Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Káposzta sokféleképpen
A káposzta az egyik leggyakoribb zöldségünk, vad fajtáját már az ókorban is ismerték és nagyon nagyra tartották. Több fajtája ismert, színben, nagyságban. A leggyakoribb a zöld-fehér káposzta, mely nyár végétől, késő őszig tart. A kései fajtáját télire savanyítják, amelynek szintén kitűnő a tápértéke. A mai kutatási eredmények szerint a káposzta az egyik legkitűnőbb rákellenes táplálékunk, emelett számtalan módon elkészíthető, kiválóak a káposztalevesek, a különféle módon elkészített töltött káposzták, de nagyszerű körítés vagy saláta is készülhet belőle.

Legényfogó káposztaleves

Hozzávalók:

40 dkg füstölt tarja, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej kelkáposzta, 10 dkg gersli, törött bors, a rántáshoz: liszt, zsír, pirospaprika.

Elkészítése:

A tarját és a karikákra vágott hagymát feltesszük főni, amikor félpuha, beletesszük a laskára vágott kelkáposztát a gerslit és a zúzott fokhagymát. Ha megpuhult, kivesszük a tarját, és kockákra vágjuk. A lisztből, zsírból és paprikából készült rántással berántjuk, beletesszük a tarját, borsozzuk, és még egyszer összeforraljuk. Puha kenyérrel tálaljuk.

Csiki gulyás

Hozzávalók:

40 dkg marhabélszín, 1 fej hagyma, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál paprika, 1 gerezd fokhagyma, kömény, fél kg savanyú káposzta, 3 dkg rizs, tejföl.

Elkészítése:

Egy nagy fej hagymát felkockázunk és a zsírban fedő alatt megpirítjuk. Rászórjuk a paprikát, a fokhagymát, a felkockázott húst és annyi vizet, hogy jól ellepje. Mikor a hús félig megpuhult, beletesszük az egyszer átmosott savanyú káposztát, a megmosott rizst és megsózzuk. Az egészet fedő alatt puhára főzzük, tejföllel bőven megöntözve tálaljuk.

Alföldi toroskáposzta

Hozzávalók:

2 kg savanyú káposzta, 2 kg császárvég, vagy más zsíros hús, 2 kg sertésfarok, 4-5 nagyobb fej hagyma, őrölt bors, paprika, só.

Elkészítése:

Egy fazékban lerakunk egy sor savanyú káposztát, erre egy sor karikákra vágott hagymát, majd a kockákra vágott húst, megszórjuk paprikával, borssal, sóval. A rétegezést addig végezzük, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére káposzta kerüljön. Vizet nem öntünk alá, hiszen a sózott hús levet enged. Közben nem kevergetjük, csak rázogatjuk. Kis lángon (lángelosztó) kb. 3 óra alatt lesz kész.

Csülkös káposzta

Hozzávalók:

1 kg füstölt csülök, 1/2 kg burgonya, 1 1/2 kg savanyú káposzta, 1/2 l fehérbor, 4 dl tejföl, törött bors.

Elkészítése:

A csülköket vízben nagyon puhára főzzük, kicsontozzuk, felszeleteljük. A meghámozott burgonyát kockákra vágva a fazék aljára tesszük. Erre kerül egy réteg csülökhús, majd egy réteg káposzta. Ezt addig ismetéljük, amíg el nem fogy. Az egészet felöntjük borral, megborsozzuk és lassú tűzön, keverés nélkül, kb. 2 órán át főzzük. Tálalás előtt tejfölözzük.

Hússal összerakott káposzta

Hozzávalók:

Három-négy evőkanál zsír, 1 kg savanyú káposzta, 1 kg sertéspecsenye, só, törött bors, 1/4 kg rizs

Elkészítése:

Tegyünk lábasba egy jó nagy tojásnyi zsírt, és ha a zsír forró, tegyünk bele minden személyre egy nagy marék savanyú káposztát. Egy pár kanál zsírt is öntsünk rá, fedjük be, s egy fél óráig párolva kavargassuk. Ezalatt tegyünk deszkára egy kiló - kövérrel vegyes - sertéspecsenyét. Vagdaljuk a húst össze, de nem túlságosan apróra. Tegyük ezt is kevés forró zsírba, s tíz percig pároljuk, tegyünk bele sót és sok tört borsot, hogy a bors íze ne vesszen el. Egy másik lábasban pároljunk zsíros vízben negyed kiló rizst. Mikor a rizsszemek puhák lesznek, vegyük le a tűzről, és a háromféle anyagot felváltva, sorban rakjuk egy zsírral kikent lábasba, legalul káposztát, azután kevés húst és rizskását, majd megint káposztát és húsos rizskását. Miután mind beleraktuk, öntsünk a tetejére fél liter tejfölt, fél liter édes tejet és pár kanál olvasztott zsírt. Ha elkészítettük, tegyük a lábast a sütőbe, fél óráig hagyjuk pirulni, aztán tálaláskor borítsuk ki egy tálba. Füstölt kolbásszal vagy borjúszelettel köríthetjük.

Veszprémi rucás káposzta

Hozzávalók:

1 kacsa, 1 kanál kacsazsír, 60 dkg savanyú káposzta, 1 hagyma, 20 dkg császárszalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, só, 1 csomó kapor.

Elkészítése:

A kacsát feldaraboljuk, sózzuk, a zsíron hirtelen átsütjük, kivesszük és félretesszük. A zsírban átsütjük a szeletekre vágott hagymát, megszórjuk a finomra vágott kapor felével, beletesszük a megmosott savanyú káposztát és pár percig pároljuk. Visszatesszük a kacsát, a szalonnaszeleteket, a felkarikázott kolbászt és 3-4 dl vizet. Letakarva a sütőben puhára pároljuk. A kacsát tálra tesszük és köré rakjuk a tejföllel és a többi kaporral átforralt káposztát.

Almás vöröskáposzta

Hozzávalók:

40 dkg vöröskáposzta, 10 dkg hámozott

alma, 5 dkg hagyma, 2 szem szegfűszeg,

1 babérlevél, 2 dkg zsír, 1 dl húsleves, 1 evőkanál ecet, cukor, só, bors.

Elkészítése:

A torzsájától megtisztított vöröskáposztát vékony csíkokra vágjuk, a negyedelt almát vékony szeletekre vágjuk, a tisztított hagymát pedig megtűzdeljük a szegfűszeggel és a babérlevéllel. A zsírt felforrósítjuk, beletesszük a káposztát és az almát, elkeverjük ecettel, cukorral sóval, borssal, hozzáadjuk a hagymát, a húslevest és közepes lángon 30-40 percig pároljuk. Időnként megkeverjük.

Különleges káposztasaláta

Hozzávalók:

40 dkg vöröskáposzta, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg lencse, tejföl, olívaolaj, só.

Elkészítése:

A vöröskáposztát vékony csíkokra szeljük, besózzuk, állni hagyjuk. A lencsét kevés vízben puhára pároljuk. A hagymát szintén vékony csíkokra vágjuk. Miután a lencse kihűlt, összekeverjük a kicsavart káposztával és a hagymával, leöntjük egy kevés olívaolajjal, a tetejét tejföllel díszítjük.

Káposztás rétes

Hozzávalók:

1 kg fejes káposzta, 10 dkg zsír, vagy olaj, 3 dkg cukor, só, őrölt bors.

Elkészítése:

A káposztát legyaluljuk, besózzuk, egy órán át állni hagyjuk. A zsírban megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a kinyomott káposztát és őrölt feketeborssal fűszerezzük. 20-25 percig pároljuk, utána hűlni hagyjuk. A réteslapokat ezzel a káposztakeverékkel töltjük meg, feltekerjük és a szokásos módon megsütjük.
bulac57 bulac57
Címkék: karikákra vágott, laskára vágott, zúzott fokhagymát, zsírban fedő, felkockázott húst, egyszer átmosott,

- Galuska sonkás-kukoricás sajtmártásban
Az a jó ebben a mártásban, hogy nagyon sokféleképpen variálhatjuk. Rendkívül gyorsan és könnyen elkészíthető, ráadásul nagyon finom. Készíthetjük kukorica helyett brokkoli, vagy karfiol rózsákkal, zöldborsóval, cukkinivel, de akár friss, vagy szárított gombafélékkel is. Többféle sajttal és más-más fűszerezéssel. A család garantáltan hálás lesz érte, bármilyen összeállításban is tesszük eléjük, az asztalra. Természetesen, ha nincs maradék galuskánk, akkor pár perc alatt azt is elkészíthetjük, de ha nincs ...
bordat bordat
1 tészta - 50 keksz
1 tészta - 50 keksz Szinte hihetetlen - mindössze ötféle hozzávalót gyorsan összegyúrunk, és kész is van a csodatészta, amit végtelenül sokféleképpen ízesíthetünk fűszerekkel, diófélékkel, gyümölcsökkel. Kinyújtva és formára szaggatva, ujjal alakítva, kis golyókká formázva, töltve, vagy vastag, vékony, hosszú vagy rövid rudakká sodorva finom aprósütemények készülnek belőle - igazi kis műremekek. A válogatott receptek között akadnak teljesen új és klasszikus sütik egyaránt, és ...
snibolya snibolya
3 fincsi recept, ami
3 fincsi recept, ami csökkenti az izzadást A nyári, folyamatos izzadás több szempontból is kellemetlen. Kínos annak, aki izzad, és kínzó annak, aki ezt szagolni kénytelen. Sokféleképpen tehetsz azért, hogy csillapítsd az izzadást. A rendszeres, gazdag folyadékbevitel mellett ételeid megválogatásával is befolyásolhatod közérzeted a melegben. Reggelire gyümölccsel, ebédre vagy vacsorára nagy adag friss salátával, hűsítő levesekkel vagy hideg sültekkel készülj. Kerüld ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
3 fincsi recept, ami
betűméretNormál betűméretKis betűméret megosztom: Add a Startlaphoz twitter myspace hirdetés A nyári, folyamatos izzadás több szempontból is kellemetlen. Kínos annak, aki izzad, és kínzó annak, aki ezt szagolni kénytelen. Sokféleképpen tehetsz azért, hogy csillapítsd az izzadást. A rendszeres, gazdag folyadékbevitel mellett ételeid megválogatásával is befolyásolhatod közérzeted a melegben. Reggelire gyümölccsel, ebédre vagy vacsorára nagy adag friss salátával, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
3 fincsi recept, ami csökkenti
pedig megérkeztek a kellemetlen szagú hónaljak is. Hogy megelőzd az izzadást, készítsd el receptjeinket. A nyári, folyamatos izzadás több szempontból is kellemetlen. Kínos annak, aki izzad, és kínzó annak, aki ezt szagolni kénytelen. Sokféleképpen tehetsz azért, hogy csillapítsd az izzadást. A rendszeres, gazdag folyadékbevitel mellett ételeid megválogatásával is befolyásolhatod közérzeted a melegben. Reggelire gyümölccsel, ebédre vagy vacsorára nagy adag friss salátával, hűsítő ...
korall44 korall44
A Lángos
ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tenyérnyi darabokat szaggatunk ki belőle. Kézzel kihúzogatjuk, és még 15 percig pihentetjük. Ezután bő, forró olajban mindkét oldalán megsütjük, majd a felesleges olajat leitatva, forrón tálaljuk. A lángos sokféleképpen tálalható: reszelt sajttal, sajttal és tejföllel, csak tejföllel, fokhagymás tejföllel, kapros tejföllel, juhtúróval kevert tejföllel, paradicsomos mártással, gombás mártással, gombás-sajtos mártással stb. Jó ...
lenke1964 lenke1964
A csicsóka
néven is emlegetik: topinambur, jeruzsálemi articsóka, Helianthus tuberosus l. Gumói változatosak, a halványtól a vörösesbarnáig terjedő árnyalatúak, dióízűek. Sokféleképpen fogyasztható Fogyaszthatjuk nyersen, salátákban; párolhatjuk, főzhetünk belőle szószokat; kitűnő turmixital naranccsal, citrommal, mézzel, almával; vagy köretként csicsókalepényt készíthetünk kelbimbóhoz, csirkéhez. A csicsóka ...
agnia agnia
A csicsóka segít a fogyásban é
csicsókát (más nevén jeruzsálemi articsókát vagy topinamburt), ha egyáltalán szóba kerül, a ,,szegény ember krumplijaként" szokás emlegetni. Annak, hogy ismét népszerűvé vált, nem csak a trend az oka, hanem az, hogy a csicsóka nagyon jóízű, sokféleképpen elkészíthető zöldség, melynek élettani hatásai is igen pozitívak. Most, télen van a szezonja. Gyakran a krumplihoz hasonlóan készítik (pürének, csőben sütve), de ennél sokkal izgalmasabb receptekkel is találkozhatunk, mert a csicsóka ...
juditmama juditmama
Süti ajánló
Almás krémes klerierzsi
Szilvatorta nnpapszi
Fahéjas muffin veronika74
Csőben sült mézes gyümölcsök agimami7
Babapiskótás-rumos-kávés bubszi
Chilis-csokis forralt bor martimarti
ÉDESSÉG AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Túrófánk 2. bubszi
Szőlős torta kallo74
Diós-mákos legyezők bulac57
Szárnyas receptek
Csirkemell eperrel veronika74
Almás-gyömbéres csirkemell veronika74
Paradicsomos-csirkés tésztasaláta recept boszorlany
Töltött csirkecomb recept baggesz20
Ínyenc sörleves veronika74
Paella madlen40
14 napos lúgosító étrend grimilda
Gyümölcsös párolt káposzta rochlitzne
Csirkemell narancsos márványsa bubszi
GOMBÁS tyúkLEVES bubszi
Marhából készült ételek
Pásztorhús bubszi
Gesztenyés pulyka bubszi
Burgonyás kaliforniai paprika leves recept baggesz20
Marhahús parasztosan 1vargaildyko
Isteni sültek marhából grimilda
x nagyuska
Gombás-vörösboros gulyás bubszi
Ínyenctekercs tundihugi
Marhatekercs narancsmártásban recept jamborlulu
Vadásztokány bubszi
Sertésből készült ételek
Zöldbabtokány 2. bubszi
Most van idénye biharijudit
Téli finomságok: káposzta és sütőtök akiram45
Csülök pékné módra tundihugi
Rakott kelkáposzta bubszi
Brokkolis szűzcsíkok szezámmag veronika74
Rakott zöldbab bubszi
Babgulyás füstölt csülökkel. bubszi
Pörkölt túrós csuszával horvathnemagdi
Ízőrzők – Csurgó – horvathnemagdi
Halból készült ételek
Kanadai zöldfűszeres lazac bubszi
Friss, zöld, ropogós horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Regős halászlé bubszi
Révfalusi regős halászlé 3. bubszi
Recept jjanosne
belga halleves! ibolya58
Aldunai halászlé 1. bubszi
Receptek horvathnemagdi
Kapros pisztráng jozsef_olah_9843
Vad ételek
Torták kloppenburg
Fácánleves bulac57
csirkeleves túrógaluskával ! ibolya58
soponyai őzragú..... ibolya58
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről) yaskane
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
Recept rakosferenc
Vadkacsa mandulás burgonya... bulac57
Spagetti ajánló
Pulykafasírt spagettifészekben bulac57
Spagetti Carbonara recept jamborlulu
Tonhalas spagetti 1vargaildyko
Spagetti carbonara suzymama
Májas spagetti horvathnemagdi
Füstölt tarjával töltött gombafejek zsokanita
Finom falatok piroska0101
Spagetti a la poverella - Szegényasszony spagettije yaskane
Sóban sütve horvathnemagdi
Szőlős-diós spagetti hidegen veronika74
Pizza receptek
Sonkás tekercs tereza54
Négysajtos pizza veronika74
Pizzás táska 1vargaildyko
Ezt a sajtos rúd fél óra alatt elkészül! tinka1951
Pizzás tekergők bubszi
Pizza margherita recept boszorlany
Pizzás tekercs mkatus
Sós kifli variációk gereica
Mini pizza recept kovacs_zsoka
x nagyuska
Hamburger receptek
Csirke hamburger cajun módra klara50
Csirkeburger recept jamborlulu
Házi hamburger recept gonda_katalin
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Hamburger baratnu
Hamburger pulykahússal suzymama
Csirke hamburger banb
Hamburger horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU