Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Egervár –
Ízőrzők - Egervár - receptek

Raguleves cserépedényben
Hozzávalók: 20 dkg kolozsvári szalonna, 1 zellergumó, 4 sárgarépa és 4 petrezselyem gyökere, másfél kg marhacomb, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 vöröshagyma, 2 púpos fakanál sertészsír, só, 1 púpos evőkanál őrölt paprika, 10 dkg csiperkegomba, 1 csokor petrezselyem zöldje. Fűszerek: 5 babérlevél, teáskanálnyi majoránna, kapor, tárkony, őrölt kömény, őrölt bors, 4 teáskanál paprikalekvár, 1 teáskanálnyi csípős paprikakrém. A zsemlegombóchoz: 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, 5 evőkanál liszt, só, 2 dl tej, kis csokor petrezselyemzöld és kapor. A habaráshoz: 5 dl tejföl, 2 dl főzőtejszín, 2 evőkanál liszt. Egy fél citrom.
A szalonnát apró kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A hús inas részeit eltávolítjuk, felkockázzuk, és lobogó forró vízben átforgatjuk. Amikor feljött a habja, leszűrjük, és átöblítjük. Sertészsírral együtt feltesszük serpenyőbe a szalonnát. Amikor üvegesre pirult, hozzáöntjük a kockákra vágott hagymát, és egy kis sót szórunk rá. Összesütjük, majd rátesszük az őrölt paprikát. Kevés vizet öntünk alá, és ezt a pörkölt alapot kanalazzuk az agyagedényünk aljába. Felöntjük két liter vízzel, majd sorban rárakjuk a húst, a zöldségeket a gombával, és kis csokornyi vágott petrezselyem zölddel. Ízesítjük a fűszerekkel, és még annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a hozzávalókat. Enyhén sózzuk, lefedjük, betoljuk a felfűtött kemencébe, és két órán keresztül főzzük.
Közben levesbetétet készítünk. A zsemléket felkockázzuk, tejet öntünk rá. A lisztet tojással, sóval és vízzel csomómentesre keverjük. Ebbe a híg galuskatésztába tesszük a kicsavart zsemlét. Kis csokor vágott petrezselyemmel és kaporral ízesítjük.
A tejfölből, főzőtejszínből, lisztből sűrű habarást keverünk.
A levest a kemencéből kihúzzuk, és kanállal beleszaggatjuk a zsemlegombócokat. Visszatoljuk 10 percre, hogy átfőjön a betét, ezután forró levessel felhígítjuk a habarást, és besűrítjük vele a ragut. Frissen vágott petrezselyem zöldjével és tárkonnyal fűszerezzük, belenyomjuk egy fél citrom levét, és pár percig még főzzük.

Almás tekercs várkapitány módra
Hozzávalók: 1 kg pulykamell, 2 közepes nagyságú édes alma, 12 dkg trappista sajt, 5 gramm fahéj, só. A panírhoz 10 dkg liszt, 3 tojás és 15 dkg zsemlemorzsa. A körethez 5 kopasz barack, a sütéshez étolaj.
Az almákat meghámozzuk. A sajttal együtt, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük egy teáskanálnyi őrölt fahéjjal. Az egészet . 10 percig állni hagyjuk.
Közben a pulykamellből nagy szeleteket vágunk. Kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, és a közepét gazdagon megrakjuk töltelékkel. A hússzelet két oldalát felhajtjuk, és az egészet felgöngyöljük. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és hogy nehogy kifolyjon a töltelék, még egyszer visszatesszük tojásba és zsemlemorzsába. Forró olajban minden oldalán átsütjük.
A körethez a barackokat kimagozzuk, szeletekre vágjuk, és kevés visszatartott olajban három perc alatt átsütjük.
Az almás tekercseket kicsit hűtjük, ferdén felszeleteljük, és a kisült őszibarackkal tálaljuk.
Hidegen is nagyon finom étel.

Zöldpaprikás sertésmáj
Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj, 3 zöldpaprika, 3 vöröshagyma, 30 dkg sertészsír, fél evőkanál őrölt fehér bors, 3 evőkanál mustár, só.
A sertésmájat megtisztítjuk, eres, inas részeit eltávolítjuk, és féltenyérnyi darabokra vágjuk.
A paprikát hosszú szeletekre vágjuk, a vöröshagymát is nagyobbakra aprítjuk.
A sertészsírt serpenyőben felolvasztjuk, beletesszük a májszeleteket, és amikor az alsó oldala kifehéredett, átforgatjuk. Megszórjuk őrölt fehér borssal, és ráterítjük a paprikát a vöröshagymával. Az egészet összesütjük, közben kevergetjük.
Amikor átforgattuk, a májakat átkenjük mustárral, és ezzel együtt még 5-10 percig pároljuk. Akkor készült el, amikor a vastagabb májszeletek közepe sem véres.
Csak tálaláskor sózzuk!

Savanyú káposztás tokány
Hozzávalók: 25 dkg kolozsvári szalonna, 2 evőkanál sertészsír, kevés füstölt szalonna bőrke, 4 vöröshagyma, só, másfél kg marhacomb, 25 dkg csiperkegomba, 2 paradicsom, 2 zöldpaprika, 4 gerezd fokhagyma. A fűszerezéshez: 3 babérlevél, teáskanálnyi őrölt kömény, majoránna, borókabogyó, őrölt fekete bors, 5 teáskanál paprikalekvár, 1 teáskanálnyi csípős paprikakrém, 5-10 dkg vargánya, 1 kg savanyú káposzta, 2 dl száraz vörösbor, a tálaláshoz tejföl.
A szalonnát apró darabokra vágjuk, és a sertészsírral együtt feltesszük a bográcsba. Üvegesre pirítjuk, majd beledobjuk ízfokozóként a füstölt szalonnabőrkét is. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és a szalonnával, csipetnyi sóval összepároljuk.
A marhahúst megtisztítjuk az inaktól, és fél centis csíkokra vágjuk. Ezt is beleborítjuk a bográcsba, összesütjük, majd felöntjük fél liter vízzel. Főzés közben megtisztítjuk a csiperkegombát, és szeletekre vágjuk. A paradicsomot és zöldpaprikát is felkockázzuk, és a kétféle gombával együtt a tokányhoz keverjük. Vágunk bele tisztított fokhagymát, és befűszerezzük. Egy órán át főzzük.
Ezután belekeverjük a lecsepegtetett (ha nagyon savanyú, akkor átmosott) káposztát, felöntjük vörösborral, 10 percig forraljuk még, és tálalhatjuk. Kenyérrel, és tejföllel tegyük az asztalra.

Vadérmék köpenyben vargányamártással
Hozzávalók: 50 dkg szarvas comb (helyette lehet marha comb, vagy lapocka), 1 fej vöröshagyma, fél dl étolaj, 1 zöldpaprika, 15 dkg vargánya, másfél szem paradicsom, 1 teáskanál só. A prószához: 2 dl kefír, 3 közepes nagyságú burgonya, 15 dkg liszt, 1 tojás, só, csipetnyi fekete bors, 2 evőkanál étolaj. A sütéshez további fél dl étolaj. A tálaláshoz 2 dl tejföl.
A húst felszeleteljük, és ízesített zöldség (vagy hús) lében, fedő alatt puhára pároljuk. A vöröshagymát felkockázzuk, étolajban üvegesre pirítjuk. A paprikát, és egy paradicsomot felszeletelünk, és azt is hozzákeverjük. Kicsit összesütjük, és beletesszük az apróra vágott vargányát. Pár perc múlva felöntjük egy dl vízzel, a tetejére teszünk cikkekre vágott paradicsomot, és fedő alatt tíz percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd további öt percig pároljuk.
A krumpli prószához a megtisztított burgonyát lereszeljük, összekeverjük a kefírrel, a tojással, liszttel, enyhén megsózzuk, csipetnyi borssal ízesítjük, végül kevés zsiradékot is adunk hozzá.
Olajozott palacsintasütőbe centi vastagon elterítjük, és mindkét oldalán aranyló barnára sütjük.
Tálaláskor a prósza egyik felére teszünk egy szelet puhára párolt húst, ráhajtjuk a tészta másik felét, és a tetejét gazdagon megrakjuk vargányamártással. Aki szereti, tehet mellé tejfölt is, azzal is nagyon finom.

Darás-diós kelt rétes
Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 20 dkg sertészsír, 2 tojás, 7-8 dl tej, 3 evőkanál kristálycukor, só, 3 evőkanál tejföl. A diós töltelékhez: 20 dkg darált dió, 15 dkg kristálycukor, 1 citrom reszelt héja. A tejfölös keverékhez: 5 tojás, 3 evőkanál cukor, 3 dl tejföl. A darás töltelékhez: 2 tojás, 15 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, 10 evőkanál búzadara.
A tejet meglangyosítjuk, a lisztet átszitáljuk. Két deci langyos tejbe teszünk 3 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig állni hagyjuk, majd a liszt közepébe fészket készítünk, beleborítjuk a felfutott élesztős tejet, és összekeverjük kevés liszttel. Ezt a kovászt további tíz percig kelesztjük. Egy deci langyos tejben feloldunk egy tojásnyi sertészsírt, és két egész tojást is elvegyítünk benne. Az egészet a lisztbe borítjuk, és további langyos tej adagolásával lágy tésztát dagasztunk. Kidolgozás közben alaposan megpaskoljuk, hogy sima, hólyagos legyen. Ekkor beledolgozzuk a tejfölt is. Lisztezett gyúródeszkán három cipót alakítunk belőle. Tetejüket kicsit megsodorjuk, olajjal, vagy langyos zsírral átkenjük, és 40 percig pihentetjük.
Közben elkészítjük a töltelékeket. A darált diót összekeverjük a cukorral, és a reszelt citromhéjjal.
A tejfölös öntethez öt tojást kettéválasztunk. A sárgákhoz cukrot, tejfölt, majd a keményre vert tojáshabot adjuk.
A darás töltelékhez két tojást szétválasztunk, a sárgákhoz teszünk cukrot, reszelt citromhéjat, tejfölt, búzadarát, végül a tojások felvert fehérjét.
A megpihent tésztákat egyenként széthúzzuk, de nem szélezzük le, mint a hagyományos rétest. Olvasztott zsírral megspricceljük, tejfölös öntettel locsoljuk, és diós, majd a következő rétesre darás tölteléket szórunk. Terítő segítségével feltekerjük, de inkább lazán dobáljuk, hogy ne legyen túl szoros. Kizsírozott tepsibe helyezzük, tetejét olvasztott zsírral átkenjük, és még húsz percig pihentetjük. Langyos sütőbe toljuk, és . 40 perc alatt készre sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, tetejét megszórhatjuk porcukorral, és szeletekre vágva tálaljuk.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: agyagedényünk aljába, felfűtött kemencébe, zsemléket felkockázzuk, lisztet tojással, kicsavart zsemlét, kemencéből kihúzzuk,

❤Tojásos lecsóval töltött csirkemell bacon köntösben&
Hozzávalók: 4 db csirkemell filé 4 db paprika 3 db paradicsom 1 fej vöröshagyma 5 dkg füstölt szalonna só 4 db tojás 1 cs. szeletelt bacon Előkészítés: A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.. A paprikát kicsumázzuk és fél karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felkockázzuk. Előtte /aki nem szereti a héját/egy-két percre forró vízbe mártjuk így könnyen lehúzható a héja. A csirkemelleket szétnyitjuk, ...
bubszi bubszi
❤ezt KI KELL PRÓBÁLNOM!!!❤
gerezd fokhagyma, csipet só Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk, a bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót sózzuk ha kell és jól összekeverjük. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk,kicsit kinyújtjuk,teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a ...
bubszi bubszi
« Vissza Alföldi betyárgulyás - több, gazdagabb egy hag
tálaláshoz: csípős paprika, igény szerint tejföl Elkészítés: A főzést megelőzően a velőt leforrázzuk, hártyáitól megszabadítjuk. A húst 2x2 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és a belőle kisült zsíron megfonnyasztjuk a felszeletelt hagymát. Megsózzuk, és beletesszük a köményt. Hozzáadjuk a húst is, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ...
reifregina reifregina
*HÚSVÉTI**töltött dagadó**
dagadót felszuratom a hentessel, egyszerűbb és biztosabb. Megmosom és besózom a húst. Megfőzök négy tojást, és ha kihűlt, tojásvágóval kockázom. A zsömlét beáztatom, ha puha, kinyomom, és egy nagyobb tálba teszem a főtt tojáskockákkal együtt. A szalonnát, a vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet apróra vágom. Ez is mehet a zsömle mellé. Beleütöm a tojásokat is, sózom, borsozom. Mindezt alaposan összekeverem, és a dagadóba töltöm. Ne legyen nagyon megtöltve, mert dagad a töltelék! ...
bubszi bubszi
*UPDATE* Bolognai spagetti
dkg zellerszár 20 dkg paradicsom 0.5 dl olívaolaj Update1 só bazsalikom oregánó fokhagyma 32 dkg szénhidrátcsökkentett spagetti tészta 25 dkg reszelt sajt Olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott szalonnát, kockázott hagymát, hozzátesszük a finomra vágott zellert, a lereszelt répát. A serpenyőbe tesszük a darált húst is, jól megpirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott felkockázott paradicsomot, fűszerezzük. Lassan készre főzzük. Sós vízben megfőzzük a spagettit. ...
1vargaildyko 1vargaildyko
*UPDATE* Korhelyleves
babérlevél 2 szem feketebors 1 l húsleves 4 gerezd fokhagyma 10 dkg vöröshagyma 10 dkg virsli Só 10 g szénhidrátcsökkentett liszt 1 kk pirospaprika 1 csomag szénhidrátcsökkentett kenyér A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírját kiolvasztjuk. Rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, majd üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, hozzáadjuk az apróra vágott és lecsöpögtetett savanyú ...
1vargaildyko 1vargaildyko
*UPDATE* Lecsós virsli...
paradicsom 4 fej vöröshagyma 15 dkg füstölt szalonna 1 evőkanál pirospaprika só 4 pár virsli olaj 30 dkg tarhonya Elkészítés: A paprikát karikákra, a paradicsomot, hagymát félkarikákra szeleteljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A virsliket rácsosan bevagdossuk. A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, sózzuk és 8-10 percig pároljuk. Beletesszük a paradicsomot, rászórjuk a ...
1vargaildyko 1vargaildyko
1-2-3 Recept
10 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 30 dkg savanyú káposzta, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, só A tarkababot a felhasználás előtti napon beáztatjuk, majd a füstölt csülökkel együtt hideg vízbe feltesszük főni. A füstölt szalonnát apró kis kockákra vágjuk, és ropogósra sütjük, zsírjában megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, kevés pirospaprikával megszórjuk, és az egészet a fövő babhoz öntjük. Amikor a bab félig megpuhult hozzátesszük a savanyú káposztát ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Pudingos-túrós pite. reifregina
Krémes szőlősaláta gabfe
Diós-csokoládés keksz akiram45
Fánk bubszi
Kávés töltelék palacsintához bubszi
Hókifli veronika74
Boszorkány pogi zsokazsoka
edesseg,hokifli ildikopopescu
Paradicsomos túrókrém szendvic csalogany13
Itt az eredeti zserbó recept klarika47
Szárnyas receptek
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Tejfölös kakasgulyás klerierzsi
Ashanti csirke (ghanai) bubszi
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Párolt fürj zöld körettel bubszi
Finom falatok piroska0101
Csirkeszárnyak sörtésztában juhtúrós-fokhagymás mártogatóssa suzymama
Sült, töltött cukkíni bubszi
Boros Csirkegulyás horvathnemagdi
Fetával töltött csirkemell recept gonda_katalin
Marhából készült ételek
olasz rizsleves ibolya58
Levesek. ilse
Bolognai ragu recept baggesz20
Marhahús zöldbabbal recept boszorlany
x nagyuska
Receptek horvathnemagdi
Alufóliás flekken kkm
Babgulyás házi csipetkével, horvathnemagdi
Sajttal töltött húspogácsa paradicsomos rizzsel recept jamborlulu
Hal a tortán jjanosne
Sertésből készült ételek
Sváb káposzta bubszi
Korhelyleves bubszi
Csülök burgonyával bossz
Chilis bab recept kovacs_zsoka
CIGÁNYÉTELEK 4. korall44
Alföldi betyárgulyás recept reifregina
Sertéssült édes-savanyú mártás veronika74
5 különleges bográcsos grimilda
Tárkonyos raguleves kapros túrógombóccal kannalidia
Brassói Aprópecsenye reifregina
Halból készült ételek
Rántott és Orly ponty cilamami
Halas rétes, kapros-paprikás.. bubszi
Karácsonyra reifregina
Sajtos pontyszelet vajban sütve jozsef_olah_9843
Hideg ponty túrókrémmel bubszi
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Bajlódsz a spárgával? grimilda
Pisztráng kékre főzve. csibi52
N betűs receptek horvathnemagdi
Dunai Halleves 1vargaildyko
Vad ételek
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Fácnleves vinlaci
Miklós, Miksa, Mikulás horvathnemagdi
Vörösboros vaddisznópörkölt bubszi
Szarvas ragu recept kovacs_zsoka
Fácán gesztenyés almával horvathnemagdi
Fácánleves bulac57
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
burgonyás ételek marti1951
savanyú burgonyaleves ibolya58
Spagetti ajánló
Spagetti holland módra ... mailona
Elsősegély a kamrából: a tészta horvathnemagdi
Tonhalas spagetti bulac57
Hús nélküli Ebéd...(Receptek) jaksika
Hentes Tokány margoka59
Recept jjanosne
Receptek 3.japan margareta51
Toscana spagetti recept gonda_katalin
Csípős spagetti bulac57
Ma a klasszikus spagetti horvathnemagdi
Pizza receptek
Koktélparadicsomos quiche horvathnemagdi
Pizzás sarkok recept boszorlany
Pizza szósz bubszi
Pizza Pierina bubszi
Egyszerű és olcsó fogások hétköznapra gyorskaja tinka1951
Hogyan készítsük el a spárgát? agimami7
Sajtos-sonkás-kukoricás ... bulac57
Mozzarellás vega pizza recept jamborlulu
Pizza horvathnemagdi
Pizza alaptészta recept baggesz20
Hamburger receptek
Csirkeburger recept jamborlulu
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Házi hamburger veronika74
Sajtburgerleves recept roanna
Hamburger horvathnemagdi
Hamburger baratnu
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Hamburger horvathnemagdi
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Hamburger pulykahússal suzymama
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU