Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Padlizsán
A padlizsán eredeti hazája India, és a XVI. században arab közvetítéssel került Európába - talán ezért is hívjuk ,,török paradicsomnak". Csak nagy sokára tudott tért hódítani, a közhiedelem ugyanis azt tartotta róla, hogy mérgező, megőrül, aki eszik belőle...
Erre magyarázat csaknem fekete, lilás színe, vagy kesernyés íze lehet. Mindez már a múlté. Napjainkban a délvidéki, mediterrán konyháknak egyik legfontosabb kelléke. Sütve, párolva, rakva, töltve, levesnek és mártásnak, számtalan módon készítik, és jobbára igen aromás fűszerekkel társítják. A burgonyafélék családjába tartozik.

Lehetőleg kisebb, zsenge padlizsánokat vásároljunk. Azt válasszuk, amelyiknek a héja feszes, és ha ujjunkkal kissé megnyomjuk, rugalmas, kemény. A hiedelem szerint csak fából készült késsel dolgozhatunk vele, de ez így nem igaz... Arra kell csak figyelnünk, hogy rozsdamentes késsel vágjuk...

A padlizsán csökkenti az izgalmi állapotot. Ezenkívül kiegyensúlyozó hatással van a koleszterinszintre. Pozitívan hat az agysejtekre is.

Elkészíteni számtalan módon lehet. Az egyszerű rántott padlizsántól kezdve, a francia lecsón, a ratatouille-on át, a muszakán keresztül a padlizsánkrémig rengeteg ínycsiklandozó finomságot készíthetünk belőle!!!



A padlizsán már érik, májustól egészen októberig frissen beszerezhető a piacon.
A padlizsán gazdag ballasztanyagokban és folsavban , tartalmaz továbbá fehérjét, zsírt, szénhidrátokat, kalciumot, káliumot, foszfort, magnéziumot, vasat, A-, B1-, B2- és C-vitamint, niacint. Előnye, hogy kevés nátrium (só) van benne. Energiaértéke 100 grammonként 25 kcal.
A padlizsán, különösen a lila héja gazdagon tartalmazza a nauzin nevű antioxidánst. Kutatások szerint ez az anyag segít megőrizni a fiatalságot és a szellemi frissességet, mert védelmet nyújt a szabad gyökök idegrendszert károsító hatásaival szemben.
Vásárláskor a fényes, sima héjú gyümölcsöket válasszuk. A puha gyümölcsök már túlérettek, fonnyadtak, húsuk szivacsos, kellemetlen állagú. Az érett padlizsánt érdemes 3-4 napon belül elkészíteni, egyébként megfonnyad. A zöld padlizsán leszedve beérik a kamrapolcon.
A padlizsánnak van egy kis kesernyés íze, melyet nem mindenki szeret. Ezt egyszerűen meg lehet szüntetni, ha a padlizsánt héjastul felszeleteljük, jó besózzuk és állni hagyjuk egy ideig. Ekkor levet ereszt, és a sótól ,,kiizzadja" keserű anyagait. A padlizsánt öblítsük le, és készítsük el a recept által javasolt módon.
A padlizsánt fogyaszthatjuk grillezve, rántva, paradicsomos körítéssel - pl. muszaka -, vagy krémet, salátát is készíthetünk belőle. Jól társítható paradicsommal, paprikával, cukkinivel és húsokkal is. Fűszere a fokhagyma, a vöröshagyma, a fűszerpaprika, a friss borsmenta, a rozmaring, a citromlé.

Egyszerű padlizsánsaláta

2 nagyobb padlizsánt megmosunk, szárát eltávolítjuk, és héjastul egy cm-es kockákra vágjuk, majd két evőkanál olíva olajon serpenyőben megpirítjuk. Hamar elkészül, kb. 5-10 perc, majd hagyjuk kihűlni. A sült padlizsánt a következő öntettel keverjük el: 2 dl natúr joghurt, 4-5 gerezd zúzott fokhagyma, kevés só, fehér bors, ízlés szerint csípős paprika (vagy chilli szósz).
A salátát néhány órára behűtjük, majd pirítóssal, paradicsommal fogyasztjuk.

Padlizsánpástétom
(babáknak is adhatjuk 7 hónapos kortól)

Hozzávalók négy személyre: két darab feszes héjú, friss padlizsán, egy közepes fej vöröshagyma, négy evőkanál olaj, ízlés szerint só. A padlizsánt megmossuk, félbevágjuk, citromlével bekenjük, majd sütőben megsütjük. A héját fakéssel vagy kézzel lehúzzuk, hogy megelőzzük a barnulást. Ismét rácseppentünk pár csepp citromlét. Ez után a padlizsánt és a többi hozzávalót összeturmixoljuk, majd lehűtjük. Egyéves kor előtt a hagymát előbb apróra vágjuk, és kevés olajon megpároljuk, s csak ez után turmixoljuk össze. Nagyobb gyerekeknek és felnőtteknek majonézzel kikeverve is adhatjuk. A majonéz tejet nem, de tojást tartalmaz, ezért egyéves kor előtt semmiképp se adjuk.

Muszaka - görög padlizsános egytálétel

Hozzávalók: 30-40 dkg darált csirkemell vagy pulykamell (esetleg bárányhús), 3 közepes nagyságú padlizsán, 3 nagy szem burgonya, fokhagyma, bors, pirospaprika, só, kakukkfű, zsálya, reszelt sajt
Besamelmártáshoz: 2 tojás, 2 evőkanál liszt, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1dl tej.
A padlizsánt megsütjük, szeletekre vágjuk. A krumplit megfőzzük, szintén felszeleteljük. A húst borssal, pirospaprikával, sóval, apróra vágott kakukkfűvel, zsályával, fokhagymával és sóval fűszerezzük, és kevergetve fehéredésig sütjük.
A besamelmártáshoz a tejben áthevítjük a lisztet, majd a tűzről levéve kihűtjük. Ha kihűlt beleütünk két tojássárgáját, majd belekeverjük a tejszínt, a tejfölt, megsózzuk.
Egy tepsibe lerakunk egy sor padlizsánt, egy sor húst és egy sor krumplit, majd leöntjük a mártással. Megint egy sor padlizsán, majd újra mártás következik. Tetejére reszelt sajtot szórunk, esetleg zsemlemorzsát. Diónyi margarint teszünk rá és kb. 1 órát sütjük, míg piros nem lesz.





Töltött padlizsán

2 tojásgyümölcs, 1 doboz májkrém, 1 tojás, 1 csomó petrezselyemzöld, 10 dkg sajt, só, majoránna, 1 fej hagyma, 1 dl tejszín, 1 dl paradicsomlé.
A tojásgyümölcsöt sütőben megsütjük. Ezután meghámozzuk és kivájjuk a belét. A kivájt belet összekeverjük, a májkrémmel, a nyers tojással, a finomra vágott zöldpetrezselyemmel és a reszelt sajt felével. Ízlés szerint kevés majoránnával, sóval, reszelt vöröshagymával fűszerezzük. Ezt a tölteléket beletöltjük a tojásgyümölcsbe. Az egészet leöntjük tejszínnel és paradicsomlével, majd megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben megsütjük.

Padlizsánleves

40 dkg tojásgyümölcs, 1 fej vöröshagyma, zeller, tejföl, fűszerek.
Apróra vágjuk a tojásgyümölcsöt és felszeletelt hagymával együtt vízben megfőzzük. Ízlés szerint fűszerezzük és tejföllel behabarjuk. Azonnal tálalhatjuk.

Rántott padlizsán

4 tojásgyümölcs, 1 dl tej, só, fűszerkeverék, zsemlemorzsa, tojás, olaj, liszt.
A padlizsánt vékony szeletekre vágjuk. Tejben fél óráig áztatjuk. Ezután kivesszük a tejből és befűszerezzük, de nem annyira, mint pl. a patisszont. Fűszerezés után 20 percig állni hagyjuk. Ezután bepanírozzuk és olajban pirosra sütjük.

Padlizsán eltevése

Erdélyi padlizsánkrém

Hozzávalók: 4-5 közepes fej padlizsán, 3-4 közepes fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma (több is lehet), 4-5 ek. citromlé, kb. 2 dl olaj, ecet, ízlés szerint, só, bors
Elkészítése: A padlizsánokat sütés előtt a szára mellett kicsit megszurkáljuk, nehogy felrobbanjon, aztán egyben megsütjük, hogy jó puha legyen mindenhol. Felvágjuk őket, és a héjából kikaparjuk. Finomra felvágjuk (rozsdamentes vagy fakéssel) és ahogy a tálba került, sót és padlizsánonként egy-egy evőkanál citromot öntünk rájuk, nehogy megbarnuljanak. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, és a padlizsánhoz keverjük. Megszórjuk kevés borssal, és annyi ecetet teszünk bele, hogy kicsit savanykás legyen, de ne kaparja a torkunkat. Végül az olajat lassanként hozzákeverjük, mint a majonéznél, és jól elkeverjük. Másnap jó igazán, addigra kicsit megkeményedik, nem olyan folyós. Pirítós kenyérre kenve csodálatosan finom és eláll akár egy hétig is. 1 órás gőzölés után hónapokig is eltartható.

Padlizsánkrém télire

Hozzávalók: 2-2 kg padlizsán, húsos zöldpaprika, paradicsompaprika, 5 dl olaj, só, kevés nátriumbenzoát
Elkészítése: A padlizsánt és a paprikákat sütőben megsütjük, meghámozzuk, ledaráljuk, összekeverjük, majd olajba forgatva szárazra pároljuk, megsózzuk. Csipetnyi nátriumbenzonátot keverünk bele, majd kisméretű üvegekbe töltjük. Azonnal lekötjük, és száraz gőzbe tesszük.

Padlizsános lecsó 1.

Elkészítése: Felkarikázunk 3 nagy fej hagymát és 3-4 ek. olajon sütögetjük: Hozzáteszünk 5-6 felszeletelt zöldpaprikát, összekeverve tovább sütjük, és megszórjuk 1 ek. ételízesítővel. 2-3 perc múlva hozzáadjuk a megtisztított, 0,5 cm vastagra felkarikázott padlizsánt és tovább sütögetjük. Közben belenyomunk 3 gerezd fokhagymát is. Amikor a padlizsánszeletek már puhára sültek, csak akkor teszünk rá 3-4. apróra vágott érett paradicsomot, és a levét jól elfőzzük. Forrón üvegekbe töltjük, és a forrás kezdetétől számítva 25-30 percig dunsztoljuk.

Padlizsános lecsó 2.

Elkészítése: Három nagyobb padlizsánt a tűzhely lapján minden oldalán átsütünk, amíg a héja megbarnul, majd rozsdamentes késsel lehámozzuk és feldaraboljuk. 8-10 paradicsompaprikát megmosva kicsumázunk, és nyersen ledaráljunk. Fél kg megtisztított hagymát apróra vágunk, másfél dl olajban megpárolunk, hozzáadjuk a padlizsánkockákat, a ledarált paradicsompaprikát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, forrón üvegekbe töltjük, tetejére ujjnyi olajat öntünk, késhegynyi szalicilt szórunk, lekötjük és kigőzöljük.

Padlizsánpástétom

Elkészítése: A padlizsánpástétom nemcsak saláta, hanem remek téli előétel is. 2-2 kiló paradicsompaprikát, zöldpaprikát és padlizsánt a sütőben megsütünk, majd a paprikák héját lehúzzuk, a padlizsánt meghámozzuk. Nagyobb darabokra vágva fél liter olajba rakjuk, és kevergetve krémesre, szárazra pároljuk. Félliteres üvegekbe töltve mindegyikre evőkanálnyi olajat öntünk, és lekötve szárazgőzben hagyjuk kihűlni. Télen kissé megsózzuk, megborsozzuk, és salátalevéllel bélelt kis tányérra halmozva, kemény tojással díszítve pirított kenyérrel kínáljuk.

Padlizsánsaláta ízesen

Elkészítése: Két-három közepes nagyságú padlizsánt a tűzhely lapján minden oldalán átsütünk, rozsdamentes késsel héjától megtisztítunk és összetörünk. Ugyancsak átsütünk 6-8 zöldpaprikát, ugyanennyi paradicsompaprikát, héjukat hasonló módon lehúzzuk, és a paprikahúst apróra vágjuk. Fél kg paradicsomot megfőzünk, és áttörünk. Két-három fej hagymát apróra vágunk, és 2 dl olajban megpároljuk. Az egészet összekeverjük egy zománcozott lábosban, és még néhány percig együtt pároljuk. Ízlés szerint sózzuk, és egy kevés cukorral ízesítjük. Kis üvegekbe rakjuk, lekötjük, és vízfürdőben 10-12 percig gőzöljük. A vízben hagyjuk kihűlni.

Padlizsánsaláta télire

Elkészítése: Két-két kiló padlizsánt, sárga és piros színű zöldpaprikát veszünk hozzá, megmossuk, és tepsiben egymás mellé fektetve megsütjük. A paprikák külső, megbarnult hártyáját lehúzzuk, kicsumázzuk, és a meghámozott padlizsánnal együtt megdaráljuk. Fél liter olajat megforrósítunk, a paprikát, meg a padlizsánt beleforgatjuk, és kevergetve szárazra pároljuk Végül, félliteres üvegekbe töltjük, és mindegyik tetejére egy evőkanál olajat öntünk. Azonnal lekötjük, és száraz gőzbe tesszük. Télen salátának, kemény tojással körítve előételnek, és palacsinta töltésére is használhatjuk.

Provence-i zöldségkeverék

Hozzávalók (4 db félliteres üveghez): 2 közepes padlizsán, 2 közepes cukkini, 50 dkg paradicsom, 2-2 sárga, piros, és zöldpaprika, 4 közepes fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 10 dkg cukor, 2.5 dl 10%-os ecet, 8 evőkanál (olíva)olaj, 4 babérlevél, 2-3 rozmaringág, ízlés szerint só, 1 teáskanál szemes bors, 2 zacskó savanyúságtartósító.
Elkészítése: A padlizsánt, a cukkinit, a paprikákat, a hagymát, és a paradicsomot megtisztítjuk, megmossuk. A paradicsomot gerezdekre vágjuk, a többi zöldséget felkockázzuk. A felkockázott zöldséget sós vízben 5 percig főzzük. Az ecetet fél liter vízzel, és az összes többi hozzávalóval felforraljuk. Belekeverjük a tartósítót is. A felkockázott zöldséget, és a nyers paradicsomot, az üvegekbe rétegezzük, leöntjük a meleg páclével, majd mindegyik üvegbe két evőkanál olajat öntünk. Az üvegeket lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.





Madlen-től hoztam
sarkadykati sarkadykati
Címkék: padlizsán csökkenti, izgalmi állapotot, egyszerű rántott, francia lecsón, muszakán keresztül, padlizsánkrémig rengeteg,

*UPDATE* Padlizsán és cukkini
Padlizsán és cukkini sonkában sütve Hozzávalók 4 fő 50 dkg cukkini 50 dkg padlizsán 40 dkg sonka olívaolaj, rozmaring só, bors A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, mindegyiket beletekerjük egy sonkaszeletbe, sózzuk, borsozzuk, olívaolajon hirtelen megsütjük. Saláta köret: 15 g jégsaláta 15 g lollo rosso 15 g római saláta 0.02 l ecet olaj dresszing (0.015 olívaolaj, 0.005 balzsamecet) 0.05 kg olívabogyó 0.05 ...
1vargaildyko 1vargaildyko
*UPDATE* Rakott padlizsán
Hozzávalók 4 főre: 3 közepes padlizsán 40 dkg csirkemell 5 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olaj a hús sütéséhez fél liter tejföl vagy joghurt. 3 evőkanál olaj 1 dl tej (a tejfölbe keverve) 10 dkg update sajt reszelve 15 dkg rizstészta főzve, ételízesítővel ízesítve 10 dkg light bacon zsemlemorzsa a tepsi aljára Elkészítés: A ledarált húst az olajon az összezúzott fokhagymával puhára pároljuk. A tepsit kibéleljük, ...
1vargaildyko 1vargaildyko
*UPDATE* Roston sült padlizsán
Roston sült padlizsánba tekert, bazsalikomos sajtsaláta Hozzávalók 1 főre 15 dkg padlizsán 8 dkg sajt 6 dkg kaliforniai paprika bazsalikom 20 ml olívaolaj só bors 8 dkg paradicsom friss saláták vegyesen ecet-olaj dresszing (olívaolaj, balzsamecet) A padlizsánt meghámozzuk, szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, forró serpenyőben szárazon pirosra sütjük. A paprikát és a sajtot csíkokra vágjuk, összekeverjük a bazsalikommal, ...
1vargaildyko 1vargaildyko
*UPDATE* Saslik barbeque
hozzávalók 4 főre 0.60 kg sertéskaraj 1 db cukkini (kb 15 dkg) 1-2 fej hagyma (kb 15 dkg) 10-20 dkg Light bacon 2 db paprika (kb 10 dkg) 1 db padlizsán (kb 20 dkg) BBQ 1 dl ketchup 0,1 dl cukormentes balzsamecet 1 dkg zero cukor só bors 1 db chili 1 dkg zúzott fokhagyama 6 dkg apróra vágott hagyma Elkészítés: A barbecue szósz hozzávalóit összeforraljuk, addig amíg az ecet szaga ...
1vargaildyko 1vargaildyko
*UPDATE* Vegetáriánus pannini
Hozzávalók 4 fő 4 db kornspitz 20 dkg színes kaliforniai paprika 20 dkg cukkini 20 dkg padlizsán 20 dkg zöld spárga 20 dkg lila hagyma 2 dl update1 majonéz bazsalikom, só, bors A zöldségeket feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, olívaolajon megsütjük. A kenyereket ketté vágjuk, megkenjük majonézzel, beletesszük a bazsalikomleveleket, melegszendvics sütőben összesütjük. Salátával tálaljuk. Saláta köret: 15 g ...
1vargaildyko 1vargaildyko
....tölTÖTT PADLIZSÁN
TAVASZI HAGYMÁVAL, RETEKKEL Hozzávalók: 10 dkg RAMA margarin, 4 db kisebb padlizsán, 2 evőkanál liszt, 2-3 db retek, 1 csomó tavaszi hagyma, 2 gerezd fokhagyma, őrölt fekete bors, chilipaprika, petrezselyem, só. Elkészítés: A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, a húsát rozsdamentes kanállal kiemeljük, és apróra vágjuk. Kevés felhevített margarinon megpároljuk a zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesített padlizsánt. Mikor megpuhult, lisztszórással sűrítjük, majd a tűzről levéve áttörjük. A ...
bubszi bubszi
1 hét alatt -3 kg burgonyával
tedd rá a sajtot, és 1 percig mikrózd) Tízórai: Fél pomelo Ebéd: Natúr szelet, 10 dkg tepsiben zsiradék nélkül sült burgonya+30 dkg egyéb mellette sült zöldség, hagyma, cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom Uzsonna: 1 csík krumplicukor lassan vagy 2 dkg fekete medvecukor elszopogatva Vacsora: Fél szelet burgonyás kenyér (5 dkg), joghurtos céklasaláta (1 dl joghurt, kevés almás tormával ...
tinka1951 tinka1951
14 napos lúgosító étrend
elkészítjük, de 0, 5 dl - vel több vízzel! Tálba tesszük a levest, és a sajttal megszórjuk. A banánt utána esszük meg! Uzsonna: ananász Hozzávalók: 20 dkg friss vagy konzerv ananász Vacsora: tojás fehérje pörkölt padlizsánnal, spagettivel Hozzávalók: 2 db főtt tojás fehérje része 20 dkg padlizsán 5 dkg vöröshagyma 1dkg olaj 5 dkg durum spagetti ízlés szerint fűszerek:piros paprika, kömény, só Elkészítés: A ...
grimilda grimilda
Süti ajánló
Kókuszos-almás sütemény veronika74
Krémes receptje margoka59
Kávé és vanília likőr suzymama
Rumos-vaníliás szelet yvett789
Kakaós torta bubszi
Cukorbetegség bulac57
Chilis bab-Chili con Carne recept gonda_katalin
Citrom szelet bubszi
Almáskenyér bubszi
Rákóczi túrós horvathnemagdi
Szárnyas receptek
Pastitzio – húsimádó rakott tészta görögösen bkisseva
Csirkemájas-gombás spagetti bubszi
Lasagne-al forno yaskane
Kiadós étel fillérekből horvathnemagdi
Tepsis káposzta (Cseh) bubszi
Karfiolos csirke biharijudit
Lecsós csirke recept gonda_katalin
Csirkecombok hagymaszelettel veronika74
CSáky CSIRKEMELL suzymama
Paprikás csirkemell paradicsom horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Ami eddig elképzelhetetlen volt: egészséges melegszendvics tinka1951
Húsroló raguval veronika74
erdélyi leves ibolya58
B betűs receptek horvathnemagdi
Rakott karfiol - mintha horvathnemagdi
K betűs receptek horvathnemagdi
ELŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
A legfinomabb édes és sós palacsinták tinka1951
Sajttal töltött húspogácsa paradicsomos rizzsel zsokanita
Sertésből készült ételek
Bakonyi sertésszelet skorpiolilike
B betűs receptek horvathnemagdi
Tojásos tarjás fasírt anyu65
Pincepörkölt snbela44
Darált húsos rántott szelet horvathnemagdi
A négy alapmártás tundihugi
Baconos szűzpecsenye nyárson recept boszorlany
Napraforgómagos töltött hús horvathnemagdi
Tihanyi barátok eledele horvathnemagdi
Vacsoracsata-Előétel-Győzi veronika74
Halból készült ételek
Rácos ponty bubszi
Rántott ponty cilamami
Cordon bleu halfilé bulac57
Finom falatok piroska0101
Hal erőleves bubszi
Révfalusi regős halászlé 3. bubszi
Bajlódsz a spárgával? grimilda
Töltött kenyérszeletek migova
Halas rétes. csibi52
Pisztráng mandulával sütve 1vargaildyko
Vad ételek
Szegedi fácángulyás bubszi
Magyar gasztronómia grimilda
Szarvas zsemlegombóccal bulac57
Őzcomb gersliropogóssal 1vargaildyko
Szarvasgombás őz vadrizzsel klerierzsi
Szarvas ragu recept kovacs_zsoka
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Lazacborda artois módon bubszi
soponyai őzragú..... ibolya58
Spagetti ajánló
Abruzzói mártás bubszi
Vörösboros spagetti bubszi
Tejszínes-cukkinis tészta horvathnemagdi
LECSÓS libaMÁJ bubszi
Tésztatál húsgolyókkal brozsika
Családom kedvence sarkadykati
Ananászos zelleres csirke recept jamborlulu
Olasz zöldségleves bubszi
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz horvathnemagdi
Kínai zöldséges tészta 1vargaildyko
Pizza receptek
Töltött pizza recept jamborlulu
Paleo pizza (liszt mentes) bkisseva
pizza készítés otthon hazipatika.com drciccancs
Kapros-túrós kiflik 1vargaildyko
Pizza sarkadykati
Planétás pizza bubszi
Tonhalas pizza bulac57
Sonkás-tojásos töltelék bubszi
Pizza vegetali recept toth_beata
Édesköményes zelleres vékony horvathnemagdi
Hamburger receptek
Hamburger baratnu
Ma itt jártam: sarkadykati
Csirke hamburger banb
Hamburger buci recept boszorlany
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Hamburger horvathnemagdi
Hamburger pulykahússal suzymama
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU