Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Debreceni tokány 5.
A vékony csíkokra vágott húst aranysárgára pirított vöröshagymán félig puhára sütjük. Ekkor hozzáadjuk a csíkokra vágott debrecenit, téli szalámit. Ugyancsak hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, zöldpaprikát. Sóval, törött borssal, curry-vel ízesítjük, és 1 dl vörösbort aláöntve puhára pároljuk.
Tarhonyával és idénysalátával tálaljuk.

Debreceni tokány 6.
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg marhahús, 1 nagy fej vöröshagyma, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg debreceni, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom vagy 6 dkg paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma, só, pirospaprika, zsír
A húst kisujjnyi hosszúságúra és 0,5 cm vastagságúra vágjuk. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és kevés zsírban üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük az apróra vágott hagymát, megfonnyasztjuk, meghintjük pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük, hozzátesszük a húst, az összezúzott fokhagymát, megsózzuk, jól összekeverjük, és fedővel letakarva, lassú főzéssel zsírjára pirítjuk. Időnként megkeverjük, s ha kell, kevés vizet öntünk alá, és tovább pároljuk. Ha a hús majdnem puha, hozzátesszük a karikára vágott debrecenit, a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az egészet együtt puhára pároljuk. Sós burgonyát, tarhonyát vagy rizst adunk hozzá köretként.
Jó tudni! Nagyon laktató étel, ezért a legtöbb helyen desszert nélkül (esetleg könnyű leves után) fogyasztják.
Elkészítési idő: 2 óra

Debreceni tokány 7.
Füstölt szalonnát apró kockára vágva és megüvegesítve tartalmas pörkölt-alapot készítünk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, és félig puhára pároljuk. A megmosott debreceni kolbászt hozzátesszük, rövidig együtt pároljuk. Ez-után a kolbászt kivesszük, karikára vágva kevés zsíron megpirítjuk. A tokányhoz tesszük a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot és a kolbászt, majd teljesen puhára pároljuk.
Tálaláskor a tokányra, karikára vágott zöldpaprikát és paradicsomot teszünk, meghintjük finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Köretei lehetnek: tarhonya, petrezselymes burgonya vagy párolt rizs.

Debreceni töltött csülök
Hozzávalók: 2 db csülök, 15 dkg lángolt kolbász, 15 dkg sajt, só, bors, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 dl bor.
A csülküket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk. Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal. A kolbászt kettévágjuk, körülvesszük vékony sajtszeletekkel, belehelyezzük a csülök közepébe, majd összehajtjuk, és eredeti alakja szerint hústűvel megtűzzük. Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk, majd kevés forró zsiradékban hirtelen szép pirosra sütjük. Ráöntjük a bort, kevés vizet, melléhelyezzük a kuktaedénybe a hagymát, fokhagymát, és puhára pároljuk. Amikor már puhulni kezd, kiemeljük a kuktából a csülköket, és sütőben ropogósra, sütjük Keresztbe szeletelve forrón tálaljuk.

Debreceni töltött káposzta
Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, 80 dkg savanyú káposzta, 8 db káposztalevél, 15-15 dkg angolszalonna és debreceni kolbász, 1 nagy fej hagyma, 6 dkg rizs, 8 dkg füstölt szalonna, 2 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 2 k. olaj pirospaprika őrölt köménymag, törött bors só.
Elkészítés: A húshoz hozzáadjuk a félig megpárolt rizst, a megpirított füstölt szalonna és hagyma felét és a zúzott fokhagymát. Pirospaprikával, köménymaggal, borssal, sóval ízesítjük, majd a tojásokkal jól összedolgozzuk. A tölteléket a káposztalevelekbe göngyöljük. A maradék pirított hagymát megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük, majd beletesszük a savanyú káposztát és a maradék füstölt szalonnát. Ráhelyezzük a töltelékeket, a négy szeletre vágott húsos angolszalonnát, majd lefedve pároljuk. A végén hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és ezzel készre főzzük. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: apróra vágott, összezúzott fokhagymát, karikára vágott, feldarabolt zöldpaprikát, egészet együtt, legtöbb helyen,

