| A ketchupról és más paradicsom |
|
csendesen rotyogjon. A paradicsomokat leforrázom, lekapom a héját, felkockázom, és a szószhoz adom.
Egy serpenyőbe két ujjnyi olajat hevítek, közben a masszából 200 forintos nagyságú gombócokat gyúrok. Ezeket kisütöm, majd papírtörlőre teszem.
A tésztának odakészítem a sóval meghintett vizet, eközben botmixerrel elsimítom a paradicsomszószt és a gombócokat óvatosan beleeresztem. Tovább rotyogtatom az egészet, takarékon.
Csicseriborsó curry
Hozzávalók:
1 nagyobb üvegnyi ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A legjobb karácsonyi linzer receptek |
leghidegebb polcára tesszük. (Kifejezetten lágy tészta lévén ezt nem szabad megspórolni.)
A hideg cipót kettészeljük, és az egyik felét tepsiméretűre (35x25 cm-es tepsi) vágott sütőpapíron, gazdagon lisztezett sodrófával kinyújtjuk úgy, hogy a tésztának a tepsibe téve 1,5 cm-es pereme legyen. A tésztát a helyére nyomkodjuk, megigazgatjuk és villával megszurkáljuk. Szaporán dolgozzunk vele, mert hamar puhul. (A cipó másik felét addig is tegyük vissza a hűtőbe.)
A töltéshez a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Almás Mézes Süti |
tejföl
-KRÉM
-1,5 kg reszelt alma
-1 kis kanál fahéj
-1 dl tej
-2 csomag vaniliaás puding
-20 dkg cukor
- kb.20 dkg ( kis csomag babapiskóta
-kevés rum
Elkészítés:
a tésztának valókat összekeverjük
-2- lapot sütünk egy közepes tepsi hátán
Krém
-az almát pucoljuk reszeljük egy lábasba
-a 20 dkg cukorral pároljuk + kis kanál ... |
gereica  |
|
|
| |
| Almás pite |
só,
kb. 15 dkg kristálycukor,
1 citrom reszelt héja.
A töltelék:
2 kg. reszelt alma,
őrölt fahéj,-ízlés szerint.
cukor-almától függően,
2 cs vaníliás cukor,
10 dkg dió.
Tetejére:
1 db. egész tojás.
A tésztának valókat összegyúrjuk, hogy egy közepes keménységű, könnyen nyújtható tésztát kapjunk. /tejföllel lehet korrigálni először kevesebbet majd ha igényli akkor mehet bele mind/
A tésztát kettőbe vesszük és kinyújtjuk .Az egyik kinyújtott lappal ... |
bkisseva  |
|
|
| |
| Amerikai citromkrémes szelet |
|
(főzős)
6 dkg liszt
12 dl tej
36 dkg cukor
5 db tojásfehérje (felverve)
25 dkg margarin
2 citromból nyert citromlé
10 dkg dió (őrölt, tetejére)
Elkészítése
A tésztának valókat összegyúrjuk.
Vajazott, lisztezett tepsibe (gáztepsi) tesszük, és megsütjük.
A pudingokat sűrűre főzzük, még forrón belekeverjük a hozzávalókat egyesével és a felvert tojáshabot.
A krémet rákenjük a megsült tésztára, ... |
gereica  |
|
|
| |
| Amerikai citromos krémes szelet |
krémhez:
3 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
6 dkg liszt
12 dl tej
36 dkg cukor
5 db tojásfehérje (felverve)
25 dkg margarin
2 citromból nyert citromlé
10 dkg dió (őrölt, tetejére)
Elkészítése
A tésztának valókat összegyúrjuk.
Vajazott, lisztezett tepsibe (gáztepsi) tesszük, és megsütjük.
A pudingokat sűrűre főzzük, még forrón belekeverjük a hozzávalókat egyesével és a felvert tojáshabot.
A krémet rákenjük a megsült tésztára, ... |
aranyag  |
|
|
| |
|
|