Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
x
-






Dudog Istvánné Franciska [bo...

Tejes kinder szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg cukor,
5 dkg margarin,
2 evőkanál kakaópor,
2 evőkanál méz,
2 tojás,
45 dkg liszt,
kávéskanál szódabikarbóna.
A krémhez:
7 dl tej,
1 evőkanál liszt,
3 cs. tejszín ízű pudingpor,
1 kis pohár tejföl,
20 dkg ráma margarin,
25 dkg porcukor.
A cukrot, a margarint, a kakaóport, a tojást, és a mézet gőz felett sűrűre főzzük, ha langyosra hűl, akkor tesszük bele a lisztet és a szódaport. Három lapot sütünk belőle.
A krémhez a tejet, a lisztet, és a pudingport megfőzzük, és forrón belekeverjük a tejfölt. A margarint a porcukorral kikeverjük, és ha a puding kihűlt,összekeverjük. A lapokat megtöltjük,és a tetejére tortabevonó csokit teszünk.
#1745
2009. február 7. 12:32
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

1704: Ma reggel elkezdtem a kisérletezést.A tejszínes tömbsajt valóban finom,nincs mellékíze,de viszont nem kenhető úgy ahogy kellene.Csináltam egy rudat így is durvára tört dióval.Aztán úgy próbáltam meg,hogy 3 szelet újjnyi vastag sajtot vágtam,külön külön nem egyszerre megmelegítettem,hogy formázható legyen,első szelet:belenyomkodtam a durvára aprított diót,második szelet rátettem mint a tortára szintén durvára apritott dió,harmadik szelet rá az előzőre,majd a tetejére fél egész diók belenyomkodva.Aztán olyan formára formázom kézzel amilyenre akarom.Én hosszú téglalap alakúra formáztam.Majd este megkóstolom.Ennyi idő kell a hűtőben.
#1744
2009. február 7. 11:50
Előzmény Pálmai (Pungorné) Edit [Ditk... 2009. január 29. 14:39
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

KÖNNYŰ,Gyors kelttészta
60 dkg liszt,5 dkg élesztő,fél csomag margarin vagy fél dl étolaj,3dl tej
Az élesztőt langyos,cukros tejben feloldjuk.Hozzákeverjük a liszt felét.Megkelesztjük.A liszt t öbbi részét a zsiradékkal és kevés sóval elmorzsoljuk.Majd az egészet összegyúrjuk.
Három cipóvá formázzuk és újból kelesztjük.Töltelék lehet dió,mák,kakaó,túró.Ha dióval vagy mákkaltöltjük az elnyújtott cipót tortaszelet formára vágjuk és felcsavarjuk.Kakaóval kalács készülhet belőle.,túrósnak szögletesre vágjuk.
A megkelt tésztát sütés előtt megkenjük tojással.
#1743
2009. február 5. 20:16
Válaszolj!





- - [-]

1741: Ez az Ál velő- teljesen koleszterin mentes ez kell nekünk.Lemásolom a receptet és el fogom készíteni. Szia.
#1742
2009. február 5. 13:48
Előzmény Virág Lászlóné [Judó,Jutka,] 2009. február 5. 13:34
Válaszolj!





Virág Lászlóné [Judó,Jutka,]

1740: Szia Marika!Örülök,hogy izlik,mi is szeretjük.
Egy ideje már készülök kipróbálni az alábbi receptet.Nem tudom milyen lehet,de egyszer rászánom magam.
"Ál" rántott velő!
Hozzávalók:0,5 zacskó kukoricakása,viz,só,bors,ételizesitő,liszt,
zsemlemorzsa,tojás.
A kukoricakását sós vizben formázhatóra főzzük,borsozzuk.Gombócokat
formálunk belőle és panirozzuk.Forró olajban aranybarnára sütjük.
#1741
2009. február 5. 13:34
Előzmény - - [-] 2009. február 5. 11:41
Válaszolj!





- - [-]

1715: Most sült ki a Kakaós málé...nagyon finom,máskor is megfogom sütni. Kösz a receptet, szívecske szívecske szívecske
#1740
2009. február 5. 11:41
Előzmény Virág Lászlóné [Judó,Jutka,] 2009. február 1. 10:51
Válaszolj!





- - [-]

DARÁZSFÉSZEK...
Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 7 tojássárgája, pici só,3 dkg élesztő, 3 dkg cukor, 1/2 l tej.
Rétestészta keménységű tésztát készítünk.
Töltelék:20 dkg margarin, 20 dkg cukor, vaníliás cukor. Habosra kavarjuk A megkelt tésztát kb. 1 cm-re nyújtjuk, rákenjük a krémet és feltekerjük. Kb 5 cm-es darabokra vágjuk, majd kikent lábasba állítva, hézagosan rakjuk. Ha félig megsült, vaníliás cukros tejszínnel meglocsoljuk. Melegen borítjuk ki , egy megfelelő méretű tányérra.
#1739
2009. február 5. 11:36
Válaszolj!





Bukács Ferencné [Gizus]

A fiam által "kreált" szecsuáni.Mi nagyon szeretjük.Wok-ban készítjük el, a lényeg, hogy nagyon gyorsan, nagy hőfokon készüljön.
Hozzávalók: 5o dkg pulykamell, 4 nagyobb vöröshagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, 4 db TV paprika, 5-6 hegyes paprika, szójaszósz,1 teáskanál gyömbér, 1 teáskanál cayenne-bors/ helyettesíthetjük őrölt erős paprikával, 1 dl fehér bor.
Elkészítése:
A felkockázott pulykahúst szójaszószban kb 1 órát pácoljuk.A felforrósított olajban fehéredésig sütjük a húst, a vöröshagymát vékony karikára vágva rátesszük,átforgatjuk, a kockára vágott paprikát,zúzott fokhagymát rászórjuk, átforgatjuk.Ezután a gyömbért,ill cayenne borsot rászórjuk, öntünk rá kb.1/2 dl szójaszószt, 1 dl fehérbort, összeforraljuk.Sót nem teszek rá, mert a szójaszósz sós. Kb 4 dl vizet 3 ek liszttel kikeverek és ezzel sűrítem be . Összeforraljuk és párolt rizzsel tálaljuk.
#1738
2009. február 5. 08:46
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Igazi sajtos pogácsa
Hozzávalók:
1 kg liszt,
50 dkg vaj,
4 dl tejföl,
só ízlés szerint,
2 db tojás,
7 és fél dkg élesztő,
1 dl bor,
10 dkg reszelt sajt
Elkészítése: A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, beleteszem a só, pici tejjel élesztőt, tojást, sajtot, tejfölt, a bort. Összegyúrjuk (ne legyen kemény), majd kelesztjük 20 percig. Elnyújtjuk félujjnyi vastagra, elöl-hátul felhajtjuk, és újból elnyújtjuk 20 perc múlva.
A 20 perc elteltével ujjnyira megnyújtjuk, megvagdaljuk a tetejét, kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, megkenjük tojással. Ízlés szerint sajtot is lehet a tetejére szórni. Előmelegített sütőbe (forró legyen!) tesszük és kisütjük.
#1737
2009. február 4. 10:15
Válaszolj!





Barna Lászlóné [Zsóka, Zsike]

Isteni recepteket tudtok, csak győzzem megcsinálni. A linzert ismertem, de a gyors fánk verhetetlen.
#1736
2009. február 3. 19:38
Válaszolj!





Pálmai (Pungorné) Edit [Ditk...

1716: Ágikám! Elkészítettem a gyorsfánkot,valóban gyors és nagyon finom.Várjuk a hasonlóan gyors recepteket.
#1735
2009. február 3. 14:45
Előzmény Demjén Ágnes (Ági) [körlevel... 2009. február 1. 14:26
Válaszolj!





- - [-]

TEJFÖLÖS SZELET...
PISKÓTA LAP A TÉSZTA.
Krém: 2pohár tejföl
2 tojás
16 dkg cukor
6 dkg vaj
1 dl víz
1 dkg zselatin
2 cs vaníliás cukor
citromlé.
#1734
2009. február 3. 11:26
Válaszolj!





Szabóné Gita

Fecskefészek.
A karaj szeleteket vékonyra ki kloffoljuk, besózzuk.
Minden szelet karajra teszünk egy főtt tojást.
Feltekerjük, panírozzuk, kisütjük, ha kicsit hűl, felszeleteljük.
Burgonyapürével tálaljuk.
Hidegen szendvicsre is nagyon mutatós.
#1733
2009. február 2. 20:57
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Lencseleves füstölt oldalassal/bakonyi specialitás/
Hozzávalók
400gr füstölt oldalas
250gr lencse
2-3 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
4 dl tejföl
30 gr liszt

törött bors
ecet,citromlé
A megválogatott lencsét és a felaprózott oldalast előző este ,külön-külön tálban,langyos vízbe áztatjuk.Másnap annyi hideg vízben,hogy ellepje,az oldalast feltesszük főni.Ha félig megfőtt,hozzáadjuk a lencsét,a fokhagymát,a babérlevelet,és az egészet puhára főzzük.
A tejfölben simára keverjük a lisztet, a leveshez adjuk és jól összeforraljuk/kb.10 perc/.Eltávolítjuk a fokhagymát és a babérlevelet,szükség szerint utánasózzuk,ízlés szerint savanyítjuk,kevés törött borssal fűszerezzük.
Megjegyzés:egyes vidékeken 100-150 gr apró kockára vágott burgonyát is főznek a levesbe.
#1732
2009. február 2. 20:35
Válaszolj!





Györffy Miklós Ákos

1729: Kösz.Ez 48X32 cm ovális,egy plusz grillező recésalju tepsivel.American plate professional.Ez van írva az oldalára.És adtak mellé egy háztartási robotgépet,mixerrel.Ugy hivják még : Duplatálas asztali grillező.(A robotgép kb,20000.Ft az üzletben.)
#1731
2009. február 2. 19:13
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. február 2. 18:48
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

Még annyit amit én vettem az csak világoszöld színű műanyag tartókeretben van amióta létezik.
#1730
2009. február 2. 18:49
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

1728: 41cm szer 41 cm.De nagyon sokféle van ebben a műfajban.Nem hiszem hogy átvertek.Mi van ráirva és milyen színe van a műanyag keretnek?
#1729
2009. február 2. 18:48
Előzmény Györffy Miklós Ákos 2009. február 2. 18:38
Válaszolj!





Györffy Miklós Ákos

1724: Évusom,tedd meg nekem,hogy leméred a tepsi hosszát,szélességét,mert lehet,hogy nagyon átvágtak engem! Kösz előre is: Miklós.
#1728
2009. február 2. 18:38
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. február 2. 13:33
Válaszolj!





Pap Istvánné Margit [Margó]

Kakaós linzerszelet /különleges jó/
fél kg lisztet elkeverünk 1 cs sütőporral,azután elmorzsolunk 30 dg zsírral,majd összegyúrjuk 20 dg cukorral,8 dg kakaóval,2egész tojással,fél csomag vanilincukorral.A tészta nagyobbik felét tepsibe egyenletesen elnyomkodjuk s barack vagy málnaízzel vastagon megkenve a félretett tésztából rácsor rakunk rá.Forró sütőben sütjük és sütés után vanilincukorral kevert porcukorral bőven hintve szeleteljük.
#1727
2009. február 2. 18:32
Válaszolj!





Simonné Anni

1725:
Vaniliás félhold/TOJÁS NÉLKÜLI SÜTI!/:40 dkg liszt,1 csg sütőpor, 20 dkg margarin,kevés só, 6 dkg cukor, 1/2 citrom leve, tej /annyi, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjál/ pogácsa szaggatóval a kerek formák közepébe lekvárt/legfinomabb kemény szilvalekvárral/ teszel és összehajtod félhold alakura. Meleg sütőben halvány rózsaszínüre sütöd és utána még melegen vaniliás porcukorban megforgatod/de porcukor nélkül is ehető/. Jó sütést, jó étvágyat! Simonné Anni
#1726
2009. február 2. 18:27
Előzmény Keller Jánosné [Anikó,Ani, A... 2009. február 2. 17:21
Válaszolj!





Keller Jánosné [Anikó,Ani, A...

Kedves sütő-főző ismerőseim!
Azzal a kéréssel fordulok hozzátok, ha valakinek tojás nélkül süthető sütemény receptje van, legyen szíves ossza meg velem. / koleszterin problámák miatt/
Köszönöm!!!
#1725
2009. február 2. 17:21
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

1691: Bocsánat nem láttam a beirásodat, az elektromos sütővel kapcsolatban.Ez nem az ami nekem van,nem is tudom milyen lehet.Nekem 7500 ft-os készülékem van amit hot plan-nak neveznek.Gyakorlatilag olyan mint amit leirtál,csak nincs grillező része.Ez egy sütő.Négyszögletes elég nagy műanyag keretben van a teflonos rész,aminek az alján vannak a fűtőszálak, ehhez csatlakozik egy hőfokszabályozós kapcsoló,átlátszó teteje van.Nagyon jó kis szerkezet,de lényegesen olcsóbb.
#1724
2009. február 2. 13:33
Előzmény Györffy Miklós Ákos 2009. január 28. 13:18
Válaszolj!





- - [-]

FARSANGI FÁNK...2 dl tejbe felfuttatott 3 dkg élesztő, 1 tojássárgája, só, 2 dl langyos tej,1 tojás keményre vert habja és annyi liszt, amennyit felvesz. Meleg helyen kelni hagyjuk, majd formázzuk. Kissé pihentetjük, majd forró olajba sütjük.
#1723
2009. február 2. 09:53
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Muffin 4 főre
Hozzávalók
4 dl liszt
1 dl tej
1 dl étolaj
7-8 dkg kristáycukor
2 tojás
2 csom.vaniliásckor
1 csom sütőpor
citromhéj
Bele:tortabevonó étcsoki,mazsola,banán,magozott meggy,alma,mandarin,stb/a gyümölcsöket saját izlésed szerint használd/A csokit mindenképpen bele kell tenni mert úgy finom.
A hozzávalókat összekeverjük,alaposan összedolgozzuk,hogy atészta csomómentes,krémes legyen.A tésztát a felsorolt töltelékek bármelyikével,vagy összeillő párokkal ízesíthetjük.
A kész tésztát olajozott muffin-sütőformába öntjük,előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.
Egyszerű és gyors süti.Ma ezt sütöttem.
#1722
2009. február 1. 18:28
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

SERTÉSSÜLT CORNEILLE MÓDRA
4 szelet sertéscomb/150 gr.-ak/
60 gr vaj
1 narancs
1 ágacska friss,vagy örölt kakukkfű
bors,petrezselyem
A húst megmossuk,szárazra töröljük,kissé meglapogatjuk,majd lerakjuk egy kivajazott tűzálló tálba
Gondosan megmossuk a narancsot,szárazra töröljük,nem hámozzuk meg,hjszálvékony szeletekre vágjuk és betakarjuk vele a húst.
Megszórjuk az apróra vágott kakukkfűvel,izlés szerint borssal és leöntjük a maradék olvasztott vajjjal.Előmelegitett forró sütőbe tesszük és saját levével gyakran locsolgatva puhára sütjük-pároljuk,majd petrezselyemmel díszitve azonnal tálaljuk.
Burgonyakrokett,tejszines burg.püré vagy petrezselymes párolt rizs illik hozzá.
Jó étvágyat!
#1780
2009. február 20. 20:49
Válaszolj!





Nagy Balázsné [Zsuzsa]

1778: Az előbbi recept neve Zita túrós sütije
#1779
2009. február 20. 20:07
Előzmény Nagy Balázsné [Zsuzsa] 2009. február 20. 20:06
Válaszolj!





Nagy Balázsné [Zsuzsa]

Hozzávalók:20 deka kristálycukor
4 egész tojás
1-2 csomag vaniliás cukor
1 citrom leve és héja
½ kg túró
4 púpos evőkanál gríz
½ cs. Sütőpor
Mindezeket összekeverem (géppel hasznos), s kivajazott és grízzel beszórt tepsibe, vagy más sütőformába beleöntöm.
Lassú tűzön. kb. fél óráig sütöm, a legvégén magas hőfokon a tetejét pirosra sütöm
#1778
2009. február 20. 20:06
Válaszolj!





Haraszti Istvánné [Éva]

Marcsik, probáljátok csak meg a dödöllét finom étel , mondhatnám a falusi konyhák mindennapos eledele volt.A botmixerrel én probálkoztam de nagyon lágy lett, igy maradt a fakanál.
Vasárnapi kaja a vőm kérésére vörösboros marhapörkölt dödöllével.
#1777
2009. február 20. 19:31
Válaszolj!





- - [-]

MEGGYES PITE...
4 egésztojást kikeverünk 4 mokkáspohár cukorral, 2 mokkáscs.olajjal, 1 sütőport, vaníliás cukrot rakunk bele.
Ezt jól kikeverjük, majd4 mokkáscs. lisztet adunk hozzá. Jól összekeverjük, és belerakunk 80 dkg magvalt meggyet(fagyasztott is jó).Kikent tepsibe közepes hőfokon sütjük.
JÓ ÉTVÁGYAT!
#1776
2009. február 20. 11:17
Válaszolj!





- - [-]

1774: Marcsi, Istenem, gyerekkoromban de szerettem! Szűkösen neveltek nagyszüleim, így gyakori ebéd is volt ez , csak gánica néven ismertem.Kösz a Te tanácsodat is, mindig tanul az ember, és bennetek ez a csodálatos!
#1775
2009. február 20. 10:08
Előzmény Müller Józsefné [Marcsi] 2009. február 20. 09:12
Válaszolj!





Müller Józsefné [Marcsi]

1773: A dödöllét Én is úgy csinálom,mint Haraszti Évi, azzal a külömbséggel, hogy a főttkrumplit botmixerrel töröm és keverem át a listtel. /sokkal könnyebb/
#1774
2009. február 20. 09:12
Előzmény - - [-] 2009. február 20. 08:51
Válaszolj!





- - [-]

1772: Haraszti Évi, köszönöm a dödölle receptet, az arányokat én sem tudom, említtettem egy helyen, hogy felnőtt fejjel egyszer csináltam. Megpróbálkozom, az unokáknak hátha ízlene, majd csak úgy "szemmérték " Után. Az eredményt majd megírom.
#1773
2009. február 20. 08:51
Előzmény Haraszti Istvánné [Éva] 2009. február 18. 22:06
Válaszolj!





Haraszti Istvánné [Éva]

Dödölle ahogy én készitem,sajnos semmit nem mérek mert kitapasztaltam.
4 személyre kb.2 l-es fazékba főzöm a kockára vágott krumplit.A nnyi vizbe hogy éppen ellepi, utána áttöröm és forron adagolom hozzá a lisztet,annyit hogy egész sürü csaknem kemény állagu legyen. Fakanállal keverem és meg áll bent a kanál. Majd kiszaggatom és forró olajjal megöntözöm sütöben ropogosra sütöm. Piritott hagymával , tejföllel fogyasztható.Sózni izlés szerint.
#1772
2009. február 18. 22:06
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

Elmesélem mit követtem el.Gyönyörű marha szinhús(gőzöm sincs milyen része a marhának)felszeleteltem újjnyi vastagra és főztem belőle egy csúcs finom húslevest.Majd a puhára főtt,de nem széteső marhahúst egy kis olajban megforgatva picit átsütöttem.Karikára vágott burgonyát barnáspirosra sütöttem hozzá olajban,majd utána lisztben megforgatott vöröshagyma karikákat,amit szálaira szedtem szét,forgattam lisztben és sütöttem barnáspirosra.Lehet,hogy van ilyen recept,nem tudom,de ez jutott eszembe és túl finom.Betegre ettem magam.
#1771
2009. február 18. 11:13
Válaszolj!





Györffy Miklós Ákos

1769: Persze,csak 20 évvel lennék fiatalabb,vállalkoznék rá!
#1770
2009. február 18. 10:17
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. február 18. 10:13
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

1768: Szia!Én is viccnek szántam. :)
#1769
2009. február 18. 10:13
Előzmény Györffy Miklós Ákos 2009. február 18. 10:08
Válaszolj!





Györffy Miklós Ákos

1767: Együtt mind a kettő! Persze csak tréfáltam,mert alkoholt igen módjával fogyasztok.
#1768
2009. február 18. 10:08
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. február 18. 09:53
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

1766: Miklós,a pulyka vagy az unicum?Együtt mind a kettő?
Üdv:Vera
#1767
2009. február 18. 09:53
Előzmény Györffy Miklós Ákos 2009. február 18. 09:42
Válaszolj!





Györffy Miklós Ákos

1764: Jöhet a pulyka !
#1766
2009. február 18. 09:42
Előzmény Lengyel Sándorné [Lenke / - ... 2009. február 17. 23:49
Válaszolj!





- - [-]

Remélem sikerül feltenni
http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=19117829
JÓ ÉTVÁGYAT!
#1765
2009. február 18. 09:01
Válaszolj!





Lengyel Sándorné [Lenke / - ...

Az unicumos pulyka receptje:
Hogyan készítsük el a pulykát?
Vegyünk egy pulykát'
egy pohár unicum
Tegyük a pulykát a sütőbe!
Még két unicum.
Állítsuk a hőfokot 190 sütőre!
három unicum további.
Süssük a kapcsot be!
Most még tovum 4 univáb.
Pulykázzuk meg a zsírt!
unicumot, a másik palackot még.
Dugjunk pulykákat a homérumba!
Poharazzunk még egy unicumot az öntbe!
Süssük az unicumot még egy óráig
+1 ,, Gyöngyvirágos kék ibolya-a-a-a-a-a ...."
Vegyük ki a pulyákot az unicumból!
,, Édes anyám sírhalomra-a-a-a ..."
,, Kis kút, kerekes út ..."
Szeletum a pulyák, darabbal többe!
pusztuljunk tásztátum!
palackoljunk még egy unicum bevétet!
,, Nyílásra uccásik a krocsmrasumity!..."
Állítsuk meg a terítumot és pulkoljunk még egy terítéket!
Leterít az unipulyák, és fogyjunk el!!!
#1764
2009. február 17. 23:49
Válaszolj!





- - [-]

KRÁTER...
2 cs. vaníliás pudingot 6 evőkanál cukorral 9 dl tejben megfőzünk, és lehűtjük.
TÉSZTA: 5 tojás sárgáját, 25dkg kristálycukrot, 1 vaníliás cukrot kikeverünk, lassan hozzákeverünk 1 dl tejet, 1 dl olajat, 2 evőkanál kakaót, 1 sütőport és 25 dkg lisztet, majd a tojások felvert habját. Tepsibe elsimítva, a pudingot kanállal rárakjuk, úgy hogy ne érjen egymáshoz. 30 percig (tű próbáig) sütjük.
1 nagypohár 20%-os tejfölt, 4 ek porcukorral kikeverünk, a sütire rákenjük és így hagyjuk kihűlni. Vízes késsel szeleteljük.
#1763
2009. február 14. 13:30
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

1716: Szia Ági
Megsütöttem a fánkot.Nem macerás ,gyors és finom.Köszönöm Villám Zsuzsi
#1762
2009. február 11. 19:23
Előzmény Demjén Ágnes (Ági) [körlevel... 2009. február 1. 14:26
Válaszolj!





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

VARGABÉLES (Erdélyi különlegesség)
1.Hozzávaló: Otthon készített rétestészta:
30dkg liszt
1 tojás
2dkg zsír
kevés langyos, picit ecetes víz, kevés só
Az elkészített tésztát kettévágjuk, majd olyan lapokat készítünk, mint a legnagyobb tepsink. Sőt azok a lapok amik alulra kerülnek majd, két oldalt lógjanak ki a tepsiből.
a kiszabott lapok felét a kivajazott tepsibe rakjuk, közben mindegyiket olvasztott vajjal megkenjük.
A felülre szánt lapokat félretesszük.
HA GYORSABBAN AKARUNK ELKÉSZÜLNI: JÓ A BOLTI RÉTESLAP IS!
/Vaj helyett olajat is használhatunk a kenegetéshez:/
1 csomag kell a boltiból. 4 lap alulra, 4 lap felülre!
2.Hozzávaló:Cérnametélt:
20dkg liszt
2 tojássárgája
kevés só
Meggyúrjuk , felvágjuk és kifőzzük, leszűrjük, öblítjük. Egy kevés olvasztott vajat ebbe is belekeverünk, majd félretesszük hülni.
EZT IS HELYETTESÍTHETJÜK KÉSZEN VETT TÉSZTÉVAL. /Én ilyenkor 15dkg
tésztát szoktam előkészíteni/
3. Hozzávaló:Töltelék:
75dkg tehéntúró
20 dkg cukor
5 db tojás
10 dkg mazsola
2dl tejföl
2csomag vanília
Kevés rum, vagy aroma
1 citrom héja lereszelve
Egy csipet só
Elkészítés:
1. A mazsolát jól megmossuk, majd ráöntjük a rumot. Félretesszük, hogy jól szívja meg magát rummal.
2.A tojássárgáját kikeverjük kb. a cukor harmadával, belekeverjük a vaníliát is.
3.A túrót óvatosan összetörjük egy villával, beletesszük a maradék cukrot, majd a tejfelt és a reszelt citromhéjat.
4. A mazsolát kivesszük, lecsepegtetjük és szintén bekeverjük.
5. Ha a metélt már kihült a masszánkat ráborítjuk és óvatosan összekeverjük.
6.Felverjük a tojásfehérjét a csipet sóval nagyon keményre.
7.Ezt is belekeverjük a masszába./Óvatosan kevergessünk, a hozzávalók ne nagyon törjenek össze/
Összeállítás:
Az lapokkal előkészített tepsibe beleöntjük a tölteléket.
Az oldalt lelógó lapszéleket ráhajtjuk. Becsomagoljuk oldalról.
Elővesszük a maradék lapokat és egyenként ráhelyezzük a tetejére.
A rétegek között most is kenegetjük vajjal, vagy olajjal.
Előmelegített sütőben rózsaszínűre kb. 40 perc alatt megsütjük.
A megsült bélest 10- 15 percig pihentetjük, majd megszórjuk porcukorral és kockára vágva tálaljuk.
Jó étvágyat!
#1761
2009. február 11. 12:14
Válaszolj!





W.R.S. Katalin [budamama]

1748: Sziasztok,csak 1 jó tanács! mielőtt elkülditek a bármilyen irományt,előtte Ctrl+C-vel lemásolni,és ha elszáll,utána csak bemásolni Ctrl+ V-vel,új hozzászólásként,az gyorsan megy,mielőtt bontaná a kapcsolatot az iwiw !Egyébként nem tudom,miért bontja a kapcsolatot olyan gyorsan,tényleg nem lehet olyan gyorsan írni,hogy szét ne bontaná!
#1760
2009. február 10. 21:26
Előzmény Barna Istvánné Tóth Ilona, S... 2009. február 7. 15:56
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Zöldséges gombaleves
400 gr gomba
300 gr burgonya
100 gr sárgarépa
100 gr zeller
1 közepes fej hagyma
30 gr vaj
50 gr rizs
1,5 l húsleves/kockából/
1 csokor petrezselyem
1 dl tejszín

bors
A hagymát megreszeljük,a vajon üvegesre pároljuk,rádobjuk a felaprózott sárgarépát és zellert,néhány percig pirítjuk,felengedjük a húslevessel,és mérsékelt tűzön, fedő alatt félpuhára főzzük.hozzáadjuk a megtisztított,felszeletelt gombát,a kisebb kockára vágott burgonyát,valamint a megmosott rizst.Az egészet,gyakranmegkevergetve,készre főzzük,ízlés zserint sózzuk,a szokásosnál egy kicsit erőteljesebben borsozzuk.
Tálaláskor belekeverjük a vágott petrezselymet,tetejét cukor nélkül felvert tejszínhabrózsákkal díszitjük.
Finom és mutatós.
#1759
2009. február 10. 19:53
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

1757: A kanalat itt felejtetted.
#1758
2009. február 10. 09:39
Előzmény Szöllősi Dávid [Dudi] 2009. február 10. 01:58
Válaszolj!





Szöllősi Dávid [Dudi]

Benéztem, eltévedtem, kiszállok, mint a Villám...
#1757
2009. február 10. 01:58
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Francia rakott burgonya
1 kg burgonya
4 db kemény tojás
3 egész tojás
4 dl tejföl
100 gr vaj
100 gr trappista sajt

bors
szerecsendió
zsemlemorzsa
A burgonyát héjában megfőzzük,még melegen meghámozzuk,ha kihült,karikára vágjuk.A meghámozott kemény tojást is felkarikázzuk,a sajtot mrgreszeljük.
A tojássárgűkat habosra kikeverjük a vajjal,hozzáadjuk a tejfölt,izlés szerint sót,borsot és egy csipet örölt szerecsendiót,végül a tojások kemény habbá vert fehérjét.2-3 evőkanál reszelt sajtot félre teszünk, a többit a burgonyával, a tojáskarikákkal a vajastejfölös-habos krémmel óvatosan összekeverjük.Kivajazott,zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba szedjük az egészet,egy kicsit merázogatjuk,hogy egyenletesen kitöltse a tálat,a tetejét meghintjük a félretett reszelt sajttal.Előmelegített forró sütőben/200Fok/aranysárgára sütjük.20-25 perc.és azon melegében tálaljuk.Slátát kinálhatunk mellé,.
#1756
2009. február 9. 19:40
Válaszolj!





Pap Istvánné Margit [Margó]

Kenyér sütőgépben készült "Pizza tészta"
64 dg finom liszt, 3,2 dl víz, 1ek.cukor, 3dg élesztő,6 evőkanál olaj, 2kk só, 2kk oreganó ezeket a gépbe töltöd,először a folyadékot. Kelesztő,dagasztó programon megkeleszted.
-Formázod,ráteszed a rávalókat és sütöd.
#1755
2009. február 8. 18:43
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

Ma két eszméletlen jó kaját csináltam,de még nem fejeztem be.Az egyik a frakfurti leves amit több receptből szedtem össze,a másik a köret.A Hot Plan-ban amit elötte kivajaztam a karikára vágott krumplit egy kis fehérborral felöntve,vegatával izesítve,szép barnáspirosra megsütöttem,majd miután ezt kiszedtem,karikára vágott sárgarépa,brokkoli ugyanigy megpárolva,és megsütve.Szenzációs.A frankfurti levesnél pedig úgy kezdtem,hogy igazi jó füstöltszallonnát megsütöttem,majd kiszürtem,ebbe bele a finomra vágott vöröshagyma megdinsztelve,majd felöntve 1,5 liter húslevessel( leveskockából csináltam)Bele a vékonycsikokra vágott kelkáposzta a kockára apritott nagyon kevés két pici krumpli,és egy nagyon kicsi sárgarépa karikára vágva.Borsikafű,kömény,majoranna só,ha megfőtt kicsi olajban én a füstli virsit átpiritottam mindkét oldalán,kiszedem,majd a zsirjában egy hajszál vékony rántást készítettem,kevés piros paprika,kb 1,5 evőkanál tejfől vizzel jól felkeverve,felforralva és belefőzve a levesbe.
#1754
2009. február 8. 11:57
Válaszolj!





Pálmai (Pungorné) Edit [Ditk...

1752: Arra gondoltam én is,hogy így elkészitve egy kicsit száraz lehet.Az én egyik receptemben a tejszines sajtot piros arannyal,puha margarinnal kell kikeverni és ezt kell a megpuhult edami sajtra kenni, s erre jön a sonka..Ez hasonlít a Kati körözöttes,sonkás receptjére. Talán rájövünk a diós trükkjére is.
#1753
2009. február 7. 20:12
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. február 7. 19:31
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

1750: Még annyi,hogy kicsit száraznak találom.Szóval van egyéb trükk is amit nem tudok.
#1752
2009. február 7. 19:31
Előzmény Pálmai (Pungorné) Edit [Ditk... 2009. február 7. 19:15
Válaszolj!





- - [-]

fordított pite:
*****************
15 dkg befőtt gyümölcs
6 ek liszt
1,5 dl tej
1 tojás
6 ek cukor
1 cs. sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1tk fahéj
esetleg pici rum
3-4 ek darált dió
1 ek olívaolaj

vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A lisztet, sütőport,cukrot, szódabikarbónát, fahéjat, sót, darált diót keverjük össze alaposan egy tálban.
A tojást keverjük össze, majd keverjük hozzá a tejet, olívaolajat, és a rumot.A két keveréket elegyítsük.
Egy kör alakú sütőformát kenjünk meg vajjal,és egy kis cukorral is kiszorhatjuk. Az aljára pakoljuk be jó sűrűn gyümölccsel.
Öntsük a meggy tetejére az összekevert tésztát.SÜSSÜK kb 25 percig.
#1810
2009. március 5. 17:51
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

Ha hiszitek ha nem az Internetre sem tudtam belépni,nem csak az iwiw re.
#1809
2009. március 3. 23:36
Válaszolj!





Pálmai (Pungorné) Edit [Ditk...

1802: Szombaton én is töltött dagadót készítettem gombás töltelékkel,máj nélkül.Nagyon finomra sikeredett.
#1808
2009. március 3. 21:35
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. március 3. 19:16
Válaszolj!





Szabóné Gita

1806: Erre Éva tudna választ adni, nem tudom, kapunk-e belőle.
#1807
2009. március 3. 20:14
Előzmény Nagy Balázsné [Zsuzsa] 2009. március 3. 20:09
Válaszolj!





Nagy Balázsné [Zsuzsa]

1803: Akkor megyünk Évához, vagy csak ablakot nyitunk, és várjuk finom vacsorát.
#1806
2009. március 3. 20:09
Előzmény Szabóné Gita 2009. március 3. 19:47
Válaszolj!





W.R.S. Katalin [budamama]

1800: Ha a menyem itt van,én sem teszek bele májat,pedig sztem úgy az igazi!!! persze csakis csirkemájjal! Azért anélkül is fini,csütörtökön jönnek,és akkor én is töltött dagadót sütök nekik.Gombával,máj nélkül!)))) na jó étvágyat hozzá,csak csorog a nyálam! Most meg jön unoka tanulni a géphez,mert az övé most meg a monitorral nem kompatibilis!eddig rossz volt,de most sem jó!!))))
#1805
2009. március 3. 19:55
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. március 3. 18:35
Válaszolj!





Nagy Balázsné [Zsuzsa]

1802: Akkor már hárman vacsorázunk.
#1804
2009. március 3. 19:50
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. március 3. 19:16
Válaszolj!





Szabóné Gita

1802: Nincs már késő ilyen finom vacsihoz?
Megyek én is enni, teríts meg nekem is.
#1803
2009. március 3. 19:47
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. március 3. 19:16
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

1801: Ha megsült röptetem,majd nyisd ki az ablakot.Sajnos már megint rámjött a főzhetnék,éppen egy csuda finom húsleves készül,amibe,a csirkemellcsontról leszedett húsikából húsgombócot készítek.A töltött dagadó mellé,pedig vegyes párolt zöldségköretet csinálok,gomba,zellerszár,bébi sárgarépa.És plusz még jégsaláta rendesen salátának.
#1802
2009. március 3. 19:16
Előzmény Nagy Balázsné [Zsuzsa] 2009. március 3. 18:54
Válaszolj!





Nagy Balázsné [Zsuzsa]

1800: kérünk belőle kóstolót!
#1801
2009. március 3. 18:54
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. március 3. 18:35
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

Köszönöm,köszönöm!!!Időben jöttél,de májat nem akarok beletenni de dinsztelem is a gombát a hagymán.Pusszantalak.
#1800
2009. március 3. 18:35
Válaszolj!





W.R.S. Katalin [budamama]

1797: Egyébként nem tudom,milyen orrom van!))) egész máshol járok,és nem tudom,mi vezérelt erre!!!))) és remélem,még időben érkeztem!Mégis csak igazi boszi vagyok!!!!
#1799
2009. március 3. 18:23
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. március 3. 18:01
Válaszolj!





W.R.S. Katalin [budamama]

1797: Előbb meg kell dinsztelni,és én a májjal együtt szoktam dinsztelni,jól befűszerezve!!! a hagymát előbb zsemlyeszínűre,bele a gomba,majd a végén a máj!!!!
#1798
2009. március 3. 18:13
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. március 3. 18:01
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

S.O.S!!
Gombás tölteléket akarok csinálni a dagadóba.Nyersen felaprítva bele tehetem e a gombát,vagy elöbb meg kell dinsztelni?
#1797
2009. március 3. 18:01
Válaszolj!





Virág Lászlóné [Judó,Jutka,]

Sajtos csirketorta
Hozzávalók: 20-25 dkg bacon szalonna, 2 filézett csirkemell, 10-15 dkg gépsonka, 15-20 dkg reszelt trappista sajt (lehet füstölt sajt is), liszt, tojás
A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk, kiverjük, kicsit besózzuk. Egy nagyobb jénait sugáralakban kibélelünk bacon szalonnával úgy, hogy a tál szélén kilógjanak a szeletek és a tál alján középen találkozzanak., A csirkemell darabokat lisztbe, tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk, és a szalonnára tesszük. Befedjük sonkaszeletekkel. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalókból tart. Felül csirke legyen. Ezután ráhajtjuk a kilógó szalonnaszeleteket, és a sütőben 40-45 percig sütjük, amíg a szalonna a tetején piros nem lesz., Kiborítjuk a jénaiból. Melegen krumplipürével, hidegen kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.
#1796
2009. március 3. 16:01
Válaszolj!





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

TÁLBAFŐTT
Hozzávalók:
4kifli
8-10 dkg vaj
kb. 12dkg cukor
2 tojás
Kis üveg lekvár (Bármilyen, én narancsdzsemmel szeretem )
2cs. vanília
5dl tej
Elkészítés:
1. Egy tűzálló edényt (tepsit) jól kivajazunk.
2. A kifliket felkarikázzuk és egyenként bőségesen megkenjük előbb vajjal, azután a lekvárral is.
3. Szépen berakjuk az előkészítetett tepsibe. Legalább két rétegben rakjuk egymásra a darabokat.
4. A tojások sárgáját kikeverjük.
5. A tejet felfőzzük, ízesítjük a vaníliával, cukorral, majd ha
kissé lehült beletesszük a kikevert sárgáját. (Madártej)
6. A madártejet ráöntjük a kiflire. (Lepje el a rakományt)
7. Betesszük a sütőbe és kb fél órát sütjük.
8. Felverjük a tojásfehérjét, ízesítjük cukorral és vaníliával.
9. A sütés vége előtt kg 5 perccel kivesszük a megszilárdult tálbafőttet és rásimítjuk a habot.
10. Visszatesszük, készre sütjük. (A hab halvány barnára pirul)
Jó étvágyat!
#1795
2009. március 2. 16:50
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

1793: Csirkepaprikás - nagymama módján
Hozzávalók:
4 személyre
1 kis csirke (1 kg körüli), 7-8 dkg húsos füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1-1 dl tejföl és tejszín, 1 teáskanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só; köretnek 8 db, a szokásos módon készített túrógombóc, de pirított morzsa és cukor nélkül, kevés kaporral és tejföllel.
Elkészítés:
A csirkét tisztítás, megmosás után kis darabjaira vágom. (A szárnyvégeket, a hátat, a nyakat és a lábakat levesnek más alkalommal megfőzöm.) A húsdarabok mindkét oldalát megsózom. A vöröshagymát tisztítás után finomra aprítom, a szalonnát úgyszintén.
A szalonnazsíron a hagymát üvegesre fonnyasztom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, majd rögtön ráöntök 2 evőkanál vizet és a tűzre visszateszem. A húsdarabok mindkét oldalát lepirítom, ezután aláöntök egy deci vizet. Hozzáadom a megmosott, szeletekre vágott zöldpaprikát. Fedő alatt, a hús gyakori forgatásával puhára párolom. Ha a levét idő előtt elfőné, apránként, egy-két evőkanál forró vízzel pótolom. Végül beleteszem a vékony gerezdekre vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Ugyancsak fedő alatt tovább párolom még néhány percig. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverem, majd ráöntöm a húsra. Csak annyi ideig forralom, amíg a lábost rázogatva, a paprikás mártás össze nem gyűlik a tetején. Keverni nem szabad. (A gyenge csirkehús széttörik, ha kevergetik!) Körete a szokásosan elkészített galuska, de lehet túrógombóc is, cukor helyett sóval, kaporral és tejföllel.
#1794
2009. március 2. 13:47
Előzmény Osváth Ilona [Ilike] 2009. március 2. 05:30
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1792:D rága Zsuzska finomabbnál finomabb ételek receptjeit közlöd velünk.Megint újabb tippet kaptam ezzel a csülökkel.köszönöm! szivecske
#1793
2009. március 2. 05:30
Előzmény Villám Zsuzsanna 2009. március 1. 20:42
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Gombás bojúcsülök.
2 bojúcsülök
60 gr olaj
150 gr gomba
1 dl tejföl
30 gr paradicsompüré
10 gr liszt
1 csokor petrezselyem

A csülköt megmossuk,gyengén besózzuk,egy tűzálló tesszük.Forró olajjal vagy vajjal leöntjük,forró sütőben,víz nélkül megsütjük.
Amint pirulni kezd,mellé dobjuk a megtisztított,felszeletelt gombát és együtt sütjük tovább.
Ha a csülök elkészült,kiemeljük a levélből,és a gombás húslét átszedjük egy kis lábasba,hozzáadjuk a tejfölt és a paradicsompürét,összekeverjük,meghintjük liszttel,feleresszük egy kevés vízzel és sűrűre be- forraljuk.A mártást a csülökre öntjük,tetejét megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.
Héjában főtt,karikára felvágott és petrezselymes vajjal meglocsolt burgonya kívánkozik mellé.
#1792
2009. március 1. 20:42
Válaszolj!





Nagy Balázsné [Zsuzsa]

Zita túros sütije
Hozzávalók:20 deka kristálycukor
4 egész tojás
1-2 csomag vaniliás cukor
1 citrom leve és héja
½ kg túró
4 púpos evőkanál gríz
½ cs. Sütőpor
Mindezeket összekeverem (géppel hasznos), s kivajazott és grízzel beszórt tepsibe, vagy más sütőformába beleöntöm.
Lassú tűzön. kb. fél óráig sütöm, a legvégén magas hőfokon a tetejét pirosra sütöm.
Előmelegített sütő esetén a sütés végén nem kell magas hőfokra kapcsolni.
A túró időnként darabos, nem elég zsíros. Én egy kis flakon tejföllel először összekeverem, krumplitörővel igyekszem egyenletesre keverni.
Késhegynyi szódabikarbónát is teszek hozzá.
#1791
2009. március 1. 17:43
Válaszolj!





- - [-]

http://www.videoplayer.hu/videos/play/74830
Recept klub
#1790
2009. március 1. 16:54
Válaszolj!





Haraszti Istvánné [Éva]

1787: Zsuzsa nagyon klassz recepteket irtál,a sertésszeletet köménye bormártásban ki is próbálom mert nagyon szeretem a kömény izt. Gyakran sütök kenyeret és abba is teszek köményt.
#1789
2009. február 25. 21:40
Előzmény Villám Zsuzsanna 2009. február 24. 20:28
Válaszolj!





Pap Istvánné Margit [Margó]

De örömmel olvasom az új recept könyvet,köszönöm szépen!Margó.
#1788
2009. február 25. 20:19
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

SERTÉSSZELET KÖMÉNYES BORMÁRTÁSBAN
Hozzávalók
4 szelet /egyenként 18-20 gr-os/ sertéscomb
50gr vaj
3 dl Húsleves /lehet kocka ból is/
só,bors
Mártáshoz: 50 gr sürített paradicsom
1 dl száraz fehér bor
1 dl vörös bor/egri bikavér/
2 gerezd fokhagyma
1 csipet köménymag
A húst megmossuk,szárazra töröljük és gyengén kiverjük.Egy lábasban
felolvasztjuk a vajat,megsózzuk,borsozzuk és a sertészeleteket mindkét oldalukon hirtelen átsütjük benne.Ezután hozzáadjuk a húslevest és fedő alatt puhára pároljuk.Ha a hús elkészült,kiszedjük a levéből és azon a tálon,amelyen tálalni fogjuk,melegen tartjuk.A visszamaradt húsléhez hozzáadjuk a fehér és a vörös bort,lassú tűzön besürítjük.Ekkor elkeverjük benne a zúzott fokhagymát,köménymagot és a kevés vízzel felhigitott par.pürét.Most erős tűzön,kb 5 percig összeforraljuk az egészet,a sertésszeletekre öntjük és forrón tálaljuk.Rizs vagy burgonypüre illik hozzá.
#1787
2009. február 24. 20:28
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1783:Margó drága,szinte ugyanígy készítem a szalonna pástétomot,csak teszek bele egy kevés pirosaranyat, színnek inkább mint íznek.Az is nagyon finom.A tejfől kimarad azonban belőle.
#1786
2009. február 24. 16:50
Előzmény Pap Istvánné Margit [Margó] 2009. február 22. 21:16
Válaszolj!





Hegedüsné Erzsi [Böbe]

Szervusztok!
Kipróbálásra ajánlom a GYORS FÁNK általam továbbfejlesztett változatát: a kikevert tésztához hozzákeverünk 25 dkg villával áttört túrót és egy kis reszelt citromhéjat. Maga az alaptészta is fantasztikusan finom, de így sem rossz!
#1785
2009. február 22. 21:25
Válaszolj!





Haraszti Istvánné [Éva]

1783: A töpörtyü krémet én még gazdagitom egy két fött tojással, hozzádarálom a töpörtyühöz.
#1784
2009. február 22. 21:23
Előzmény Pap Istvánné Margit [Margó] 2009. február 22. 21:16
Válaszolj!





Pap Istvánné Margit [Margó]

Töpörtyű pástétom:
Kb 30 dg töpörtyű
1 fej vöröshagyma,
1 kis doboz tejfől,
mokkáskanál mustár,
só, bors.
A hagymát nagyon apró kockára vágjuk, a töpörtyűt húsdarálon ledaráljuk, egy tálba rakjuk és a többi hozzávalóval jó alaposan kikeverjük!
Ha van kéznél aprító azzal is ellehet készíteni.
A hűtőben jó pár órát állni hagyjuk,hogy az ízek össze érjenek.
#1783
2009. február 22. 21:16
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1781:Nagyszerűen sikerült a Corneille sültem,ízlett mindenkinek a családomban.A következő alkaromra pürét kérnek melléje,azt mondják azzal jobban menne mama!A vegyes savanyóságod is felemlegették,örvendhetsz ,gratulálunk! szivecske
#1782
2009. február 22. 18:27
Előzmény Osváth Ilona [Ilike] 2009. február 21. 16:31
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1780: Puszillak,meggyógyultam és már vágytam egy finom recepted kipróbálására.Ezt holnap elkészítem,párolt rizset készítek melléje.Köszönöm a finomságot!
#1781
2009. február 21. 16:31
Előzmény Villám Zsuzsanna 2009. február 20. 20:49
Válaszolj!



Wágner Éva [Éva]

1750: Próbáld ki,de bevallom, közel sem izlik annyira,mint a körözöttes,sonkás.
#1751
2009. február 7. 19:30
Előzmény Pálmai (Pungorné) Edit [Ditk... 2009. február 7. 19:15
Válaszolj!



Villám Zsuzsanna

Ági
Itt a farsang ideje.A receptet elolvastam/leggyorsabb fánk/.
Nagyon tetszik.Még a héten meg fogom csinálni.
Kösz a jó ötletet.
#1721
2009. február 1. 17:58
Válaszolj!
nagyuska nagyuska
Címkék: Bukács Ferencné, Lovász Ágnes, Barna Lászlóné, Szabóné Gita, Györffy Miklós Ákos, Miklós Ákos,

x
előtt szórjuk be porcukorral. Az összenőtt csigákat tortaként szeletelhetjük, de csigákra is bonthatjuk. Jó étvágyat! #1817 2009. március 10. 13:59 Válaszolj! Dudog Istvánné Franciska [bo... Tócsnis rakottpulyka 2009.03.10., 8:52Feladó: Címzett: E-mail cím: Személyes üzenet: Angel receptje! Készítettem egy tócsni masszát 8 közepes burgonyából, egy pohár tejföllel, 2 tojással, liszttel, vegetával, sóval ...
nagyuska nagyuska
x
fehérbor. A tejszínt elkeverjük 1 kávéskanál liszttel/ételsűrítővel, és összerottyantjuk a csirkés-gombás keverékkel. #372 2008. augusztus 4. 11:55 Válaszolj! Dudog Istvánné Franciska [bo... ANANÁSZBUNDÁS CSIRKEMELL. Hozzávalók: ---2 nagyobb csirkrmell- ---40dkg konzerv ananász ---1közepes fej vöröshagyma- --4 ev.kan.vaj --3dl tejföl --1cs.petrezselyem --4 ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Gesztenye golyók bubszi
Citromtorta macoka65
Müzli szelet bubszi
Örömbomba bubszi
Recept jjanosne
Meggyes-gesztenyés torta vorosrozsa66
Florentás sütemény bulac57
Zakota yaskane
Rumos hold bubszi
Forralt bor, a tél kötelező ke horvathnemagdi
Szárnyas receptek
Parajjal töltött pulyka fokhag bubszi
Olasz csirkegulyás klerierzsi
Túrós csusza bubszi
Főfogások savanyú káposztából horvathnemagdi
Padlizsános csirke 2. bubszi
Almával töltött fácán 1vargaildyko
Bakonyi csirkemell bubszi
A Csirkés lepény receptje: ujjozsef
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Ausztrál citromos csirke: ujjozsef
Marhából készült ételek
Expressz húsos csili gabfe
Bajor rostélyos horvathnemagdi
Vadas - ahogy Ernő készíti horvathnemagdi
Nagy emberek kedvenc étkei bulac57
brassói húsleves ibolya58
Párolt marhasült tundihugi
Gazdag leves rochlitzne
Bolognai szendvics recept baggesz20
Íme a bográcsgulyás receptje . mailona
Marhatokány bográcsban klerierzsi
Sertésből készült ételek
Grillezés. Új recept! koszegimarika
Húsos zöldségfasírt bkisseva
U betűs receptek horvathnemagdi
Finom falatok piroska0101
Szaftos sült hús vasárnapra grimilda
Böllértokány bubszi
Katika pörköltje horvathnemagdi
Darált húsos padlizsántekercs bulac57
Szójás-húsos spagetti bubszi
Töltött burgonyaladik korall44
Halból készült ételek
Bundázott harcsa sarkadykati
Szegedi halászlé 1. bubszi
Dunapentelei halászlé (Gregor bubszi
Furfangos vendégvárók, horvathnemagdi
Hal Burgonyabundában 1vargaildyko
Halételek jozsef_olah_9843
Ponty gombás-fűszeres mártássa zsigaiklara
Halas szoljanka leves bubszi
Borsos tengerihal-saláta horvathnemagdi
Roston sült ponty fűszervajjal veronika74
Vad ételek
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei bkisseva
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Magyar gasztronómia grimilda
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Nyúlpörkölt veronika74
kisalföldi fácánleves ! ibolya58
Bácskai fácán rizzsel bubszi
B betűs receptek horvathnemagdi
Ízőrzők – Egervár – horvathnemagdi
Ízőrzők – Csákvár – horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Vacsoracsata-Szulák-Előéte l veronika74
Paradicsomos cukkini ragu recept kovacs_zsoka
Spagetti holland módra horvathnemagdi
orsótészta grimilda
Olaszos töltött hagyma recept kovacs_zsoka
Paradicsomos húsgombóc horvathnemagdi
Spagetti alla Bolognese bubszi
Csábító spagetti a sütőből tele minden jóval! suzymama
Finom falatok piroska0101
Mozzarellával töltött padlizsántekercsek fokhagymás spagetti kovacs_zsoka
Pizza receptek
Sütemények akiram45
Burgonyás pizza tészta recept kovacs_zsoka
Mozzarellás pizzatekercs klerierzsi
Pizza funghi bubszi
Pizza recept baggesz20
Magyaros házi pizza recept jamborlulu
Pizza rochlitzne
Búzacsírás Pizza Tészta 1vargaildyko
Tuti sajtos rúd nanoka72
Gombás, sonkás tortellini veronika74
Hamburger receptek
Hamburger zsemle recept baggesz20
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Házi hamburger grimilda
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Aztán mégis. horvathnemagdi
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU