Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Káposzta sokféleképpen
A káposzta az egyik leggyakoribb zöldségünk, vad fajtáját már az ókorban is ismerték és nagyon nagyra tartották. Több fajtája ismert, színben, nagyságban. A leggyakoribb a zöld-fehér káposzta, mely nyár végétől, késő őszig tart. A kései fajtáját télire savanyítják, amelynek szintén kitűnő a tápértéke. A mai kutatási eredmények szerint a káposzta az egyik legkitűnőbb rákellenes táplálékunk, emelett számtalan módon elkészíthető, kiválóak a káposztalevesek, a különféle módon elkészített töltött káposzták, de nagyszerű körítés vagy saláta is készülhet belőle.

Legényfogó káposztaleves

Hozzávalók:

40 dkg füstölt tarja, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej kelkáposzta, 10 dkg gersli, törött bors, a rántáshoz: liszt, zsír, pirospaprika.

Elkészítése:

A tarját és a karikákra vágott hagymát feltesszük főni, amikor félpuha, beletesszük a laskára vágott kelkáposztát a gerslit és a zúzott fokhagymát. Ha megpuhult, kivesszük a tarját, és kockákra vágjuk. A lisztből, zsírból és paprikából készült rántással berántjuk, beletesszük a tarját, borsozzuk, és még egyszer összeforraljuk. Puha kenyérrel tálaljuk.

Csiki gulyás

Hozzávalók:

40 dkg marhabélszín, 1 fej hagyma, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál paprika, 1 gerezd fokhagyma, kömény, fél kg savanyú káposzta, 3 dkg rizs, tejföl.

Elkészítése:

Egy nagy fej hagymát felkockázunk és a zsírban fedő alatt megpirítjuk. Rászórjuk a paprikát, a fokhagymát, a felkockázott húst és annyi vizet, hogy jól ellepje. Mikor a hús félig megpuhult, beletesszük az egyszer átmosott savanyú káposztát, a megmosott rizst és megsózzuk. Az egészet fedő alatt puhára főzzük, tejföllel bőven megöntözve tálaljuk.

Alföldi toroskáposzta

Hozzávalók:

2 kg savanyú káposzta, 2 kg császárvég, vagy más zsíros hús, 2 kg sertésfarok, 4-5 nagyobb fej hagyma, őrölt bors, paprika, só.

Elkészítése:

Egy fazékban lerakunk egy sor savanyú káposztát, erre egy sor karikákra vágott hagymát, majd a kockákra vágott húst, megszórjuk paprikával, borssal, sóval. A rétegezést addig végezzük, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére káposzta kerüljön. Vizet nem öntünk alá, hiszen a sózott hús levet enged. Közben nem kevergetjük, csak rázogatjuk. Kis lángon (lángelosztó) kb. 3 óra alatt lesz kész.

Csülkös káposzta

Hozzávalók:

1 kg füstölt csülök, 1/2 kg burgonya, 1 1/2 kg savanyú káposzta, 1/2 l fehérbor, 4 dl tejföl, törött bors.

Elkészítése:

A csülköket vízben nagyon puhára főzzük, kicsontozzuk, felszeleteljük. A meghámozott burgonyát kockákra vágva a fazék aljára tesszük. Erre kerül egy réteg csülökhús, majd egy réteg káposzta. Ezt addig ismetéljük, amíg el nem fogy. Az egészet felöntjük borral, megborsozzuk és lassú tűzön, keverés nélkül, kb. 2 órán át főzzük. Tálalás előtt tejfölözzük.

Hússal összerakott káposzta

Hozzávalók:

Három-négy evőkanál zsír, 1 kg savanyú káposzta, 1 kg sertéspecsenye, só, törött bors, 1/4 kg rizs

Elkészítése:

Tegyünk lábasba egy jó nagy tojásnyi zsírt, és ha a zsír forró, tegyünk bele minden személyre egy nagy marék savanyú káposztát. Egy pár kanál zsírt is öntsünk rá, fedjük be, s egy fél óráig párolva kavargassuk. Ezalatt tegyünk deszkára egy kiló - kövérrel vegyes - sertéspecsenyét. Vagdaljuk a húst össze, de nem túlságosan apróra. Tegyük ezt is kevés forró zsírba, s tíz percig pároljuk, tegyünk bele sót és sok tört borsot, hogy a bors íze ne vesszen el. Egy másik lábasban pároljunk zsíros vízben negyed kiló rizst. Mikor a rizsszemek puhák lesznek, vegyük le a tűzről, és a háromféle anyagot felváltva, sorban rakjuk egy zsírral kikent lábasba, legalul káposztát, azután kevés húst és rizskását, majd megint káposztát és húsos rizskását. Miután mind beleraktuk, öntsünk a tetejére fél liter tejfölt, fél liter édes tejet és pár kanál olvasztott zsírt. Ha elkészítettük, tegyük a lábast a sütőbe, fél óráig hagyjuk pirulni, aztán tálaláskor borítsuk ki egy tálba. Füstölt kolbásszal vagy borjúszelettel köríthetjük.

Veszprémi rucás káposzta

Hozzávalók:

1 kacsa, 1 kanál kacsazsír, 60 dkg savanyú káposzta, 1 hagyma, 20 dkg császárszalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, só, 1 csomó kapor.

Elkészítése:

A kacsát feldaraboljuk, sózzuk, a zsíron hirtelen átsütjük, kivesszük és félretesszük. A zsírban átsütjük a szeletekre vágott hagymát, megszórjuk a finomra vágott kapor felével, beletesszük a megmosott savanyú káposztát és pár percig pároljuk. Visszatesszük a kacsát, a szalonnaszeleteket, a felkarikázott kolbászt és 3-4 dl vizet. Letakarva a sütőben puhára pároljuk. A kacsát tálra tesszük és köré rakjuk a tejföllel és a többi kaporral átforralt káposztát.

Almás vöröskáposzta

Hozzávalók:

40 dkg vöröskáposzta, 10 dkg hámozott

alma, 5 dkg hagyma, 2 szem szegfűszeg,

1 babérlevél, 2 dkg zsír, 1 dl húsleves, 1 evőkanál ecet, cukor, só, bors.

Elkészítése:

A torzsájától megtisztított vöröskáposztát vékony csíkokra vágjuk, a negyedelt almát vékony szeletekre vágjuk, a tisztított hagymát pedig megtűzdeljük a szegfűszeggel és a babérlevéllel. A zsírt felforrósítjuk, beletesszük a káposztát és az almát, elkeverjük ecettel, cukorral sóval, borssal, hozzáadjuk a hagymát, a húslevest és közepes lángon 30-40 percig pároljuk. Időnként megkeverjük.

Különleges káposztasaláta

Hozzávalók:

40 dkg vöröskáposzta, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg lencse, tejföl, olívaolaj, só.

Elkészítése:

A vöröskáposztát vékony csíkokra szeljük, besózzuk, állni hagyjuk. A lencsét kevés vízben puhára pároljuk. A hagymát szintén vékony csíkokra vágjuk. Miután a lencse kihűlt, összekeverjük a kicsavart káposztával és a hagymával, leöntjük egy kevés olívaolajjal, a tetejét tejföllel díszítjük.

Káposztás rétes

Hozzávalók:

1 kg fejes káposzta, 10 dkg zsír, vagy olaj, 3 dkg cukor, só, őrölt bors.

Elkészítése:

A káposztát legyaluljuk, besózzuk, egy órán át állni hagyjuk. A zsírban megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a kinyomott káposztát és őrölt feketeborssal fűszerezzük. 20-25 percig pároljuk, utána hűlni hagyjuk. A réteslapokat ezzel a káposztakeverékkel töltjük meg, feltekerjük és a szokásos módon megsütjük.
bulac57 bulac57
Címkék: karikákra vágott, laskára vágott, zúzott fokhagymát, zsírban fedő, felkockázott húst, egyszer átmosott,

- Galuska sonkás-kukoricás sajtmártásban
Az a jó ebben a mártásban, hogy nagyon sokféleképpen variálhatjuk. Rendkívül gyorsan és könnyen elkészíthető, ráadásul nagyon finom. Készíthetjük kukorica helyett brokkoli, vagy karfiol rózsákkal, zöldborsóval, cukkinivel, de akár friss, vagy szárított gombafélékkel is. Többféle sajttal és más-más fűszerezéssel. A család garantáltan hálás lesz érte, bármilyen összeállításban is tesszük eléjük, az asztalra. Természetesen, ha nincs maradék galuskánk, akkor pár perc alatt azt is elkészíthetjük, de ha nincs ...
bordat bordat
1 tészta - 50 keksz
1 tészta - 50 keksz Szinte hihetetlen - mindössze ötféle hozzávalót gyorsan összegyúrunk, és kész is van a csodatészta, amit végtelenül sokféleképpen ízesíthetünk fűszerekkel, diófélékkel, gyümölcsökkel. Kinyújtva és formára szaggatva, ujjal alakítva, kis golyókká formázva, töltve, vagy vastag, vékony, hosszú vagy rövid rudakká sodorva finom aprósütemények készülnek belőle - igazi kis műremekek. A válogatott receptek között akadnak teljesen új és klasszikus sütik egyaránt, és ...
snibolya snibolya
3 fincsi recept, ami
3 fincsi recept, ami csökkenti az izzadást A nyári, folyamatos izzadás több szempontból is kellemetlen. Kínos annak, aki izzad, és kínzó annak, aki ezt szagolni kénytelen. Sokféleképpen tehetsz azért, hogy csillapítsd az izzadást. A rendszeres, gazdag folyadékbevitel mellett ételeid megválogatásával is befolyásolhatod közérzeted a melegben. Reggelire gyümölccsel, ebédre vagy vacsorára nagy adag friss salátával, hűsítő levesekkel vagy hideg sültekkel készülj. Kerüld ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
3 fincsi recept, ami
betűméretNormál betűméretKis betűméret megosztom: Add a Startlaphoz twitter myspace hirdetés A nyári, folyamatos izzadás több szempontból is kellemetlen. Kínos annak, aki izzad, és kínzó annak, aki ezt szagolni kénytelen. Sokféleképpen tehetsz azért, hogy csillapítsd az izzadást. A rendszeres, gazdag folyadékbevitel mellett ételeid megválogatásával is befolyásolhatod közérzeted a melegben. Reggelire gyümölccsel, ebédre vagy vacsorára nagy adag friss salátával, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
3 fincsi recept, ami csökkenti
pedig megérkeztek a kellemetlen szagú hónaljak is. Hogy megelőzd az izzadást, készítsd el receptjeinket. A nyári, folyamatos izzadás több szempontból is kellemetlen. Kínos annak, aki izzad, és kínzó annak, aki ezt szagolni kénytelen. Sokféleképpen tehetsz azért, hogy csillapítsd az izzadást. A rendszeres, gazdag folyadékbevitel mellett ételeid megválogatásával is befolyásolhatod közérzeted a melegben. Reggelire gyümölccsel, ebédre vagy vacsorára nagy adag friss salátával, hűsítő ...
korall44 korall44
A Lángos
ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tenyérnyi darabokat szaggatunk ki belőle. Kézzel kihúzogatjuk, és még 15 percig pihentetjük. Ezután bő, forró olajban mindkét oldalán megsütjük, majd a felesleges olajat leitatva, forrón tálaljuk. A lángos sokféleképpen tálalható: reszelt sajttal, sajttal és tejföllel, csak tejföllel, fokhagymás tejföllel, kapros tejföllel, juhtúróval kevert tejföllel, paradicsomos mártással, gombás mártással, gombás-sajtos mártással stb. Jó ...
lenke1964 lenke1964
A csicsóka
néven is emlegetik: topinambur, jeruzsálemi articsóka, Helianthus tuberosus l. Gumói változatosak, a halványtól a vörösesbarnáig terjedő árnyalatúak, dióízűek. Sokféleképpen fogyasztható Fogyaszthatjuk nyersen, salátákban; párolhatjuk, főzhetünk belőle szószokat; kitűnő turmixital naranccsal, citrommal, mézzel, almával; vagy köretként csicsókalepényt készíthetünk kelbimbóhoz, csirkéhez. A csicsóka ...
agnia agnia
A csicsóka segít a fogyásban é
csicsókát (más nevén jeruzsálemi articsókát vagy topinamburt), ha egyáltalán szóba kerül, a ,,szegény ember krumplijaként" szokás emlegetni. Annak, hogy ismét népszerűvé vált, nem csak a trend az oka, hanem az, hogy a csicsóka nagyon jóízű, sokféleképpen elkészíthető zöldség, melynek élettani hatásai is igen pozitívak. Most, télen van a szezonja. Gyakran a krumplihoz hasonlóan készítik (pürének, csőben sütve), de ennél sokkal izgalmasabb receptekkel is találkozhatunk, mert a csicsóka ...
juditmama juditmama
Süti ajánló
Omlós házi diós kifli bkisseva
Szellemidéző bubszi
Mákos kókuszos szelet recept jamborlulu
Hagymás pogácsa horvathnemagdi
Madártej torta !2007 ibolya58
Seherezádé álma bubszi
Rumos kuglóf 1vargaildyko
Karácsonyi mézes 1. bubszi
Fonott kalács veronika74
Mézes sütemények idgie1975
Szárnyas receptek
Rakott padlizsán bulac57
Hal a tortán jjanosne
Tejfölös kakaspörkölt nokedlivel recept baggesz20
Almás-cukkinis Csirkemell 1vargaildyko
3 remek Brassói aprópecsenye agimami7
Töltött csirkecomb horvathnemagdi
Tejszínes pulykacomb recept kovacs_zsoka
Csirke alakú krumplipüré recept baggesz20
Aszalt sárgabarackkal töltött horvathnemagdi
Rántott hús liszt tojás zsemlemorzsa nélkül recept peszko
Marhából készült ételek
Finn receptek kloppenburg
Vadas marha zsemlegombóccal reifregina
A tökéletes kocsonya – recept szelidszeder
Hachis parmentier macoka65
Brassói húsleves bubszi
Burgonyás húsgombóc fűszeres paradicsomszósszal horvathnemagdi
Mexikói bableves horvathnemagdi
Burgundi marhatokány agimami7
Paradicsomos húsgombóc recept jamborlulu
Gulyásleves tundihugi
Sertésből készült ételek
Kukoricakásás töltike recept toth_beata
Mexikói ételek vg999
Sajtos rakott kel gereica
Chop-suey horvathnemagdi
Ernő húsos palacsintája bubszi
Pácolt flekken hagymával rochlitzne
Parajos töltött hús bubszi
Babos sertésragu bulac57
Húsos rakott brokkoli bkisseva
sült babos egytál anna5971
Halból készült ételek
Dunapentelei halászlé bubszi
Öreghalász-lé bubszi
A legnépszerűbb halunk a ponty horvathnemagdi
Ízőrzők – Szigetbecse horvathnemagdi
Lazac rákszószban rochlitzne
Palacsinta, a világpolgár bulac57
Ízőrzők – Nagyszakácsi horvathnemagdi
Harcsa tejszínes gombamártáss tundihugi
Révfalusi regős halászlé 2. bubszi
Sült pisztráng pisztáciával bubszi
Vad ételek
Almás-gombás vadragu bulac57
Vörösboros szarvaspörkölt áfonyával, erdei gombával és dödöl suzymama
Fácánsült lilikonyhaja
Miklós, Miksa, Mikulás horvathnemagdi
Rapsic vadas macoka65
Fácán leves 6 személyre maroka
Túlélni a telet... horvathnemagdi
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Vadászpecsenye bubszi
Áfonyás sült szarvascomb mandu pacsakute
Spagetti ajánló
Szójás-húsos spagetti bubszi
Gombából készült ételek grimilda
Gyors és fincsi ragu spagetti mellé horvathnemagdi
Olasz zöldségleves rochlitzne
Telyszines csirke! kovacsborbala
Tepsis bolognai penne recept jamborlulu
Gyors serpenyős ebéd horvathnemagdi
Abruzzói mártás bubszi
Bolognai spagetti recept jamborlulu
Gyors mexikói babos tészta horvathnemagdi
Pizza receptek
Káposztás-sonkás töltelék bubszi
Töltött pizza horvathnemagdi
Pizza salátával 1vargaildyko
Egyszerű és olcsó fogások hétköznapra gyorskaja tinka1951
Pízza tekercs 1955viki
Graham-Lisztes Pizza Tészta 1vargaildyko
Villámgyors fogások a rohanós hétköznapokra – 7 fél ór tinka1951
Pasta Marinara bulac57
Paradicsom, avagy egy gyümölcs horvathnemagdi
Pizza recept margareta51
Hamburger receptek
Csirke hamburger cajun módra bubszi
x nagyuska
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Hamburger buci recept boszorlany
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Virslis kifli veronika74
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Hamburger horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU