| Csülök burgonyával |
|
6-8 gerezd fokhagyma
* 2 csokor kapor
* 1 fej hagyma
* babérlevél
* tárkony
* bors
* mustármag
* koriander
* borsikafű
* só
Elkészítés:
A csülköt fűszeres vízben (babérlevél, tárkony, bors, mustármag, koriander, borsikafű, hagyma, só) puhára főzőm. A megtisztított burgonyát kockákra vágom, sütés előtt leszárítom, bő forró olajban megsütöm.
Egy tepsi aljára teszem a sült burgonyát, rá a ... |
bossz  |
|
|
| |
| Csülök nagyi módra |
Hozzávalók:
1 db csontos hátsó sertéscsülök, 1 kg burgonya, 20 dkg juhtúró, 3 dl főzőtejszín, 8-10 gerezd fokhagyma, 2 csokor kapor, babérlevél, tárkony, bors, mustármag, koriander, borsikafű, vöröshagyma, só
A csülköt fűszeres vízben (babérlevél, tárkony, bors, mustármag, koriander, borsikafű, hagyma, só) puhára főzzük. A burgonyát kockákra vágjuk, sütés előtt leszárítjuk és bő forró olajban megsütjük. Egy tepsi aljára tesszük a sült burgonyát, rá a megfőzött, félbevágott csülköt és ... |
klara50  |
|
|
| |
| Marinált csülök ínyenceknek |
Hozzávalók:
2 kg csontos sertéscsülök, só
A marinádhoz: 15 dkg porcukor, 1 dl szójamártás, 1 dl szezám vagy napraforgóolaj, 1 póréhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 0, 5 dkg őrölt gyömbér, őrölt bors
A póréhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd keverőtálba tesszük. Megszórjuk a cukorral, gyömbérrel, őrölt borssal, szójaszósszal fűszerezzük, majd meglocsoljuk az olajjal. Jól összekeverjük, majd félretesszük, hogy az ízek összeérjenek. A csülköt megtisztítjuk, felengedjük ... |
klara50  |
|
|
| |
| Marinált csülök ínyenceknek |
Marinált csülök ínyenceknek
Hozzávalók:
2 kg csontos sertéscsülök, só
A marinádhoz: 15 dkg porcukor, 1 dl szójamártás, 1 dl szezám vagy napraforgóolaj, 1 póréhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 0, 5 dkg őrölt gyömbér, őrölt bors
A póréhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd keverőtálba tesszük. Megszórjuk a cukorral, gyömbérrel, őrölt borssal, szójaszósszal fűszerezzük, majd meglocsoljuk az olajjal. Jól összekeverjük, majd félretesszük, hogy az ízek összeérjenek. A csülköt ... |
klara50  |
|
|
| |
| Rakott húsételek |
|
vöröshagymát tisztítás után lereszeljük, a fokhagymát pedig szétzúzzuk. Az összes fűszert és a reszelt vöröshagymát belekeverjük fél dl-nyi átszűrt húslébe, majd a kockázott húsokkal és a szalonnával addig keverjük, amíg a massza teljesen felvette a fűszeres levet. Egyik végén szorosan elkötött vastag hurka- vagy marhabélbe töltjük közepesen keményre, és a másik végét is szorosra kötjük. Az átszűrt húslevet annyi vízzel egészítjük ki, hogy a beletett felvágottat teljesen ellepje. A levet kissé megsózzuk, ... |
spanyolsky  |
|
|
| |
| Rostélyos |
Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj
20 dkg füstölt szalonna
paprika
őrölt bors
5 dkg lisz
olaj
só
hasábburgonya
Összekeverjük a paprikát, a borsot és a lisztet. A húst felszeleteljük, kiverjük fűszeres lisztbe forgatjuk és forró olajban hirtelen kisütjük. A szalonnát szeletekre vágjuk beirdaljuk és kisütjük. A húst a szalonnával és hasábburgonyával ... |
lublu  |
|
|
| |
| Római tálas receptek |
6
Egyszerű töltött káposzta 6
Eredeti erdélyi töltött káposzta 7
Fabada 7
Fácán cseréptálban, káposztával 7
Fóliás hús Római tálban 7
Fűszeres újburgonya 8
Hagymás tarja 8
Húsos káposzta 8
Húsvéti narancsos sonka 8
Indiai csirke 9
Karaj Római tálban ... |
sarkadykati  |
|
|
| |
|
|