| 14 napos lúgosító étrend |
|
kenyér
ízlés szerint só
Elkészítés:
A retket finomra reszeljük, levével együtt a túróval alaposan átkeverjük, sózzuk. Pirított kenyérre kenve fogyasztjuk
Tízórai: almalé
Hozzávalók:
2 dl 100%-s almalé
Ebéd: Fokhagymás pulykamell, petrezselymes burgonya, paradicsomsaláta
Hozzávalók:
10 dkg pulykamell
25 dkg burgonya
20 dkg paradicsom
2 dkg lilahagyma
1 + 1 dkg vaj
ízlés szerint só, fokhagyma, petrezselyem ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 2 hét lúgosító étrend |
félbarna kenyér
ízlés szerint só
Elkészítés:
A retket finomra reszeljük, levével együtt a túróval alaposan átkeverjük, sózzuk. Pirított kenyérre kenve fogyasztjuk
Tízórai: almalé
Hozzávalók:
2 dl 100%-s almalé
Ebéd: Fokhagymás pulykamell, petrezselymes burgonya, paradicsomsaláta
Hozzávalók:
10 dkg pulykamell
25 dkg burgonya
20 dkg paradicsom
2 dkg lilahagyma
1 + 1 dkg vaj
ízlés szerint só, fokhagyma, petrezselyem ... |
brozsika  |
|
|
| |
| 4 csoda-recept - 10 perc alatt |
fokhagyma
olívaolaj
só, bors
parmezánsajt
Elkészítés: tedd fel forrni a tésztához a vizet. Míg melegszik, zúzd össze a fokhagymagerezdeket, és egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg őket. A forró vízben főzd a tésztát éppen csak puhára, és forgasd bele a fokhagymás olajba. Tálald azonnal sok-sok reszelt parmezánnal a tetején!
Spárgaleves
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg spárga
1 nagy csokor friss újhagyma
5 dkg vaj
2 dl tejszín
1 ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 4 csoda-recept - 10 perc alatt |
bors
-parmezánsajt
Elkészítés: tedd fel forrni a tésztához a vizet. Míg melegszik, zúzd össze a fokhagymagerezdeket, és egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg őket. A forró vízben főzd a tésztát éppen csak puhára, és forgasd bele a fokhagymás olajba. Tálald azonnal sok-sok reszelt parmezánnal a tetején!
Spárgaleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg spárga
- 1 nagy csokor friss újhagyma
- 5 dkg vaj ... |
yaskane  |
|
|
| |
| A 4 legfinomabb tészta |
|
A 4 legfinomabb tészta
Farfalle fokhagymás-tejszínes-parmezános articsókamártásban
Hozzávalók 4 személyre:
* 4 közepes vagy nagy, vékonyra szeletelt articsóka
* 2 evőkanál olívaolaj
* 1 nagy gerezd, finomra aprított fokhagyma
* 1 evőkanál, apróra vágott friss kakukkfű
* kis csavarintás citromlé
* 2 dl sűrű tejszín
* fél evőkanál apróra vágott, friss zöld menta
* 150 g reszelt parmezán sajt
* só
* ... |
grimilda  |
|
|
| |
| Az olasz lakoma |
paradicsomból és nápolyi, bivalytejből készült sajtból állítják össze. Igazi étvágycsináló a sonkás sárgadinnye és a bruschetta is, pedig előbbi nem áll másból, mint amit a neve rejt (sárgadinnye nyers füstölt sonka szeletekkel), utóbbi pedig egyszerű fokhagymás pirítós olívaolajjal, bazsalikommal és némi zöldséggel. A tengerparti városok kedvenc előételei a tenger gyümölcsei: kagylók, osztriga, szardella, rákok: az alapelv itt is az egyszerűség és a frissesség - éppen csak megfőzik vagy megsütik, és ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Az olasz lakoma |
paradicsomból és nápolyi, bivalytejből készült sajtból állítják össze. Igazi étvágycsináló a sonkás sárgadinnye és a bruschetta is, pedig előbbi nem áll másból, mint amit a neve rejt (sárgadinnye nyers füstöltsonkaszeletekkel), utóbbi pedig egyszerű fokhagymás pirítós olívaolajjal, bazsalikommal és némi zöldséggel. A tengerparti városok kedvenc előételei a tenger gyümölcsei: kagylók, osztriga, szardella, rákok: az alapelv itt is az egyszerűség és a frissesség - éppen csak megfőzik vagy megsütik, és a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|