Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Aki szereti a nasit!
Chok*to (házi Chokito)

1 csomag margarin, 25 dkg porcukor, 3 cs vaniliáscukor, 3 ek kakaó.
Ezeket összeforralom, majd hozzákeverek 1 ek. zselatint, amit előtte egy negyed óráig tejben áztattam. Ezzel is összeforralom. A tűzről levéve langyosra hűtöm, majd hozzákeverek 18 dkg tejport és fél csomag karamellás rizspehelyt. Egy kiolajozott edényben hűtöm ki.



Mi*ka csoki (házi Milka csoki)

Fél kg porcukor, 2 dl tejszín, 2 cs vaniliás cukor, 2 cs zsíros túrista tejpor, 10 dkg vaj, 4 ek kakaó.
Egy nagyobb tálban összekeverem a tejport a kakaóval és félreteszem. Elkeverem a puha vajjal a porcukrot, a vaniliás cukrot és a tejszínt, majd 5 percig folyamatos keverés mellett főzöm. A lángról levéve elkeverem a porkeverékkel. Alufóliával kibélelt tepsibe öntöm, hagyom megdermedni és kb 2 óra múlva fogyasztható.

Raffae*lo (házi Raffaello 1)

25 dkg margarin, 30 dkg cukor, 40 dkg tejpor, 30 dkg kókuszreszelék, 10 dkg hámozott, forrázott mandula.
A margarint a cukorral és 2 dl tejjel felfőzöm, belekeverem a tejport és a kókuszreszelék kétharmadát. Glyókat formálok belőle oly módon, hogy mindegyik közepébe kerüljön egy szem mandula. A kész golyókat kókuszreszelékbe hempergetem és mignonpapírba teszem.



Raffae*lo (házi Raffaello 2)

5 dkg porcukor, 1/2 csomag vaniliás cukor, 5 dkg puha vaj, 15 dkg fehér csokoládé, 2 ek rum, 2 ek narancslé, 8 dkg kókuszreszelék.
A cukrot, vaniliás cukrot, a vajat összegyúrom a reszelt fehér csokival, a rummal, a narancslével és a kókuszreszelék felével. Diónyit veszek a masszából, majd közepébe egy hámozott mandulaszemet szúrok, végül kókuszreszelékbe hempergetem. Egy napig száradni hagyom, majd mignonpapírba teszem.



Raffae*lo (házi Raffaello 3)

2 dl víz, 40 dkg cukor, 10 dkg sovány tejpor, 20 dkg kókuszreszelék, 25 dkg margarin, 20 dkg hámozott egész mandula, +20 dkg kókuszreszelék a hempergetéshez.
Egy lábasba teszem a cukrot és a vizet, majd lassan, állandóan kevergetve felolvasztom. Leveszem a tűzről és úgy olvasztom bele a margarint, majd belekeverem a 20 deka kókuszreszeléket. Utána belekeverem a tejport is. Mikor kihűlt a massza, egy napra a hűtőbe teszem. Másnap kis golyókat formálok belőle, egy-egy mandulát nyomok bele és belehemperhetem a kókuszreszelékbe. Egy órára a hűtőbe teszem.



Túrókrém 1.

4 ek őrölt mogyoró, fél kg zsíros túró, 2 dl tejföl, 5 ek lekvár, 1 citrom, 2-3 ek méz, csipetnyi fahéj.
A mogyorót egy serpenyőben gyakran kevergetve megpirítom. Egy tányéron hagyom kihűlni. A túrót elkeverem a tejföllel. A mennyiséget elkeverem és két tálba osztom. Az egyik felét 3 ek lekvárral, citromlével és reszelt citromhéjjal keverem el és mézzel ízesítem. A másik felét elkeverem a maradék mézzel és fahéjjal. A kétféle túrókrémet egy evőkanállal váltakozva desszertes tányérokra adagolom. Megöntözöm lekvárral és megszórom pirított mogyoróval.

Marcipán

30 dkg hámozott, finomra őrölt mandula, 30-35 dkg porcukor, egy üveg keserűmandula aroma.
A mandulát a porcukorral és az aromával konyhai robotgéppel alaposan eldolgozom, folpackba csomagolom, majd később natúr, vagy szinezve marcipánmasszaként használom fel.

Diómarcipán

30 dkg finomra őrölt dióbél, 30 dkg porcukor, 5 ek rózsavíz.
A diót a porcukorral és a rózsavízzel alaposan eldolgozom, folpackba csomagolom a későbbi felhasználásig.



Mogyorómarcipán

30 dkg finomra őrölt mogyoró, 30 dkg porcukor, 5 ek rózsavíz.
A mogyorót a porcukorral és a rózsavízzel alaposan eldolgozom, folpackba csomagolom a későbbi felhasználásig.



Moz*rt golyó (házi Mozart golyó)

25 dkg nugát, 25 dkg marcipán-massza, 20 dkg keserű tortabevonó, 7,5 dkg porcukor.
A nugátmasszából kis ( kb. 1 cm-es) golyókat formálok. A marcipánt összegyúrom a porcukorral és 2 pergamenpapírréteg között mintegy 1/2 centi vastagra kinyújtom. Kb. 2*2 centis négyzeteket vágok ki belőle és azokba tekerem a golyókat (a széleket jól összenyomom). A tortabevonót vízfürdő felett felmelegítem és egy fogpiszkálóra tűzve belemártom a golyókat.



Cal*ppo fagylalt (házi Calippo)

1 liter víz, 3 citrom, 15 dkg cukor.
A citromokat alaposan megmosom, majd lereszelem, utána kettévágom és kicsavarom. A reszelt citromhéjat, a citromlevet és a cukrot összeöntöm a vízzel és egy üvegben két napra a hűtőbe teszem (naponta többször felrázom). A végén finom szűrőn leszűröm és egy "zacskócsőbe" teszem és lekötöm. Ezeket a fagyasztórekeszben fagyasztom.



Viene*ta jégkrém (házi Vienetta)

3 csomag tejszínhab pótló por, 3 evőkanál porcukor, 4,5 dl tej, 1 tábla tortabevonó, 2 evőkanál olaj.
A port elkeverem a cukorral, majd először kevés, később az összes tejjel. Habverőgéppel jól felverem. A tortabevonót gőz fölött megolvasztom és elkeverem az olajjal. Egy felfelé táguló formába történik a rétegek lerakása soronként, majd jól kifagyasztom. Tálaláskor forró vízbe mártom a formát, majd kiborítom. Jöhet rá a tejszínhab, majd a többi díszítőelem. Nagyon finom!



Amaretti

25 dkg mandula, 5 dkg keserű mandula, 30 dkg cukor, 3 tojásfehérje, valamint porcukor a megszóráshoz.
Az összes mandulát beleszórom a lobogó, forró vízbe, lehámozom, majd jól megszárítom (ehhez a legjobb rövid időre betenni a gyengére állított sütőbe). A mandulát mozsárban adagonként cukorral igen apróra őrlöm, majd az összeset egy tálban elkeverem a maradék cukorral. A tojásfehérjét enyhén felkeverem és annyit adok a masszához, amennyivel kemény tésztát kapok. A sütőt 120 fokra előmelegítem. A sütőlemezt beborítom alufóliával, a tésztát dióméretű halmokban a lemezre teszem egymástól kissé távolabb. Megszórom porcukorral, majd kb fél óráig sütöm. Utána száradni hagyom.



Amarettini

25 dkg mandula, 5 dkg keserű mandula, 30 dkg cukor, 3 tojásfehérje, valamint porcukor a megszóráshoz.
Az összes mandulát beleszórom a lobogó, forró vízbe, lehámozom, majd jól megszárítom (ehhez a legjobb rövid időre betenni a gyengére állított sütőbe). A mandulát mozsárban adagonként cukorral igen apróra őrlöm, majd az összeset egy tálban elkeverem a maradék cukorral. A tojásfehérjét enyhén felkeverem és annyit adok a masszához, amennyivel kemény tésztát kapok. A sütőt 120 fokra előmelegítem. A sütőlemezt beborítom alufóliával, a tésztát mogyoróméretű halmokban a lemezre teszem egymástól kissé távolabb. Megszórom porcukorral, majd kb fél óráig sütöm. Utána száradni hagyom.





Bail*ys (házi Baileys 1.)

400 ml tejszín, 100 ml vodka, 50 ml Whisky, 50 ml konyak, 1 csomag vaniliás cukor, 125 g cukor, 2 tk. Nescafé.
Az összes hozzávalót összekeverni és hidegre tenni. Naponta felrázni. A kávét elkeverhetjük egy kevés szeszben is! Egy hét múlva fogyasztható.

Bail*ys (házi Baileys 2.)

400 ml tejszín, 100 ml vodka, vagy más rövidital, 1 csomag vaniliás cukor, 50 g cukor, 1 dl hideg kávé.
Az összes hozzávalót összekeverni és hidegre tenni. Naponta felrázni. A kávét elkeverhetjük egy kevés szeszben is! Egy hét múlva fogyasztható.



Mart*ni (házi Martini)

5 l-es befőttes üveg, 1 kg rizs, 1,5 kg cukor, 1 citrom apróra vágva, 6 cm-nyi vaniliarúd 1 cm-es darabokban (vagy 4 csomag vaniliás cukor), 4 szem szegfűszeg, 1 kk. őrölt fahéj, 10 szem áfonya, 3 szem kardamon mag, fél dkg élesztő, 3 l langyos víz, 10 dkg mazsola.
A hozzávalókat összekeverem, az üveget lefedem és naponta megkeverem. Mikor a forrás abbamarad, papírral lefedem, legumizom és hagyom letisztulni. Utána átfejtem üvegekbe. Azonnal fogyasztható, de érlelés után még finomabb.
bozsanyinemanyi bozsanyinemanyi
Címkék: vaniliás cukrot, lángról levéve, kókuszreszelék kétharmadát, szem mandula, kész golyókat, vajat összegyúrom,

.Prágai töltött hús knédlivel
tűzről levéve hozzáadjuk a tojást, s a tölteléket a középen felszúrt húsba töltjük. Tepsibe vagy tűzálló edénybe tesszük, kevés olajat vagy zsírt és egy kis vizet téve alá, kb. egy óra alatt szép pirosra sütjük. Mielőtt felszeleteljük, hagyjuk állni negyed óráig. A knédlihez a lisztet, a tojást, a langyos vízzel megfuttatott élesztőt, az apróra vágott száraz kiflit kemény galuskatésztává kavarjuk és megkelesztjük. Attól függően, hogy mekkora az edényünk, a tésztát 2-3 darabba vesszük, hosszúkásra ...
csibi52 csibi52
3 savanyúság recept
teljesen ellepje a gyümölcsöket. Másnap az üvegeket újságpapírral körbetekerjük és egy nagy lábosba rakjuk. Annyi vizet öntünk, rá amennyi az üvegek két harmadát ellepi, majd alágyújtunk, és a vizet felforraljuk. A forrásban levő vízben kb. negyed óráig hagyjuk az üvegeket, majd kiemeljük, és száraz gőzben hagyjuk kihűlni. Káposztával töltött paradicsompaprika Sült húsokhoz, rántott húsokhoz is kiváló savanyúság, amelyet mi magunk is elkészíthetünk ...
agimami7 agimami7
4 isteni bográcsos étel
némi zsiradékon a bográcsban. Add ehhez a felkockázott húst, és pirítsd addig, amíg fehér kérget nem kap. Ekkor add hozzá a felvágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Dobáld bele a babérleveleket, és fűszerezd rozmaringgal, sóval. Lefedve párold negyed óráig, majd öntsd hozzá a fehérbort, a pirospaprikát, és borsozd meg. Párold addig, míg majdnem puha lesz a hús. Ekkor add hozzá a felkockázott krumplit, sózd meg még egy kicsit, és főzd puhára. Végül add hozzá a tokajit, és fedő nélkül még főzd össze ...
grimilda grimilda
7 farsangi édesség
kukoricaliszt, 2,5 dl jégbe hűtött pezsgő vagy habzóbor; a díszítéshez: 1 evőkanál apróra vágott pisztácia Elkészítés: A fagyasztott eperszemeket szobahőmérsékleten felengedjük, közben az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítva felnegyedeljük, majd hosszában felszeleteljük. Citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. 350 ml vizet a cukorral állandó kevergetés mellett felforralunk, hozzáadjuk a bort, a citromhéjat és az almaszeleteket. Néhány percig együtt forraljuk, amíg az alma ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A felfújt szuflé-ügy
személyre szabott porciókban készítjük. Sokféle kicsiny mázas edényke kapható, ami bírja a hőt, és nagyságrendileg egy adagnyi sütemény elkészítéséhez alkalmas. Ezeknek az edénykéknek az űrtartalma általában 2 dl. Ezeket a csészéket csak háromnegyedig töltsük, hogy legyen helye a tésztánknak hova nyújtózkodni. A titok A csoki soufflé ellenállhatatlan A csoki soufflé ellenállhatatlan A szuflé odafigyelést igényel. Tiszta környezet, szoba hőmérsékletű tojások, kellően ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A tökéletes spenótfőzelék
karikákra, és egy jénai tál aljába szórd bele. Tedd rá a csirkecombokat, és locsold meg a borral. Fedd le, és körülbelül 45 percig párold előmelegített sütőben. A krumplit mosd meg, és tedd a mikrohullámú sütőbe 6-7 percre, majd szedd le a héját, és negyedeld el. Amikor a csirkéről leveszed a fedőt, tedd be a krumplikat mellé. Pirítsd meg a hússal egyetemben, és már tálalhatod is. Spenótos lasagne lazacszeletekkel Hozzávalók: * 50 dkg spenót * 50 dkg lazacfilé * ...
grimilda grimilda
Adventi, karácsonyi receptek
néhány órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és csillag alakú formával kiszúrjuk. Margarinnal kikent sütőlemezre rakjuk nem túl szorosan egymás mellé, felvert tojással megkenjük és 180 C-ra előmelegített sütőben negyedóra alatt mogyoróbarnára sütjük. Gázsütőben kétszerre tudjuk kisütni. A sütőlemezen hagyjuk hűlni, majd tompa késsel alányúlva leszedjük. Porcukorból, citromléből ételszínezékkel cukormázakat készítünk. Színezhetjük sárgára, pirosra vagy tetszőleges ...
yaskane yaskane
Aki szereti a nasit!
Aki szereti a nasit! Chok*to (házi Chokito) 1 csomag margarin, 25 dkg porcukor, 3 cs vaniliáscukor, 3 ek kakaó. Ezeket összeforralom, majd hozzákeverek 1 ek. zselatint, amit előtte egy negyed óráig tejben áztattam. Ezzel is összeforralom. A tűzről levéve langyosra hűtöm, majd hozzákeverek 18 dkg tejport és fél csomag karamellás rizspehelyt. Egy kiolajozott edényben hűtöm ki. Mi*ka csoki (házi Milka csoki) Fél kg porcukor, 2 ...
kannalidia kannalidia
Süti ajánló
Lajcsi szelet tundihugi
Konyakmeggyes szelet zsokanita
Szilvalekváros süti koszegimarika
Almás pite recept gonda_katalin
Citromos emelet horvathnemagdi
Palacsinta, a világpolgár bulac57
Jereván saláta bubszi
Habos epres lepény bubszi
Hófehérke álma recept tinka1951
Pöszméte leves klarika47
Szárnyas receptek
Tavaszváró receptek gaby13
Ízőrzők – Szigetbecse horvathnemagdi
Tavaszi csirkesaláta ananásszal yaskane
A köménymag relisisi
Mese arról, ki hogyan szeret bajuszpapi
Ananászkrémes csirke: ujjozsef
Mátrai borzas sarkadykati
Csirkebecsinált betti055
Szárnyas raguleves recept boszorlany
Rakott brokkoli csirkemellel, sárgarépával irmus
Marhából készült ételek
Marhapörkölt recept toth_beata
marhalábszár sörben ibolya58
Bajor rostélyos horvathnemagdi
Marhasült camembert sajttal, áfonyaszósszal, házi hasábburgo toth_beata
Csikós tokány akiram45
brassói húsleves ibolya58
Vacsoracsata-Előétel-Gábor veronika74
Ínyenc szeletek horvathnemagdi
Spagetti kétféle hússal recept jamborlulu
Bográcsgulyás bubszi
Sertésből készült ételek
Vadas mártás sertéshússal horvathnemagdi
Fasírtgolyók klerierzsi
Bolgár gyuvecs bubszi
Gazdag hidegtál grimilda
Háromszéki komaleves bubszi
Kolozsvári rakott káposzta evavicus
Vecsési káposztás bab bubszi
Cukkinis ételek bkisseva
Karácsonyi diós beigli(update) bubszi
Csülkös rakott krumpli klara50
Halból készült ételek
Halászlé recept jamborlulu
Füstöltpisztráng leves ravioli bubszi
Révfalusi regős halászlé 3. bubszi
Hal burgonyabundában cilamami
Rácponty skorpiolilike
D betűs receptek horvathnemagdi
5 hipergyors sült hús grimilda
Karácsonyi halleves maroka
Rántott ponty I. bubszi
Makói halpaprikás gombával... roanna
Vad ételek
Indiai rizssaláta bubszi
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Tejfölös-zöldséges őzragu horvathnemagdi
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
PISZTÁCIÁS FÁCÁNPástétom bubszi
savanyú burgonyaleves ibolya58
Szüreti szarvaspörkölt szőlőve maroka
Karácsonyi ételek tomicica
Bácskai fácán rizzsel bubszi
Spagetti ajánló
A medvehagymáról minden, amit tudni kell baratha
Ma ez volt nálunk az ebéd..... szisszy83
Sonkás-sajtszószos tészta recept gonda_katalin
Pörkölt másként (tepsiben sütve) horvathnemagdi
Olaszos rakott spagetti margoka59
Gyors mediterrán spagetti horvathnemagdi
Májas csirkebecsinált recept jamborlulu
húsvéti sonka faciendum
Babra megy a játék horvathnemagdi
Finn receptek kloppenburg
Pizza receptek
Pizza ai quattro formaggi 1 bubszi
Pizza recept horvathnemagdi
pizza tészta /gluténmentes/ bozsanyinemanyi
Pizza tészta I. bubszi
Mikros sutik stb. margareta51
Mit és mennyiből főz egy héten egy család - receptek is bkisseva
pizzás és mákos csigák grimilda
Pizza!Ahogyan a futár sosem... veronika74
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
Omlós pizza gombával klerierzsi
Hamburger receptek
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Házi hamburger veronika74
Hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Hamburger buci recept boszorlany
Házi hamburger recept jamborlulu
Hamburger buci recept jamborlulu
Ma itt jártam: sarkadykati
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU