| Linzer koszorú recept |
|
Hozzávalók:
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
25 dkg vaj
30 dkg liszt
1 üveg baracklekvár
Elkészítés:
A cukrot elkeverem a vajjal, a vaníliás cukorral ,a tojással és végül a liszttel. 1 órát pihentetjük, hideg helyen . 1/2 cm vastagon elnyújtjuk. Kiszaggatjuk és lekvárral összeragasztjuk a kisült linzereket. ... |
gonda_katalin  |
|
|
| |
| Linzer, isler, koszorú |
Linzer, isler, koszorú
Klasszikus sütemény. A szocializmus egyik élmunkás aprósüteménye, az iskolai büfék örök sztárja, a cukrásztanulók egyik vizsgafeladata a linzer. A mai napig töretlen népszerűségnek örvend, akár torta formában készítjük, akár aprósüteményként kerül elénk.
Süteménytörténet
A legenda szerint a mai Ruszwurm cukrászda egyik korábbi tulaja Richter Lénárd volt az aki kitalálta a lekváros linzert. Állítólag egyik törzsvendége és barátja Linzer Rudolf szabadságharcos ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Receptek vegyesen 2 |
habosra keverünk, azután
10-12 deka olvasztott főzőcsokoládét és a 3 tojás keményre vert habját lassan hozzákeverjük.
Papírral bélelt, vajjal kikent tepsibe téve sütjük. Ha kihűlt, hosszú keskeny szeletekre vágjuk s díszes
nagyobb tálra koszorú alakban felrakjuk. A süteményszeletek alkotta üreget fél liter édes tejszínből fél
csomag vaníliás cukorral vert habbal töltjük meg. A tejszínhabot ízlés szerint cukrozhatjuk.
Tealinzer
17 deka vajat, 20 deka lisztet, fél citrom ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Sok-sok recept amit e-mailben kaptam |
(alapban a füstölt húsből kifővő lé is hozzájárul a sóval való ízesítéshez)
1-1,5 kg szárazbab
2 liter víz
fél csomag petrezselyem
elkészítés
Az apróra vágott bacont üvegesre pirítjuk.
Felöntjük étolajjal (ízlés, és koszorúér állapottól függően, zsírt használunk).
Belehelyezzük a szintén apróra vágott, és előre felkozkázott vöröshagymát és fokhagymát, kb. 10 percig pároljuk.
Miután a hagyma megpuhult, beletesszük a felkockázott sertéshúst kb. 15 percig főzzük, ... |
yaskane  |
|
|
| |
| Sütireceptek Karácsonyra |
|
http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=15005811:
Adventi koszorú
Hozzávalók: 16 szem egész mandula, 2 dl tejszín, 1 evőkanál szilvalekvár, fél mokkáskanál őrölt fahéj, 16 kis gombóc kapuccino fagylalt, 16 dk karácsonyi aprósütemény.
Előkészítés: A mandulát forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk. A tejszínt kemény habbá verjük. Elkészítés: A szilvalekvárt és a fahéjat összekeverjük, és a tejszínhabba forgatjuk. A masszát csillagcsőrös habzsákba szedjük, és négy tányérra - az ... |
idgie1975  |
|
|
| |
| Teszta receptek |
Jól kidagasztjuk, liszttel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett lapon, kb. 30x40 lappá nyújtjuk. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, elkenjük, rászórjuk a mák és a porcukor keverékét. Feltekerjük, koszorúba hajtjuk és kb.2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, a szeleteket kifordítjuk. Tojássárgájával lekenjük, forró sütöben pirosra, ropogósra sütjük. Sütési idő kb. 25 perc.
Törlés Módosítás
560. bejegyzésem 2009-01-26 21:54
Diós lepény ... |
margareta51  |
|
|
| |
|
|