Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Révfülöp ̵
Ízőrzők - Révfülöp - receptek

Gombás kelroló
Hozzávalók: 1 kisebb fej kelkáposzta, só, bors, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg erdei csiperkegomba, kis csokor petrezselyem zöld, 4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1,5 dl tejföl. A tepsi kikenéséhez vaj.
A kelkáposzta fejet sóval, borssal, 1 fej vöröshagymával, és néhány gerezd fokhagymával megpároljuk, majd külső, nagyobb leveleit leszedjük. Ezeket fogjuk betölteni. Vastag torzsáját kivágjuk, és kicsit hűtjük.
Közben egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágunk, és vajon megpárolunk. Az erdei gombát megmossuk, feldaraboljuk, majd a hagymára borítjuk. Teáskanálnyi sóval, borssal, és vágott petrezselyem zölddel ízesítjük. Amikor puhára párolódott, megszórjuk liszttel, összeforgatjuk, és tejjel kiforraljuk.
A tepsit vajjal vékonyan kikenjük. A kelkáposzta közepébe egy evőkanálnyi gombás tölteléket halmozunk, a leveleket két oldalról felhajtjuk, és rolónak feltekerjük.
Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt tejfölt kenünk a tetejére.

Köleses zsivány egy tál
Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 60 dkg vegyes erdei gomba, 20 dkg hántolt köles, 2 nagyobb szál sárgarépa, 30 dkg krumpli, 1 paradicsom, 2 paprika, 1 csípős paprika, 3 vöröshagyma, 20 dkg füstölt kolbász, 2 dl étolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál bors, 1 teáskanál őrölt paprika, só, 4 dl tejföl.
A húst és a vöröshagymát felkockázzuk, a kolbászt karikákra vágjuk. Parazsat készítünk. Amikor már nem túl nagy lánggal lobog a tüzünk, az étolajjal és a kolbásszal feltesszük a bográcsot. Amikor kisült, akkor a kolbászt egy tányérra kiszedjük, és félretesszük.
A zsírba először beleborítjuk a vöröshagymát, vágunk bele fokhagymát, majd borssal, őrölt paprikával ízesítjük, és hozzáadjuk a húst.
Az erdei gombákat felszeljük. Amennyiben szárított vargányánk is van, azt beáztatjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, és hasábokra vágjuk. A krumplit felkockázzuk.
A bográcsba egy nagyobb, középen kicsit bevágott paradicsomot teszünk. A paprikát felkockázzuk, és azt is belerakjuk. Felengedjük épp csak annyi vízzel, hogy ellepje, és tovább főzzük.
Beletesszük a gombákat és a sárgarépát is. Az elfőtt vizet pótoljuk, és ízlés szerint megsózzuk. Amikor a paradicsom megpuhult, a bőrét lehúzzuk, és a húsát összevágva visszaborítjuk a bográcsba.
A burgonyát, a kolbászt, és a kölest is hozzákeverjük, és beleszeljük a csípős paprikát.
. félórányi rotyogtatás után, amikor a köles már megpuhult, a tejfölt szafttal felmelegítve beleborítjuk. Folyamatos kevergetés mellett összefőzzük, és tálaljuk.

Almával töltött ponty
Hozzávalók: egy (1,5-2 kilós) tisztított tükörponty, só, őrölt bors, őrölt paprika, 1 citrom, 2 csokornyi petrezselyem zöld, 20 dkg húsos, füstölt szalonna, 3 kisebb alma, 5 dkg margarin, fél liter étolaj, 1 kg krumpli, a sütéséhez további fél liter étolaj.
A ponty uszonyait eltávolítjuk, majd mindkét oldalát 2 centis távolságban, jó mélyen beirdaljuk. Az almákat meghámozzuk, egészben hagyva kettőt beleteszünk a hal üregébe. Hústűvel összetűzzük. Külsejét alaposan sózzuk, és borsozzuk. A szalonnából vékony csíkokat vágunk, és az irdalásokba nyomkodjuk. A citrom levét kinyomjuk, és meglocsoljuk vele a pontyot. A petrezselymet felaprítjuk, és kb. felét rászórjuk. Egy nagyobb fazék oldalát margarinnal kikenjük, aljába bőven öntünk étolajat. Belehelyezzük a halat, oldalt kitámasztjuk a harmadik almával, hogy ne boruljon föl. Betoljuk a sütőbe, ahol 15 percenként az alatta lévő olajjal locsolgatjuk. . 50 perc alatt elkészül.
Petrezselymes burgonyát tálalunk hozzá. A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, és forró olajban kisütjük. Sózzuk, és petrezselyem zölddel meghintjük. A köretet ágyként tálaljuk a kisült pontyunkhoz, és fehérbort kínálunk mellé.

Balaton-felvidéki borsos tokány
Hozzávalók: 1 kg sertéslapocka, 4,5 dl tejföl, 1 kávéskanál só, 1 teáskanál őrölt bors, csipetnyi majoránna, 1 csokor petrezselyem zöld, 2 dl félédes vörösbor, margarin, 1 vöröshagyma, fél dl étolaj, 1 teáskanál liszt. A galuskához: 60 dkg liszt, 4 tojás, só, víz.
A húst csíkokra vágjuk, a hagymát apró kockákra szeljük. Egy lábosba étolajra rátesszük a hagymát és a húst, és együtt lepirítjuk. Közben sót, borsot, majoránnát szórunk rá. Negyedórányi sütés után kevés vizet öntünk alá, és tovább pároljuk.
Közben a lisztből, tojásból csipetnyi sóval és megfelelő mennyiségű vízzel galuska tésztát keverünk. Forró, sós vízbe szaggatva kifőzzük, leszűrjük, és tálba szedjük.
Amikor a hús már majdnem megpuhult, beleöntjük a bort, és azzal együtt készre főzzük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, néhány kanálnyi forró szafttal átmelegítjük, és a tokányra öntjük. Összeforraljuk, és a galuskával tálaljuk.

Bakonyi kötözött karaj
Hozzávalók: 60 dkg sertéskaraj, 1 kisebb vöröshagyma, 1 dl étolaj, 25 dkg erdei csiperkegomba, kis csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál só, 2 kávéskanál őrölt bors, só, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 paprika, 1 tojás, 4 közepes nagyságú burgonya, 2 dl tejföl.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és étolajon megpároljuk. 15 dekányi gombát laskára szeletelve beleborítunk. Vágunk rá egy kis petrezselyem zöldet, majd sóval, kávéskanálnyi borssal fűszerezzük. Amikor a gomba elkészült, félretesszük, hogy kihűljön.
A csont nélküli karajt hosszirányban szétnyitjuk. Éles késsel, óvatosan dolgozzunk, hogy aránylag vékony legyen a hús. Egy nagy téglalapot kapunk, amit enyhén kiklopfolunk. Sóval, őrölt borssal kicsit meghintjük, majd hosszirányban füstölt szalonna szeleteket terítünk rá. Egy csíkban két szelet paprikát helyezünk bele. A tojást keményre főzzük, kihűtjük, és felvágva azt is beletesszük. A meghűlt gombát vékony rétegben elterítjük a karajon. Óvatosan feltekerjük az egészet, közben enyhén még sózhatjuk.
Vékony zsineggel, hurkolásos technikával közepesen szorosra megkötjük. Mindkét oldalán rögzítjük a húst. A végét lecsomózzuk, nehogy kifolyjon a töltelék.
Gránit sütőedényben zsiradék nélkül is süthetjük. Agyag tálban, vagy tepsiben kell alá kevés zsír, és folyadék. A krumplikat megtisztítva, egészben tesszük mellé. Enyhén sózzuk, lefedjük, és lassú tűzön . 2 órán át sütjük. Amikor megpuhult, kivesszük, és teljesen kihűtjük, akkor lehet szépen szeletelni.
A hús pecsenyelevét és a párolt gomba zsiradékját felhasználva, további 10 dekányi gombát megpárolunk, végül tejföllel beforraljuk. Ezt kanalazzuk a karaj szeletekre, és a mellette sült burgonyát kínáljuk hozzá.

Vörösborban párolt töltött körte
Hozzávalók: 3 nagyobb körte, másfél dl vörösbor, 1 evőkanál étolaj, 25 dkg gesztenyemassza, 1 dl habtejszín, fél citrom leve, 1 evőkanál cukor, 5 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál tej.
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, kivájjuk a belsejüket, és egy kis talpacskát vágunk mindegyikre, hogy megálljanak sülés közben.
Citromlevet csavarunk rá. A gesztenyemasszát felaprítjuk, és tejszínnel elkeverjük.
Serpenyőben az olajon megolvasztjuk a cukrot, és ráhelyezzük a körtéket. Ezen mindkét oldalán megpároljuk a gyümölcsöt. Hagyjuk, hogy a cukor rá karamellizálódjon, és enyhén barnás bevonatot adjon. Ekkor aláöntjük a vörösbort, és ebben többször átforgatva puhára főzzük.
A körtéket tálba szedjük, üregükbe gesztenyekrémet nyomunk. A csokoládét kevés tejjel felolvasztjuk, rácsurgatjuk, ezzel koronázzuk meg a desszertünket.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: kelkáposzta közepébe, evőkanálnyi gombás, vöröshagymát felkockázzuk, kolbászt karikákra, kolbásszal feltesszük, tányérra kiszedjük,

"Nem lehet abbahagyni" -csirke
majoranna, késhegynyi kömény, 1-1 teáskanál pirospaprika és só, néhány gerezd fokhagyma, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 5 dl tejföl, 10-15 dkg reszelt füstölt sajt, 8 evőkanál olaj (kihagyható), sütőmargarin vagy olaj a tepsi kikenéséhez Elkészítés: A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztbe. Alaposan kivajazott, vagy olajjal ...
evus59 evus59
❤ Szív alakú VALENTIN-NAPIi süti ❤
kis lábas, alufólia, kiszúró forma A tésztához 20 dkg Rama 20 dkg porcukor (kristálycukor is lehet) 4 db tojás 15 dkg finomliszt 3 kiskanál cukrozatlan kakaópor 1 mokkáskanál sütőpor 0,5 dl tej A tepsi kikenéséhez Rama A csokimázhoz 20 dkg tortabevonó 4 dkg Rama 2 evőkanál vízElkészítés 1.Tészta: a puha, szoba-hőmérsékletű Ramát a ...
bubszi bubszi
• Gyömbéres-citromos fig
1 púpozott kiskanál sütőpor, fél mokkáskanál só, 1,5 dl olvasztott vaj, 1-1 púpozott kiskanál reszelt citrom- és narancshéj (lehet mandarin is), 1 dl (kb. 10 dkg) kristálycukor, 0,5 dl (kb. 7 dkg) porcukor, 1 tojás, A nyújtáshoz: liszt, A tepsi kikenéséhez: 2-3 dkg vaj, a mázhoz: 1 tojásfehérje, 10 dkg finom porcukor, 2-3 dkg rizsliszt vagy étkezési keményítő, ételszínezék, a díszítéshez: tej, színes cukorkák, , kókuszreszelék, pirított, szeletelt mandula, csokoládé, mazsola stb. A gyömbéres változathoz a ...
bubszi bubszi
****Havas fenyők****
Hozzávalók A tepsi kikenéséhez Rama A lekenéshez 1 tojásfehérje A nyújtáshoz finomliszt A tésztához 1 tojássárgája 12 dkg porcukor 35 dkg finomliszt 25 dkg Rama A tetejére porcukor maréknyi tisztított pisztácia Az összeállításhoz 10 dkg aszalt sárgabarack 25 szem magozott aszalt szilva 12-12 piros ...
bubszi bubszi
***Almás rizsfelfújt***
mazsola 8 db tojás 1 liter tej 2 dl víz 10 dkg Rama 1 db citrom reszelt héja és leve 1 tk. vanília aroma 20 dkg porcukor pici só 1 ek. étkezési keményítő 1 db szép nagy alma, durvára reszelve A tepsi kikenéséhez Rama zsemlemorzsa Tálaláshoz csokoládés öntet, vagy baracklekvárElkészítés 1.A rizst megmostam és a vízzel egy lábasban addig ...
bubszi bubszi
***MIKULÁS***váró***ALMÁS****
Hozzávalók 3 dkg Rama a tepsi kikenéséhez 1 kg alma 2 evőkanál zsemlemorzsa 2 evőkanál finom kristálycukor 1 mokkáskanál őrölt fahéj A tésztához 6 db tojás 6 evőkanál finom kristálycukor 6 evőkanál liszt 1 evőkanál kakaó A krémhez 25 dkg Rama 1 csomag vanília ízű pudingpor 3-4 dl tej 20 dkg porcukor A díszítéshez 6-8 dkg reszelt ...
bubszi bubszi
*UPDATE* Kalácspuding fahéjjal
Hozzávalók 4 fő 2 db kalács 3 dl tejszín 3 dl tej 8 dkg energiamentes cukor 5 db tojás 8 dkg dió fahéj vaj a tepsi kikenéséhez A kalácsokat leszeleteljük majd a kivajazott tepsibe rakjuk széthúzva, hogy egymást fedje. A dió és a fahéj kivételével mindent egy lábosba rakunk és felmelegítjük 45 fokra állandó keverés közben. Átszűrjük, majd a kalácsokra öntjük és hagyjuk állni, hogy, felszívja a locsoló masszát. (10perc) A tetejét megszórjuk ...
1vargaildyko 1vargaildyko
..nagyon finom..
pitéje! hozzávalók / 6 adag ------A tésztához 40 dkg liszt 10 dkg zsír 1 db tojás 2.5 dkg élesztő 1.5 dl tej 1 csipet só 1 ek zsír (a tepsi kikenéséhez) ------A töltelékhez 1.5 kg alma (savanyú) 1 ek cukor (ízlés szerint) 5 dkg mazsola 1 citromból nyert citromhéj (reszelt) 1 csomag vaníliás cukor fahéj ízlés szerint ...
bozsanyinemanyi bozsanyinemanyi
Süti ajánló
Töltött mákos lepény fenysugar76
Csokoládéval, mogyoróval horvathnemagdi
Barackos rizsfelfújt horvathnemagdi
Linzervirágok horvathnemagdi
Tojás nélküli omlós tészta bubszi
Kígyórétes horvathnemagdi
Kiadós főzött krém tripike
Albert-piskóta receptje ujjozsef
Havas háztető nnpapszi
Kakaós csiga bubszi
Szárnyas receptek
Ananászos csirkemell 1. bubszi
Paradicsomos húsgombóc. baratnu
Csirkés rétes baratnu
Mimi.hu -Kelbimbó panka2006
Okleveles lecsó csirkemájjal rochlitzne
Pressburgi pulykamell bubszi
Egy ötlet holnapra! eva0817
Recept jjanosne
Egyperces ételek migova
Almás csirkemell 3. bubszi
Marhából készült ételek
Mexikói marharagu bkisseva
Sült marhaszelet gombásraguval veronika74
Karácsonyi fogások horvathnemagdi
Borscs 3. bubszi
Bakonyi betyárleves 2. bubszi
Kutyasüti recept húsvétra :) bodaaniko
Húsgolyók mustárszószos makarónival horvathnemagdi
Buzsáki Tányéros 1vargaildyko
Erőleves égetett tésztáva horvathnemagdi
Pljeskavica recept gonda_katalin
Sertésből készült ételek
Korhelyleves horvathnemagdi
H.Kohut Katalin: Tavaszi karalábé csoda katalinkohut
Debreceni aprópecsenye 1vargaildyko
Kivert pecsenye bulac57
5 nap alatt 2 és fél kiló mínusz! Banderas és Griffith siker horvathnemagdi
Májas pástétom bubszi
Receptek horvathnemagdi
Orosz tokány..... agica2004
Áfonyás-meyer citromos piték recept kannalidia
nápolyi húsgombóc ibolya58
Halból készült ételek
Karácsonyi leves receptek zsigaiklara
Fajszi halászlé (egyszerű módo bubszi
Vidéki bográcsos halászlé horvathnemagdi
Rácponty rochlitzne
P betűs receptek horvathnemagdi
Szuperötletek az erős csontokért pacsakute
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Halászlé zsokanita
Szilvásváradi mandulás pisztráng petrezselymes burgonyával suzymama
Vajas pisztráng bubszi
Vad ételek
Bakonyi fácán recept baggesz20
Vörösboros vaddisznópörkölt bubszi
savanyú burgonyaleves ibolya58
Gesztenyével töltött fácán yaskane
Vadhús horvathnemagdi
Almával töltött fácán bubszi
Gesztenyével töltött fácán taltos1
Sült fácán körtemártással klerierzsi
Szüreti szarvaspörkölt szőlőve maroka
Fácán forgónyárson horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Zöldséges mix margoka59
Pasta Frittata yaskane
5 kedvenc menzás étel grimilda
Spagetti gyömbérmártással bubszi
Spagetti bolognai mártással 2. bubszi
Mozzarellával töltött padlizsántekercsek fokhagymás spagetti kovacs_zsoka
Spagetti saláta zsokanita
Borsikafű cilamami
Bolognai spagetti recept kovacs_zsoka
Jó receptek grimilda
Pizza receptek
Sonkás, gombás, olívás pizza horvathnemagdi
Gombás pizza 2 recept kovacs_zsoka
Pizza alaptészta recept baggesz20
Olasz ízek mesterfokon horvathnemagdi
Kombe bkisseva
Töltött pizza. ujjozsef
Vegetáriánus pizza recept gonda_katalin
Pizza ahogy én szeretem recept boszorlany
Töki pompos Recept ildikocsorbane2
Pízza tekercs 1955viki
Hamburger receptek
Hawaii burger veronika74
Szezámmag fejesnemagdi
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Házi hamburger recept baggesz20
Hamburger zsemle vagikriszti
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Csirke hamburger banb
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU