel leöntjük.
A vajat felolvasztjuk teflon serpenyőben hozzáadjuk a lisztet és összekeverjük addig amíg krémes nem lesz. Jöhet hozzá a főzőtejszín, beleöntjök és kevergetjük finoman. Adunk hozzá fehérborsot és sót. Isteni finom mártás. Ezzel leöntjük a zöldséget ... |
veronika74  |
|
|
| |
| (Görög spenótos lepény) |
és üvegesre pirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát. A hagymás spenótból kifacsarjuk a nedvet, s összemixeljük a megpirított vöröshagymával. Felverjük a tojást, elkeverjük az összetört juhsajttal, s jól elkeverjük a hagymás spenóttal.
Felolvasztjuk a megmaradt vajat, kikenünk vele egy 25 cm átmérőjű, négy cm magas tűzálló edényt, elterítünk benne egy réteslapot úgy, hogy a széle túlérjen a tálon. Megkenjük a felolvasztott vajjal, a többi réteslapot közben nedvesen tartjuk. Egymásra rakunk - ... |
lantosneevi  |
|
|
| |
| .........Fánkok........ |
8 dkg vaj
* 16 dkg liszt
* ½ tk só
* 15 dkg reszelt sajt
* 3 tojás
* esetleg tetejére felvert tojás, töltelék
.........Elkészítés:
1. A tejet lábasban megmelegítjük és felolvasztjuk benne a vajat. A lisztet keverjük el a sóval.
2. A meleg vajas tejhez hozzáadjuk a (sós) lisztet, alaposan elkeverjük fakanállal.
3. Ha a tészta elválik a lábas aljáról-oldaláról, levesszük a lábast a tűzről.
Hozzáadjuk a reszelt ... |
kati53  |
|
|
| |
| .....Muffin ....... |
mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
* 2 tojás
* 1 evőkanál méz
* fél dl tej
Elkészítése:
Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával.
A vajat felolvasztjuk, és a muffin formát kikenjünk vele.
A maradék vajat félretesszük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és mézeskalács fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a barackot és a ... |
kati53  |
|
|
| |
| .rétes.. |
|
vaj
Elkészítés:
A lisztből, tojásból és sütőporból kevés tej hozzáadásával tésztát gyúrunk, alaposan kidolgozzuk és vékonyra kinyújtjuk.
A töltelékhez elkeverünk 12 deka porcukrot a tojással, a tejföllel, a túróval és a mazsolával. A vajat felolvasztjuk és megkenjük vele a tésztát. Rátesszük a tölteléket, felcsavarjuk, majd vajjal kikent sütőtepsibe tesszük. Vajjal megkenjük a tetejét, majd fél liter vaníliás tejjel öntünk rá. Egy óra alatt megsütjük, miközben a tej ,,elfő" és a ... |
bozsanyinemanyi  |
|
|
| |
| 10 PERCES KUGLÓF |
olvasztott csokoládé és diófélék.
Elkészítés:
A vajat és az összetördelt csokoládét egy mikrózható műanyag tálba tesszük, és 700 W-on 2 perc alatt felolvasztjuk.
Robotgép habverőjével belekeverjük a cukrot, a rumot és a tojásokat. Addig keverjük, amíg egynemű krémet kapunk.
Ezután egy kanállal hozzákeverjük a sütőporral összeszitált lisztet. (Nem kell túlkeverni, csak addig, amíg a ... |
agimami7  |
|
|
| |
| 14 házias mennyei levesbetét recept! |
főzzük.
Húsgombócok leveshez
Hozzávalók: 25 dkg darált marhahús, 5 dkg vaj, 1 egész tojás, nagyon kevés őrölt szerecsendió, 2 szelet
Öreg kalács, kevés liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis késhegy törött fekete bors, só. A vaj felét, kis lángon felolvasztjuk, a húslébe beáztatott és kifacsart kalácsot a reszelt hagymával addig sütjük, míg elválik a fazék oldalfalától. A vaj másik felét habosra keverjük az egész tojással, ha kihűlt, hozzáadjuk a kalácshoz. Az egészet Jól összekeverjük a ... |
tinka1951  |
|
|
| |
|
|