B betűs receptek
vágott húst beletesszük. Kévés csontalaplével vagy vízzel felengedve pároljuk. Ha a hús majdnem puha, hozzáadjuk széletekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Tálaláskor galuskát, párolt rizst vagy petrezselymes burgonyát adunk hozzá. Debreceni sertéstokány, ha a bácskai tokányhoz pároláskor debreceni kolbászt teszünk. A köménymagot ilyenkor elhagyjuk belőle. A debreceni kolbászt, ha megpároltuk a tokányban, kivesszük, és karikára vágjuk. Nagyon kevés felhevített zsírban megforgatjuk. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Bográcsételek
Kóstoljuk meg és ha kell, sózzuk meg. Mielőtt a burgonya megpuhulna, tegyük bele a virslit is. Energiatartalom: 2300 kJ Fehérjetartalom: 20 g Zsírtartalom: 35 g Szénhidráttartalom: 37 g Rizses lecsó debrecenivel Hozzávalók: 10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 50 dkg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 2 pár debreceni, 12 dkg rizs, só. Elkészítés: A kockára vágott, kissé ...
kloppenburg kloppenburg
D betűs receptek
újhagymát, és együtt 2-3 percig sütjük. Sóval, kakukkfűvel, majoránnával, köménymaggal, kockákra vágott paradicsommal fűszerezzük. Időnként kevés fehérbort aláöntve puhára pároljuk. Kifőtt csuszatésztával, saját levét aláöntve tálaljuk. Debreceni bableves Hozzávalók: 35 dkg szárazbab, 1 l víz, 30 dkg debreceni páros kolbász, 1 k. olaj, kis fej vöröshagyma, 1 csomó leveszöldség, só, pirospaprika, babérlevél, tejföl Elkészítés: A babot a főzés előtti napon beáztatjuk. Másnap a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni töltött csülök Hozzávalók: 2 db csülök, 15 dkg lángolt kolbász, 15 dkg sajt, só, bors, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 dl bor. A csülküket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk. Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal. A kolbászt kettévágjuk, körülvesszük vékony sajtszeletekkel, belehelyezzük a csülök közepébe, majd összehajtjuk, és . eredeti alakja szerint hústűvel megtűzzük. Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni gesztenyés béles Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 30 dkg gesztenyepüré, 10 dkg dió, 50 dkg meggy vagy szilva, 6 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 cl rum. A kimagozott és rumban megáztatott gyümölcsöt belekeverjük a burgonyanyomón áttört gesztenyepürébe, hozzáadjuk a darált diót és a zsemlemorzsát. A rétestésztát a szokásosnál vastagabbra nyújtjuk, vagy több rétegben egymásra helyezzük, vajjal meglocsoljuk. Ráhalmozzuk a tölteléket, feltekerjük, tetejét vajjal kenjük és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni tokány 1. Hozzávalók: 80 dkg marhalapocka, 12 dkg debreceni, 6 dkg füstölt szalonna, 6 dkg zsír, 20 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom A húst szeletekre vágjuk és megmossuk. A szeletekre vágott húsos füstölt szalonnát zsírban kissé áthevítjük, majd sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, a paprikát, a húst, kevés vízzel felöntjük, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni paprikás szalonna 1. Pörzsöléssel szőrtelenített disznóból készül. A pörzsölés megadja neki a különleges "égett" ízt. Elkészítése: A tisztára kapart szalonnákat 3 ujjnyi szélességű, 2 ujjnyi magasságú, 40 cm. hosszúságú darabokra vágjuk, sóval jól bedörzsöljük. 8-10 napig sózzuk, naponta átforgatva azokat. A végén a sót lesöpörjük róla, bedörzsöljük pirospaprikával. (a bőrös részek természetesen kimaradnak ebből). Fehér tiszta papírba csavarva 1-2 napra, hideg füstre ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni béles 3. Hozzávalók: Rétesliszt 1 kg, zsír 5 dkg, cukor 1 ek., tejföl 4 ek., tojássárgája 4 db, só 2 késh., zsír 20 dkg. Töltelék: tojás 3 db, porcukor 10 dkg, vanília 1/4 rúd, túró 50 dkg, mazsola 5 dkg, dara 1 kk., só 1/2 késh. Elkészítése: A lisztet 5 dkg zsírral jól eldörzsöljük, tegyünk bele kevés sót, evőkanál cukrot, 4 kanál tejfölt, 4 tojássárgáját, és langyos vízzel rétestésztát dolgozzunk ki. Egy órát pihenni hagyjuk, kinyújtjuk, zsírral bekenjük és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Csokis szaloncukor veronika74
Diós-mákos fonott kalács klerierzsi
Meggyes-csokis kevert süti aranyibarbara
Lekváros-diós kocka martimarti
Lúdláb anci-ani
Zöldalmás tiramisu bulac57
Palacsinta torta bubszi
Lecsós burgonyasaláta skorpiolilike
Meggyes álom klarika47
Recept Aktuális betti055
Szárnyas receptek
Hortobágyi palacsinta recept boszorlany
Stroganoff bélszín 1vargaildyko
Pulykarolád gombamártással, AM bubszi
Saláta sült csirkemellel recept gonda_katalin
Maradék sonka? Sebaj! horvathnemagdi
Csirkemájas rátét bubszi
Sült pulykacomb fokhagymás pacsakute
Kay pha wan bubszi
Soványhús ananásszal ujjozsef
Házi gyros recept jamborlulu
Marhából készült ételek
Bajor ragu csibi52
Vacsoracsata-Főétel-Nelli veronika74
Grízzel töltött burgonyagombóc lilikonyhaja
Barátfülés húsleves ujjozsef
K betűs receptek horvathnemagdi
Sült pulykamell gyümölcsmártás bubszi
Szendvicstorta yocoo
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Erőleves égetett tésztáva horvathnemagdi
Palócleves 2. horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Katalán töltött palacsinta margoka59
Epe-kímélő diéta! horvathnemagdi
Bográcsételek kloppenburg
SÓS NASI AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Gemenci májas tarjaszeletek bubszi
Almás pecsenye ínycsiklandóan ünnepi fogás. reifregina
Brassói aprópecsenye 5. bubszi
Gyros recept toth_beata
Receptek horvathnemagdi
Kínai húsleves töltött tésztab bubszi
Halból készült ételek
Ponty sörben pácolva bubszi
Ponty szürke szószban recept toth_beata
Ízőrzők – Szigliget horvathnemagdi
Halpaprikás bográcsban. bubszi
Ponty-pörkölt. csibi52
Nyárson sült ételek kloppenburg
Pisztráng római tálban veronika74
Lazacos burgonyasaláta bubszi
Karácsonyi menü horvathnemagdi
Foghagymás párolt, sült süllő, hasábburgonyával recept kovacs_zsoka
Vad ételek
Szarvaspörkölt burgonyagombóccal recept baggesz20
Gesztenyével töltött fácán yaskane
Gesztenyével töltött fácán taltos1
Recept rakosferenc
Gombás szarvastokány orsi1
Vadkacsa tejfölösen klerierzsi
Ízőrzők –Bugyi– horvathnemagdi
Fácánleves rochlitzne
burgonyás ételek marti1951
Áfonyás sült szarvascomb mandu pacsakute
Spagetti ajánló
Hétfő wikers
Kelkáposztás carbonara spagetti recept kovacs_zsoka
Bakonyi szelet veronika74
Carbonara, ahogy én készítem recept baggesz20
Spagetti saláta recept toth_beata
Tárkonyos-sajtmártásos tészta 1vargaildyko
Krémsajtos bolognai veronika74
Bacon szalonnás tészta bkisseva
Spagetti mozzarellával bulac57
4 csoda-recept - 10 perc alatt yaskane
Pizza receptek
Fogyd magad degeszre! finike
Paprikás pizza bulac57
Pizza recept baggesz20
Pizza tekercs recept tinka1951
Mini pizza bubszi
Sonkás, gombás pizza recept gonda_katalin
Töltött pizza moncsika77
Pizzakifli bubszi
x nagyuska
római melegszendvics ! ibolya58
Hamburger receptek
Óriás hamburger angyalka___
Házi hamburger veronika74
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Házi hamburger recept gonda_katalin
A szója kloppenburg
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU